Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
BOŞVERİN ARKADAŞLAR CAHİLLE CAHİL OLMAMAK LAZIM...
KENDİMİZİ BU BASİT İNSANLARIN BASİT SÖZLERİ İÇİN Mİ ÜZECEZ?....

su2

Tepki Skoru
0
kötü bir durum.keşke kendinizi atama olabilir diye hazırlasaydınız.Her yıl yapılıyor şubat ataması.Ara sıra ziyarete gidebilirsiniz.Şuan sık gitmeniz çocukların da yeni öğretmene alışmasını zorlaştıracaktır.şöyle düşünün bizim her yıl öğrencilerimiz değişiyor 4 ay sonra yine ayrılacaktınız onlardan..Biraz zamansız ve ani olması onları ve sizi üzmüştür eminim

Tepki Skoru
0
Bety öncelikle zor bir durum kabul etmek gerekiyor ama çözüm yok değil yaaaa...Öncelikle keşka diğer arkadaş gelmeden çocuklara durumu uygun bir şekilde ifade etseydin böylece çocukların kafasında soru işaretleri kalmazdı...Yaaa sen çocuklarını kaybetmiyorsun ki onlar seni hiç unutmaz merak etme dilediğin zaman onlarla diyalog kurabilirsin değil mi?

Bu arada her yıl şubat atamaları yapılır ve maalesef elimizden gelen hiç birşey yok ..Ataması yapılan arkadaş da en az senin kadar bu işi seviyor ve ihtiyacı vardır..Sen hiç kendini üzme çünkü hiç belli olmaz belki senin içinde hiç ummadığın bir yerden teklif gelir ve göreve başlarsın..Hiç bir şey için son değil unutma hala umudun var ...

İÇİNDEKİ ÇOCUĞU
YÜREĞİNDEKİ UMUDU
ASLA YİTİRME
AĞLAMALARIN BİN BETERİDE GEÇSE İÇİNDEN
BU YAŞAMA VE YAŞADIKLARINA İNAT GÜLÜMSE
AMA GERÇEKTEN GÜLÜMSE...Sarıdan işte...

Tepki Skoru
0
denisse arkadaşım aynı sorunu bugün bende yaşadım.pazartesi okulda öretmenler toplantısı var ve biz iki okul öncesi öğretmeninin haberi yok.okulu yarım gün yapıyorlar bizim haberimiz yok sabahçı grubun öğretmeni bügün müdür beye sormuş ve sizin toplantıdamişiniz yok siz devam ediyorsunuz demiş.biz bu olaya çok sinirlendik niye bizi adam yerine koymuyorlar....niye müdürler bu kadar duyarsız anlamıyorum...demek çoğu yerde böyle.bende sadece bizim bşımıza gelmiştir sandım...

Tepki Skoru
0
yazdıklarınızı okudum.benım durumum da tam tersı.butun yakınlarım okadar cocukla nasıl ugrasıyosun.basın agırmıyomu dıyolar ve hemen pesıne <<ALLAH SABIR VERSIN VALLA>>dıyolar.sızlerede olmustur belkı hemen maasları soruyorlar pesınden ve duyunca cekılcek seymı bu be.hemen baska bır ıs bul kendıne cumlelerı gelıyor ardından.tabı ıs gozuyle baktıklarından kaynaklanıyor belkıde.ama egıtım ve ogretım kısmını dusunmeden konusuyorlar ıste.cokta can sıkmamak lazım

Tepki Skoru
0
evet sevgili meslektaşım seninle aynı görüşteyim.bende çok karşılaşıyorum. ve çok kızıyorum.

Tepki Skoru
0
Bence zorunlu eğitime anasınıfları geçmediği müddetçe bizim önemimiz anlaşılmayacak.

Tepki Skoru
0
[size=x-large]canım üzülme!kpss'ye çalışmana sana fırsat verildiğini düşün! her şer de bir hayır vardır!!!!hayır gördüğümüzde bir şer olabilir ve göremeye biliriz.! anlaşılan sen okula çok zaman ayırıp kendin için önemli olan kpss'yi arka plana atıyordun! ALLAH belki bu yüzden seni zarara girmenden kurtardı! tatlım hiç üzülme. ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR.BİLİYORSUN! belki; sen de gelecek sene bir arkadaşın yerine atanacaksın. değil mi? ister misin başkasına kötülük etmeyi bir de onun açısından düşün bence!
ya bir de şunu belirteyim; çocuklar açısından. sen kazanırsan öğrencilerini sevindireceğini! selam!!!!!!!!!!![/size]:36_13_3:

Tepki Skoru
0
SLM BETY MORALİNİ BOZMA.BENCE KPSS ÇALIŞMA FIRSATI DOĞMUŞ SANA.YANLIZ ANLAYAMADIGM KONU SEN KENDİ İSTEGİNLE Mİ ÇIKTIN.ÇÜNKÜ BEN DE ŞUBAT atmasında atandım ve atandıgım okulda benim sınıfımda usta ögretici var ve derse beraber giriyoruz.çok da iyi anlaştık.ve benim için daha iyi oldu en azından çocuklarda bana alışmiş durumda.YANİ Bİ SIKINTI OLMADI.2 AY SONRA ÖGRETMEN ARKADAŞ KPSS ÇALIŞMAK İÇİN AYRILACAK BEN ÇOCUKLARLA YANLIZ KALICAM.SENİN DE AYNI DURUM OLABİLİRDİ.ÜZME KENDİNİ

Tepki Skoru
0
SLM BETY MORALİNİ BOZMA.BENCE KPSS ÇALIŞMA FIRSATI DOĞMUŞ SANA.YANLIZ ANLAYAMADIGM KONU SEN KENDİ İSTEGİNLE Mİ ÇIKTIN.ÇÜNKÜ BEN DE ŞUBAT atmasında atandım ve atandıgım okulda benim sınıfımda usta ögretici var ve derse beraber giriyoruz.çok da iyi anlaştık.ve benim için daha iyi oldu en azından çocuklarda bana alışmiş durumda.YANİ Bİ SIKINTI OLMADI.2 AY SONRA ÖGRETMEN ARKADAŞ KPSS ÇALIŞMAK İÇİN AYRILACAK BEN ÇOCUKLARLA YANLIZ KALICAM.SENİN DE AYNI DURUM OLABİLİRDİ.ÜZME KENDİNİ

ZaR

Tepki Skoru
0
Suçu biraz aramızdaki kişilerde aramak lazım, şu an bu mesleği yapan insanların %70ine yakını maalesef bilinçli bir eğitimci değil. Hal böyle olunca sorulan sorularada uzman görüşüyle cevaplar veremiyor. Mesela bir veli hocam bizim çocuk neden böyle yapıyor bunu nasıl önleriz sorusu sorduğu zaman, bilinçsiz eğitici ona verebilecek bir cevabı olmadığı için bilmiyorum çocuktur yapar siz bir rehberlikçiye veya psikoloğa danışın cevabı veriyor. Hal böyle oluncada veli anaokulu öğretmenlerini sadece çocuk bakıcısı ve onların dadısı şeklinde yorumluyor. Halbuki almış olduğumuz eğitimde bütün ruhsal ve bedensel sorunların kaynaklarını öğreniyoruz ve neler yapmamız gerektiğini biliyoruz.

Atalarımız çok güzel söylemiş kurunun yanında yaşta yanar. Belki bu yazıyı okuyan kişi bebek bakıcısı olan kurulardandır belkide gerçek bir eğitimci olan yaşlardandır ama hepimiz bir ünvanı taşıyoruz anaokulu öğretmeni... O yüzden bebek bakıcısı olan kuruların yaptıkları anaokulu öğretmenleri böyledir şeklinde yorumlanıyor... Buna dur demek bizim elimizde dğeil maalesef çünkü atamaları Milli Eğitim yapıyor ve sadece KPSS denilen saçma sınav sistemini baz alıyor, bu sınavdan kurusuda geçiyor, yaşıda... KPSS devam ettiği sürece kurular ve yaşlar birlikte yanmaya, hep birlikte bebek bakıcısı olmaya mahkumuz...

Saygı ve sevgi benden sizlere...

