- Tepki Skoru
- 47
Arkadaşım halen okul öncesi zorunlu olsun diyor musun! ( en az 30 bin öğretmenin durumu yukarıdaki gibi olacak)
canım boş zamanım yok malesef sürekli çocuklarlayım. umarım atanırız ama bu düzen böyle giderse biz daha çoookk sorunlar yaşarız!nurpetek' Alıntı:ciğdosçum tabiki sorunlarını paylaşacaz.çok üzüldüm.ama cefa çekmeden sefa sürülmez diye düşünüp derin nefes al.insanoğlu çok nankör oluyor.sen işin bittikten sonra vicdanın rahat ya bide oyönden bak.bütün sıkıntıların altında güzellik aramaya çalış.sende yanında kpss kitabı götür o beklediğin saati biraz okuyarak geçir.herşeyde de bir hayır vardır.belki bu sayede kadroya geçersin inşallah.bende usta öğreticiyim.hep birlikte atanırız inşallah
evet haklısınız selçuk bey ama bu sorunlar zorunlu olsada olmasada çoğu ana sınıfında var bence çokda bişey değişmez!selcukaydin' Alıntı:Arkadaşım halen okul öncesi zorunlu olsun diyor musun! ( en az 30 bin öğretmenin durumu yukarıdaki gibi olacak)
sağol denizcim inşallah hiçbir öğretmen arkadaş bunları artık yaşamaz!!!denisse' Alıntı:çiğdemcim allah sana sabırların en büyüğünü versin!!!! çok zor durumun canım çok zor...
inşallah hakkında hayırlısı olur da okulunu bitirir atanırsın canım kadrolu olarak....
arkadaşım allah sanada kolaylık versin.dramaqueen' Alıntı:Arkadaşım çoğumuz aynı sorunları yaşıyoruz sanırım,ben de usta öğretici olarak çalışıyorum,aldığımın bir kısmı yola gidiyor.Evet para için yapmıyorum bu mesleği ama parasız da yapmam,çünkü herkes gibi ihtiyacım var.Sınıfta tekim.Kaça bölüneceğimi şaşırıyorum,tuvalet sınıfa uzak ve okul bahçesinin öbür ucunda soba sınıfın ortasında,çocukları tuvalete götürmem gerekebiliyor bazen sınıftakileri bırakamıyorum.Sonra sınıfın temizliği...sanırım herşeyi bana ait..Bi sobaya kömürü ben atmıyorum..Veliler genelde ilgisiz..Sınıftaki halimi görüpte allah kolaylık versin,bu yapılcak iş değil diyen de çok ama bunu deyipte sınıfta oturan da çok..O sırada kaça bölündüğümü görüyolar biri de insaf edip yardım istermisiniz dese ya,Velileri yardım için çağırmadım özellikle,ağızlarına hiç bir konuda hiçbir laf vermek istemiyorum,bunun için kendimi paralıyorum,her gün stres,yorgunluk ve baş ağrıları çekiyorum.çıkış saatim iki,en erken 2 buçukta çıkıyorum,o da nadiren..Gerçekten zor bir meslek,çok fedakarlık istiyor..
deryacım öncelikle teşekkür ederim canım güzel sözlerin için. evet şartlar insanı gerçekten yıldırıyor ama ben bunu göz önünde bulundurmazken velilerin böyle şeyler yapması beni çok kızdırıyor. ve ben boşuna çabalıyorum gibi şeyler geçiyor içimden. sadece biraz onlarda bişey yapsalar inan ben çok mutlu olucam. eşyalarımız haftaya veya öbür haftaya gelecekmiş buna çok seviniyorum gerçekten. inşallah güzel şeyler sırasıyla gelir. (umarım)deria83' Alıntı:Çiğdem canım yazdıklarını okurken önce senin için çok üzüldüm ve sonra da halime şükrettim..Biz insanlar bişeyler istiyoruz sonra daha da fazlasını istiyoruz..isteklerimiz hiç bir zaman bitmiyor ve hep daha iyisini istiyoruz..hep en zorunu bizim yaşadığımızı düşünüyoruz..biliyosun benim öğretmenlikte ilk senem başta ağladım sızladım..zordu çünkü bişeyler hala da zor..Bizim mesleğimiz sadece köylerde zor değil..her yerin ayrı bir zorluğu var..kimisinin müdürü sorun.kimilerinin velileri sorun..kimilerinin çocukları..kimilerinin fiziksel koşulları..sorunlar her yerde var..tabiki senin yaşadıklarını tahmin edebiliyorum..ben de köyde kaldım koşullarını bilirim..allah kolaylık versin ama canım hep olumlu düşün...Gün gelecek kadroya geçeceksin iyi yerlerde çalışacaksın ve bütün bunların sana ne kadar çok şey kazandırdığını göreceksin...ama herşey bunla da bitmiyo..
En yakın arkadaşım KPSS den 86 aldı..sevinçten uçtu resmen ..Bursa'ya atandı yine çok sevindi..şimdi aradan 2 ay geçti ..çookk mükemmel bir okulda çalışıyor ama MUTLU mu???HAYIR!!!hergün ağlıyor hergün isyanda..yani anlatmak istediğim şu.Karşımızda bir yol var hepimizin bu yolun sonu karanlık veya tam tersi aydınlık gibi görünebilir ama oraya ulaşmadan bundan emin olamayız...
Konuyu saptırdım farkındayım ama canım benim istediğim senden biraz umut...herşeyde bi hayır vardır..sabır canım sabır...
BENCEDE DOĞRU! YAKINLIK GÖREN VELİ DAHA FAZLASINI İSTİYOR!asuman' Alıntı:alttan alma.ve çok muhabbet etme.ben bazen nasılsınız diye bile sormuyorum.konuşmak isteyince başka şeylerle ilgileniyorum ve o yokmuş gibi davranıyorum.söyledikleri herşeye evet deme.velinin statüsü ne olursa olsun o sınıfın öğretmeni sensin bunu unutma.ayrıca müdürün seni savunması da çok önemli.
SİZİ TAKDİR EDEN BİR ÖĞRETMEN OLARAK; SİZİN GİBİLERİN AZ OLDUĞUNU BELİRTİRİM. ÖYLE VELİLER VAR Kİ; MENİÜDE ŞUNU GETİRELİM DER SONRA BENİ ÖYLE SÖZLERLE KARAR Kİ, DUYSANIZ ŞAŞIRIRSINIZ! ÖPTÜM SİZİ SİZ FARKLISINIZ!mehtap051' Alıntı:arkadaşlar bir veli olarak bazı arkadaşlarımın görüşlerine katılmıyorum.çok soğuk davranırım,onlar yokmuş gibi yaparım,velilere yüz vermeye gelmez demişsiniz.açıkcası sizlere yakıştıramadım.ne demek yüz vermemek,onlar yokmuş gibi davranmak.ne kadar kötü davranışlar.açıkcası ben sizleri anlamıyorum.burada bazı arkadaşlar veliler gelmiyor diye yakınırken siz gelmelerinden rahatsızsınız.haftada yada 15 günde toplantı yapıp velileri bilgilendirin o zaman.sizden velileriniz soğur.ben oğlumun durumunu öğretmeniyle konuşmadan veya etkinliklerini görmeden nasıl anlarım.sizler güleryüzlü olmalısınız.çünkü bizler sizlere en değerli varlıklarımızı emanet ediyoruz.peki siz veliyi eleştirecek kadar iyimisiniz?belkide velilerinizde size güvenmediği için sık sık geliyor olamazlar mı?ben bir veli olarak bu sözlerden çok alındım