haklı olduğun yönler var ama yine de eğitim seviyesi düşük olan bir bölgede öğretmenlik yapmak çok daha güzel.şu anda özel bi kurumda çalışıyorum devlet memurunun aldığı maaşı merak ediyorum ek dersle birlikte net maaşınız nedir.
selam Allah kolaylık versin hocam hayırlı ramazanlar:36_13_3:merhaba arkadaşlar, okulöncesine keşke gereken ilgi verilse de bu sorunları yaşamasak. ben batmanda asker öğretmenim. burda köy şartlarında çalışmak daha zor. köylerde çalışan arkadaşlarıma allah yardım etsin diyorum. doğuda olması daha büyük sorun çünkü en önemlisi insanlar daha cahil. okulöncesini eğiitim olarak değil hala çocuklarını başlarından atabilecekleri bir yer olarak görüyorlar. velilerden destek almak çok zor bu yüzden. çocuklarsa ayrı bir sorun bütün gün sınıfta kürtçe konuşmayın demekten başka bişey yapamıyorum. tabi onu da anlamıyorlar. inanın çocuklarla işaret diliyle anlaşıyorum nerdeyse. ama çocuk her yerde çocuk tabiki dili, dini, ırkı, ne olursa olsun sevimliler keratalar, hele o doğu şiveleriyle "örtmen" demeleri çok hoşuma gidiyor. zaten bunlar da olmasa burada kalmak ve görev yapmak gerçekten çok sıkıcı. tek neşe kaynağım yine çocuklar. iyi günler
deniz bu cevap bana mı,su'ya mı canım??Ben bunu biraz erken tükenmilik olarak görüyorum. Ben bile ikinci yılımda bunu hissediyorum. Çalışma koşullarının ağırlığı kaldırılmadıkça biz okul öncesi eğitimcileri robot misali gördükleri sürece malsef bu duyguya zamanla herkes kapılacak.