Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
Teşekkürler Gülnar iyi dileklerin için.Kesinlikle sana katılıyorum önce aile eğitimi diyorum bende.

Tepki Skoru
0
Bu olumsuz durumu bu ara bende yaşadım.Sınıf içinde aldığım kararlara bir veli tarafından müdahale edilmek istendi.Çocuğunun uyarılması bile onu çok incitmiş.(bu benim yorumum.o kendini bana gelmeden çocuğun anlattıklarıyla direk müdüre şikayet ederek gösterdi)Karşıma alıp konuştum.Sınıfımın kurallarını çocuklarla koyduğumuzu ve bu kurallara uyduğumuzu...Dinledi ve sonrasında beni hiç anlamadığını hak vermediğini kullandığı cümlelerden anladım.Ararmızdaki gerginliği giderebilmiştim sadece.Benim ne yaptığını bilen kendinden emin sorulan sorulara makul cevaplar vermem hata yaptığını itiraf etmesini sağladı.Bu anlattıklarım kendimi övücü oldu ama bu velinin bana yıl boyu problem çıkartacağını düşünüyorum.Kişi anca anlayabileceği kadarını anlar.Siz ne kadar anlatsanız boş.Arkadaşım yaptıklarından emin ol gerisi boş.Allah kolaylık versin.

Tepki Skoru
0
Teşekkürler Sengün.Bu işi hepimiz severek ve bir okadarda özveriyle yapıyoruz.Sadece birbirimizi anlayanlar olarak sorunlarımızı anlatalım istedim.

Tepki Skoru
0
çok haraketli bir öğrencim var.minik yaptırımlar uyguluyorum,doğru yaptıklarını ödüllendiriyorum.işe yaramıyor.çok ilgisiz ve diğer çocukların da ilgisini dağıtıyor.annesi çok dövüyormuş,çocuk dayağa alışmış,başka birşeyden anlamıyor.bugün annesi ile konuştum,çocuğu birdaha dövmeyeceksin dedim.bana ne dese iyi "sevil hoca sen ne yap biliyormusun,(parmaklarını birleştirdi) ellerini böyle yap cetvelle vur" ağzım açık kaldı ne diyeceğimi bilemedim.çok sinirlendim ve veliye bağırdım.
şimdi ben ne yapayım???

Tepki Skoru
0
cani anne başka ne diyeyim bizler sabırla birşeyleri düzeltmeye çalışıyoruz onlar inatla bozuyor.Arkadaşım sen yine çocuğa yanlış davranışları için uyar.Gerektiği yerlerde örnek göster ve ödül ver umarım düzelir.Ama çocuk bence öyle bir annenin yanında normal böyle davranması.

Tepki Skoru
0
bence de tek suç annenin cocuğa karsı yanlış tutumu.anne boyle dawranmasa cocukta bole olmas inşallah duzelir ama dayağın gunumuzde yeri olmadığını anlamayan insanların olması uzucu doğrusu

Tepki Skoru
0
evet bendedebir veli vardı.kız evde yaramaz ve saldırganmış.babası hocam arada sırada dövün dedi.bende dayak çözüm değil ,dayakla eğitim olmaz dedim.babanın anlattığı gibi de değil sınıf ortamında uslu...

Tepki Skoru
0
ay canım benim nerdeyse tüm öğrenciler ve veliler aynı durumda.veli tpolantısı yaptım ve annleri çocukları konusunda uyardım hepside istisnasız onları dövmezsen adam olmaz hoca hanım dediler.ben de eğitimde dayağın yerini olmadığını vs. anlatmaya çalıştım ama nafile.tabi biz yine üzerimize düşeni yapmalıyız ve yapıyoruz.allah yardımcımız olsun

Tepki Skoru
0
çok haraketli bir öğrencim var.minik yaptırımlar uyguluyorum,doğru yaptıklarını ödüllendiriyorum.işe yaramıyor.çok ilgisiz ve diğer çocukların da ilgisini dağıtıyor.annesi çok dövüyormuş,çocuk dayağa alışmış,başka birşeyden anlamıyor.bugün annesi ile konuştum,çocuğu birdaha dövmeyeceksin dedim.bana ne dese iyi "sevil hoca sen ne yap biliyormusun,(parmaklarını birleştirdi) ellerini böyle yap cetvelle vur" ağzım açık kaldı ne diyeceğimi bilemedim.çok sinirlendim ve veliye bağırdım.
şimdi ben ne yapayım???
arkadaşım,yöntemin güzel ama demek istiyorum,veli anlaşılan bilinçsiz-bilgisiz...bu açıdan bakınca bildiğini uyguluyor...ama önerim veliye kızmak,bağırmak yerine çocuğun disiplini bozan davranışlarının zaten dövmeden kaynaklı olduğunu anlatmaya çalışsaydınız.veliler hala eti senin kemiği benim anlayışıyla eğitimlerini yaptıklarından sizdenden aynı davranışı bekliyorlar...
kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
arkadaşım,yöntemin güzel ama demek istiyorum,veli anlaşılan bilinçsiz-bilgisiz...bu açıdan bakınca bildiğini uyguluyor...ama önerim veliye kızmak,bağırmak yerine çocuğun disiplini bozan davranışlarının zaten dövmeden kaynaklı olduğunu anlatmaya çalışsaydınız.veliler hala eti senin kemiği benim anlayışıyla eğitimlerini yaptıklarından sizdenden aynı davranışı bekliyorlar...
kolay gelsin...
önerin içn teşekkürler.zaten veliye kızıp bağırmak gibi bir yöntemim yok ama o anda sinirden ne yapacğımı bilemedim sadece.sık sık konuşuyorum bu konuda tabi ama sanırım yine bldiğini okuyor.bugün konuşuyorduk çocuk da anne montumu çeker misin dedi.annesi öğretmeninle konuşuyorum diyip yanımda çocuğa el kaldırdı. :((
hiç mesafe katedememişiz.

Tepki Skoru
0
sevilcim ben de yine herzamanki gibi benzer bir olay yaşadım.benim öğrenciler yaramazlığında ötesinde aile terbiyesi falan almamış çocuklar.işleri güçleri başıboşluk ailelerde işi döverek hallediyorlar.bugün gerçekten en yaramazlardan olan2 öğrencim olayı büyüttüler ve bana küfür etmeye kadar getirdiler işi.bende artık ne yapacağımı bilemedim ve eve göndeerdim ailelerini çağırmalarını istedim.gelen anneler özetle ''hocam sen bunları dövmezsen inan seni hiç dinlemezler.sen çok yumulaksın bize de küfrediyorlar biz dövüyoz ama oda nafile bari sen dövde senden korksunlar dediler.işte böyle nasıl başedeceğim bunlarla hiç bilmiyorum zaten bir sürü sıkıntılarla boğuşuyorum:((((

Tepki Skoru
0
ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIM;
Eskiden öğretmen dendiği zaman,öğretmen saygınlığı olan ,bilgili ,kültürlü ,büyük insan olarak görülürdü halk tarafından.Ben öğrenciyken de öğretmenime gerek ben gerek ailem sagılı davranır laubali olmazdık.Şimdi benim ve öğretmen arkadaşlarımın velilerine bakıyorum saygısızlık (önümüzde sakız çiğneyip konuşmalar.),üstümüze yürümeler(aidat konusunda),şikayet etmeler,öğretmenin işine müdahale etmeler...
Ben ne kadar alttan almak istesem de herşeyi hatasız dört dörtlük yapmaya çalışsam da mutlaka her yıl bir huzursuzluk oluyor.Bence bizim öğrencilerden önce velileri eğitmemiz lazım gibi geliyor en azından okul öncesi öğrencilerimiz saygıda kusur etmiyorlar.Siz ne dersiniz?
TEŞEKKÜRLER

Tepki Skoru
0
kesinlikle haklısın arkadasım bence bu eğitim sisteminin eksikliğinden kaynakalınıyor..eskiden öğretmenden korkardık bis .öğretmenler odasına yaklaşmasdık karşımısa aniden bi öğretmen çıksa kendimise çeki düzen verirdik şimdi neredeee saygı nerde korku kimse korkmadığı insana saygıda duymas heralde..ilköğretim öğrertmeni napasamnda çocuk sınıfda kalmasa geçse die uğraşıyor e böle olunca değer kalırmı hiç?bilgi saygı sevgi hak geteire işimis zor vaalla gerçi ben koy okulundayım biras daha şanslıyım şehirlerde durum daha vahim gibi..

Tepki Skoru
0
gercekten katılıyorum yazdıklarına cok haklısın velılerın gercekten herkonuda egıtılmelerı en azından onlara yonelık semınerler yapılması katılmalarını saglamak gerekıyoorr.gıttıkce ılışkıler zorlasıyor.

Tepki Skoru
0
bu veliden kaynaklanan sorunlar beni deli edecek ve sanırım yalnız olmayacağım :) ben sosyo-ekonomik durumları düşük olan bir çevrede görev yapıyorum. onları düşünerek hazırladığım beslenme listesinde, kek ve börek çörek gününü problem eden veliler oldu. her hata yapmak zor geliyomuş da, yapılınca kalıyomuş da falan filan.. bu günleri her hafta bir veli getirecek şekilde ayarlayalım dedim bu sefer de 15 hafta da 1 sıra gelecek ama 2 tepsi yapılacak diye mırın kırın ettiler. son noktayı şöyle koydum : benim hazırladığım listeden daha iyi, herkese hitap edecek ve her güne farklı bir yiyecek getirilecek şekilde bir liste hazırlarsanız sizi tebrik eder, diğer velilerin görüşlerine sunar ve uygularız.. kimse elini taşın altına koymak istemediği için ses kesildi.. umarım senin çok bilmiş meslek sahibi, eğitimli velilerin sorun çıkarmaktan vaz geçip çözüm üretmeyi denerler...ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLMUYORLARSA, SORUN DA ÇIKARMASINLAR -bunu yapsalar ne olur değil mi :)-

Tepki Skoru
0
mrb.arkadaşlar size bir sorum olacak bilen varsa lütfen yanıtlayabilirmi? aile eğitimi ihtiyaç belirleme formundaki konuları biz anlatmak zorundamıyız.bilgisayardan izletsek bu konuları olurmu acaba ne yapabiliriz. siz bu konuları anlatıyormusunuz.

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim.ben internetten izletiyorum konunun uzmanları konuşuyorlar bu konularda veliler kendileri izliyorlar bende sınıfta çocuklarla kalıyorum yardımcım olmadığı için izleyip gidiyorlar

Tepki Skoru
0
Bende arkadaşıma katılıyorum,slayt da olur ,seminer de, bültenler şeklinde de.Benim zamanım olmadığı için bültenlerle işliyorum başka çarem yok,beni evde bekleyen iki küçük çocuğum var.

Tepki Skoru
0
her ay bir konu mu asıyorsunuz veli duyuru panosuna arkadaşım çekici hale getirmek için panoyu neler yaptınız peki neler yapabiliriz

Tepki Skoru
0
bu bülten panolarına asılan konuların tarihleri ne zaman asacağınız bellimi acaba aylara göremi belirlediniz

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle