teşekkürler bende size iyi çalışmalr diliyorum . ben size bi örnek vereyim.veli çocuğu okuldan almaya karar veriyor. ama bana söyleme nezaketinde!bulunmuyor.nasıl olsa ben anlarmışım..
bunu yapan anne ve baba meslektaşlarımız..ben -siz de okulöncesi eğitimin önemine inanmazsanız ben diğer velilere birşey demeyeyim dedim. aa yok olurmu ben inanıyorum diyor..ama gelme gelmeme isteğini çocuğa bırakıyor. bazı çocuklar zaman zaman okula gelmek istemiyorlar (evde yeni kardeş varsa, ananeyle, teyzeyle daha serbestse, sabahtan akşama dışarda oynuyosa,davranış problemleri varsa...) velinin bu konuda öğretmenle işbirliği yapıp prüzü gidermesi gerekir değilmi. ama velilere anlatıyosunuz anlatıyosunuz kafa sallıyolar fakat kulaklar tıkalı. -seneye okula gidecek öğretmen hanım ozaman kazanır dediklerini yahu burası neresi burası okul değilmi.daha fazla para vermeyelim onunla başka bi ihtiyacımı karşılarım.. ama aynı veliler çocuk bir sonra ki yıl okula gelemek istemediğinde ya bu sefer taviz vermiyorlar yada anasınıfına gitti alıştı orada rahata ondan böle diyip çıkıyolar. bu sene velilerim beni çok yordu. şunları yazarken kendime inanamıyorum. biliyomusunuz. ben aslında çok ikna ediciyimdir. ama eksik ne . velilerin bi çoğu aslında çocuk okul öncesi eğitim alsın diye göndermiyorlar biliyomusunuz. daha değişik nedenlerle mesela bakıcı parası daha fazla okul uygun, yeni çocukları olacak evde fazlalık yapmasın, kıskanmasın,ben bununla baş edemiyorum okula gitsin,başımı dinlemek biraz gezmek hayatımı yaşamak istiyorum.. ve bunun gibi söylemlerle geliyolar ..anlattıkların karşındakının anlayacağı kadar olup çıkıyor..ya ne kadaar olumsuz konuşuyorum dimi.. yoruldum ondandır..velilerin bir kısmıda çok olumlu insanlar haklarını yemeyeyim şimdi..ben staj yaparken her staj bitiminde - öğretmenlere sorardım hocam bi öğüdünüz varmı diye hepsi birbiriyle anlaşmış gibi velilere dikkat edin dediler biliyomusuz. mezun olurken bir hocamız veliler sizi çocuklardan çok yoracak demişti. butun bunlar bana ozaman ne yalan söleyim çokta sorun olur gibi gelmedi..ama kazın ayağı öyle değilmiş
bu arada bugun yılsonu gösterimiz vardı. bu sene içinde geçirdiğim en güzel gündü çocuklarım harikalardı..butun çektiklerime değdi diye düşündüm onlar sahnedeyken...bunları ben şekillendirdim dedim ve çok gurur duydum kendimlede çocuklarımlada.. bu problemlerde bizim işin cilveleri.. galiba.. teşekkür ediyorum size..kendini anlayan destek veren birileriyle paylaşınca insan kendini çok iyi hissediyor..