Tepki Skoru
0
bence en güzel mesleklerden biri anasınıfı öğretmenliği. anaokulu öğretmenliğini küçümseyen insanların genelde cahil insanlar olduklarını görmeniz lazım aslında. banada diyen oluyor ama bu diyenler hep okumayan insanlar. bakıcılıkla karıştırıyorlar. halbuki biz eğitim ve öğretim veriyoruz. bizde onları bilgilendirelimki onlarda öğrensin;)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben anasınıfı öğretmenliği için şuan okadar büyük bir çaba harcıyorum ki insanların söyledikleri pekte umurumda olmuyo doğrusu. şuan usta öğretici olarak staj görüyorum ve stajyer olmama rağmen okulum bitmeden kreşlerden iş teklifi alıyorum. içim rahat çünkü bana verilen eğitim ve etkinliklerle yetinmiyorum araştırıyorum... öğretmen arkadaşlardan, üniversite öğrencisi arkadaşlardan bu site sayesinde ve daha bi çok kaynaktan yardım alıyorum. benim bir günüm dolu dolu geçiyor.
insanların ne söylediği okadar önemli değil. önemli olan bizim ne düşündüğümüz ve çocuklara ne gözüyle baktığımız. onlara yetiştireceğimiz bir tohum gözüyle bakıp sene sonuna kadar yeteri derecede sular, besler ve sevgi verirsek gül olarak ilköğretimdeki meslektaşlarımıza emanet ederiz. ama çocuk parkındaymışız gibi davranıp uslu dursunlar diye oyuncakları verip yada liseli stajerlere emanet edip biz kafamıza göre takılırsak herkes herşeyi söyler. siz görevinizi iyi yaptığınıza inanıyorsanız, içiniz rahatsa kulaklarınızı tıkayıp işinizi yapın. abuk subuk konuşan insanlar bırakın bir sınıf çocuğa sözdinletmeyi, kendi çocuklarına söz dinletemiyorlardır eminim.
kolay gelsin arkadaşlar...... allah yardımcınız olsun....

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar,
Çok haklısınız insanlar bizi öğretmen değil de çocuk bakıcısı olarak görüyor en kötüsü de bu (ne iş yapıyosunuz anasınıfı öğretmeniyim hıı yani çocuk bakıyosunuz) ozaman gelenler geliyo tabi ama umursamamaya çalışıyorum ( kusura bakmayın sizin gibi basit insanların seviyesine inemiycem) diyorum umarım anlayabilecek kapasiteleri vardır.
  Çocuklarımla herşey mükemmel gerisi bbbbboooooooooşşş.
  Biz önümüze bakalım arkadaşlar kıskananlar çatlasın.:36_1_21::36_1_21::36_1_21:

Tepki Skoru
0
Bence hiç üzülme!Hırslan ve sınvı kazan!Sana bunu bir daha fırsatını hiç kimseye verme!
                Elbet çocuklar için çok üzüldüm.Eminim seni çok özlüyor ve üzülüyorlardır.Aradabir onları ziyaret et.Çok mutlu olacaklardır.

Tepki Skoru
0
        Ne yazıkki çoğu kişi böyle düşünüyor.Ama ben saygın ve son derece dikkat gerektiren bir meslek olduğunu düşünüyorum.Bu çocukların geleceğinde izler bırakılıyor. Bence bu çok önemli.İnsanların fikrini değiştirmek mümkün(zorda olsa).En azından benim velilerim buna saygı duyuyor artık ve bunu herkesle paylaşıyorlar. Bu iyi bir gelişme diye düşünüyorum
        Eğitmeye velilerinizden başlayın!!!!!!!!!!!!

Tepki Skoru
0
Selam arkadaşlar
Sizinle tuhaf bir durumu paylaşmak istiyorum. Benim sınıfım kalabalık 33 öğrencim var. Çocuklar arasında bilirsiniz birbirlerine vurmalar yaygın olabiliyor. Böyle olunca da arkasından gelen şikayetler, önce o vurdu, sonra ben vurdum öğretmenim. Konuşuyoruz tabiii, özür diliyoruz karşılıklı, dediğim gibi her an her şeyi göremeyebiliyorum kalabalıktan. Bir kız öğrencim var, ona arkadaşlarından birisi kötü bir söz söyler veya vurursa çok üzülüyor ağlıyor ve mutlaka karşılık veriyor, vuruyor. O çocuğun üzülmesi , ya da ona vurulmuş olması o gün, annesinde çok büyük bir rahatsızlık yaratıyor. Bana çocuğuma kim vurdu, vuran çocuğu görmek istiyor, o çocuğun annesiyle konuşmak istiyor, hesap sormak şeklinde. Anneyle konuştuğumda benim çocuğum çok yavaş duygusal, hakkını arayaman bir çocuk ve ezilmesini istemiyorum diyor.Ona vurdukları zaman mutlaka karşılık vermesi gerktiğini söylüyormuş, boğazını mı sıktı sende sık, tekme mi attı, sen daha çok at, aşağa kalma diye çocuğuna şiddeti aşılıyor. Bunu bana kendisi zaten çok rahat bir şekilde söylüyor. Yaptığının yanlış bir şey olduğunu anlattım tabii, çocuklar bizim gibi konuşarak sorunlarını halletmekten çok bilinçsiz bir şekilde birbirlerine vurabiliyorlar dedim. Fakat o hem çocuğa hem de çocuğun annesine kızmakta ısrarcı. Çocuklara bakış açısı çok farklı yani, hayır benim çocuğuma kimse vuramaz üzemez diyor. Annesi öğrencime sürekli şiddeti aşıladığı için çocukta bu konuda hassas olmuş durumda, çok zeki bir çocuk, doğruyu ve yanlışı ayırt edebilen bir çocuk, fakat arada kalmış kafası karışmış bir vaziyette.
Arkadaşlar biraz uzun oldu ama, fikrinizi benimle paylaşırmısınız lütfen. :10: TEŞEKKÜR EDERİM

Tepki Skoru
0
HOCAM ALLAH SABIR VERSİN 33 ÖĞRENCİ ÇOK HANİ 25 FAZLA OLMAZ DİYENLER UYUYORMU YAZIK DEĞİLMİ ÖĞRETMENE.BU HAKKINI SAVUNMA OLAYI HEPİMİZİN BAŞINDA VAR.TABİ UYGUN GÖRMÜYORUZ AMA ENGELDE OLUNMUYOR VELİLERE KONUŞSANDA BİLDİĞİNİ OKUYORLAR.BENCE SİZE KİMSENİN BİRŞEY DEMEYE HAKKIDA YOK.BU BENDE ANLATIYORUM SİZİN GİBİ AMA ANNEM ŞUNU DEDİ BABAM BUNU DEDİ.DİYORLAR BEN ISRAR EDENLERİ VELİ TOPLANTILARINDA YERİN DİBİNE SOKUYORUM.

Tepki Skoru
0
Sinoplu Hocam ve Deniz Hocam yorumlarınız için teşekkür ederim.
Dediğininiz gibi veli toplantısında bu konunun üzerinde durmam gerekiyor. Anne bana karşı ve çocuğuna karşı olan tutumunda ısrarlı çünkü. Ben o mevcutla eğitim vermeye çelışırken, veli geliyor bana bakıcı muamelesi yapıyor. Tabii ki her türlü çocuklarla ilgilenmeye çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum, kaldı ki benim sınıfımda öyle saldırgan çocuğum yok, sadece öyle itmeler çekmeler, o yüzden bu durum canımı sıktı. Çocukla aramız gayet ii beni anlıyor fakat annesi çocuğu rahat bırakmıyor bir türlü.
Mevcut konusuna gelince de müdürüm sene başından beri, işte almış olduk bu sene böyle idare edelim tarzında konuştu. Yalnış yaptığını kabul etti fakat geriye dönüş yapamadı bir türlü. Seneye bu hataya düşmeyeceğini söyledi. İki üç ay yardımcısız çalıştım. Bana yardımcı buldu, yani iki kişiyiz sınfta şimdi. Fakat isterse üç dört olsun o mevcutla eğitim çok zor. Çocukların öğretmeninden alacağı sevgi ilgi başka yardımcıdan alacağı başka, ikisi farklı şeyler, yani yine hepsiyle tek tek benim ilgilenmem lazım bilirsiniz arkadaşlar. Sınıfımın olumlu yönleri de çocuklarımın arasında problemli söz dinlemeyenler hiç yok, okula gelmeyi seviyorlar, sınıf kurallarına uyuyorlar. Yani uyum sağlamada çok iyiler. Fakat bireysel eğitim ve ilgiye gelince yetişemiyorum tabii ve bu beni üzüyor. :( Teşekkür ederim tekrar

Tepki Skoru
0
ya canım ben de herkes gibi mevcudun çok olduğu kanısındayım hatta bence 20 bile fazla o canavarlara yetişmek için:)
anlattığın veliye gelince de bu tür anne-babalar toplumun içinde bazı eziklikler yaşamış oluyo genelde ve benim çocuğuma kimse bunu yapamaz edemez şeklinde düşünüyolar (yani geneli böyle)ama bunlar çocuk herşey olabilir yeter ki doğru çözüm yolunu bulalım şeklinde bir işbirliği yapmaya ikna edebilseniz eminim sorun kalmaz...
:) **** KOLAY GELSİN**** :)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.