Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanı Olsaydım

Tepki Skoru
0
Öncelikle;
-Ülkenin önemli kurumlarının, ülkeye faydalı gerçek aydınların ( kerameti kendinden menkul olanlar değil ) ve diğer partilerin temsilcilerinin katılacağı bir oluşum ile Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça kesinlikle değiştirilemeyecek bir Milli Eğitim Politikası oluşturma yönünde bir konsensüs sağlar ve bunu hayata geçirirdim.( Yıllar geçtikçe günün şartlarına uygun hale getirilirken değiştirilemeyecek şekilde. Yani Anayasamızın değiştirilemeyecek hükümleri gibi.)
-"Gidemediğin yer senin değildir" sözünü çok beğenirim. Bu düsturla iş yapan idareciler atamaya gayret eder. En ücra yerdeki idarecilerin sık sık kontrol edilebileceği bir sistem kurardım.
-Emekliliği gelmiş olan öğretmen ve diğer personeli daha etkin kullanabilecek görevler yaratır veya kıdemden dolayı diğer personelden büyük oldukları için örnek olmaları düşüncesinden hareketle, performanslarının zirvede olması psikolojisine sahip olmalarını sağlardım.
-Eğitim yaşının daha geriye çekilmesi ( Ör:3 yaş) ve küçük yaşta geleneklerini bilen,Türkçe'ye hakim, ülkesini seven, temel ahlak değerlerini bilen bireyler yetiştirilmesi yönünde tedbirler alır ve bu konuyu ilk maddede söylediğim Milli Eğitim politikasına transfer ederdim. TC vatandaşı olan bütün ailelerin çocuklarının zorunlu olarak bu eğitimi almalarını sağlar ( gidemediğin yer senin değildir) aksi takdirde oldukça ağır yaptırımlar uygulatırdım.( Japonya'da benzer sistem uygulanmaktadır.)
-Diğer bütün konular teferruattır. Yukarıda saydığım sistemle yetişen gençler olgunluk yaşlarına geldiğinde, teferruatları da çözme becerisine sahip olacaklardır. Saygılarımla

Tepki Skoru
0
anasınıfı mevcutlarını 15 ile sınırlardım
tüm anasınıfı öğretmenlerinin eşofman ve spor ayakabı giyme mecburiyeti getirirdim. Topuklu ayakabılar ve etekle öğretmenlerimizin çocuklarla beraber (özelllikle oyun ve hareket )etkinliğini tam anlamıyla gerçekleştirebileceğine inanmıyorum.
anasınıfını mecburi hale getirirdim. günlük süreyi kısaltarak daha fazla çocuğun yararlanmasını sağlardım.

Tepki Skoru
1
okul öncesini zorunlu kılar, dahaçok bütçe ayırırdım
anasınıfında çalışan öğretmenler için ek ders düzenlemesi yapar,
özellikle 15'in üzerindeki mevcutlarda yardımcı zorunluluğu koyardım.
ben çalıştığım bölge itibarıyla çalışma kitapları alabiliyorum ama maddi imkanlar yetersizliği ile kitap temin edemeyen arkadaşlarım var. eğitimdeki eşitliği gözden geçirerek her çocuğa kitap, malzeme temin ederdim. tabi sınıfların fiziksel şartlarını da unutmazdım... ah olabilseydim....

Tepki Skoru
0
Dershaneleri kapattırırdım.
Gereklilik ölçekleri geliştirip üniversiteye giriş sınavlarını yetenekleri göz önünde bulundurarak yapardım.
Resim, müzik, beden eğitimi, drama gibi derslerin tüm alanlara koyulmasını ve bu derslerin haftalık ders saati sayısınının arttırılmasını isterdim.
Tüm okullara nitelikli kütüphaneler kurardım.
Okul öncesi eğitimin ücretsiz olmasını isterdim.
Ailelere yönelik seminerler düzenletirdim. Ben olsam:)

Tepki Skoru
0
öğretmenlere hak ettiğideğeri verirdim her yönüyle

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
arkadaşlar bu bölümdeki bazı yazıları dergiye ekliyorum.Çok güzel ve orjinal fikirler var :)

Tepki Skoru
0
milli eğitim bakanı olsaydım okul öncesini zorunlu yapardım,ust öğreticilere kadro verirdim,doğu için acilen yapılması lazım

Tepki Skoru
0
Sakın beni yanlış anlamayın.Bence başlık yanlış,Milli Eğitim Bakanı Değil üst seviye bir General olsaydım deseydiniz daha doğru olurdu.Bizim ülkemizde bakanların pek yetkisi olmuyor.Askerler bu hususlarda daha yetkili gibi.Son dönem'de(30 yıl) eğitimde yapılan değişikliklere bakarsak askerlerin bakanlardan daha etkili olduğunu görebiliriz.

Arkadaşların çok güzel düşünceleri var.

1-Müfettişler yerine veliler okulu teftiş etmeli.
2-Çalışmayan öğretmenlerin işine son vermeli.

Ben de şunu ekleyeyim:
Test sistemini kaldırırdım.Bu test sistemi gençliğin okumasını ve düşünmesini engelleyen birinci etkendir.

Tepki Skoru
0
ben velilerin teftişi fikrini yanlış buluyorum.tabiki denetim olmadan hiçbir kurumda düzen olmaz.ama bunu müdür yada müfettiş kim yapıyorsa yapsın ama lütfen usulüne uygun yapsınlar.ayrıca eğitim öğretim benden sorulsaydı ilk önce kadrolaşmaya son verirdim ve ayrılan ödeneği kendim yiyene kadar ulaşması gereken yerlere yatırım yapardım.

Tepki Skoru
0
Ben olsaydım anasınıflarında mutlaka bir yardımcı olması şartı koyardım. Tuvalet ve temizlik ihtiyacının karşılanmasında sınıftaki diğer öğrencilerin yalnız kalmaması için gerekli çünki.. Hele kalabalık sınıflarda..

Tepki Skoru
0
okulöncesi eğitimin zorunlu olmasına katılıyorum. bir usta öğretici olarak usta öğreticilerin koşullarını ya düzeltirdim ya da kaldırırdım. emeğinin karşılığını almalı.

Tepki Skoru
0
ben ilk maddene katılmıyorum canım digerlerinde haklısın özel okulların bir zararı yokki birde kesinlikle anasınıfı zorunlu eğitim olmalı

Tepki Skoru
0
ben de cocuk gelişimi bölümü okuyanları sınav falan demeden direk atardım cunku cok acıgımız var

Tepki Skoru
0
slm nasılsınız bencede sıze katılıyorum. ama eğer bende öniversite yı okumuş ve ders notları yüksek olan her kezı atardım

Tepki Skoru
0
Öğretmen olacak kişilerin sadece teori derslerinden ve atama sınavlarından iyi puan alan kişiler değil,aynı zamanda bu işi yapabilecek kişilik yapısına sahip olan insanlar olması için bir sistem oluştururdum.

Okullar açılmadan bir veya iki hafta önce her basamaktaki eğitim-öğretim kurumlarında,eğitimin olmazsa olmazı olarak gördüğüm anne ve babaları zorunlu eğitime tabi tutar ve bu dersleri(çocuk-ergen-iletişim-sosyalleşme-ders çalışma yöntemleri vs. konuları içeren)vermeleri için öğretmenler ile işbirliği içinde,illerdeki tüm rehberlik ve araştırma merkezleri ile okullarda görev yapan tüm rehber öğretmenleri görevlendirirdim.

Tepki Skoru
0
ben aralıksız çalışan okul öncesi öğretmenlerini, diğer teneffüs hakkını kullanan öğtermenlerle bir tutmazdım.Onlara emeklerinin karşılığını verirdim

Tepki Skoru
0
ben şu an aklıma geleni yazayım daha çok şey gerekli ama önce şunu yapardım anasınıflarını da dikkate alacak şekilde düzenlerdim yönetmeliği çünkü yönetmelik daha çok anaokullarını kapsıyor...

Tepki Skoru
0
anasınıflarını ilköğretim binalarından ayırırdım tek katlı binalar yaptırırdım ve usta öğreticilerle 1senelik sözleşme imzalardım yerimize kadrolu biri sene içinde gelecek diye korkuyla çalışıyoruz kızmayın ama yüzde doksan usta öğreticiler kadrolulardan daha fazla çalışıyor bu arada dergiyi aldım teşekkürler

Tepki Skoru
0
Dersaneleri kaldırır oraraları okul şeklinde kullanırdım
Ve lise son sınıf öğrencilerini ikinci dönemden sonra konu anlatımıyla oyalamaz sadece testler üzerine yoğunlaştırırdım.Böylece çocuklar rapor alma şeklinde bir yola girmezlerdi

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

23 Yıldır Sizlerle