Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanı Olsaydım

Tepki Skoru
0
öncelikle kız meslek lisesi mezunlarının ana sınıflarında çalışmasına dahada kötüsü kız meslek liselerinde sadece hafta sonları 2 yıl kurs alan insanların ben ana sınıfı öğretmeiyim diye dolaşmalarına benim gibi üniversite mezunlarının açıkta kalmasına sebep olan toplumdada bu yüksek okul mezunluğumuzun bir hiç olup gitmesi ve çoğu zaman sadece bir bakıcı gözüyle görülmemiz saçmalığına son verirdim

Tepki Skoru
0
İki elimin arasına başımı alır ve derin bir oooooffff çekerdim...

Tepki Skoru
0
ben olsaydım okul öncesine atananların tek bir merkezden alınmasını isterdim. yani yok meslek lisesi çıkışlı yok ünv mezunu yok usta öğretici.. usta öğreticilerede öğretmen deniyo eğitim fak mezunlarınada.. böyle bi durum da olmak yanlış BENCE.. fark denen bişe yok bazen kendimi kötü hissediyorum oda benle aynı statüde bende.. ee ne fark var ben neden 4 yıl okuyayım? arkadaşlar bu sadece benim görüş sizin görüşlerinizede saygılarr..

Tepki Skoru
0
Ben Milli Eğitim Bakanı olsaydım Bağımsız Anaokullarında tip proje olayını kaldırırdım. o kadar harcama yapılıyor bu binalar için ve kullanışsız. Anlayamıyorum bu projeler çizilirken kullanacak olan biz öğretmenlerden neden fikir alınmıyor. Ya da fikir alınıyorsa fikir veren arkadaşlar sadece binaların dış güzelliğine mi bakıyorlar.

Tepki Skoru
0
kimse değinmiyor ama şu kız meslek liselerinde hafta sonları verilen iki yıllık adı herneyse kurstan sonra ben öğretmenim diye gezen yaşları 17 ile 40 arasında olan insanların benim gibi üniversite mezunlarının toplumdaki prestjini düşürmeleri okul öncesi öğretmenliğini bakıcılıkmış gibi gösterilmesi saçmalığına son verirdim. anlamıyorum bir matematik bir türkçe öğretmenilğine böyle aşağılanma yapmıyorlar hepsi üniversite mezunü bizde ise elini kime çarpsan ana okulu öğretmeniyim diyor pes doğrusu

Tepki Skoru
0
kalkınma planı hazırlanırken eğitim fakültelerine ihtiyaca göre öğrenci alır ve onların tam donanımlı bi öğretmen olarak yetişmesini sağlayıp çok ii okul öncesi öğretmeni olup da mametematik bilmediği için atanamayan öğretmenlerin önündeki kpss engelini kaldırırdım.eğer meb kendi yetiştirdiği öğretmenine güvenmeyip önüne habire sınavlar dayıyorsa bu işte bi sakatlık var demektir.

Tepki Skoru
0
ben anaokulu saatlerini sabah 09:30 da başlatır saat 15:00 a kadar tutardım ..
mufettişlerin yaptığı işi okul müdürlerine verirdim..
dort yıllık fakulte bitirmeyen kişilere asla görev vermezdim
maaşları artırırdım..ciddi arttırırdım çunku psikolojiyi direkt etkiliyor.
öğetmenlere daha sağlıklı eğitim verebilmeleri için on dk tenefus mutlaka koyardım.(okulöncesi öğrt)
milli eğitim bunyesinde 2 yaş 3 yaş 4 yaş 5 yaş ve 6 yaşları ayrı sınıflarda en fazla 15 kişilik grupllarda eğitirdim..
25 cocuk bir sınıfa çok fazla
açılan okulları tek sınıf olmaktan cıkarır ayrıca buyuk bir oyun salonu düzenlemeyi butun okullara şart koşardım..
acık hava oyun yerleri yapardım..
vs vs çok şey var

Tepki Skoru
0
Ben Bakan olsaydım üniversite bitiripte işsizlikten bunalıma giren bir sürü öğrencinin sorunlarını bir an önce çözerdim.Yıllarca kadrosuz olarak çalışan bir sürü mezuna kadro verirdim . Kpss puanlarını düşürürdüm. En önemlisi halen yaşadığımız bu çağda birleştirilmiş sınıflar bulunmakta onu kaldırırdım bir sürü öğretmen boştayken 1 öğretmen 5 sınıfı aynı anda okutuyo ve tabi öğrencilerin eğitimi sizce ne kadar sağlam olabilir. Köylerde bu sorun çok fazla. Bunlardan başlardım. Köyde bulunan öğrencilere bir çok yönden yardım yollardım (kırtasiyemalzemesi gibi) çünkü çok ihtiyaçları var aslında yapacak o kadar şey varki ...

Tepki Skoru
0
ben olsaydım önelikle ana sınflarındakı ogrencı sayısına 18 sınırını koyrdım..veyada 15 sınf sayıalrını cogaltrdım cunku ne kdr fazla ogrencı o kdar faz egtm demk ana sınıfnda..

Tepki Skoru
0
ben olsaydım okul öncesine atananların tek bir merkezden alınmasını isterdim. yani yok meslek lisesi çıkışlı yok ünv mezunu yok usta öğretici.. usta öğreticilerede öğretmen deniyo eğitim fak mezunlarınada.. böyle bi durum da olmak yanlış BENCE.. fark denen bişe yok bazen kendimi kötü hissediyorum oda benle aynı statüde bende.. ee ne fark var ben neden 4 yıl okuyayım? arkadaşlar bu sadece benim görüş sizin görüşlerinizede saygılarr..
kimse değinmiyor ama şu kız meslek liselerinde hafta sonları verilen iki yıllık adı herneyse kurstan sonra ben öğretmenim diye gezen yaşları 17 ile 40 arasında olan insanların benim gibi üniversite mezunlarının toplumdaki prestjini düşürmeleri okul öncesi öğretmenliğini bakıcılıkmış gibi gösterilmesi saçmalığına son verirdim. anlamıyorum bir matematik bir türkçe öğretmenilğine böyle aşağılanma yapmıyorlar hepsi üniversite mezunü bizde ise elini kime çarpsan ana okulu öğretmeniyim diyor pes doğrusu
arkadaşlar bu yazdıklarınızı ben defalarca yazdım 5000 kadro istiyoruz bölümüne ve bir çok eleştiri aldım.bu yazdıklarınızıın hepsine çok çok çok katılıyorum.hakkımızın yiyildiğini düşünüyorum.bakan olmak elimde olsa ben bu yazılanların hepsinin dışında birde kadrosunu alıpta öğretmen vasfı taşımayan etikete sığınan kişilerin de disiplin olması kendilerini düzeltmesi için kurallar koyardım uymayanlara direk işine son.sebep ne biliyormusunuz neden ben usta öğreticiyim diye 10 öğrenci olunca alantaraması yap öğrenci topla kapı kapı dolaş sorunuyla karşılaşırken kadrolu öğretmen kadroluyum zaten öğrenci olmazsa başka okula verirler maaşımı ödemek zorundalar tavrına karşılık.boş oturup öğretmenlik yapıyorum havasına girenlere karşı offffff offfff çok doluyum.
ağzınıza sağlık

Tepki Skoru
0
ben de kesinlikle usta öğreticilik denilen şeyi kaldırırdım ya üniversiteden okulöncesi bölümünü yada ustaöğreticilik denen şeyi kaldırırdım madem okulöncesi öğretmenliğini lise mezunları dahi yapabiliyolarsa biz neden okuduk 4 yıl aynı işi yapacaksak hüseyin çelik bey onların yüzünden okulöncesi alanında açık yok diyo var mı böyle bişey ya

Tepki Skoru
0
ben de kesinlikle usta öğreticilik denilen şeyi kaldırırdım ya üniversiteden okulöncesi bölümünü yada ustaöğreticilik denen şeyi kaldırırdım madem okulöncesi öğretmenliğini lise mezunları dahi yapabiliyolarsa biz neden okuduk 4 yıl aynı işi yapacaksak hüseyin çelik bey onların yüzünden okulöncesi alanında açık yok diyo var mı böyle bişey ya
aynennn:3613411xz::3613411xz:

Tepki Skoru
0
ben milli egitim bakanı olsaydım ilk önce anasınıflarını ilkögretim bünyesinden ayırırdım.bunların başına da işin ehli yöneticiler koyup belli bir bütçe ayırırdım.daha sonra her sınıfa bir yardımcı abla koyardım.ve her etkinlik için bir ögretmen atar ve böylece ögretmenlerin de aralarda dinlenmesini saglardım biliyorsunuzki bizde beyin yorgunlugu çok oluyor.

Tepki Skoru
0
ben ılkonce ogretmen lerın ellerındekı dıplomaları toplar alanına gore sınavdan gecırırdım nedenı ıse saka gıbı ama halen unıversıtedekı hocalar 1.sınıf cocuguyla ders ısler gıbı kıtaptan sen oku sen oku yapıo onları kın kın kınıyoruım duyrulurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tepki Skoru
0
eğer olsaydım daimi öğretmen çalıştırıp öğrencileri ve öğretmenşeri rezil etmezdim

Tepki Skoru
0
eğer olsaydım daimi öğretmen çalıştırıp öğrencileri ve öğretmenşeri rezil etmezdim
ben meb bakanı olsam şu kpss ye başvuru yapmış okul öncesi eğitim öğretmen adaylarını direk sınava girmeden kadroya alırdım.çünkü başvuru belli öğretmen açığı belli ayrıca şu yardımcı abla konusu var her devre için ayrı bir abla çalıştırırdım.böyle aradaki laf taşımalar milleti birbirine düşürmelerin önüne geçmiş olurdum.yardımcı ya hiç olmayacak haftada bir gelip sınıfı temizleyecek yada gelirsede ayrı olacak laftaşıyıp birine ayrı diğerine ayrı yok şu öğretmenden alın diğerine verin gibi arkadan iş çevirmeler olmaz.en azından öğretmene saygıları olur.birde herkesin konumunu bilmesi için gereken kurallar koyulmalı ben nasıl gelmediğim gün para almıyorsam ücretim kesiliyorsa yardımcıda para almayacak.çünkü merhametten maraz doğuyor.insan herkesi kendisi ggibi bilip aman üç kuruş alıyor ezilmesin veliler parasını veriyo diye hakimiyet kurmasınlar hizmetçi muamelesi yapmasınlar diye uğraşınca malum insanların bir çoğu iki yüzlü yeme dostu gelmediği güne para isteyip hakkımı helal etmem diyebiliyor.yada şu gün çocukları göndermeyin diyebiliyor öğretmenin haberi olmadan.kendi başına hükümler verebiliyor sonra veli gelip öğretmene soruyor niye çocuğumu göndermediğim halde yardımcya tam para vereyim.haketmedikleri parayı aldıkları halde hak iddia edebiliyorlar.gülünç bir durum.BUGÜNE KADAR KİMSEYİ KÜÇÜMSEMEZDİM AMA BU OLAYLARI YAŞADIKTAN SONRA ÖNCE BİR ÇİZGİ ÇEKİP YARIM METRE UZAKTAN YANAŞACAM İNSANLARA.ÖNCE TEST EDİP ONAYLAMAK LAZIM YEME DOSTUMU İKİ YÜZLÜMÜ LAFMI TAŞIYOR,V.S. .V.S. .V.S..AAAHHH AH BAKAN OLMAMA GEREK YOK KADROLU OLSAM YETER DERMİŞİM :):110103_aphextwinz_p

Tepki Skoru
0
sayın kiraz 1 yazdıkların kulağıma tanıdık geliyor ben bunların aynısını aylar önce yazmıştım ama yinede aynı düşüncelere sahip birinin olmasına sevindim

Tepki Skoru
0
ben mıllı egıtım bakanı olsaydım sıralamaları taban puanları hemen acıklardım sonrada kımseyı bekletmeden en kısa surede yerleştırmelerı yapardım

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle