Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar evet iletişim çok önemli size kesinlikle katılıyorum ama özel kreşlerde ve anaokullarında öğretmenin ne kadar etkisi var.Anasınıflarında durum biraz daha farklı öğretmen eğitici olarak görülüyor ama diğer yerlerde resmen bakıcı olarak görüldüğü için bu sorunlar çıkıyor ,birde özel okulların müdürleri tabiki etken.Veliler onlar için öğretmenden daha önde geliyor.Ben hiç özelde çalışmadım ama çalışan arkadaşlarım hep aynı şeylerden şikayetçi.

Tepki Skoru
0
Cüvent arkadaşım katılmlyacak bir şey yok bende senin yazdığının aynısını savunuyorum zaten!!!

Tepki Skoru
0
Belki uzun olacak yazı ama sabredip okur ve fikir verebilirseniz inanın çok sevinirim.

Öğretmen arkadaşlarım 28 kişilik bir sınıfım var,18 erkek,10'u kız.5 erkek hariç erkeklerin hepsi çok hareketli,kural,sınır tanımayan çocuklar.Bir çok yöntem deniyorum,inancımı kaybetmiş değilim,zaman zaman sizlerinde paylaşımlarıyla,sizlerin tecrübelerinden de edineceğim bilgilerle bir şekilde düzeni oturtacağım.Oturmak zorunda.Çocukların 8 tanesi farklı problemlere sahip çocuklar.İşitme engelinden,tırnak yemeye,dikkat eksikliğine,psikolojik sorunlara kadar farklı durumda çocuklar da mevcut.Bunlar bir yana velilerim problemli.Zaten çocuklar velilerin aynası oluyor bunu çok daha iyi anladım.Bir beslenem listesi bile ne kadar problem oldu anlatamam.Benim hatam(bana göre hata değil ama öğretmenlerin hepsine göre hata)velileri önemsiyor,isteklerini dikkate alıyor ve yumuşak olmammış.İlk ay ki beslenme listem gayet normal bir kahvaltı listesiydi.Velilerin maddi durumları hakkında çok bilgi sahibi olmadığım için biraz basit bir listeydi ama birçok okulda da benzer liste vardı.poğaça,meyvesuyu başka bir gün peynir,ekmek,yumurta,domates,zeytin,süt...gibi başta yok ayran olmasın meyvesuyu olmasın soğuk olur dediler ki ben soğuk getirmezsiniz o zaman dedim ve üzerine sıcak su da katıyordum bunların,yine de tamam dedim.sonra birisi bu liste çok komik dedi bazı günler peynir yok dedi.Tamam dedim,bir daha ki listede göz önüne alırız.Bu deneme dedim.Ve öğrendim ki 28 velinin heralde bi 20sinin maddi durumu gayet iyi,doktor,avukat,öğretmen velilerim de çok var.Ve yeni listeyi çok kuvvetli bir liste yaptım,bazen muz,bazen fındığına kadar düşündüm.Anlayış gösterdim.Demek ki beslenmelerine dikkat ediyorlar çocukların,iyi birşey dedim.Maddi durumu iyi olmadığını tahmin ettiklerime de ona göre uygun şeyler yazdım.Beslenme listesi için toplantı yaptık,aralarında benim çocuğum şu gün şu var yemezki diyen bir iki kişi oldu,ben de herkes listeyi takip etsin çocuğunuzun hiç yemediğine inandığınız bir şey olursa o gün kahvaltı yaptırıp gönderin okula dedim.Bugün beni şok eden bir olay oldu.Karı koca doktor ve avukat olan velim bana listede peynir var,çocuklar için ne kadar zararlı,ya brucella mikrobu kaparlarsa diye iağzım açık dinlediğim konuşmalarda bulundular.Peynirlerin nereden alındığı belli değilmiş,belki pazardan alıyorlar dediler.Ben de sonuçta peyniri getiren velinin de çocuğu burada yiyor,insan kendi çocuğunu da düşünmez mi,dedim.(Ne diyeceğimi şaşırdım o an ki şaşkınlığımla açıkçası)Bir de çocukları dünden beri su içmiyormuş,sınıfta olumsuz bir şey oldu mu su ile ilgili bir konuşma geçti mi dediler,hayır dedim.Suyun kendine zarar vereceğine inanmaya başlamış,su içince midesi bulanıyormuş.Bununla ilgili sınıfta bir konuşma yaparım merak etmeyin dedim.Bir de sınıfta çocuklar paylaşmayı öğrensinler diye paylaşı günü yapıyoruz.Hert gün bir çocuk arkadaşlarına yiyecek bir şey getiriyor.Bu çok ufak bir şey olsun diye ben özellikle belirtmiştim.MEsela bir paket çubuk krakeri bütün sınıf paylaşsınlar...gibi.Ve de çok etkili,çok hoş oluyordu.Yaklaşık 2haftadır yapıyoruz.Bana dedi ki,çocuklara bu gıdalar zararlı değilmiymiş,bu çikolatalarda ne yağları varmış,çocukları amerikadakiler gibi şişman mı olsunmuş,fast food kültürüyle mi yetişsinlermiş.İnanamadım ve dedim biz burada bir kova şeker çikolata yedirmiyoruz çocuklara,ayrıca bu çocukların bunlara da ihtiyacı var,enerjiye de ihtiyacı var dedim.Neyse konuştuda konuştu.Ve acaba dedim öbür öğretmenler haklı mı,elini verdin mi kolunu mu kaptırıyorsun ama benim elimde değil istesemde sert olamıyorum insanlara karşı.Çok üzüldüm gerçekten de.Devamlı bir şeylere çözüm üretmeye çalışıyorum ve bazen çok yoruyorlar.Bir şey yapmak aklıma geldi,acaba dedim bu veliye desem,madem siz doktorsunuz,benim bilgime güvenmiyorsunuz,veya siz çok biliyorsunuz sadece kendi çocuğunu değil diğer çocukları da düşünerek 28 kişilik bir beslenme listesi hazırlayın.Bu arada velilerin bir kısmının maddi durumunu da göz önüne alın ve beslenme listenizi velilere sunalım,onlarda memnuniyetini veya memnuniyetsizliklerini size bildirsinler diye bir görev mi versem acaba?Sizce nasıl bir çözüm yolu olur?Bu sadece beslenme listemizde ki sorun,diğerlerini anlatıpta yormayacağım kimseyi:) Fikir verebilirseniz sevinirim arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
BU BİR OTOMATİK MESAJDIR dramaqueen... Konu açtığınız için teşekkür ederiz.Kurallarımızı okuyarak konu açtığınızı umuyoruz.Kurallara uygun olmayan konular ve daha önce benzeri açılmış konular silinmektedir.Forumumuzdan en iyi bir şekilde yararlanmanız dileği ile...

Tepki Skoru
0
Teşekkür ederim cülvent,ben de geçen sene köy okulunda aynı sistemi uygulamıştım ama bu sefer de o kadar uygun olmayan yiyecekler geliyordu ki ben rahatsız olup uyarıyordum,dinlemiyorlardı.Bu sene başında herkes kendi getirsin mi dedim,hepsi farklı olunca birbirlerininkinden canı çeker dediler.Ben de bir önceki seneden problemler yaşadığım için istemiyordum bu sistemi....Dediğin gibi hiçbir şeyi kafaya takmamak en doğrusu..

Tepki Skoru
0
Ya arkadaşlar bu veliler demek ki her yerde böyle.Ya çocukları için hocam ne kadar ince düşünüyor ama veli hala beğenemiyor.Valla hocam bence hiç kafaya takma iyilik yap kötülük bul derler ya.Onlar böyle bir öğretmen bulmuşlar sevineceklerine, baş tacı yapacaklarına neler yapıyorlar.Bana kalırsa velileri menmun etmek için hiç uğraşma.Madem bukadar düşünüyor çocuğunu evde beslesin ozaman çocuğunu.İnanın bu ve buna benzer problemleri bizlerde yaşıyoruz.Sen elinden geleni yapıyorsun gerisi boş.....

Tepki Skoru
0
canım yazdıklarını okudukça yalnız olmadığımı görmek beni rahatlattı çünkü benim bu seneki durumum seninkine banziyor yani sorunlu bir grup olması bakımından benziyor çocuklar veliler bu sene ben stresten hastalanacağa benziyorum şimdiden feci beyin zonklamaları geçiriryorum inan tık diye gitcem az kaldı çünkü şok edici ve en az senin yazdıkların kadar ağır şeyler yaşadım bana özelden yaz dertleşelim anlarız birbirimizi hiç değilse...kahvaltı için benimde benzer şeyler yaşadığım oldu bu yıl 4 senedir uyguladığım listemde ilk kez bu senekiler sorun çıkardı ben liste veriyorum veli evde koyup yolluyor farklı bişey koymuyorlar öyle çok farklı olacak tarzda olsa da ben ucundan kıyısından paylaştırıyorum sen bence madem öyle topla hepsini ortak bir liste oluşturun ver listeyi herkes o ortak listedekini evinde koyup yollasın bende sanırım bunu yapacağım çünkü aksaklık çıkan şeyler bende de var ama ben diye bişey kalırsa tabii geriye :)

Tepki Skoru
0
bazen ben de o kadar çok sıkılıyorum ki bu beslenme listesi probleminden beslenme yapmasınlar diye geçiriyorum içimden.. velileri memnun etmek çok zor.. sen ne yaparsan yap mutlaka beğenmeyecek birileri çıkıyor.. o yüzden üzülme, sen elinden geleni yapıyorsun, gerisini "çok düşünceli" velilerin düşünsün..

su2

Tepki Skoru
0
NE YAZIKKİ VELİLERİMİZ SANKİ EVDE ÇOCUKLARINI 4 4LÜK BESLİYORLAR VİTAMİNİNDEN TUTUNDA MİNERALİNE KADAR DİKKAT EDİYORLARDA okul olunca problem çıkarıyorlar Dikkat eden vardır belki ama okuldan çıkarken daha cips yemeye başlıyorlar....Arkadaşım ..Hayatta insanları memnun etmek zor galiba..Biz her ay beslenme listesi hazırlıyoruz ve pizzadan pideye tavuk pilava kadar ve okulumuzda mutfağımız var orada aşcımız pişiriyo.zaman zaman bizlerlede velilerimiz arasında konuşma oluyo..Çok büyük sorun yaşamadık ama bizleri süpermen gibi görüyorlar çocuk evde yemiyor 6 yaşına kadar almamış o yiyeceği biz sihirlemi yedireceğiz.SÖylüyoruz ödüllendiriyoruz aferin diyoruz tabağına biraz daha az koyduruyoruazolmuyorsa zorla ağlayarak olmaz ki bu iş...

Tepki Skoru
0
Arkadaşım gerçekten can sıkıcı bu işler.Bence sen biran önce toplantı yap ama toplantıda müdüründe olsun açıklamaları o yapsın sen bu konuları müdürünle görüş ve şikayetini anlat. Onun konuşması daha farklı olur.Sen canını fazla sıkma biz ne yaparsak yapalım suçlu oluyoruz.İnsan haklı olarak üzülüyor biz bunca çabaya bir sürü gereksiz öğüt alıyoruz.Acaba o doktora giden hastalar iyileşmezse gidip bir ton laf ediyor mu yada şunu böyle yap diye işine karışıyorlar mı bunu sormak lazım işimize bu kadarda karışılmaz ki.Kolay gelsin arkadaşım inanki çoğumuz seninle aynı sorunu yaşıyoruz yalnız değilsin.

Tepki Skoru
0
Arkadaşım sonuna kadar haklısın sanki velilerin okula verdiği paralarla maaşımız veriliyomuş gibi öğretmeni ezme psikolojisi içindeler bence bu tip velilerle malesef ugraşmamalısın kim nederse desin iş bizde bitmiyor malesef.çünkü bu tip veliler saygısızlık ve cahilllikle donatıldıkları için nekadar anlatırsan anlat ikna edemiyorsun bide şu yüksek yerde tanıdıklarım var düşüncesinde olanlar var aman dikkat!

Tepki Skoru
0
teşekkürler ecitah bende sana katılıyorum sonunda biz işimizi en iyi yapmaya çalışıyoruz şartlar ne olursa olsun bizim için önemli olan öğrencilerimiz.Omasum çocuklarımız öyle değilmi?

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar kusura bakmayın ama ben size katılmıyorum.
Öncelikle her şey öğretmende başlar. Öğretmen tavrını ve ağırlığını koymaz ise veli tepesine de binebilir insanın. Öğretmen her şeyden önce kendini çok iyi yetiştirmek vede alanında donanımlı olmak zorunda. işine hakim olduğunda da, her türlü eleştiriye anında güzel yanıtlar vererek olayı düzeltir. Bu arada müdür de çok önemli tabii ki. müdür her daim öğretmenini korumalı vede ona güvenmelidir.
Bu arada velilerle kurulan ilişkiler de çok önemli sıcak ve bir o kadar da mesafeli olmalıdır...
velilere çok güzel cevaplar veriyosun ama dediğin gibi müdürün seni tutması gerekiyor,okulun ilk günlerinde velimle aramda bir diyalog geçmişti,veli olayı müdüre farklı bir şekilde yansıtmış,kapı çalma olayı zaten yok kapıyı açtı tavırlı bir şekilde hocam siz veliyle nasıl böyle konuşursunuz dedi.bana tavrınızı koymak yerine önce bir dinleyin dedim olayı anlattım kusura bakmayın dıyerek çıktı sınıftan veliyi çağırdım suçlu olduğundan okula uzun bir süre sonra geldi o da özür dilemek zorunda kaldı diyeceğim müdüründe veliye karşı öğretmenıni koruması gerekir öncelikle müdürün öğretmen olarak görmüyo ki veli görsün

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar evet iletişim çok önemli size kesinlikle katılıyorum ama özel kreşlerde ve anaokullarında öğretmenin ne kadar etkisi var.Anasınıflarında durum biraz daha farklı öğretmen eğitici olarak görülüyor ama diğer yerlerde resmen bakıcı olarak görüldüğü için bu sorunlar çıkıyor ,birde özel okulların müdürleri tabiki etken.Veliler onlar için öğretmenden daha önde geliyor.Ben hiç özelde çalışmadım ama çalışan arkadaşlarım hep aynı şeylerden şikayetçi.
bende kız meslekte çalışıyorum işi tamamen ticarete dökmüşler,aidat için 36 ayını doldurmamış çocuklarla ilgileniyoruz tamamen bakıcı rolündeyiz yakında bezde bağlarız heralde

Tepki Skoru
0
bende cülvent arkadaşımızın sözlerine katılıyorum herşey öğrtemende biter diyorum ve şuda varki şu anda bizi üzen herşey vaktiyle tecrübe olup çıkacaktır karşımıza

Tepki Skoru
0
Güldeste arkadaşım sana katılmamak elde değil.Benim anaokulunda çalışan arkadaşım var normalde 5 yaş grubu çocukları var ama 3 yaş çocuk alınmış ilginç olan arkadaşım uyku saatinde bu çocuğu ayağında sallayarak uyutuyormuş.Daha ne diyeyim devlete bağlı anaokulu bu.Peki bu arkadaşım çalışmak zorunda hayır dese bırak başkası var denir kasin.Peki bizi bu durumda kim korur bilemiyorum.

Tepki Skoru
0
Arkadaşım Denisse kesinlikle haklısın ama bilki insanlarımız eğitilmedikçe özel yada resmi hiç fark etmeyecek.Eğer anasınıfında biz öyle cam ardından izleme izni versek bilki aynı sorunu bizde yaşarız.Bazı arkadaşlar herşey öğretmende biter diyorlar tamam bazı durumlarda evet peki bizim yaşadığımız çoğu sorun senin anlattığın bu olay bilemiyorum bunca çalışmaya biraz saygı diyorum.

Tepki Skoru
0
Sevilciğim kesinlikle genellemiyorum beni asıl üzen bunca çabaya karşı bu şekilde mi davranılmalı.Birde velilerle çok sorun yaşayan biri değilim belki alışık olmadığım için zoruma gidiyor.Ama herşeyin başı eğitim eğitimli olan insana derdini anlatıyorsun da cahille uğraşmak yorucu ve üzücü.Ama iyiki öğretmen olmuşuz be herşeye rağmen çocuklar çok tatlılar.Bende 5 yıldan beri çalışıyorum ve her sene değişik insanla tanışıyoruz.Güzel yönleride var ama zorluklarıda çok.

Tepki Skoru
0
Ah Denisse arkadaşım ben zaten o kibirli insanlara eğitimli demem ki valla diyemem biraz saygı değil mi? istenen bu.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle