Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanı Olsaydım

Tepki Skoru
0
Çocuk Gelişimi 2 senelik okuyanlara 3.sınıfa devam hakkı verirdim.

Tepki Skoru
0
yazılanlardan farklı olarak eğitime destek kampanyalarını arttırırdım, kendi mesleğim olan okul öncesi eğitimin önemini vurgulayacak çalışmalar yapardım. o kadar çok ki yapılması gerekenler ....bunlar sadece birkaçı...:)

Tepki Skoru
0
milli eğitim bakanı olsaydım....ilk önce torpili ve adam kayırmayı ortdan kaldırıdım hakdeni hek ettiği yere getiridim parti gözetmeksizin.
kpss yerine hangi bölümden mezun olunuyorsa o bölümle ilgili sorular içeren sınav yapardım
öğretmenlerin kendilerini geliştirmelerine yönelik fırsatlar sunardım(kimi öğretmenler yatarak yıl sonunu getiriyorlar çünkü)
bilgisiyarlı eğitime ve teknolojiye ayak uyduracak gelişmele önem verirdm eğitim sisitemini zırt pırt değiştirmezdim
öğretmenlerin kendi kültürel çevrelerini daha iyi anlayacaklarını ve daha çok yeterli olacaklarını düşünerek atamalarını yetiştikleri tanıdıkları iller ve okullar çerçevesinde yapmayı planlardım
her birimin başına o birimden anlayacak adamları getirirdim
daha aslında çok var aklımda geldikçe yazarım artık:)
ama bırakın milli eğitim bakanı olmayı bi müdür ya da müdür yardımcısı olsam bile yapacağım çık sey var ahhh keşkeeeeee:)

Tepki Skoru
0
ben öncelikle şuan görevde olan çoğu öğretmenleri görevinden alırdım bana göre iyi yapmıyorlar kendilerine düşen görevlerini, daha sonrada üniversiteyi kazanamayıpta aynı zamanda görevini fazlasıyla yerine getiren arkadaşlarımızı sözleşmelide olsa işe alırıdm çünkü böleleri dışarda hazcanıyor buda beni çok üzüyor belki birileri hayatını kurtarmıştır ama onlar napsın dimi???

Tepki Skoru
0
*eğitimde kaliteyi arttırırdım.
*karakter analizi yaptırır çocukları öyle teslim ederdim.
*müdürlerin eline bu kadar yetki vermezdim.
*makamı hak edeni oturturdum.
*öğretmenliğe geçişte sınavı kaldırırdım.Amaaaaaaaa çocuklarımızı emanet edeceğim kişleri seçmek içinde adil ve doğru bir yol bulurdum.(yani her diplomayı eline alanı öğrt.yapmazdım.)
ve dahasını yazmaya zaman yok

Tepki Skoru
0
bana milli eğitim bakanı olma fırsatı verilseydi ianaıki olmak istemezdim çünkü bu sistemin oturması herhalde torunlarıma kalırdı ki böyle bir yükü onlara bırakmak istemezdim herhalde.......................fakat farzedelimki yapamak zorundasın derlerdi ozamanda.......herhalde her şeyi sil aştan düzenlemeye çalışırdım düzelmesi gereken çok şey var çoooook

Tepki Skoru
0
anasınıfındaki bütün kirtasiyeclik işlerini kaldırırdım.plandı gozlemdi değerlendirmeydi derken eğitime fırsat kalmıyor

Tepki Skoru
0
Bence şuanki yeni milli eğtim bakanını izlerdim bakalım ne yapacak çünkü biliyorsunuz şehremini lisesinin adını duyurdu spor alanında belki ama güzelşeyler yaptığını gazetelerden izlemiştim. sizin sorduğunuz soruyu herhalde onada sormuşlar ki görevi kabul etmişinş. bakalım neler yapacakkkkk....
ben olsaydım önce çocuklrında birey olduklarını kendilerine hissetirecek her olanağı sunardım ki kendine güvenen nesiller yetişsin...

Tepki Skoru
0
1-okul öncesi eğitim i zorunlu yapardım.

2-köylerde okuyan ve şehirlerde okuyan öğrencilerin eşit şartlar içinde eğitim görebilmesini sağlardım.

Tepki Skoru
0
bende öğretmenleri kendi branşında çalışmasını sağlardım
müdürlerin 5yıl çalışma sınırını gibi[bulunduğu okulda] öğretmenlerede getirirdim
çalışma okulunu kırsal kesimden başlatır merkeze getirirdim.herkes hak ettiği gibi tayin isterdi.
15 tatilde özür grubunu kaldırır yaz tatilinde yapardım.

Tepki Skoru
0
1.Tayinlerde önceliği herkesin yaşadığı ile verirdim
2.Din derslerinde bütün dinleri konu olarak kitaplarda okuttururdum
3.okul öncesini zorunlu yapardım
4.eğitime daha fazla ödenek ayrılmasını sağlardım
5.Sınıf mevcutlarının 20 ya da 25'i geçmesini yasaklardımOkul öncesindeyse 10 ile 25 yerine,6 ile 15 yapardım..bir yardımcı ile beraber maksimum 20 yapardım.(İki gün sınıfımda 6 çocuk vardı,hiç bu kadar eğlenceli ve iyi geçmemeişti şimdiye kadar.Hem çocuklara istediğim gibi kavramlarımı çok iyi verdim,çocuklarla birebir,onlar öğrenene kadar ilgilendim hem de sınıfta hiç karmaşa,problem olmadı)

Tepki Skoru
0
mrb arkadaslar aranıza yeni katıldım. bu sayfayı görünce hemen bende yorum yazmak istedim. inanın milli eğitim bakanı olsam eğitim için çok farklı normlar üretirdim. ama düzen böyle gelmiş böyle gidiyor. elden bişey gelmiyor malesef.

