Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanı Olsaydım

Tepki Skoru
0
*ilk olarak lütfen kızmayın ama özel okulları kaldırırdım ve o bütçeyi devlet okullarına ayırırdım,
*her sınıfta mutlaka bilgisayar olmasına dikkat ederdim
*sınav ile öğrencilerin değerlendirilmesini engellerdim
*birde düzenli sağlık taraması yaptırırdım

Tepki Skoru
0
* ÇALIŞMAYAN ÖĞRETMENLERİ 3 UYARIDAN SONRA ATARDIM.
* MÜFETTİŞLERİ GRUPLANDIRIR, ALANINDA TAM YETİŞTİRİRDİM.
* MAAŞLARI ARTIRIRDIM!!!!!
*ÖĞRETMENLERE ÖZEL PASO ÇIKARTIRIRDIM!

Tepki Skoru
0
ÖSS de Meslek liselerinin önündeki engeli kaldırırdım!
artık bizden geçti ama...

Tepki Skoru
0
ben olsaydım okul öncesini zorunlu yapardım.
Öğretmenlerin çalışmalarını denetleyicileri velilerden seçerdim(müfettişler değil)
çalışmalarını maddiyatla desteklenmesini isteyen Öğretmenleri meslekten ihraç eder onlara yeni alt görevler verirdim.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Ben ilkin Tüm fabrikalara yeni bir anlayışla ana sınıfı zorunluluğunu farklı bir şekilde getiririm.
Şu an tek başına iktidar olan Akpartinin yüzlerce belediye var.Her belediye bünyesinde bir sınıf açılabilir. (Bunu tüm belediyeler yapmalı)
Sınıf mevcutlarını 15 ile sınırlarım.
sabah - öğleden sonra nın yanında saat 17-21 arası bir devre daha koyarım. 17- 21 arası daha değişik ve sayı az olmalı (ör :5 kişi)
Okullarda 3-4 yaş 4-5 yaş 5-6 yaş diye 3 ayrı sınıf açarım.Her sınıfta 15 kişi şartı koşarım.
Emekli müfettiş ve eğitimcilerden Anne ve Babalardan her ilde bir kurul oluştururum.
Milli eğitim müdürlüklerinden Okul öncesi bölümünü alıp direk valilik bünyesinde oluşturulacak bu kurula veririm yetkiyi.
Daha çok var şu an aklıma gelen bunlar ilerleyen günlerde yazacağım.

Tepki Skoru
0
Anasınıfı mevcudunu yukarı çekmek yerine düşürürdüm herhalde.

Tepki Skoru
0
ben birleştirilmiş sınıflar sorununu çözerdim..gerçi çok zor olsun ama eğitime büyük katkı sağlardı.

Tepki Skoru
0
asuman arkadaşımız doğru söylüyor sınıf mevcutlarını yukarı çekmek istiyorlar.bu durum eğitimi kesinlikle yavaşlatır. ayrıca ben olsam şu anki okul öncesi genel müdürünü görevden alır yerine çocuk gelişiminden ,eğitimden anlayan birini getirirdim.

Tepki Skoru
0
*Her semtte o semte ait bir anaokulu açar ve semteki çocukların o okula gitmesini zorunlu kılardım.
*Nasıl olsa devletteyim,sırtım yere gelmez diyen öğretmenlerin hepsini senelik sözleşmelere bağlar,çalışmayan,alanda kendini geliştirmeyen öğretmenlerin sözleşmelerini yenilemez bunun belirlenmesi için ise onları her sene alanla ilgili sınava tabi tutardım.
*Anaokullarına ayrılan bütçeyi arttırır,bütün sınıfların ve her semtteki anaokulunun aynı düzeyde olmasını sağlardım.
*Öğretmenlerin işlerini severek yapmalarını desteklemek için her ay okullar arasından en iyi öğretmen,ayın etkinliği vb. şeklinde öğretmenleri teşvik edecek yarışmalar düzenler ve bunların sonunda da onlara ödüller verirdim...

Ama ben olsaydım :)

Tepki Skoru
0
EVET KEŞKE MİLİ EĞİTİM BAKANI SİZ OLSAYDINIZ AMA BİR GÜN GELİR BUNLAR DA OLUR GÖRÜŞLERİNİZ VE HEDEFLERİNİZ ÇOK GÜZEL YERİNİZDE OLSAM BÖYLE OLABİLECEK KENDİME AİT BİR ANAOKULU İLE BAŞLARDIM İŞE.......

Tepki Skoru
0
Anasınıfına gidemicek durumda olan çocuklar için belediyelerle işbirliğinde bulunarak ücretsiz anasınıfları açardım
Görevini tam anlamıyla yerine getiremeyen öğretmenlerin işine son verirdim

Tepki Skoru
0
Öncelikle kesinlikle ikili öğretimi kaldırırdım, ya da bir sınıfın iki öğretmen tarafından kullanılmasını yasaklardım. Çünkü aynı sınıfı iki öğretmenin paylaşması çok zor oluyor. Özellikle öğretmenlerden biri çok dağınık diğeri de çok titiz oluyor ise.
Daha sonra okulöncesi eğitimi hemz zorunlu hale getirirdim.
Ustaöğreticilik olayına son verip bütün boş kadrolara kadrolu öğretmen atardım.
Bir de ben bakan olsaydım boş kadro kalmazdı herhalde (biliyorum birzacık zor olurdu ama)...

Tepki Skoru
0
ezbere eğitimin yerine yaratıcı eğitimi getirirdim.
öğretmenleri kpss yerine,branjlarıyla ilgili soruların bulunduğu bir sınava tabi tutardım.
ülke bütçesinin eğitimle ilgili olan payını arttırmaya çabalardım.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar hepinizin fikirlerine katılıyorum.Çok haklısınız.İçimizden birisi inşallah bakan olup bu dediklerimizi gerçekleştirir .

Tepki Skoru
0
ne güzel bir temenni:) çok beğendim inşallah....

Tepki Skoru
0
tamam bol keseden attık! olsak o zaman o kadar birokratik engellerle boğuşuruz ki; biz de kalırız şaşkın! hemde böyle bir imkanda o kadar akraba ve dost ortaya çıkar ki; kitabına uydurmak için zorlanırken bu hayal ya da vaatleri unuturduk herhalde!!!!!!!:10:

Tepki Skoru
0
öncelikle okul müdürlerinin okulları kendi çiflikleri gibi kullanmalarının önüne geçerdim
her sınıfta bilgisayar olmasını sağlardım
sınıf sayılarını düşürürdüm

Tepki Skoru
0
ben milli eğitim bakanı olsaydım gerek okul gerekse şube müdürlerine bukadar şımartacak öğretmenleri karşılarında el pençe ddurduracak yetkiler vermezdim.OKULÖNCESİ EĞİTİMİ MECBUR YAPARDIM.KÖY OKULLARINDAKİ ANASINIFLARI İÇİN DÜZENLİ ÖDENEK AYIRIRDIM.SINAVLA YETENEK ÖLÇMEZDİM.ENAZINDAN ÜNİVERSİTE MEZUNLARINI İŞSİZ BIRAKMAZDIM.

Tepki Skoru
0
ben olur muyum olmaz mıyım bilmem ama olacak kişi mutlaka eğitim kökenli olmalı!!!
eğitimci olmayan biri eğitimcinin halinden we dilinden anlamaz...
ama malesef M.E. bakanlarının büyüüüüüüüük bi çoğunluğu başka alanlardan geliyor.

ben ağaçtaki zararlı böcekten ne kadar anlarsam, ziraatçi de çocuk yetiştirmekten o kadar anlar bence...

""ekders ücreti"" diye birşeyin, milli eğitimin TEK eğitim kökenli bakanı tarafından getirildiğini biliyor muydunuz!!??!!??:exclamation::question:

ben olursam çook şeyler yaparım ama olmasam da...
:exclamation::exclamation::exclamation:LÜTFEN EĞİTİM KÖKENLİ KİŞİLER OLSUN:exclamation::exclamation::exclamation:

Tepki Skoru
0
Çocuk Gelişimi 2 senelik okuyanlara 3.sınıfa devam hakkı verirdim.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle