Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
Gülnar Hocam ve Bety Hocam fikirleriniz ve yorumlarınıız için teşekkür ederim.:)
Çocuklarım, sınıfım ve diğer velilerimle bir sorunum yok aslında. Her sınıfta olabilecek çocuklar arasında doğal sorunlar yaşıyorum. Sadece o öğrencimin velisi işte böyle yapınca diğer velileri de olumsuz etkiledi tabii. Tutumunda da hala ısrarlı. Dediğiniz gibi artık velilerle konuşup bir çözüm yolu bulacağım.
Mevcudum konusuna gelince savaş verdim, bu sayıyla eğitim yapmanın zor olacağını verimli olunamayacağını anlattım, fakat kayıtları geri almak mümkün olmadı, artık bu sene böyle geçiyor yapacak bir şeyim yok. Bir daha böyle bir mevcudu kesinlikle kabul etmeyeceğim tabii. Velilere gelince Okul Öncesi Eğitimi nedir ne değildir sizlerin de bildiği gibi yeterince tanınmıyor. O yüzden bir iki veli dışında kalabalığı fark eden yok. Çok kalabalık deseler bile önem derecesini tartamıyorlar. Bu da ayrı bir konu tabii, toplantılarda bu konunun üzerinde de durmuştum ayrıca. En azından bundan sonra daha bilinçli hareket edebilirler diye düşünüyorum. SAYGILARIMLA :)

Tepki Skoru
0
güzel kardeşim bu camiada ben ceremesini çektim,başkası kaymağınıyiyor olabilirmi.asla.yabirde arkana baktığında kaymak olmadığını görseydin ne hisssedecektin.empatik olalım herşeydevardr bi hayr arkadaşların dediği gibi.diğer yeni öğretmene yardımcı olarak öğrencilerinize katkıda bulunabilirsiniz.

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim arkadaşlar şimdi daha iyiyim...bol bol çalışıyorum arada bir canımın içi yavrularımı görmeye gidiyorum,yeni öğretmene de elimden geldiğince yardımcı oluyorum saolsun o da çoğu konuda beni anlayışla karşılıyor işte böle hayat yine devam ediyomuş herzaman ki gibi :)

Tepki Skoru
0
Bir öğrencim yaklaşık birhaftadır okula gelmiyor.Bende arama gereği duymadım hasta olmuştur diye.okulunda dekontunu yatırmamış,memurumuz arayınca biz çocuğu alıyoruz demişler.Bugün okula baba geldi yurtdışında çalışıyor.aynen şu ifadeyle HOCAM BEN ÇOCUĞUMU ALCAM HİÇ BİŞEY ÖĞRENMİYOR.Ayrıca yaş grubum da 5 yaş.Adama şöyle bir baktım ne düşündüğünü anladım hemen okuma yazmadan bahsediyor.
"ne gibi bir şey öğrenmiyor"dedim.
BABA" Daha hiç bir harfi yazamıyor.okuyamıyor"dedi.
Bende başladım anlatmaya.Öğrenciminde okula başladığında şivesi bozuktu.çok sessiz ve hiçbirşeyle ilgilenmiyordu.
Bakın ben öğrencimde çok değişiklikler görüyorum çok sessizdi kendini ifade edemiyordu etmeye başladı.
BABA:arada doğru diyor.
türkçe dilini daha net kullanmaya başladı.
BABA:evet bazı kelimeleri söyleyemiyordu şimdi düzgün konuşuyor dedi.
arkadaşlarıyla diyaloğu çok güzel falan dedim.adam onlar doğru hocamda ben 5 yaşındayken biliyordum herşeyi dedi.Artık bende dedimki biz burda harf öğretsek napıyorsunuz siz ilkokul Öğretmenleri arkamızdan kovalar dedim.Sizde kesinlikle herşeyi yaşından önce öğretmeye kalkmayın falan dedim.Ve daha bir sürü açıklama yaptım ve baba şöyle bir baktı bende dedimki istiyorsanız tabiki alın çocuğunuzu dedim,yok hocam kalsın yarın gönderiyorum dedi.

Ben hiç üzülmedim çünkü anne baba eğitimli değil.anneye çok zor anlatabiliyorum birçok şeyi.o yüzden kırılmadım.çok dil dökersen anlıyorlar tabi.onuda yapıyorum şuda çok güzel benim için 5 yaşında çocuklarını okul öncesine yolluyorlar.:thumbsup:

Arkadaşlar aslında yazı öğretilmediğini anlatan bir bilgi dağıtsak velilere (aslında çok yazılar veriliyor)iyi olacak .bu şekilde elinde yazı olan arkadaş varsa gönderirse sevinirim.
okuyan herkese teşekkürler......

Tepki Skoru
0
ben sene başında ilk toplantıda şöyle demiştim velilere: "Anasınıfında kesinlikle okuma-yazma öğretmiyoruz..Biz zaten sadece eğitim veriyoruz..Eğer çocuklar anasınıfında okuma-yazma için hazır olsalardı, ilkokula gitme yaşı 7 olmazdı." velilere en başta bunu söyledim ve sene boyunca bu konuda bana ne talep geldi; ne de bir tepki.. Anasınıfında neler yapıldığını en başta söylemek işe yaradı bende.. Bunu deneyebilirsiniz hocam..

Tepki Skoru
0
Canım kesinlikle sana katılıyorum..velilerin bizden beklentileri çok fazla ve zaten dediğin gibi yanlış beklentiler içindeler...Okul öncesi adı üstünde çocuğa ne okuma ne de yazma öğretiyoruzz...BİZİM AMACIMIZ ONLARI okuma yazmayı SEVMEYE ,HARFLERİ ,KELİMELERİ ,KISACASI YAZILI UYARANLARI FARKETMEYE TEŞVİK ETMEK......Önemli olan velilere bunu anlatabilmemiz..
Çok güzel bi konuya değinmişsin Dilek'im teşekkürler..

Tepki Skoru
0
filiz1981' Alıntı:
ben sene başında ilk toplantıda şöyle demiştim velilere: "Anasınıfında kesinlikle okuma-yazma öğretmiyoruz..Biz zaten sadece eğitim veriyoruz..Eğer çocuklar anasınıfında  okuma-yazma için hazır olsalardı, ilkokula gitme yaşı 7 olmazdı." velilere en başta bunu söyledim ve sene boyunca bu konuda bana ne talep geldi; ne de bir tepki.. Anasınıfında neler yapıldığını en başta söylemek işe yaradı bende.. Bunu deneyebilirsiniz hocam..
Bende okulda yapılacaklardan kısaca anlattım bende kaç yıldır çalışıyorum ilk defa denk geldim.heralde anne ve baba diyaloğu kopuk babayla hiç görüşmemiştim.:36_11_6:annenin alıcıları ben anlatırken kapalıymış heralde

Tepki Skoru
0
Nurpetek ilk toplantı çok önemli bende filiz gibi ilk toplantıda değindim ve her zaman ilk toplantıda velilere mutlaka okul öncesi eğitiminin ilke ve yöntemlerinden,kabaca gelişim alanlarından ve hedeflerimizden bahsediyorum bana da bu konuda bir talep gelmedi.ilk toplantı öğretmenin kararlılığını ve hedeflerini,asla istemenmeyen veli davranışlarının üzerinde durmak açısından çok önemli bence

Tepki Skoru
0
hocam okulöncesinin ne demek olduğunu bilmiyorlar bu nedenle böyle taleplerle gelebiliyorlar. ilk veli toplantınızda neleri kapsadığından bahsederseniz arada bilgilendirme yazısı ve toplantı yaparsanız. bir daha söylemezler.çok yanlış bile olsa ben harfleri verip okuma yazma öğreten öğretmen (tabi bu kişiye okulöncesi öğretmeni denirse)gördüm. birkaç kişi böyle yapınca bazı velilerde bu beklentiye gidebiliyorlar. anlatacağız bunun başka yolu yok sanırım. kolay gelsin öğretmenim.

Tepki Skoru
0
izzetöğretmen' Alıntı:
Bu talepleri veliler yapabilir bilgi sahibi olmadıkları için fakat şöyle bir durum var . Bulunduğum ilçede 3 anasınıfı öğretmeni var diğer okuldaki arkadaşım çocuklara harfleri ve adlarını yazmayı öğretmiş veliler beni diğer hocayla kıyaslayarak onlar  yazıyazıyor bizimkiler neden yazmıyor diye sorguya çekiyolar artı olarak öğretmenimiz el yazısına göre değil normal yazıya göre öğretmiş burdaki çelişkiyi varın siz tahmin edin ...

Aynı sorunu bende uzun süre yaşadım ve velim yavaş yavaş vazgeçmeye başladı okuma-yazmayı neden öğrenmiyorlar tepkisinden.
Bunun nedenide başka bir okulun öğretmeninin ilkokul kitaplarından çalışma yapmaları harflerin üstünden geçmekle yetinmeyip okumaya başlamaları!! buda velimde kendi kızının başarız oldudu inacını doğuruyor ve oda bunu öğrencime yansıtıyor.

Tepki Skoru
0
nokta' Alıntı:
izzetöğretmen' Alıntı:
Bu talepleri veliler yapabilir bilgi sahibi olmadıkları için fakat şöyle bir durum var . Bulunduğum ilçede 3 anasınıfı öğretmeni var diğer okuldaki arkadaşım çocuklara harfleri ve adlarını yazmayı öğretmiş veliler beni diğer hocayla kıyaslayarak onlar  yazıyazıyor bizimkiler neden yazmıyor diye sorguya çekiyolar artı olarak öğretmenimiz el yazısına göre değil normal yazıya göre öğretmiş burdaki çelişkiyi varın siz tahmin edin ...

Aynı sorunu bende uzun süre yaşadım ve velim yavaş yavaş vazgeçmeye başladı okuma-yazmayı neden öğrenmiyorlar tepkisinden.
Bunun nedenide başka bir okulun öğretmeninin ilkokul kitaplarından çalışma yapmaları harflerin üstünden geçmekle yetinmeyip okumaya başlamaları!!  buda velimde kendi kızının başarız oldudu inacını doğuruyor ve oda bunu öğrencime yansıtıyor.
çok haklısınız arkadaşlar.öğretmek sorun değil ki onun sonuçları sorun.yazmayı öğreten arkadaşlar bunu görmüyor tabi..sonra bunun sıkıntısını ilkokul öğretmenleri çekiyor .yanlışı düzeltmek için çabalıyorlar.Bunuda ilkokul öğretmeni arkadaşımla paylaştık ve bu dertten müzdaripti.

Tepki Skoru
0
Hocam güzel bir konuya değinmişsiniz. Diğer arkadaşların da dediği gibi velilerle yapılacak olan ilk toplantı hem veli için hem de öğretmen için çok önemli. Mutlaka Okul Öncesi Eğitim nedir ne değildir anlatılmalı bilgi verilmelidir. Veliye bu bilinç verilmelidir ki, beklentileri ona göre olsun, çünkü maalesef bilinmiyor. Eğitimcilere gelince bizler okuma yazmaya zemin hazırlarız, harf , yazı yazma ve okuma öğretmeyiz. Bu konuda daha duyarlı olalım lütfen.

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR BİRÇOĞUNUZUN BİLDİĞİ ÜZERE ŞUBAT ATMASIYLA BATMAN'IN KÖYÜNDE ÇALIŞIYORUM.SINIFIMI VE BAZI ETKİNLİKLERİ SİZİNLE PAYLAŞMIŞTIM.VE DEDİMKİ ÇOCUKLAR YAZIK O KADAR FAALİYET YAPTILAR KİMSE ONLARLA İLGİLENMİYOR BARİ BİR SERGİ YAPALIM DA İNSANLAR GÖRSÜN AFERİN DESİN ÇOCUKLARA.İŞTE BUGÜN SERGİMİZİ YAPTIK BİR DE ÇOCUKLARA 4 5 TANE DRAMA OYUN FALAN OLUŞAN GÖSTERİ YAPTIRDIM.MÜDÜR BEY DİĞER 2 KÖYDEKİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARI DA ÇAĞIRMIŞ.OKULUN ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARA ÖNCE GÖSTERİMİZİ YAPTIK SONRA DA SERGİMİZİ GEWZDİK.HERKES ÇOK BEĞENDİ .ÇOCUKLARIM DA GERÇEKTEN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR SAĞOLSUNLAR.AMA SERGİYE ÖZELLİKLE DAVETİYE GÖNDERİP BİZZAT ÇAĞIRDIĞIMIZ SAYIN VELİLERİMİZ ZAHMET EDİP TE GELMEDİLER.İNANABİLİYORMUSUNUZ YA ÇOCUĞUNUZUN SERGİSİ GÖSTERİSİ OLACAK VE SİZ GİTMEYECEKSİNİZ.ÇOCUKLARI DÜŞÜNEBİLİYORMUSUNUZ ÇOK ÜZÜLDÜLER YAA.SİNİR OLDUM RESMEN .BU KAFAYLA DAHA ÇOK GERİDEN TAKİP EDERLER MEDENİYETİ DEDİM BİRKEZ DAHA KENDİ KENDİME.AY YA ÇOK CANIM SIKILDI SİZE ANLATMAK İSTEDİM KUSURA BAKMAYIN KAFANIZI ŞİŞİRDİM ARKADAŞLAR.

Tepki Skoru
0
inanki bu hepimizin karşılaştığı bir durum...senin köyde olman bu yönde biraz daha zor...köyde çalışmak çok zordur bilirim 1.5 yıl bende çalıştım...eminim ki sen elinden geleni yapmışsındır...canını sıkmaya değmez çocukların mutlu oldular mıı o sana yetmeli bence...sevgiler...

Tepki Skoru
0
BESTECİM YOK BEN KENDİ ADIMA CANIMI SIKMADIM ZATEN DEĞMEYECEK İNSANLARA HİÇ TE SIKMAM.AMA ÇOCUKLARA YAZIK DİYE ÜZÜLDÜM.ONLARI KİMSE ADAM YERİNE KOYMUYOR BİRİNİN AFERİNİNE O KADAR ÇOK İHTİYAÇLARI VAR Kİ...

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Sevgili hocam peki bu veliler size nasıl bakıyor.Ev ziyaretlerine gittiğinizde nasıl karşılanıyorsunuz.Aidat toplanıyor mu toplanıyorsa veriyorlar mı ?Sınıf onlar için bir çocuk bakıcılığı yerimi ?
Yorumlarınızı bekliyorum.

Tepki Skoru
0
selcukaydin' Alıntı:
Sevgili hocam peki bu veliler size nasıl bakıyor.Ev ziyaretlerine gittiğinizde nasıl karşılanıyorsunuz.Aidat toplanıyor mu toplanıyorsa veriyorlar mı ?Sınıf onlar için bir çocuk bakıcılığı yerimi ?
Yorumlarınızı bekliyorum.
ah selçuk hocam ah!yaramı deştiniz ya.hocam ne ev ziyareti ne aidatı.hiçbişey yok.ben 14 şubattan bu yana çalışıyorum bu okulda.ilk önce hem velilerle tanışmak için hem de ihtiyaçları karşılamak için bir toplantı yaptım inanın katılım çok az.ve gelenlerle kesinlike iletişim kuramadım çünkü Türkçe konuşmuyorlar.Konuşamıyorlar demiyorum kadın bana resmen burda bizimle kürtçe konuşacaksın biz Türkçe konuşmayız dedi ve sustu.Ben de ya sabır çekip olabildiğince kibar davranarak anlattım kendi çapımda birşeyler.sadece fon kartonu boya ,yapıştırıcı ve makastan oluşan malzemem listesini verdim ama bir kişi aldı o da cami imamı.bugüne kadar kndi cebimden karşıladım birde geçenlerde yardım geldi istanbuldan başvurmuştum bir yere.birde sağolsun izzetöğretmenim gönlünce katkıda bulundu.ev ziyareti falan hiç yok zaten aidat olayı anlayacağınız üzere o da yok.onlar için önemli olan çocuk evden gitsin yeter.hatta biz de sırf köylüler şikayet ediyor diye ilköğretimdekiler gibi beslenmenin dışında öğle arası verip 1 saat sonra tekrar çıkıyoruz .inanın kaç defa sınıfın camı kırıldı içinden neler nelr çalındı ben alıyom onlar çalıyor daha ne anlatayım ki. ama bu şartlar altında bugün alnımızın akıyla çıktık ve göstemizi sergimizi yaptık ve öğretmen arkadaşlar çok beğendiler hatta hepsi bu kadarını beklemiyorduk falan dediler.işte böyle hocam .en azından vicdanım rahat.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Sevgili hocam.Benimde gezdiğim okullara durum farklı değil.Çocuk başlarından gitsinde nere giderse gitsin mantığı var.
Genel müdürümüzünde içi rahat.Konuşmalarına katıldım bir kaç sefer.Onlara göre herşey yolunda.Her şey iyi.Kendilerini övüyorlar.
Okul öncesi eğitimcilerin sorunlarına değinen malesef yok.Dergimiz çıksın gereken yerlere sesimizi duyuracağız.

Tepki Skoru
0
Üzücü bir durum, çocuğunun gösterisine gelmemek, başka her hangi bir konu olsa koşa koşa giderler belki... bu çocuklarda böyle yetişiyor işte maalesef hocam, aileden zaten bir yakınlık bir sevgi görmüyor ki, hani önce aile önce aile diyoruz o yok, sonra da çocuğa bir şekil ver verebilirsen. Temel yok, olan yine çocuklara oluyor işte, bizde onların adına eğitimciler olarak elimizden geleni yapıyoruz bazen de böyle durumlarda kalakalıyoruz. Siz elinizden geleni yapmışsınız, benden size ve çocuklarınıza kocaman bir AFERİİİİN :)

Tepki Skoru
0
ben teşekkür ederim arkadaşlar dediğim gibi en azından çocuklar şurda birkaç ay ömürlerinde görmeyecekleri ilgiyi gördüler ve ben de bunu onların yüzünde gördüm bu yeter.Selçuk hocam dediğniz gibi idarecilere kalsa herşey çok güzel,hatta müfettişler bile çok kayıtsız yaklaşarak değerlendiriyor bizleri.inşallah dediğiniz gibi seisimizi duyurabiliriz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle