Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
:(Aslında sorun çok da bunları aşabilmek için en başta sorumululuk sahibi velilere ihtiyacımız var.Öyle veliler var ki çocukları hakkında bilgi almak için aylarca uğramazlar.Ama en ufak bir sorunda şikayet için gelirler.İnsan ne yapacağını şaşırıyor.Kızamıyorsun,bağıramıyorsun.Bu beni çok rahatsız ediyor.

Tepki Skoru
0
3 yıldır öğretmenlik yapıyorum ilk iki yıl başka bir arkadaşla sınıfı paylaşmak zorunda kaldım maalesef! geçen sene 2. dönem ve özellikle bu seneki veli ilişkilerim çok iyi.evet dediğin gibi çok fazla bişey diyemiyorsun ama ne yapalım onlarda işimizin parçası bazen canını sıkıyolar.geçen hafta gösteri yaptık velilerin yardımı olmasaydı güzel olmayabilirdi çünkü ben çocuklardan daha çok heyecanlandım.

Tepki Skoru
0
benim de yarın anneler günü gösterim var.Çok heyecanlıyım.Şans dileyin bana.

Tepki Skoru
0
Veliler eğer okula çocukları başından bir süre gitsin diye okula gönderiliyorsa o veliden ve öğrencisinden verim almak çok zordur.

Tepki Skoru
0
ben 12 yıldır öğretmenlik yapıyorum sayılı veliler çocuklarını alınca bugün ne öğrendin diye soruyorlar daha çok bugün yemeğini yedinmi uykunu uyudunmu gibi sorular.Benim çalıştığım okul kreş olduğu için daha çok bakımevi gibi görüyolar önemsemiyorlar e bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor.

su2

Tepki Skoru
0
Bizler çocukların sağlık durumlarıibeslenme,montlarını ilikleme ve bunun gibi birçok şeyle daha yakından daha içten ilgileniyoruz. Velilerle eğer servis yoksa hemen hemen hergün görüşüyoruz,daha samimi oluyoruz doğal olarak...Bazı. Veliler ilköğretim öğretmenlerine göre bize ve dediklerimize daha esnek davranabiliyorlar.Belirli kuralları koymak ve taviz vermeden uygulamak çok önemli...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben bu dönemin başında veliye anket uygulamayı düşünüyorum.anasınıfını bilirmi,beklentisi nedir,neden çocuğunu gönderir vs.sonuçları değerlendirip ihtiyaçları belirleyeceğim.faydalı olacağını düşünüyorum.bakalım...

Tepki Skoru
0
Evet aslında güzel bir fikir.Artık her veli ankete katılmaz ama denemeye değer.

Tepki Skoru
0
evet benimde en büyük sorunum veliler.ben van da çalışıyorum velilerimin çoğu türkçe bilmiyor ben de kürtçe bilmiyorum anlaşmak mümkün olmuyor neyseki yardımcımız var da biraz olsun anlaşabiliyoruz.sadece bu değil ki hiç velisini görmediğimiz öğrencilerimiz var.çağırsak da gelmiyorlar.bilinçli veli bir elin parmakları kadar yok bile çok zorluk çekiyorum yani

Tepki Skoru
0
evet benimde en büyük sorunum veliler.ben van da çalışıyorum velilerimin çoğu türkçe bilmiyor ben de kürtçe bilmiyorum anlaşmak mümkün olmuyor neyseki yardımcımız var da biraz olsun anlaşabiliyoruz.sadece bu değil ki hiç velisini görmediğimiz öğrencilerimiz var.çağırsak da gelmiyorlar.bilinçli veli bir elin parmakları kadar yok bile çok zorluk çekiyorum yani

Tepki Skoru
0
arkadaşlar size kolay gelsin biz aynı dilde anlaşmak zorluk yaşarken sizin işiniz daha zor. velilerden bir kısmı gerçekten çocuğu için elinden geleni yapan bu konuda öğretmene destek veren kimi zaman yönlendiren bi yapıya sahip. bir kısmıda öğretmenin butun hevesivini kursağında kurutabiliyorlar. birde sene sonuna yaklaştık artık deyip okul aidatını daha vermemek için çocuğum sokakta oynar yaz geldi diye düşünerek nasıl olsa mecbur değil deyip keyfi görerek okuldan alıyolar.bu durum beni çok olumsuz etkiliyo hiç bişey yapmak istemiyorum bazen...çünkü elinizde işlediğiniz şekil verdiğiniz şeyi elinizden bitmeden alınınca geri kalanı tamamlamak için motivasyonda kalmıyo..

Tepki Skoru
0
Aman öğretmenim kendinizi lütfen koyvermeyin.Sizler,bizler olmasak bu eğitim dahada kötüye gider sakın ümitsizliğe kapılmayın.Bu konuda çok haklısınız onu bilmenizi isterim.Ancak,bizler velileri okulun sonuna kadar çocuğunu göndermeleri yönünde baskıcı bir tutum içerisinde olmalıyız.Nedeni ise öğrenci anasınıfından sonra 1. sınıfa başlıyor ve havalar ısınıca okula gitmek istemiyor.Öğreniyor çünkü çocuk bir sene önce havalar ısınınca okula gidilmeyeceğini.Bu sefer ne oluyor? Okulu düzenli takip eden öğrenci ile devamsız öğrenci arasında uçurumlar meydana geliyor seneler sonra.Lütfen bunları velilerinize daha detaylı bir biçimde anlatınız.Anlatınız ki çocuğun eğitimden tam bir şekilde yararlanmasını sağlayınız.Burada anasınıfı öğretmenlerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.Zaten okul fobiside aslında bir şekilde bu sebeblerden ortaya çıkıyor.Siz çalışmalarınızı eksiksiz bir şekilde yapın.Okula DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNÜN.Onları gelmeyen öğrenciler yüzünden cezalandırmayın. Sizlere iyi çalışmalar diliyorum.........

Tepki Skoru
0
teşekkürler bende size iyi çalışmalr diliyorum . ben size bi örnek vereyim.veli çocuğu okuldan almaya karar veriyor. ama bana söyleme nezaketinde!bulunmuyor.nasıl olsa ben anlarmışım..:)bunu yapan anne ve baba meslektaşlarımız..ben -siz de okulöncesi eğitimin önemine inanmazsanız ben diğer velilere birşey demeyeyim dedim. aa yok olurmu ben inanıyorum diyor..ama gelme gelmeme isteğini çocuğa bırakıyor. bazı çocuklar zaman zaman okula gelmek istemiyorlar (evde yeni kardeş varsa, ananeyle, teyzeyle daha serbestse, sabahtan akşama dışarda oynuyosa,davranış problemleri varsa...) velinin bu konuda öğretmenle işbirliği yapıp prüzü gidermesi gerekir değilmi. ama velilere anlatıyosunuz anlatıyosunuz kafa sallıyolar fakat kulaklar tıkalı. -seneye okula gidecek öğretmen hanım ozaman kazanır dediklerini yahu burası neresi burası okul değilmi.daha fazla para vermeyelim onunla başka bi ihtiyacımı karşılarım.. ama aynı veliler çocuk bir sonra ki yıl okula gelemek istemediğinde ya bu sefer taviz vermiyorlar yada anasınıfına gitti alıştı orada rahata ondan böle diyip çıkıyolar. bu sene velilerim beni çok yordu. şunları yazarken kendime inanamıyorum. biliyomusunuz. ben aslında çok ikna ediciyimdir. ama eksik ne . velilerin bi çoğu aslında çocuk okul öncesi eğitim alsın diye göndermiyorlar biliyomusunuz. daha değişik nedenlerle mesela bakıcı parası daha fazla okul uygun, yeni çocukları olacak evde fazlalık yapmasın, kıskanmasın,ben bununla baş edemiyorum okula gitsin,başımı dinlemek biraz gezmek hayatımı yaşamak istiyorum.. ve bunun gibi söylemlerle geliyolar ..anlattıkların karşındakının anlayacağı kadar olup çıkıyor..ya ne kadaar olumsuz konuşuyorum dimi.. yoruldum ondandır..velilerin bir kısmıda çok olumlu insanlar haklarını yemeyeyim şimdi..ben staj yaparken her staj bitiminde - öğretmenlere sorardım hocam bi öğüdünüz varmı diye hepsi birbiriyle anlaşmış gibi velilere dikkat edin dediler biliyomusuz. mezun olurken bir hocamız veliler sizi çocuklardan çok yoracak demişti. butun bunlar bana ozaman ne yalan söleyim çokta sorun olur gibi gelmedi..ama kazın ayağı öyle değilmiş :) bu arada bugun yılsonu gösterimiz vardı. bu sene içinde geçirdiğim en güzel gündü çocuklarım harikalardı..butun çektiklerime değdi diye düşündüm onlar sahnedeyken...bunları ben şekillendirdim dedim ve çok gurur duydum kendimlede çocuklarımlada.. bu problemlerde bizim işin cilveleri.. galiba.. teşekkür ediyorum size..kendini anlayan destek veren birileriyle paylaşınca insan kendini çok iyi hissediyor..

Tepki Skoru
0
Çocuklar okula gelmek istemeyince hemen öğretmeni suçluyorlar.Veli onların çocuk olduğunu unutuyor .

Tepki Skoru
0
ve işbirliğinede yanaşmıyorlar. nasıl olsa mebur değil çocuğum gelemesede olur gibi. yada çocuğun bahanelerine (ben şu faaliyete katılmazsam giderim, şu gösteride ben şu rolü alırsam giderim, şu oyuncaklarla ben oynarsam hep giderim okula gibi..) onlarda katılıp bu yönde isteklerde bulunup ama siz bunları yapmazsanız çocuğum tabiki gelemek istemez vari konuşmalarda bulunuyolar. çocuklara yaptığınız açıklamayı onlarada yapmak bazen pek bi işe yaramıyor. bu arada velilerin sınıf yönetimine gereğinden fazla karışmaları da ayrı bi oturum konusu zaten...:)

Tepki Skoru
0
bende bir veliyim.çalışmadığım halde oğlumu anaokuluna verdim.çünkü ne kadar ilgili olursam oluyum siz öğretmenlerin verdiklerini veremem.öğretmenlerin kimse hakkını yemesin.evde bakamadıkları çocuklarına öğretmenler sahip çıkıyor adam etmeye çalışıyor karşılığı bu olmamalı.oğlumu öğretmenine gönül rahatlığıyla bırakıyorum.oğluma benden daha fazla şey vereceğine inanıyorum.lütfen sizde motivasyonunuzu bozmayın.emeğiniz hiçbir zaman boşa gitmez.ben tüm öğretmenlere çocuklarımıza verdiği bilgiden ve sevgiden dolayı teşekkür ederim.bu ülkenin sizin gibi öğretmenlere ihtiyacı var.

Tepki Skoru
0
hülyacım bu sene baya zorlanmışsın sanırım veli konusunda...bende senden fazrksız değilim aslında...bazı veliler var seni anlamakta zorluk çekerler çocuklarıyla doğru dürüst ilgilenip okula bile gelmezler, yeterki çocuğum evde durmasın mantığı var bazılarında da...bunlar nasıl veli anlamış değilim...bizler elimizden geleni yapmaya çalışırken verilen ödevleri bile yaptırmayan veliler var...toplantılar desen ayrı bir dert gelmeye bile tenezzül etmiyorlar...bu dediklerim çok olamasada bikaç tane var bende böyle veli...bazılarıda vardır okuldan çıkmaz bilemezler...tabi bu durumda çocuklarım öğrenme süreçlerine çok yansıyor...bu eğitim öğretim yılını hayırlısıyla bitirdik..seneye allah kerim artık...

Tepki Skoru
0
mehtap051 velilerim senin gibi olsunlar canımı yesinler :) :) :)

su2

Tepki Skoru
0
:( genelde çoğumuzun sorunları aynı galiba ...Çok daha sabırlı olmamız gerekiyor..İnsanla uğraşan mesleklerinde böyle farklı zorlukları vardır.Eminim doktorlarda ne gibi muamele ve durumla insanla karşılaşıyorlardır..Ama toplumda onlara daha saygın bakılıyo...Ne yazıkki ben çok mesafe koyamıyorum velilere..Bu yılki velilerim geçen yıla göre çok daha iyi idi.Gerçekten sevdim bir çoğunu ve bu gayretime çok yansıdı.Geçen yıl daha kötü şeyler yaşamıştım ve okula gidesim gelmiyordu.Direk bizim motivasyonumuz ve gayretimizi düşürebiliyorlar.

Tepki Skoru
0
salı günü yıl sonu gecemiz var bunun için anasınında bir gösterisi olucak bir veli çocuğu 15 gündür çocuğu okula göndermiyordu tarlaya gidiyorlarmışta. perşembe gün geldi çocuk dünde beslenme sırası bu çocuğun annesindeydi neyse annesi beslenme saatinde geldi bende çocuğunuzu malesef kaç gündür göndermediğiniz için gösteride oynatamıyacağım dedim. iyi ya nolucak oyun değilmi oynasa nolucak oynamasa nolucak oyun değilmi bu demesinmi ağzım açık bakmış kalmışımda çocuklar uyardı öğretmenim ağzın niye açık diye
oysa o çocuk için arkadaşlarıyla birlikte oynamak okadar önemli ki velisinin ilgisizliği malesef çocukların hevesini öyle kırıyorki :(

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle