arkadaşım,yöntemin güzel ama demek istiyorum,veli anlaşılan bilinçsiz-bilgisiz...bu açıdan bakınca bildiğini uyguluyor...ama önerim veliye kızmak,bağırmak yerine çocuğun disiplini bozan davranışlarının zaten dövmeden kaynaklı olduğunu anlatmaya çalışsaydınız.veliler hala eti senin kemiği benim anlayışıyla eğitimlerini yaptıklarından sizdenden aynı davranışı bekliyorlar...çok haraketli bir öğrencim var.minik yaptırımlar uyguluyorum,doğru yaptıklarını ödüllendiriyorum.işe yaramıyor.çok ilgisiz ve diğer çocukların da ilgisini dağıtıyor.annesi çok dövüyormuş,çocuk dayağa alışmış,başka birşeyden anlamıyor.bugün annesi ile konuştum,çocuğu birdaha dövmeyeceksin dedim.bana ne dese iyi "sevil hoca sen ne yap biliyormusun,(parmaklarını birleştirdi) ellerini böyle yap cetvelle vur" ağzım açık kaldı ne diyeceğimi bilemedim.çok sinirlendim ve veliye bağırdım.
şimdi ben ne yapayım???
önerin içn teşekkürler.zaten veliye kızıp bağırmak gibi bir yöntemim yok ama o anda sinirden ne yapacğımı bilemedim sadece.sık sık konuşuyorum bu konuda tabi ama sanırım yine bldiğini okuyor.bugün konuşuyorduk çocuk da anne montumu çeker misin dedi.annesi öğretmeninle konuşuyorum diyip yanımda çocuğa el kaldırdı. (arkadaşım,yöntemin güzel ama demek istiyorum,veli anlaşılan bilinçsiz-bilgisiz...bu açıdan bakınca bildiğini uyguluyor...ama önerim veliye kızmak,bağırmak yerine çocuğun disiplini bozan davranışlarının zaten dövmeden kaynaklı olduğunu anlatmaya çalışsaydınız.veliler hala eti senin kemiği benim anlayışıyla eğitimlerini yaptıklarından sizdenden aynı davranışı bekliyorlar...
kolay gelsin...