arkadaşlar biz öğretmenlerin bahsettiği sadece birkaç veli.hepsi öyle olsa zaten öğretmenliğin bir anlamı olmaz.sadece birkaç velim sorun çıkarıyor bende.zaten diğerleri o kadar anlayışlılarki beni dışarıya çağırıyor ve sınıf dışında konuşuyoruz.ama bazıları da konuşacak birşey olmasa da sınıftalar ve bana kendi hayatından bahsediyor.evet tamam bahsedebilirsin.ama bu çocuklarla ilgilenmem gerekmediğinde yapılsa daha hoş olmazmı.uyku saatinde gelen velilerle mesela birebir ilgileniyorum.ama eğer velim beni arkadaşıma arkadaşımı bana eleştiriyorsa bunu ne yapmalıyım sizce.ve tamamen haksız olduğu bir konu ise....öğretmenlikte 4.yılım ve bu tür velilerle sürekli karşılaşıcam.ve deneyimim arttıkça nasıl davranmam gerektiğini daha iyi kestiriyorum.mesela bugün yaşadığım bir örnek:2 hafta önce yeni bir öğrencim geldi.çocuk sınıfa sonradan geldiği için uyum sağlaması zor oldu.yaşı da küçük.annesini her gördüğünde ağlıyor ve annesiyle gitmek istiyor.annesi bunu bildiği halde 2 dakika çocuğu görüp gidiyor.en son gelişinde artık alışana kadar görünmetin dedim.bugün yine geldi .sağolsun çocuk da onu bırakmak istemedi.ve ben uyardığım için veliye çocuk susmadan gidemezsiniz ya da çocuğu götürün dedim.siz ce ne yapmalıydım.siz iyi bir veli olabilirsiniz .ama herkes iyi veli değildir.ya da herkes iyi öğretmen değildir.bende çok çok iyi değilim.ama en azından çabalıyorum.iyiyim dersem çabalamayı bırakırım bunu da istemem.lütfen herkes bu yazıyı üzerine almasın.burda sadece dertleşiyoruz dimi?insanları eleştirmeden biraz daha düşünmeli...