Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
esmacım bu tarz sorunları birçoğumuz yaşıyoruz.hadi sen doğudasın,köydesin.ben ilçemizin en iyi okullarından birindeyim.buna rağmen bazı çocukların annelerini hiç görmüyorum.baba işe giderken bırakıyor,dönüşte alıyor.ya anne bir uğramaz mı çocuğum nasıl diye sormaz mı.geçende de öğretmen bir velim beni aradı,(sınıfta çocukla ilgili bir problem olmuştu.her etkinlikte önde olmak istiyor,olmayınca eve gidip sinirden ağlıyormuş) ben çocuğu okuldan alıyorum dedi,nasıl olur dedim,çocuğun psikolojisi bozulmuş.ama dedim hayatta sadece kendisi değil başkalrının da olduğunu öğrenmeli,arkadaşlarına hak tanımalı...v.s.yok anlamıyor alacağım dedi.ama bi kaç gün sonra geri gönderdi.neyse diyeceğim bazılarına göre anasınıfı veya anokulu çocuğu başından savmak için var.biz de onları oyalayan insanlarız.bazen bana soruyorlar diğer öğretmenler kadar maaş alıyor musun evet diyince şaşırıyorlar.bu zihniyet yıkılmadıkça çoooook başımız ağrıyacak ama bu zihniyeti yıkacak olan biziz.çok çalışarak,başararak,okulöncesi eğitimin hayatın temeli olduğunu göstereceğiz.
HERŞEY ÖLÜR AMA UMUT ÖLMEZ.

Tepki Skoru
0
evet sevilcim haklısın zaten bende bu söylediklerine inanmasam nasıl dayanabilirim de mi ama?inşallah bu düzen değişir.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar merhaba bu gun talihsiz bir olay yaşadım ve sizlerle paylaşmak istedim .sürekli uyarmama rağmen çocuğunu almaya gelmeyen yada çok geç gelen telefonlarıma cevap vermeyen bir velim var ben de artık bügün kızıp çocuğu kapıya bıraktım beklemesini sürekli arayacağımı ve babasını göndereceğimi söyledim ben ayrıldıktan 10 dk sonra arkamdan arabayla gelerek hakaret etti. siz olsanız ne yapardınız.ben haklımıyım sizce.........

Tepki Skoru
0
HOCAM YAŞADIĞINIZ OLAY GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ.KEŞKE YAŞAMASAYDINIZ BÖYLE BİR OLAYI.SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM.OLAYI OKUL MÜDÜRÜNE BİLDİRMİŞMİYDİNİZ ACABA?ÇOCUĞU YALNIZ BIRAKMANIZ ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİ AÇISINDAN HİÇ DOĞRU DEĞİL ASLINDA.SORUMSUZ VELİLER YÜZÜNDEN HEM ÇOCUKLAR HEM DE ÖĞRETMENELR SIKINTI YAŞIYORUZ.İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE SIKINTILAR YAŞAMAZSINIZ.

Tepki Skoru
0
SEVGİLİ ARKADAŞIM BEKLEME KONUSUNDA SANA HAK VERİYORUM ÇÜNKÜ BAZEN KUAFÖRE GİDER BEKLETİRLER FAKAT AİLE İÇİN ÇOCUĞU CEZALANDIRMIŞ OLDUN KEŞKE KAPIYA KOYMASANDA BAŞKA ÇÖZÜM BULSA İDİN BİZLERİN YAPACAĞI BAZI YANLIŞLARIN ONLARIN RUHUNDA AÇACAĞI YARALARI BİLMEMİZ GEREKİR BİZ DİĞER ÖĞRETMENLER GİBİ ZİL ÇALDI DERS BİTTİ DİYEMEYİZ. EĞER İŞİMİZİ YÜREKTEN YAPIYORSAK BİZLER ANNE ÖĞRETMENLERİZ BEN 25 YILLIK MESLEK HAYATIMDA BİRKEZ BİLE EN SON ÇOCUĞUMU TESLİM ETMEDEN ÇIKMADIM VE BUNUN BÖYLE OLMASI GEREKİR AMA SANIRIM AİLE SABRINI TAŞIRMIŞ ZATEN AİLELER BAZEN BİZLERİ CEZALANDIRIRKEN ÇOCUKLARINI CEZALANDIRIYORLAR ASLINDA.SEVGİLERİMLE

Tepki Skoru
0
maalesef bu tür olaylarla her zaman karşılaşabiliyoruz.ama çocuk açısından bakıldığında bırakıp gitmeniz çok uygun olmamış sanırım.eğer bunu sürekli yapan bir veliyse resmi yollarla uyarmak en doğrusu.bir keresinde ramazanda beni saat 7ye kadar veli bekletip de hala gelmeyince çocuğu alıp evime götürmüştüm ben de )))

Tepki Skoru
0
arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum...evet belki çocuğu bırakmak yanlıştı ama ben daha önce gelmeyince eve de götürdüm bu çözüm olmuyor üstelik babası serbest çalışıyor annesi ev hanımı yani vakitleri erken almaya müsait çok rahat insanlar çocuklarını düşünen insanlar değil .ayrıca bu gün olayı duyan milli eğitim müdürü ve şube müdürleri arayarak destek oldular ve sonuna kadar haklı olduğumu hakaret eden veliye de dava açacaklarını söylediler milli eğitimin yanımda olduğunu görmek beni rahatlattı.

Tepki Skoru
0
çok hoş bir olay değil çocuklarını hiç mi düşünmezler. Ama bir konuda Milli Eğitim Müdürünüzü ve Şube Müdürünüzü tebrik ederim . Sizin arkanızda yeralmışlar.
Genelde hemen müfettiş gönderirlerde

Tepki Skoru
0
Valla ben de veli beklemekle o kadar çok zaman kaybettim, o kadar çok otobüs ve minibüs kaçırdım ki anlatamam.. Çoğu zaman aklımdan "bırak git çocuğu" düşüncesi geçse de kıyamadığımdan bırakamıyorum.. tamam 10-15 dakika beklersin de, insan çocuğunu almaya 1-1,5 saat sonra gelir mi ya?. akşama kadar çocuğu görmüyorsun insan çocuğunu özlemez mi ben anlamıyorum.. bir de bazıları çocuğa "biz seni almayı unuttuk." derler ya, o zaman deliriyorum.. insan kendi çocuğunu nasıl UNUTUR? Var mı böyle bir şey ya.. Çocuk kendini nasıl hissediyor diye düşünmezler bile..
Başına gelen olayda Arkanda durmalarından dolayı Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürünüzü ben de takdir ettim..

Tepki Skoru
0
kasabada görev yaparken sorumsuz bir anneye ben de ceza vermiştim. nasıl mı? dedim ki; ilgilen şu çocukla yoksa alır evime götürürüm! sonunu siz de anlamışsınızdır. aramış her tarafı sonra anlmış götürdüğümü, şimdi düşünüyorum da ne tehlikeli bir olaymış yaptığım; çocuk kaçırmadan hapis vb. kızıp acele karar vermemek gerekir. arkadaşlar! işimiz zor ama siz de yararlı görünen sonradan düşündüğünüzde zararlı olabilecek işlere kalkışmayın! arkadaşlar! önce kendimiz sonra çevremiz!
selamlar!

Tepki Skoru
0
esma öğretmen çok şanslısınız en azından üstleriniz sizin arkanızda burada böyle bişey olsa hemen suçlu ben olurum ve ellerinden ne gelirse yaparlar, bırakın böyle birşeyi ben haklıyken bile beni suçlu duruma düşürüyorlar kendi suçlarını başkalarının üzerine atıyorlar...buradaki insanların hepsi öyle... çok şanslısınız hocam

Tepki Skoru
0
nevertheless Yazan:
maalesef bu tür olaylarla her zaman karşılaşabiliyoruz.ama çocuk açısından bakıldığında bırakıp gitmeniz çok uygun olmamış sanırım.eğer bunu sürekli yapan bir veliyse resmi yollarla uyarmak en doğrusu.bir keresinde ramazanda beni saat 7ye kadar veli bekletip de hala gelmeyince çocuğu alıp evime götürmüştüm ben de )))

=)))) Hocam alemsiniz...

Bende eve servis yapmıştım bir kere.. =)))

Fakat sizinki daha hoş... =)

AY SİZLER BENİ ÇOK GÜLDÜRDÜNÜZ CANIM HOCALARIM.......KESİN BENDE SİZİN GİBİ YAPARDIM....

Tepki Skoru
0
buna benzer bir olay bu sene stajda benimde başıma geldi.diğer sınıfta benim aynı sınıfta olduğum stajyer arkadaşım vardı.sabahçı grubun öğretmeni hiç çocuk kalmışmı kalamamışmı diye bakmadan çıkmış gitmiş;sabahçı gruptan bir çocuğu ailesi almayı UNUTMUŞ!(ailesi dediğimde ilköğretimde okuyan abi)çocuk ayakkabılarını giyiyor ben gidecem diye.arkadaşım müdüre haber vermek için gideceğini ve çocuğun başında biraz beklememi rica etti.bu arada çocuğu ailen gelecek merak etme diye sakinleştirmeye çalışıyorum.o da hayır ben biliyorum evi kendim giderim diye diretiyor.yollar senin için tehlikeli canım bekleyelim biraz olmazsa ben götürürüm seni dedim;nasıl oldu bilmiyorum bir an dışarı fırladı;kapıda nöbetçi öğretmen var ve hareketlenmedi bile.bende çocuğun peşinden fırladım.o önde ben arkada koşuyoruz.o an yola fırladığını düşünün!sorumlusu kim olacak bu olayın?en sonunda yakaladım ve okula geri götürdüm;kapıyı kilitlettik.nöbetçi öğretmenin lafı şu:benim görevim bitti çocuğa sahip çıkın.hangisine yanmak lazım bilmiyorum;sınıf öğretmenine mi;nöbetçi öğretmene mi;yoksa çocuğu çocuğa emanet edip unutan aileyemi?

Tepki Skoru
0
aman allahım  nesliiiii çok zormuş yaşadığın durum canım.....

Tepki Skoru
0
arkadaşlar siz yine iyisiniz. Ankara da bir kurumda çalışırken 2 gün almamışlardı. çocuklarını. Polis eve götüremeyeceğimi söylediğinde iki gün anaokulunda çocukla birlikte ailesinin almasını beklemiştim. tabi sorunlu bir aile. Boşanmışlar. Birbirlerinden haberleri yok. Her biri çocuk diğerinde sanıyor. Bu arada okula verilen adres yanlış çıktığı için iki gün çocuğun ailesine ulaşamadık.

Tepki Skoru
0
bende de hep aynı iki çocuk sona kalıyordu.hatta bir kere programa gittik fuar alanına,oyunumuz vardı.oyun 3 te bitecek.3 te alırsınız demiştim.veliler de oyunu izlemeye gelmişti zaten.herkes aldı çoz,cuğunu yine o sona kalam çocuklardan biri k aldı.bekle bekle yok.herkes gitti.evi bilyor musun diyorum.yol farklı olduğuından çıkaramıyor.okul bayağı uzak ve fuar alanı evime çok yakın.naparsın aldım çocuğu doğru okula,okul kapanmak üzere öğrenciler boşalmış,idare kalmış onlar da gitmeye hazırlanıyor.numarasını aldım dosyadan,babasını aradım,"çocuğu okula bırakıyorum kimse yok,acil gelip alın" o sinirle çocuğu bıraktım idareye öyle bir eve gittim ki...
çok sinir bir durum hatta insanı ne yapacağını şaşırtacak kadar.
ama çözüm yok,denizin dediği bir yere kadar geçerli ama ona da idare "biz zor öğrenci buluyoruz nasıl gönderelim" diyebilir.
sene başı veli toplantısında değinmek ve kararlı gözükmek de bazen işe yarıyor.

Tepki Skoru
0
VERİLEN ÖRNEKLER ÇOK ACI GELİYOR BANA.Hemen çeşitli düzenlemelerin yapılması gerek.Anaokulunda tüm gün çalışıp yarım gün çalışanla aynı ücreti alan arkadaşlar,3 saat çalışıp 5 saat çalışanla aynı ücreti alanlar.Bide saatlerce çocuğunu alması için veliyi bekleyen öğretmenler.Bekleyeceğiz elbet kişi bunu keyfi yapıyorsa cezasına da katlanmalı.Bir cezası olmalı.Tutanak tutarak uzaklaştırmayı çoğu müdür istemez.Hele benim gibi küçük biyerde çalışıyorsan herkes birbirinin tanıdığı bir ben kimseyi tanımıyorum.İYİKİ DE TANIMIYORUM.Bende bu yıl bir velimi hergün aradım hemen hemen oda çocuğuna yemek koymayı unutuyordu.Çanta geliyordu ama içi boştu hep.

Tepki Skoru
0
mebgunesi' Alıntı:
arkadaşlar siz yine iyisiniz. Ankara da bir kurumda çalışırken 2 gün almamışlardı. çocuklarını. Polis eve götüremeyeceğimi söylediğinde iki gün anaokulunda çocukla birlikte ailesinin almasını beklemiştim. tabi sorunlu bir aile. Boşanmışlar. Birbirlerinden haberleri yok. Her biri çocuk diğerinde sanıyor. Bu arada okula verilen adres yanlış çıktığı için iki gün çocuğun ailesine ulaşamadık.
aman ALLAH'ım tüylerim ürperdi.bu nasıl anne-baba inanamıyorum yaaa...GERÇEKTEN MESLEĞİMİZ ÇOK ZORMUŞ HOCAM :(:(:(

dsk

Tepki Skoru
0
bende şok oldum 2 gün evinede götüremiyorsun bekle çocukla.
diğer arkadaşın milli eğitim müdürüne alkış

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.