Tepki Skoru
0
ben de yazayım dedim arkadaşlar madem bakan oluyoruz. ben ilk başta okul öncesine fazlasıyla önem verirdim eğitimin temeli olan bu kademeye verilen önem ben ce geleceğe yapılan en iyi yatırımdır

Tepki Skoru
0
öncelikle emekli olma yaşını düşürürdüm(bizim okuldaki emeklisi gelen hocaları düşününce aklıma geldi:)
sonra müdür seçiminde çook kriterlerin olmasını sağlardım...her önüne gelen müdür müdür yardımcısı olamazdı...
doğum öncesi ve doğum sonrası iznini daha fazla yapardım...

Tepki Skoru
0
öğretmenlerin refah seviyesini artırırdım, okulların tümünde işlevsel labaratuarlar oluştururdum. okullardaki malzeme ve işgücü eksiğini ortadan kaldırırdım. Çünkü bir toplumun eğitimi temelden sağlam atılırsa ancak ozaman suç oranı düşer.

Tepki Skoru
0
Bu ülkede bir bakan olmak öncelikle zor. Çünkü yalancı olmanız gerek, her dem politik olmanız gerek. Bu da halka pek uymuyor ama zorunluluktan bazılarını seçiyoruz işte.....

Ben olsaydım milli eğitim bakanı: önce sistemi baştan değiştirirdim. Okul başarısına göre çocuğu meslek okullarına veya üniversiteye yönlendirirdim. Çünkü çocuk istemediği bir iş yapsın istemezdim. Bizim sistemimizde bir diretme söz konusu alternatifler yok. Öss yi kazanan çocuk 'nereyi tutturursam artık' diyor. 'Ben bu işi istiyorum. Bu mesleği yapacağım.' demiyor. Onun için çocukların sağlıklı tercihler yapmalarını sağlardım ki sağlıklı bir toplum oluşsun.
Bir de öğretmenler ....onları denetlemek için sivil bir kurul oluştururdum. Çünkü sorumsuz öğretemenlerde var.' paramı alır keyfime bakarım' diyen kişilerde var her mesleğin iyisi kötüsü olduğu gibi.. İşte bu kişileri elemek içinde böyle bir kurul oluştururdum. Bir de en önemli sorun olan eğitim fakültesinden olmayıp dışardan pedegoji alan kişilerin veya bu eğitimi hiç almadığı halde öğretmen açığı var deyip farklı fakültelerden alınan öğretmenleri çalıştırmazdım ve bu uygulamayı kaldırırdım.
:10:Aileler her zaman eğitilmesi ve okulla işbirli içinde olmasını sağlardım. Sorumsuz ailelere ceza kestirir bu birikimle okulların ihtiyaçlarını karşılardım.
Müdürleri denetlemek için öğretmen seçerdim. Okullarda olurya hani onur kolu işte öyle bir öğretmen. Gerçi okulda buna karşıydım. İspiyonculuk diye ama müdürü başka türlü denetleyemezdim her halde.....

hayat bir yol ve ışık
                             esengül kurucu

Tepki Skoru
0
Bu ülkede bir bakan olmak öncelikle zor. Çünkü yalancı olmanız gerek, her dem politik olmanız gerek. Bu da halka pek uymuyor ama zorunluluktan bazılarını seçiyoruz işte.....

Ben olsaydım milli eğitim bakanı: önce sistemi baştan değiştirirdim. Okul başarısına göre çocuğu meslek okullarına veya üniversiteye yönlendirirdim. Çünkü çocuk istemediği bir iş yapsın istemezdim. Bizim sistemimizde bir diretme söz konusu alternatifler yok. Öss yi kazanan çocuk 'nereyi tutturursam artık' diyor. 'Ben bu işi istiyorum. Bu mesleği yapacağım.' demiyor. Onun için çocukların sağlıklı tercihler yapmalarını sağlardım ki sağlıklı bir toplum oluşsun.
Bir de öğretmenler ....onları denetlemek için sivil bir kurul oluştururdum.  Çünkü sorumsuz öğretemenlerde var.' paramı alır keyfime bakarım' diyen kişilerde var her mesleğin iyisi kötüsü olduğu gibi.. İşte bu kişileri elemek içinde böyle bir kurul oluştururdum. Bir de en önemli sorun olan eğitim fakültesinden olmayıp dışardan pedegoji alan kişilerin veya bu eğitimi hiç almadığı halde öğretmen açığı var deyip farklı fakültelerden alınan öğretmenleri çalıştırmazdım ve bu uygulamayı kaldırırdım.  
:10:Aileler her zaman eğitilmesi ve okulla işbirli içinde olmasını sağlardım. Sorumsuz ailelere ceza kestirir bu birikimle okulların ihtiyaçlarını karşılardım.
Müdürleri denetlemek için öğretmen seçerdim. Okullarda olurya hani onur kolu işte öyle bir öğretmen. Gerçi okulda buna karşıydım. İspiyonculuk diye ama müdürü başka türlü denetleyemezdim her halde.....

hayat bir yol ve ışık
                             esengül kurucu

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye