Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Katılım
19 Eyl 2007
Mesajlar
8
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
haklı olduğun yönler var ama yine de eğitim seviyesi düşük olan bir bölgede öğretmenlik yapmak çok daha güzel.şu anda özel bi kurumda çalışıyorum devlet memurunun aldığı maaşı merak ediyorum ek dersle birlikte net maaşınız nedir.
 
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
2,114
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
ceydam hocam size göre tabiki sorun olmaz çünkü sizin bölgenizde çalışıyorsunuz.dil sorununuz yok ve oralı olduğunuz için de işleriniz daha kolay işliyor.ben de batmanın ilçe köyünde çalışıyorum ve inanın hiç te kolay değil.hele de benim gibi bu bölgeden değilsen iş ozaman daha da zorlaşıyor.burda herşey çok farklı,bürokrasi bile çok farklı.adamın varsa ya da burdansan hiç sorun yok.levent hocanın dediği gibi yerliolan ve birçoğunun öğretmenlikle alakası bile olmayan kişiler merkezdekiokullarda çok rahat çalışabiliyor.böyle gelmiş böyle gider mantığıyla devam edildiği müddetçede asla medeniyete ulaşılmaz.siz bir eğitimci olarak böyle düşünürseniz baştan kaybedilir bu dava.özellikle köylerdeki insanlar sırf para için çocuklarını okula gönderiyorlar ve eğitime öğretmenlere 5 kuruş faydaları yok.bunları bizzat yaşayan biri olarak konuşuyorum.batı da birçok okulda branş öğretmenleri yokken bizim köy okulunda inanmazsınız aklınıza gelebilecek tüm branşların kadrolu genç öğretmenleri var ama nafile tabi.neyse çok uzatmayayım.inşallah en kısa zamanda kendimize geliriz.
 
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
1,504
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
48
arkadaşlar ben istanbuldayım daha doğrusu 4.sınıfa geçtim ve usta öğretici olarak çalışıyorum .Bu 5.yılım ve inanın doğu batı fark etmiyor değer verme konusunda buradada aynı sorunlar yaşanıyor, farklı olarak dil yani iletişim yönünden olabilir.Emin olun ki Türkiye'nin her yerinde ailelere para verilse her yerde aynı şeyler yapılır çocuğuna harcamaz başka yere harcar ya da para için gönderir .Bence doğu batı değil insanımız eğitimsiz ve eğitimin önemini anlamıyorlar bu ne doğuda nede batıda o yüzden her yerde bizlere sorumluluk düşüyor biz elimizden geleni yapalım gerisi artık zamana kalmış diyorum.Kısacası her yerde birşeyleri yapmak ya da sil baştan düzeltmek zor ve çaba isteyen bir iş hepimize kolay gelsin umarım yakın zamanda herşey düzelir.
 
Katılım
31 Tem 2007
Mesajlar
44
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
40
merhaba arkadaşlar, okulöncesine keşke gereken ilgi verilse de bu sorunları yaşamasak. ben batmanda asker öğretmenim. burda köy şartlarında çalışmak daha zor. köylerde çalışan arkadaşlarıma allah yardım etsin diyorum. doğuda olması daha büyük sorun çünkü en önemlisi insanlar daha cahil. okulöncesini eğiitim olarak değil hala çocuklarını başlarından atabilecekleri bir yer olarak görüyorlar. velilerden destek almak çok zor bu yüzden. çocuklarsa ayrı bir sorun bütün gün sınıfta kürtçe konuşmayın demekten başka bişey yapamıyorum. tabi onu da anlamıyorlar. inanın çocuklarla işaret diliyle anlaşıyorum nerdeyse. ama çocuk her yerde çocuk tabiki dili, dini, ırkı, ne olursa olsun sevimliler keratalar, hele o doğu şiveleriyle "örtmen" demeleri çok hoşuma gidiyor. zaten bunlar da olmasa burada kalmak ve görev yapmak gerçekten çok sıkıcı. tek neşe kaynağım yine çocuklar. iyi günler
selam Allah kolaylık versin hocam hayırlı ramazanlar:36_13_3:
 
Katılım
28 Haz 2007
Mesajlar
661
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
46
siz neden bahsediyorsunuz arkadaşlar ya böylemi eğitim veriyorsunuz doğu batı ayrımını kendiniz benimsiyorsunuz zaten doğuda batıda olsa bu bizim ülkemiz,ve ayrıca kusura bakmayında iyi şartlarda herkes görev yapar önemli olan zoru başarmak
 
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
2,114
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
hocam kusura bakmayın da doğu batı ayrımı yapan biz değiliz.özellikle ben ayrım yapmaya çalışanlara çok tepkiliyim ve tümüyle bu ülke türkiye cumhuriyetine ait.ama benim tepkim özellikle doğuda yaşayan insanların olması gereken bilince sahip olmamaları.tabiki herkes iyi yerde çalışır.ama en azından şartlar iyileştirilmeye çalışılsa herşey daha güzel olur heralde.
 
Katılım
21 Ağu 2007
Mesajlar
252
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
46
hocam siirt'de görev yapıyoruım aynı sorunu bende yaşıyorum aileler o kadar ilgisiz ki kayıta bile gelmiyorlar
gönderiyor çocukları gerisine karışmıyor. Buralarda görev yapmayan bunu pek anlayamaz işimiz çok zor ama biz eğitimciyiz , bir davranış kazandırsak bize yeter diye düşünüyorum.
 
Katılım
20 Tem 2007
Mesajlar
6,954
Tepki Skoru
1
Puanları
0
Yaş
46
sanırım sabır sınırlarımız tükeniyor ve yeni nesil çok fena yaaa konuşmak konuşmak konuşmak tek yaptıkları şey
umarım en kısa zamanda kuralları rahatça benimserler allah yardımcımız olsun
 
Katılım
31 Ağu 2006
Mesajlar
368
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Arkadaşlar aile katılımı ileilgili yazı biliyormusunuz ve neden uygulanıyor ben analatabildiğim kadarı ile anlatıyorum ama sizde yazı varsa velilerin anlıyacağı sekliyle varsa yardımcı olurmusunuz.simdiden tesekkürler:))sitetede var ama onu anlıcaklarını pek sanmıyorum:((yard.olursanız seviirim.
 
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
627
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
46
O kadar çok problemli velim var ki bu sene,bakın bir örnek,ben toplu beslenme yaptırmıyorum kahvaltı listem var ve her çocuk kendi getiriyor,cuma günü tost günümüz ve bir veli çocuğuna iki tane tost koymuş çünkü sınıfta aşırı fakir olan herşeyini karşıladığımız ve aidat almayacağımız bir veli var onun çocuğu için yollamış ve benim bu davranış gerçekten çok hoşuma gitti ve gerçekten içten bir şekilde "rümeysa annene akıllıca davranmış aferim annene de bak başkasınıda düşünmüş teşekkür ederiz annene"dedim çocuk bunu ailesine anlatmış ve ertesi gün veli gelip bana dediki "hocam biz size kırıldık siz imalı şekilde annende akıllıymış demişsiniz biz iyi bişey yapınca karşılığı bu olmamamlı..."falan dedi şok şok şok oldum ya dedim nasıl ayırt etsin 6 yaşında çocuk imayı üstelik ben gerçekten içten söyledim güzel bir davranıştı dedim fakat şu halde siz beni kırmış oldunuz dedim .....ya bunun gibi daha neler var yazmakla bitmez bakarmısınız ben bunlarla uğraşmaktan hiçbişey yapamıyorum.. toplantı yapıp eğitim ilkelerinden çalışmalarımızdan okul öncesinin öneminden bahsetmiştim üstelik ve inanaın bana bu sene hiç bir şeklide performansım kalmadı bu anlattığım sadece bir örnek...arkadaşlar ben her sene daha sorunlu çocuk olmasını elbette bozuk aile yapısı maddi sıkıntılar sorunlar nedeniyle gitgide zorlaşan ve doyumsuzlaşan hayat koşullarına bağlıyorum ama benim bir yorumum daha var bilmem katılırmısınız bana bu konuda::: çocuk önemlidir gerçeği bizim ülkemizde yeni yeni oturmaya başladı ve her sene çocuğunu daha fazla önemseyen veli sayısı artıyor ama büyük çoğunluk yanlış eğitiyor onun her istediğini yapmayı ona değer vermek sanıyorlar hep diyorum ben "bir çocuğa yapılacak en büyük kötülük onun her istediğini yapmaktır"ve ben sorunlu çocuk grubunda hep bu sendromu görüyorum velilerde...o yüzden bana kalırsa bizim işimiz küçük yerlerde olan bizler için bilinç kavramını yanlış yaşayan veliler nedeniyle her sene daha da zorlaşacağa benziyor ne dersiniz haksızmıyım???
 
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
627
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
46
Ben bunu biraz erken tükenmilik olarak görüyorum. Ben bile ikinci yılımda bunu hissediyorum. Çalışma koşullarının ağırlığı kaldırılmadıkça biz okul öncesi eğitimcileri robot misali gördükleri sürece malsef bu duyguya zamanla herkes kapılacak.
deniz bu cevap bana mı,su'ya mı canım??
 
Katılım
6 Eyl 2007
Mesajlar
9
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
57
Bu sene her kimin fikriyse pat diye anasınıflarının bir hafta önce açılması hepimizi olumsuz yönde etkilediğine eminim.Bizim ortamımız sıralar ve tahtadan oluşmuyorki haydin buyrun sınıfa diyelim.Türkiye genelinde okulların ve sınıfların bakımı genellikle seminerlerde yapılır daha pek çok sınıfın temizliği ve eğitim ortamı hazırlanmadan öğrenci çağırdılar . birde
üstüne planlama eklediler .Ne oldumuzu bilemeden veli ve öğrencilerle buluştuk.Benim sınıfımı tatilde sel basmış her taraf çamur içindeydi o bir hafta içinde yardımcı ile çamur temizledim.Hazırladıkları programı 20 nin üzerinde öğrenciyle uygulamakta ben de çok zorlanıyum.Bir etkinlik yaparken 22si birden birşey istiyor sessizlik yaratıyorum birkaç dk sonra yine aynı tek tek hepsini kontrol eder ilgi isteyene yardım ederken öbürü çalışmasını bırakıp sıkıldığını söylüyor oynamaya gidiyor. Proje çalışmalarına hepsi katılmak istemiyor. katılmayanlar bir tarafta arbede oluşturuyor. Yada çalışmasırasında öğretmenlerinden bir şey yapmasını isteyip grubun başından kaldırıyorlar. Etkinlik sırasında davranış gözlemekte zorlanıyorum.Programda istenileni vermek için idealsayı bence 15.Bu sene stajer öğrencide yok nefesalacak zamanda yok .Eve gelince ilk işim 2 saat uyumak.
 
Katılım
20 Tem 2007
Mesajlar
9
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
44
bu sorunu her sene başında yaşamaya alışmamız lazım ... yıpratıcı bir mesleğimiz olduğu kesin...
ama velilerin de çocuğa değer verdiğini sanıp onu şımartması da işimizi oldukça zorlaşırıyor ...
 
Katılım
7 Ocak 2007
Mesajlar
6,268
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
48
Geçen sene 33 öğrencim vardı, bu sene 16 öğrencim var şimdilik... ve etkinliklerde verimli olmakta müthiş bir fark var. Okul Öncesinde sayı çok çok önemli arkadaşlar. Öğretmen olduğunuzu eğitim verdiğinizi hissediyorsunuz az sayıyla. Sudan çıkmış balık gibi derler ya öyle oldum galiba:) kolaylıklar ve çok sabır diliyorum herkese.
 
Katılım
13 Tem 2007
Mesajlar
33
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
48
arkadaşlar sanırım bu sene emen hemen hepimizde bu tip sorunlar var.ama ben hiç birinizin ytersiz olduğunu düşünmüyorum.çocuklar bence çimlenmiş bir tohum gibidir. önlerine her sunulana sarılıverirler. ailelerinden sonra önlerine gelen ilk demir çubuk biziz gaiba. haydi şimdi sinirlerimizi gevşeteleim. bizlere tutunmalarını sağlayacak küçük bir ışık ve hava deliği bırakalım.eminim haziran dönemi bu kezde mezunlarımızın arkasından gözyaşı dökeceğiz.bizler neleri başarmadık ki....
 
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
1,504
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
48
Arkadaşlar benim merak ettiğim ülkemizde herkes kendi işini yapıyor kimse müdahale etmiyor.Örneğin bir memura şöyle yap yada böylesi daha iyi olur vb.söylenmiyor .Neden bizim mesleğimiz bu kadar yorum yapılıyor acaba ?Geçen bir veli gelmiş ben çocuğumun çizgi film yada eğitici cd izlemesini istemiyorum ,evde yeterince izliyor gibi yada hayvanları koruma gününde arkadaşıma görev verilmiş dolayısıyla '' hayvan '' kelimesi geçecek velinin biri müdüre şikayet etmiş öğretmen çocuklara hayvan demiş ve hiç durmadan ' hayvan ' kelimesini kullanmış diye.Arkadaşlar nedir bu ya gerçekten biz işimizi yapamayacakmıyız.Bence gerektiğinde müdahalemizi yapalım niye haklıyken haksız duruma düşelim.Yorumlarınızı bekliyorum.Bu bence çok önemli.
 
Katılım
6 Eki 2007
Mesajlar
436
Tepki Skoru
0
Puanları
0
BU BİR OTOMATİK MESAJDIR necla bakılan... Konu açtığınız için teşekkür ederiz.Kurallarımızı okuyarak konu açtığınızı umuyoruz.Kurallara uygun olmayan konular ve daha önce benzeri açılmış konular silinmektedir.Forumumuzdan en iyi bir şekilde yararlanmanız dileği ile...
 
Katılım
7 Tem 2007
Mesajlar
38
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
46
Çok haklısın,bende bu tutumlardan bıktım.Bu yüzden hiç yüz vermiyorum mesafeli davranıyorum,kurallar açık ve net.bizm planlarda teknolojiden yararlanabiliriz de okulda eğitici cd ler izliyoruz siz evde izlemeyi kısıtlayın çocuk sizinle vakit geçirsin de.Artık dadı gibi tutumlara taviz vermiyorum sende öyle yap arkadaşım.Herkes mesleğimize saygı duymayı öğrensin.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst