Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
arkadaşlar biz öğretmenlerin bahsettiği sadece birkaç veli.hepsi öyle olsa zaten öğretmenliğin bir anlamı olmaz.sadece birkaç velim sorun çıkarıyor bende.zaten diğerleri o kadar anlayışlılarki beni dışarıya çağırıyor ve sınıf dışında konuşuyoruz.ama bazıları da konuşacak birşey olmasa da sınıftalar ve bana kendi hayatından bahsediyor.evet tamam bahsedebilirsin.ama bu çocuklarla ilgilenmem gerekmediğinde yapılsa daha hoş olmazmı.uyku saatinde gelen velilerle mesela birebir ilgileniyorum.ama eğer velim beni arkadaşıma arkadaşımı bana eleştiriyorsa bunu ne yapmalıyım sizce.ve tamamen haksız olduğu bir konu ise....öğretmenlikte 4.yılım ve bu tür velilerle sürekli karşılaşıcam.ve deneyimim arttıkça nasıl davranmam gerektiğini daha iyi kestiriyorum.mesela bugün yaşadığım bir örnek:2 hafta önce yeni bir öğrencim geldi.çocuk sınıfa sonradan geldiği için uyum sağlaması zor oldu.yaşı da küçük.annesini her gördüğünde ağlıyor ve annesiyle gitmek istiyor.annesi bunu bildiği halde 2 dakika çocuğu görüp gidiyor.en son gelişinde artık alışana kadar görünmetin dedim.bugün yine geldi .sağolsun çocuk da onu bırakmak istemedi.ve ben uyardığım için veliye çocuk susmadan gidemezsiniz ya da çocuğu götürün dedim.siz ce ne yapmalıydım.siz iyi bir veli olabilirsiniz .ama herkes iyi veli değildir.ya da herkes iyi öğretmen değildir.bende çok çok iyi değilim.ama en azından çabalıyorum.iyiyim dersem çabalamayı bırakırım bunu da istemem.lütfen herkes bu yazıyı üzerine almasın.burda sadece dertleşiyoruz dimi?insanları eleştirmeden biraz daha düşünmeli...

Tepki Skoru
0
burada aslında önemli nokta şu galiba
SAYGI ..VELİLER SAYGILI OLDUKLARI SÜRECE HİÇ BİR YANLIŞ ANLAMA OMAYACAĞINI KİMSENİN KIRILMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. bu ilişkilerin bozulmasında tek eksik saygının var olmayışı...velilerin bi kısmı hepsi değil ne yazık ki özel hizmetçisi varmış gibi davranıyor. hepsi böyle mi tabi ki hayır.ama bir iki kişi bile insanı çok yıpratıyor.

Tepki Skoru
0
ark. bizde haftanın günlerinden bir günününü veli günü yaptık.4 yasa salı günü,5 yasa cars,6 yasada cuma günü.:))

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama
veliyi kullanın. eger siz kullanmassanız o sizi kullanmaya başlar.
Siz kullanından kastım çok sık gelip giden ben biliyorum diyen veliyi yok sayarsanız oda sizi yok etmek için uğraşır. Diger velilere müdüre olayı abarta abarta anlatır.
ona bol bol görevler verin bırakın çalışsın. bal yapmayan arılara gelince onlarıda iki dk kapıda bekletin yani
bize 2 dk müsade edermisiniz deyin gelince
5 dk beklesin
sonrada kapıyı açıp çok kısa konuşun.
Kaba Tabirlerde Bulunmayın

Tepki Skoru
0
SLM ARKADAŞLAR! BEN BATMAN MERKEZDE GÖREV YAPIYORUM VE BATMANLIYIM.AMA SİZİN ANLATTIĞINIZ KADAR ÇARESİZ BİR DURUM YOK ORTADA ÇOCUKLAR SONUÇTA VE ONLARIN DÜNYASINA GİREBİLİRSİNİZ TABİ Kİ BU ÇOCUKLARIN GÜNAHI NE HATTA ANNE VE BABANIN DA Bİ SUÇU YOK BÖYLE GELMİŞ BÖYLE DEVAM EDİYOR.HALA OKUMAYA KARŞILARVE OKUMAYI PEK ÖNEMSEMİYOLAR.BEN DE İLK YIL BATMANIN BİR KÖYÜNDE GÖREV YAPTIM AMA ANLATTIĞINIZ KADAR ZORLANMADIM VE O GÜNLERİMİ BAZEN ÖZLEDİĞİM BİLE OLUYOR.ŞU BİR GERÇEK Kİ SADECE DOĞUDA DEĞİL HER YERDE KİMİ ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BAKIM AMAÇLI GETİRİYOLAR ANAOKULUNA.BEN BAŞLI BAŞINA BİR ANAOKULUNDA GÖREV YAPIYORUM OLDUKÇA GÜZEL BİR OKULUM VAR AMA ONA RAĞMEN KİMİ VELİLERİM ÇOCUKLARINI BAKIM AMAÇLI OLARAK GETİRDİĞİNİ SÖYLÜYOLAR.İŞTE BAKICIMIZ YOKTU VE KREŞE GETİRDİK DİYOLAR HALBUKİ BURASI KREŞ DEĞİL ANAOKULU DİYORUM AMA BOŞ YERE SÖYLÜYORUM.HATTA BİR VELİM İLK ZAMANLAR ÇOCUĞUNA ŞÖYLE DİYORDU:BAY BAY YAP ABLAYA OĞLUM; SONRALARI ABLA KELİMESİNİ BİRAZ DİLİNDEN DÜŞÜRDÜ.YANİ ANLIYACAĞINIZ SORUN SADECE DOĞUDA YOK HER YERDE SORUN OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM VE OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ZOR BİR MESLEK DİYORUM BUNLARDA MESLEĞİMİZİN CİLVELERİ OLSA GEREK...

Tepki Skoru
0
evet doğru! :36_11_6:

bal yapmaz arı tabirini de ben sadece buraların sanıyordum! sizin oralardada var!

Tepki Skoru
0
şuana kadar yazılanların hiçbirine katılmıyorum benim 28 öğerencim var bunların anne baba abla abi hala teyze ve diğer kim bırakıyorsa hepiyle ilgileniyorum ve hepsinede yettiğimi düşünüyrum eğer karşıdaki dengesiz bir insan değilse sorun yoktur benim şuana kadar 1 veli ile sorunum oldu öğrencimin halasıydı ve ertesi gün annesi onun adıana özür diledi ya çok garip gedli bana açıkçası, öğretmen veli ile işbirliği içinde olmalı, tabiki bunu sınırlarını öğretmen belirler kesin ve kati bir şekilde kurallarınızı koyarsanız bu sınırı aşmayacaklardır diye düşünüyorum ipler sizin elinizde olmalı ama veliyi görmezden gelerek yada onu önemsemeyerek yapılmaz bu işler veli ile herzaman iyi olunmalı çünkü herşeyde onların katılımına ihtiyacımız var çocuğun bir problemi varsa eğer hiç yüz vermediğin bir velli ile konuşamyı istemezsin çocuğa dair bir çok şey aile katılımı ile aşılabilir olası sorunlar işbirliği içinde halledilir umarım yanılmıyorumdur
selametle

Tepki Skoru
0
canım benim!
biz öğretmenler güler yüzlü yumuşak kalpliyiz ve veli biraz fazla gülsen suistimal ediyor. sözümüzü geçirmek için değer verdiğini onlara çok belli etmemeliyiz.görmezden bu yüzden gelmeliyiz. dedim ya bülbül güle kavuşunca gülün kıymeti kalmaz. bu yüzden herzaman biz gül misali bülbül velimiz vur kaç takdiği ile davranmalıyız. ben de velilerimi çok seviyorum. öğrencilerim zaten malum! sözümün geçmesi sınıfımızın kurallarını yürütmemiz için ! selamlar!
:36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12::36_3_12:

Tepki Skoru
0
ben de öğretmenliğimin ilk yıllarında veliyle iyi geçineyim diye sınıfa gelmelerine müsade ediyordum ders saatinde...baktımki evinde işini bitiren sınıfa misafirliğe gelmeye başlaadı.şimdi ise sadece veli toplantısında girebiliyorlar.asla müsade etmiyorum.kurallar koyar ve disiplinli öğretmen olrsanız veliler harfiyen uyuyorlar..ben gün içinde olan şeyleri çıkış saatinde küçük bir kağıda not alarak velilerime aktarıyorum ve sormak istediğiniz birşey var mı diye soruyorum.varsa özel görüşüyorum.geçenler de velilerimden sınıfımı tercih etmem sebebinizi yazıp getirir misiniz dedim...yüzde 90 ı disiplinli,kuralları olan bir öğretmen olduğunuz için yazmışlar..ve sene başından beri hiç bir veliyle sorun yaşamadım...

Tepki Skoru
0
Yazılanlara şu ana kadar bir cevap vermeyi düşünmüyordum fakat tartışma biraz sertleşmeye başladı gibi geldi bana. Arkadaşlar lütfen öğretmen olduğunuzu , insanlara örnek olacağınızı unutmayınız. Tabii en önemlisi de karşınızdaki velinin de insan olduğunu ve hataları olabileceğini unutmayınız.

Fikrime gelince: Bence en az öğrencilerimizle ilgilendiğimiz zamanın yarısı kadar da velilerle ilgilenmeliyiz. Velileri de birer öğretmen yapabilmemiz için bu şart. Fakat velilerle ilgilendiğimiz zaman öğrencilerimizle ilgileneceğimiz zaman olmamalı. Tabii bunun için mümkün olduğunca okulda olmamız gerekiyor. Ders saati gelip ders bittiği gibi okuldan gidersek böyle birşeyden söz edemeyiz tabii ki.

Çocuklarla ilgilenmemiz gereken zamanlarda gelen velilerle o an konuşamayacağımızı , dersimizin olmadığı zamanlarda gelmelerini istemeliyiz. Çok önemli birşey varsa da en fazla 1-2 dakika. (Yukarida bir yazı görmüştüm. not defteri dağıtıyorum diye. Öyle bir not defteri vererek gelmeden once bize , ne zaman gelebileceğini sormalarını isteyebiliriz) Tabii veliler dersi bolmesin diye bu sekilde kurallar koyarken öğretmenler her fırsatta sınıflarını stajyer öğrencilere bırakıp sınıftan çıkarsa ne derece etkili olur o da bilinmez...

Fakat kurallarımız kesin olmalı. Yani ders anında sınıfa girilmeyecek dediyseniz girilmemeli. Bu seferlik olsun hadi gibi davranışlarda bulunmamalıyız.

Ve şu bi gerçek ki bunca meslek arasında en çok fedakarlık gerektiren meslek bizimkisi. Eğer bu mesleği seçtiysek yapmamız gereken fedakarlıkların farkında olarak seçtik. Ve şunu unutmamalıyız. velilerle ilişkilerimizin , onlara zaman ayırmamızın da çocuklara faydası olacaktır. Yaptığımız tüm fedakarlıklar aslında sınıfımızdaki çocuklar için olacaktır.

(Mesajlarında kaba tabirler bulunduranların mesajlarındaki kaba tabirleri sildim. Bu kaba tabirler devam ederse mesajların tamamını silerim.)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benimde bu konu ile ilgili bi yorumum vardı ve buraya yazmıştım ama yok. noldu merak ettim

Tepki Skoru
0
yukarıdaki mesajı okuyunca nedenini anladım. Ben böyle düşünüyorum. Herkes düşüncelerini rahatça yazabilir ve yazmalıdır da

Tepki Skoru
1
MESAFELİ, KİBAR OLUN. HER ŞEYİ ÇOK NET SÖYLEYİN. BU İŞİ ÇOK İYİ BİLDİĞİNİZİ HİSSETTİRİN. O ZAMAN GERİ ÇEKİLİP, MEYDANI SİZE BIRAKIYORLAR.

Tepki Skoru
1
ALLAH YARDIMCIN OLSUN. ZATEN BENİ BU MESLEKTE EN ÇOK SİNİRLENDİRENLER, VELİLER! ÇOĞU ÇOK NANKÖRLER.

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR sadece şunları sormak istiyorum size;
1 - Bu alanın bilinçli bir şekilde yaygınlaşıp önemsenmesini istiyor musunuz?
2 - Çocuklarınıza verdiğiniz eğitimin ömürleri boyunca onlara yol göstermesini istiyor musunuz?

İşte arkadaşlar bunları istiyorsanız (ki ben istemiyorum diyen bir öğretmen olacağını sanmıyorum...) çocukla birlikte anne-babayıda kazanmanız gerektiği,hata payı götürmeyecek bir şekilde kaçınılmaz bir GERÇEK!! Bence burda veliye nasıl davranırsak bizi yormaz,saygısızlık etmez,rahat bırakırdan çok, veliye bu alanın önemini kavratıp, burda öğrettimiz şeyleri onların yaşam tarzı haline dönüştürmelerinde,ufuklarını genişletmelerinde nasıl yardımcı olabileceğimizi tartışmanızı görmeyi çok içten arzu ederdim. ÜZÜLDÜMM GERÇEKTEN.. Bizim mesleğimizde ileriyi görebilmek çok önemli!! Belki bizler göremicez çabalarımızın karşılığını ama torunlarımız bunları yaşayacak... Bunun verdiği huzurda bana bir ömür yeter açıkçası...

Tepki Skoru
0
bence veli ile öğretmen iletişimi koparmamalı tabi fazla samimi olmadan ve resmiyeti bırakmadan. resmi bir şekilde iletişim kurulunca onlarda hem çocuklarla ilgili sıkıntılarını anlatıyorlar hem de fazla yakın olamıyorlar. bence resmi olmayı deneyin arkadaşım. sınıfa girme konusunda bende aynı sıkıntıyı yaşadım. velilere tavrınızı koyun,gerekirse okul müdürüne bile.

Tepki Skoru
0
Okul öncesi, arkadaşların da dediği gibi henüz net tanınmıyor ve önemi bilinmiyor maalesef...

Kendinizden emin olun , kendinize güvenin, bugün çocuklar benden ne öğrendi, işte bunun zevki ve mutluluğu tartışılmaz. :):)

Tepki Skoru
0
ister sabahtan akşama kadar oyun oynat,ister şarkı söylet,ister çizgi çalışması yap ne yaparsan yap bu mesleği kolay kılmaz..,çünkü biz insanla uğraşıyoruz ki 0-6 yaş en önemli çağ, en hareketli olduğumuz dönem bu bir çocuk her dakikası kontrolun altında olması gerek..,bir anlık dalgın olmaya bile gelmiycek bir meslek bu..o ne var sizin işinizde diyenler bir gün gelsinler sadece 10 dakika kalsınlar sınıfta anlasınlar bakalım zor mu kolay mı..,

Tepki Skoru
0
merhaba bende 3 yıl bağımsız anaokulunda çalıştım 3 yıldırda anasınıfında çalışmaktayım aynı sorunları bende yaşadım ve halada yaşamaktayım bağımsız anaokullarının veli potansiyelini bilirsiniz çalışan anne babalar çoğu da üniversite mezunu işin garibi asıl onlar bizi bakıcı olarak görüyor akşam çocuğunu almaya geldiklerinde sordukları tek soru yemeğini yedimi başka önemli birşey yok çünkü şu anki velilerimin çoğu ilkokul mezunu ama onlar daha bilinçli gelişimi nasıl öğrenebiliyormu gibi sorular soruyor ama burdaki sorunum da okul idarecisi ve personeliyle benden önceki öğretmen sağolsun hiçbirşey yapmamış haliyle herkes anasınıfında sadece oyun oynandığını düşünüyor birçok öğretmen arkadaşım bana sizde plan yapıyormusunuz diye sordu anasınıfının önemli olmadığını gitmesede çok şey kaybetmeyeceğini düşünüyorlardı neyse zamanla düşüncelerini değiştirdim artık gerekliliğine inanıyorlar kendi çocuklarıyla ilgili problem yaşadıklarında gelip bana sorabiliyorlar müdürümüz bu yıl değişti ve önceki okulunda hiç anasınıfı yokmuş geçen dönem sınıfa geldiğinde sınıfımda bulunan velilerime aldırdığım fotokopi kağıtlarını gördü ve hocam siz bu kadar kağıdı ne yapıyorsunuz kullanıyormusunuz biz alalım bizim daha çok ihtiyacımız var dedi yani arkadaşlar insanların bakış açısını değiştirmemiz epey zamanımızı alacak.

Tepki Skoru
0
MERHABA ARKADAŞLAR...
BEN BAĞIMSIZ ANAOKULUNDA USTA ÖĞRETİCİ OLARAK GÖREV YAPIYORDUM TA Kİ CUMA GÜNÜ KADROLU ÖĞRETMEN GELENE KADAR.VE MALESEF ŞU AN EVDE OTURUYORUM HİÇBİ OKULDA AÇIK VERİLMEDİĞİ İÇİN ÇALIŞAMIYORUM....
İŞİN CAN ALICI KISMI DA YAVRULARIMDAN AYRI KALMAYA NASIL ALIŞIRIM BEN,Bİ DÖNEM BOYUNCA UĞRAŞTIM HERŞEYİ HİZAYA GETİRDİM AMA MEYVESİNİ YEMEK BANA NASİP OLMADI
YA BEN HALA ANLAMIŞ DEĞİLİM BU ADAMLAR HANGİ MANTIKLA ŞUBAT AYINDA ATAMA YAPIP ÖĞRENCİLERİN DENGESİNİ BOZUYO. ÖĞRENCİLERİMİN ÇOĞU OKULA GELMEK İSTEMİYO KİMİSİ BENİ SUÇLUYO "SEN BİZİ BIRAKIP GİDİYOSUN DEMEK Kİ BİZİ SEVMİYOSUN" DİYE
NE YAPMALIYIM ÖNCE KENDİ MORALİMİ NASIL DÜZELTMELİYİM SONRA DA ÖĞRENCİLERİMİ NASIL TOPARLAMALIYIM? NE OLUR BANA YARDIM EDİİNNN ÇOOOOOOOOOOOK ÜZGÜÜÜÜÜNÜÜÜÜÜÜÜÜM........

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle