İçeriğe geç

145.259 öğretmen ve veli

Okul Öncesi Forum

SİZ MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLSANIZ?

Milli Eğitim Bakanı Olsaydım

*ülkemizde gittikçe artan dersane ihtiyacının nedenini araştırır ve bu nedenleri ortadan kaldırmak için gerekli bütün çalışmaları yapardım
Ben Milli Eğitim Bakanı değil, Eğitim Bakanı olmayı tercih ederdim. Çünkü eğitim evrensel olmalıdır. Eğitim Milli olamaz mı* olur ama bizim eğitimimiz gibi olur, bakanın ağzından çıkan, kafasından geçenler günlük olarak uygulamaya konur ve kısa bir süre sonra değiştirilir, ülkemizdeki eğitim sistemimize bakın, neresine baksanız dökülüyor, doğru giden bir yanı yok. Kabahat Eğitim Bakanında değil, bakana yön veren danışmanlarda, edindiğimiz bilgilere göre danışmanlar etkisiz kalıyorlarmış, bazı bürokratlar danışmanların yönlendimelerini engelliyorlarmış,
Ben olsaydım işim zor olurdu, çünkü yetersiz ve yeteneksiz bürokratlarla iş yapılmayacağını kabul etmek gerekir,
Hiç ümidiniz yok mu derseniz, var derim ama, ne hikmetse bizim eğitim bakanlarımız daha göreve gelir gelmez Üniversitelerle kavgaya tutuşuyor, son yıllarda üniversitelerle barışık olan tek bakan oldu, Hikmet ULUĞBAY, onun zamanında bakanlıkla üniversiteler arasında başlayan işbirliği ve bu işbirliği zamanında üniversite hocalarının bürokratlar tarafından dışlanması, engellenmesi, inanılacak gibi değildi,
Söylediklerimle ilgili bu sitede, o dönem yaşananları üniversite hocalarımızdan rica edelim, anlatsınlar,
Ben her zaman eğitimde çağdaşlaşma, ilerleme, sorunların çözümü gibi konularda üniversitelerle işbirliği yapılmasını yeğliyorum,
Ben de maaşını artırırdım şaka şaka yeterince aldıklarına inanıyorum şimdilik ama ben ögretmen olunca ne düşünürüm bilemem tabi.Ama askari ücretle bile geçinen varken yeterli.Bennnn meslek liselerinin sayısını artırırdım ,daha kaliteli eğitim almalarını sağlardım,matematik gibi sayısal dersleri de artırırdım çünkü bence ögretmen herşeyi bilmeli her konu hakında bilgisi olmalı.Ana sınıfları bildiğim kadarıyla zorunlu zaten inş.yanlış bilmiyorumdur.Değilsede kesinlikle zorunlu olmalı.Belli bütce ayırırdım ve e kadar yeterli kontrol ettirirdim.Diğer okllara yada sınıflara göre daha titiz davranırdım çünkü eğitimin temeli ana sınıfında atılır düşüncesindeyim.Daha çok şey yapardım ne yazıkki sadece hayel peki arkadaşlar bir öneri de bulunabilirmiyim biz sesimizi duyuramazmıyız.Yani milli eğitim bakanlığına bişekilde ulaşamazmıyız.Araştırabilecek yani bu konu hakkında bilgisi olan bi arkadaşımız onları bir araştırsa da bizde öğrensek ne dersiniz?
Türkiyede eğitim sorun olmaktan çıkıyor anladığım kadarı ile ama bu gün başımızda olanlar bunları göremiyoırlar mı yoksa çekindikleri bir konu mu var?
ben meb bakanı olsaydım ilk işim istifa etmek olurdu...
MEB BAKANI OLUPTA ÖZEL OKULLARI KALDIRACAK OLAN ARKADAŞIM SEN ÖZEL OKULLARI KALDIRIRSAN BİZ MESLEKTAŞLARIN DEVLETE ATANAMADIĞIMIZ İÇİN HER HALDE BAŞKA MESLEK YAPMAK ZORUNDA BIRAKILACAĞIZ İİ DÜŞÜNDÜNMÜ BİDE MEB ÖZEL OKULLAR SADECE İLKÖĞRETİM , ORTAÖĞRETİM İLE SINIRLI DEĞİL ÖZEL EĞİTİM MERKEZLERİDE VAR BUNLAR BU ÇOCUKLAR İÇİN FAYDALI ..İŞTE MEB BAKANLIĞI HERŞLEYİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜP İDARE ETME SANATI DIR AMA İŞİ BİLENE .. SAYGILARIMLA İSTİFA ETMİYOM İCRAAT EDİCEM ANLAŞILAN..
bütün eğitim sistemini değiştirirdim.
sınav sistemini
öğretmen ve yöneticilerin durumunu
özel okullara kısıtlama getirmeyi
anasınıflarındaki öğrenci sayısı
yeni oyuncak alımı
şuan çalışan öğretmenlerinin yeterliliklerini ölçmeyi amaçlarım sonra koşulları iyileştirmeye çalışırım. koşul iyi öğretmen yetersiz o çocuklar ne olacak böyle...
BEN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖGRETİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖGRETMENLİGİNDE OKUMUŞ ÖGRENCİLERİ KPSS SINAVINA LAMDAN ÖGRETMEN OLARAL ALIRDIM
Ben milli eğitim bakanı olsaydım yatılı ve pansiyonlu okulları kaldırırdım,taşımalı eğitimi yaygınlaştırırdım.

Kesinlikle öğretmenlerin nöbet tutmasını kaldırırdım bu işi özel güvenliklerin ve kameraların sayesinde çözerdim.

Her okulun etrafını denetlemesi için bir polis ekibi görevlendirirdim böylece en azından çocuklara zararlı maddeler satmaya çalışan kişileri okulların çevresinden uzaklaştırmaya çalışırdım,su istimalleri önlemek içinde ekiplerin gezici olmasını sağlardımuzaklaştırmaya çalışırdım
milli eğitim bakanı olsaydım
okul öncesinde kadrosuz usta öğreticileri kaldırırdım,onları devlet memuru statüsünde çalışacakları çocuk esirgeme kurumlarına verirdim.
sözleşmeli öğretmen,uzman öğretmen,başöğretmen vs gibi ayrımları kaldırırdım
her sınıfa bilgisayar verirdim.
okul öncesinde sınıf alanının geniş olmasına ,oyuncakların ,eşyaların ve tüm materyallerin çocukların gelişimine uygun olmasını teftiş ederdim.
prosedür tüm işleri kaldırırdım
ben milli eğitim bakanı olsaydım öğretmen adaylarını kpss gibi sınav şartı koşmak yerine psikolojilerini ölçebilecek bir yöntem uygulardım.çünki geleceğin öğretmenleri,doktorları vs. öğretmenlerin ellerinde..
ben milli eğitim bakanı olsaydım.......
verilen hakların elden alınmasına izin vermezdim.ben açık öğretim 3. sınıf öğrencisiyim.5 yıl kadrosuz usta öğretici olarak çalıştım.Fakat meslak yüksekliler seminere bile katılmadan direk bizim yerimize geçtiler.Buda milli eğitim bakanlığı tarafından kabul edildi.Biz emek verdik çok az maaşla sesimizi çıkarmadan çalıştık kira parasını bile karşılamıyordu maaşlarımız.Ailelerimizin verdiği parayla geçiniyorduk.Fakat öğretmenlik uğruna düştüğümüz şu duruma bir dur diyecek vardır umarım.Ben milli eğitim bakanı olsaydım bu düzensizliğe DUR derdim.Umarım seneye de aynı durumda olmayız..
Saygıdeğer eğitimci arkadaşlar, düşüncelerimizi yazmak çok güzel, ama işin içine duygularımızı katarsak yanıltabiliriz, bana gücenmeyeceğinizi umarak şunu belirtmek istiyorum, eğitim çok ciddi bir görevdir, toplum mimarlığı veya değişim ajanı olarak da adlandırabileceğimiz bu önemli meslek, gerçekten önemsenmesi gereken bir meslektir, yaş olarak veya meslek hizmeti olarak bayağı ileriyim, sizlerden önemli bir isteğim olacak, lütfen mesleki kaynaklar, bilimsel araştırmalar okuyun ve meslekte en iyi olmaya özen gösterin, sizlerin sevgisine, ilgisine, desteğine muhtaç olan çocuklarımıza en iyi hizmeti vermeyi hedefleyin, çünkü sizler onların değer verdiği, örnek aldığı, sevdiği, güvendiği önemli şahsiyetlersiniz, amma nutuk çektiniz diye düşünmemenizi istiyorum, sizleden bazı eğitimcilerimizin paylaşmak amacıyla yaptıkları veya önerdikleri etkinlik, şiir, drama gibi yazılarınızı severek okuyorum ve öğretmenlerimize de öneriyorum, çok şey söylemek, çok şey yazmak istiyorum ama sizlerin sıkılacağını düşünerek kısa kesiyorum, sevgiler, saygılar İRFAN ORDUSUNUN değerli neferleri.
görülen o ki arkadaşlarımız milli eğitim bakanı olsaydı hemen hemen herkes şuan kendi yaşadıgı sıkıntıyı düzeltmekle ugraşırdı.Buda gösteriyorki hayallerimiz sadece yaşadıklarımızla sınırlı malesef.
ben milli eğt.bakanı olsaydım ilk önce şu senenin ortasında yapılan atamaları kaldırırdım
ben usta öğr.yim yerime kadrolu öğretmen geldi ve tabiri caizse beni şutladılar
O kadar üzgünüm ki yavrularım da benim gibi perişan olacak yazık değil mi bize ya hüseyin çelik amcamız?🙂
haklısın canım aynı sıkıntıyı bir çok kişi yaşıyor.
anaokulunu zorunlu yapardım
sınıfa her çeşit teknolojıyı getrmeye calışırdm
konuyla ilgili geziler düzenler çocuğun merakını gıdermeye calışırdm
dokunma yapma ları kullanmazdm
ben olsaydım sözleşmeli öğretmen olayını kardırırdım birde milli eğitimde çalışan memurlları (öğretmenler değil)özel bi snava tabi tutardım böylelikle her önüne gelen milli eğitimde çalışamazdı... öğretmene saygısı olmayan insanlar orda oturmayı hakketmiyor
anasınıfındaki bütün kirtasiyeclik işlerini kaldırırdım.plandı gozlemdi değerlendirmeydi derken eğitime fırsat kalmıyor

Bu konuya yanıt yazmak için giriş yapman gerekiyor.