Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
kafayı yicem bu sorunlu velillerden.bana yarddımcı olcak tecrübeli bi öğretmen istiyorum.ben iyi davrandıkça üstüme geliyo velilerim.yüzüme karsı çok iyiler.canım cicim hocam falan...arkamdan müdüre herseyi değiştirip anlatıyolar.....gelde sinir olma...

Tepki Skoru
0
alttan alma.ve çok muhabbet etme.ben bazen nasılsınız diye bile sormuyorum.konuşmak isteyince başka şeylerle ilgileniyorum ve o yokmuş gibi davranıyorum.söyledikleri herşeye evet deme.velinin statüsü ne olursa olsun o sınıfın öğretmeni sensin bunu unutma.ayrıca müdürün seni savunması da çok önemli.

Tepki Skoru
0
iyide müdür bunun tam tersini istiyosa napcam????

Tepki Skoru
0
bir öğretmenin çocuğunu okuttuğu veliye nasıl olurda hatrını sormaz tuhaf geldi şimdi bana elbetteki selam veren borçlu çıkıyo diyebilirsiniz ama o yokmuş gibi davranmanız biraz kaba olmuyormu sizin gibi eğitimcilere yakışmaz bence

Tepki Skoru
0
bende berkeme katılıyorum.bence velilerle diyalog içinde olmalıyız,bu çocuğun gelişimi açısındanda önemli hergün olmasada zaman zaman velilerimle sohbetlerimiz oluyor şimdiye kadar hiç problem yaşamadım.ben veli olsaydım ve görmemezlikten gelme gibi bir tutumla karşılaşsaydım çok üzülürdüm heralde

Tepki Skoru
0
ama özellikle velilere dışarıda görüşelim .siz sınıfa girince çocukları toparlamam güç oluyor dediğim halde yine de ısrarla sınıfa girip konuşmak istiyorsa bence öyle davranılmalı.çünkü boş anımda ya da dışarıda görüşmek isteyince yeteri kadar ilgileniyorum.ama sınıfıma girip bana müdahale etme yetkisi asla olamaz.

Tepki Skoru
0
Benim söylemek istediğim yanlış anlaşıldı herhalde.veli öğretmenle diyalog halinde tabi ki olacak.bu öğretmenlerin de istedği birşeydir.veli çocuğu hakkında sınıfta konuşmak yerine dışarıda konuşmalı.ayrıca etkinli,k yapılrken velilerin oturup izleyebileceği bir etkinlik ise özellikle davet ediyorum.oturun ve çocuğunuza yardım edin diyorum.ama öyle anlar oluyorki ben çocuklarla ilgilenmeliyim dediğim halde beni veli lafa tutuyor.ve veli sınıftan çıkınca çocukları tekrar toparlamam güç oluyor.Öğrencilerim benimle konuşmak isteyince bile sözüne devam ediyor ve ben öğrencime cevap veremiyorum.sizce bu durumda kiminle ilgilenmeliyim?

Tepki Skoru
0
Böyle bir durumda veli ile ne konuşuyor olsamda öğrencim birşey sorunca hemen ona yöneliyorum,sınıf içinde öncelik çocuklarındır. Bazı kurallar oturduktan sonra çıkışta veya çocuklar okula geldiğinde velilerine zaman ayırabilirsin, tüm velilerle özel olarak görüşmek mümkün olmuyor bir gün içerisinde ama ben hergün bir veya birkaç veli ile çocuk ile ilgili sohbet etmeye çalışıyorum.

Tepki Skoru
0
evet tabiki velilerle konuşmalı.ben de bunu diyorum.ama çıkış saatinden 1 saat önce gelen veli ile de ilgilenmem mümkün değil.

Tepki Skoru
0
ben bu konuda bir çözüm buldum.Küçük not defterleri edinmelerini söledim veliye hergün öğrencinin çantasında gidip geliyor siz o gün içersinde o çocukla ilgili bir kaç cümle yazıyosunuz veli bunu heycanla okuyor eve gidince .Ben de veline diyorumki okula çoçuğu almaya gelince yeteri kadar konuşma olanağımız yok bu şekilde iletişim kuralım veli bana hak verdi şimdi bütün velilerimle yazışıyorum bu bence çok güzel bir çözüm oldu.

Tepki Skoru
0
bana sorarrsanız bunların hiçbiri ile uğraşmayın eğer işinizi gerçekteb layıkı ile yapıyorsanız veliler zaten siiznle çok fazla
uğraşmaycaktır.
buna rağmen uğraşan veliler olursada haftanın belli bir gününde belli bir saat belirleyin ve o saatler dışında çocuklarla ilgili görüşme yapamayacağınız belirtin.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar konu yanlış yere açılmış taşıyorum...lütfen başlıklarımızı uygun konuların altına açalım teşekkürler...

Tepki Skoru
0
Ben de bireysel veli görüşmeleri düzenledim her veliye 15 dak ama benim belirlediğim ve onlara da uygun olan günde yapıyorum onun dışında acil bir durum olmadığı zaman beni rahatsız etmiyolar hem de görüşme gününde ben de kendimi ayarladığım için zorluk yaşamıyoruz.Diğer günlerde de bir şey söylemem gerekirse Sayın veli die başlayan küçük notlar gönderiyorum böylece ileytişim kopukluğu olmuyor.

Tepki Skoru
0
aybeniz gercekten çok iyi bi yol bulmuşun.bunu bende deniycem.çünkü inan artık bıktım ders saati içinde telefona cevap vermekten.inşallh velilerinde hoşuna gider bu yöntem.

Tepki Skoru
0
evet ben de arkadaş gibi yapıyorum. çocukların not defterleri var. bi durum olunca not yazıyolar ve biraysel görüşeme zamanları var belirtilen tarihler de okula geliyolar ve görüşüyolar. sene başın da velilerin izinsiz sınıfa girmemeleri konusunda kesin bi şekilde uyardım. ama canım benim inan veliler çocuklardan fazla yoruyolar insanı. ben veli ile öğretmenin samimi olmaması gerektiğini eğer bi arkadaşalıl yapılacaksa çocuk mezun olduktn sonra yapılması gerektiğini düşünüyorum. telefon numaranızı vermenizi tavsiye etmem. ben geçen senelerde vermiyodum. bu sene vermek gibi gaflette bulundum. gerisini sormayın.........
---------sınıfın sizin sorumluluğunuz da olduğunu iyi bir eğitim verebilmek için velilerin gereken ve istenen zamanlar da eğitime katılmaları gerektiğini,diğer zamanlar da ki müdahale ve isteklerin sizi demoralize edeceğini ve çocuklara verilen eğitimi kısıtlayacağını ,, ilişkilerin özellikle saygı çerçevesin de olması gerektiğini veli toplantısın da açık bi dille belirtmeni tavsiye ediyorummm. eğer yeni isen velilerin bi kısmı bu durumu bir çoğu senden buyuk olduğu için kullanıp her istediklerini yaptırabileceklerini sanıyolar. kararlı olmalısın bence. taviz verme..kolay gelsinnn..

Tepki Skoru
0
ben sorunlu yani ilgi isteyen velileri kapıda karşılıyorum,1dk falan sonra illa bir bahane bulup sınıfıma dönüyorum.tabi herzaman değil ama yinede bazıları bukadarda olsa ilgi istiyor yada çocuğu teslim ederken ayaküstü görüşüyorum.
küçük notlar halindeki aile katılımlarıda çok ilgilerini çekiyor.
Ben birde aile bülteni hazıladım.her hafta çocuklara 1 dosya kağıdı halinde bir konu dağıtıyorum.mesala bu hafta hırçın çocuklarla ilgili bir yazı buldum internetten onu dağıttım.ilgilerinide çekmiyor değil.

Tepki Skoru
0
bişey daha staj zamanlarımda stajdaki öğretmenlere her dönem sonun da -hocam sölemek istediğiniz bişey var mı bi öğüdünüz var mı diye sordum. aynı şekilde üniversite de hocalarımız veda konuşmalarını yapıp son öğütlerini verirken sanki anlaşmış gibi --aman çocuklar velilere dikkat edin.sizi yoracaklar..şeklinde altın değerin de öğütlerde bulunmuşlardı..o zaman ne yalan söyleyim. fazla abartıyolar, demiştim..:) :) meğer az bile sölemişler... daha neler göreceksin. ve küçük bi hikayeyle bitireyim...çok öncelerden kalmış aklımda umarm yanlış yazmam...

zamanın birinde bir yılan köy halkını çok rahatsız etmeye başlamış. geleni geçeni ısırıyor herkesi rahatsız ediyomuş..köy halkı çok musdaripmiş..köyün bilgesine gitmişler. --bize yardım et çok zor durumdayız. korkudan dışarı çıkamıyoruz demişler...aradan bi süre geçmiş bilge gezerken yılanın üzerine basmış ve yılanı onu başından tutuvermiş--yılan demiş ki beni öldürme her istediğini yaparım..bilge demiş ki sen insanları çok rahatsız ediyorsun.geleni geçeni ısırıyosun..kimseyi ısırmayacaksın.
yılan -olur,demiş.kimseyi rahatsız etmem artık.söz.
vee gel zaman git zaman yılan sözünü tutmuş.gerçekten kimseye saldırmamış. hatta o kadar uysallaşmış ki çoluk çocuk nerde görse eline alıp oyunuyor yerden yere vuruyormuş. artık rahat gezemiyormuş yılan. sonunda dayanamamış ve bilegeye gitmiş.
--evet ben sana söz verdim ama artık dayanamıyorum, demiş
-ne oldu, demiş bilge
--çoluğun çocuğun maskarası oldum herkes benimle dalga geçiyor. yerden yere vuruyolar beni..artık dayanamıyorum bu duruma bana bi yol göster kurtar beni ya da beni öldür,,demiş
bilge--BEN SANA ''KİMSEYİ ISIRMA'' DEDİM ,DİŞİNİ GÖSTERME DEMEDİM Kİ,,,demiş.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bir veli olarak bazı arkadaşlarımın görüşlerine katılmıyorum.çok soğuk davranırım,onlar yokmuş gibi yaparım,velilere yüz vermeye gelmez demişsiniz.açıkcası sizlere yakıştıramadım.ne demek yüz vermemek,onlar yokmuş gibi davranmak.ne kadar kötü davranışlar.açıkcası ben sizleri anlamıyorum.burada bazı arkadaşlar veliler gelmiyor diye yakınırken siz gelmelerinden rahatsızsınız.haftada yada 15 günde toplantı yapıp velileri bilgilendirin o zaman.sizden velileriniz soğur.ben oğlumun durumunu öğretmeniyle konuşmadan veya etkinliklerini görmeden nasıl anlarım.sizler güleryüzlü olmalısınız.çünkü bizler sizlere en değerli varlıklarımızı emanet ediyoruz.peki siz veliyi eleştirecek kadar iyimisiniz?belkide velilerinizde size güvenmediği için sık sık geliyor olamazlar mı?ben bir veli olarak bu sözlerden çok alındım

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR BÖYLE DERTLENDİKÇE BURAYA YAZIYORUM ÇÜNKÜ İNSAN PAYLAŞTIKÇA KENDİNİ DAHA İYİ HİSSEDİYOR. NEYSE ÇOĞUNUZUN BİLDİĞİ GİBİ BİR KÖY OKULUNDA ÇALIŞIYORUM. SORUNLARA BASİTTEN KARMAŞIĞA DOĞRU GİTMEK İSTİYORUM. ÖNCELİKLE USTA ÖĞRETİCİ OLARAK ÇALIŞIYORUM VE MAAŞIM MALUM. AYDA 40YTL SEVİS PARASI VERİYORUM O ÇOCUKLARA ULAŞABİLMEK VE ONLARINDA BU OLANAKLARDAN YARARLANMASINI İSTİYORUM. FAKAT PERŞEMBE GÜNÜ BİR VELİ TOPLANTISI YAPTIM,ÇOĞUNUZUNDA KARŞILARTIĞI GİBİ VELİLERİN YARISI GELMEDİ! GELENLERSE BENİ SİNİRLENDİRMEKTEN BAŞKA BİŞEY YAPMADI. ŞİMDİ ÇOCUKLAR ANA SINIFINA TAŞIMALI SİSTEMLE GELİYORLAR FARKLI FARKLI KÖYLERDEN. SİZİNDE BİLDİĞİNİZ GİBİ ANA SINIFLARI YARIM GÜN OLDU. VE TAŞIMALI SİSTEM OLDUĞU İÇİN ÇOCUKLAR 3 DE EVE GİDEBİLİYORLAR. YANİ ÖĞLEDEN SONRA 5 TANE ÇOCUK OKULDA KALIYOR. ŞİMDİ SORUYORUM SİZE BENİM GÖREVİM OLMADIĞI HALDE BEN KALAN ÇOCUKLARLA İLGİLENMEK ZORUNDAMIYIM? ELBETTEKİ HAYIR! BEN İSTESEM BENİM GÖREVİM BİTTİ GİDER ÖĞRETMENLER ODASINDA OTURURM DERİM AMA BEN BUNU YAPMIYORUM ÇÜNKÜ VİCDANIM EL VERMİYOR ONLARIN BAŞINA BİŞEY GELİR DİYE ÖĞLEDEN SONRADA ONLARLA İLGİLENİYORUM BAŞLARINDAN AYRILMIYORUM. ANA SINIFININ MALZEMELERİNİDE BELEDİYE BAŞKANI ÖDEYECEK ANLIYCANIZ VELİLER SUYA SABUNA DOKUNMUYORLAR. AMA BANA SÖYLEDİKLERİ ŞEY BENİ ÇOK KIZDIRDI. BEN ONLARA ÖĞLEDEN SONRASI İÇİN ÇOCUKLARLA İLGİLENECEĞİMİ FAKAT HİÇBİR ŞEKİLDE SORUMLULUĞU ALMIYCAMI SÖYLEDİM HAKLI OLARAK! ÇÜNKÜ BAŞLARINA BİŞEY GELSE SORUMLU BEN OLURUM. HAKSIZMIYIM? AMA VELİLERİ MENMUN ETMEK NE MÜMKÜN? NEYMİŞ EFENDİM ÇOCUĞUMUN ÖĞLEDEN SONRADA SORUMLULUĞUNU ALMAZSANIZ BEN ÇOCUĞUMU GÖNDERMEM! BÖYLE BİŞEY OLABİLİRMİ ARKADAŞLAR BUKADAR PİŞKİNLİK OLURMU? ŞUANDA ANA SINIFINDA HİÇ BİŞEY YOK BEN ANA SINIFINI GERÇEK BİR ANA SINIFI HALİNE GETİREBİLMEK İÇİN DEYİM YERİNDEYSE KENDİMİ PARÇALIYORUM ONLARIN YAPTIĞIYSA BENİM ŞEVKİMİ KIRIYOR. SINIF DUVARLARINI SÜSLEYEBİLMEK İÇİN SINIF DAHA ALIMLI OLSUN DİYE BİR SÜRÜ KARTON ALDIM TEK TEK KENDİ ELİMLE FİKİRLER ÇİZİP DUVARLARI SÜSLEMEYE ÇALIŞIYORUM. YARDIMCIM YOK! SINIFTAN ÇIKAMIYORUM. ŞUANDA EĞİTİM ADINA BİŞEY YAPAMIYORUM HALA ORTAM HAZIRLAMAKLA MEŞGULÜM. VELİLERE TEMİZLİK İÇİN HAFTADA BİRGÜN BİR VELİ GELSİN DİYORUM KİMİ DİYOR BEN GELEMEM. VE EN ACI CEVAP BELEDİYE BAŞKANI Bİ TANE TEMİZLİKÇİ GÖNDESİN! ARTIK PES. İNANIN BU MESLEĞİ ÇOK SEVİYORUM FAKAT BU ZORLUKLAR ÖYLE YILDIRIYORKİ İNANI SÖYLEYECEK BİŞEY YOK! NEYSE ÇOK KAFANIZI AĞRITTIM BU YAZIYI YILMADAN OKUYAN [/font]HEKESE TEŞEKKÜRLER!!!

Tepki Skoru
0
ciğdosçum tabiki sorunlarını paylaşacaz.çok üzüldüm.ama cefa çekmeden sefa sürülmez diye düşünüp derin nefes al.insanoğlu çok nankör oluyor.sen işin bittikten sonra vicdanın rahat ya bide oyönden bak.bütün sıkıntıların altında güzellik aramaya çalış.sende yanında kpss kitabı götür o beklediğin saati biraz okuyarak geçir.herşeyde de bir hayır vardır.belki bu sayede kadroya geçersin inşallah.bende usta öğreticiyim.hep birlikte atanırız inşallah

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle