Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
Allah yardımcınız olsun inşallah kendinizi toplarsınız herşey geçer hocamda iz bırakıyor ama hayat yinede güzel, güzellikler bize bunları unutturuyor.

Tepki Skoru
0
Öncelikle allah rahmet eylesin size gelince canınızı sıkmayın her yerde cıkıyor boyle insanlar........

Tepki Skoru
0
ewet arkadaşlar hepinize sonuna kadar katılıyorum dün bende çok üzücü bi durumla karşılaştım inanın çocuklarda yoruyor ama veliler kadar değil ben velilere laf anlatmaktan çok yoruldum....hep onların istediği olacakmış gibi davranıyolar....

Tepki Skoru
0
ammannn be hocam .sız pamugundasınız.bırakın artık materyallerı,velı cocuğunun ıhtıyacı olan malzemayı alsın yeter.prıt ıstersınız gramını da söyleyıp en uyduruğundan mınnacık çin yapıştırıcı gelır v.s.onuda idare ister sizi okulun kırtasıyesı olarak gördüğünden.aynı zamanda idare sizi okulun temızlık malzemelerı ofısı de zannetmektedır.velı belkıde bu yüzden tepkılıdır 'ne oldu onca ıslak mendıl'ın mantığı odur.son bısey daha :velıyı içerı almıyosunuzya haberınız olsun ,kapının önunde eve hemen gıtmek ıstemeyen bırkacı mutlaka sızın dedıkodunuzu yapıyıyordur.benden duymuş olmayın.................bır dost.

Tepki Skoru
0
Duyduğum an cevabını veririm .Birini yanlışından net bir şekilde uyarırsan ;kulaktan kulağa yayılır. Yanlış mı aldı gönder asla taviz verme...Senden lafından çekinirler.Söylemek istediğimi ilk toplantıda belirtir beklentilerimi ve onların beklentilerini sorarım.Ne bekliyolarsa onu alacaklarını 'bakım' hariç söylerim.Şükür pek problemimiz yok.

Tepki Skoru
0
ben artık şunu düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru ama,her gelen senede,velilerin yaşortalaması düşüyor,nesiller daha farklılaştı,ki bizler de yaşlanıyoruz galiba:) ki ben pazar-pazartesi günleri küçük bir çocuk gibi karın ağrısı çekiyorum okula gidicem diye::) abartmıyorum arkadaşlar..hergün evden çıkarken son dönemde özellikle 5 saat sonra biticek diye gidiyorum inanın...ve hergün velilerin kaprislerinden bıktım bugün ne olacak diye adımlarım geri geri gidiyor...inşallah bu sene geçer bu sendromm seneye daha dinç başlarız diye umuyorum....bilmiş geçinen cahil insanlarla uğraşmak çok zor ve yıpratıcı...

Tepki Skoru
0
Sene başında ağlayan çocukların anneside dahil hiçbir velimi içeri almam asla tavizde vermem şimdiye kadar sorun çıkaran illa içeri gireceğim diyen olmadı."Kuralımız bu kusura bakmayın "derim ister laf etsinler ister beğenmesinler ben içeride görevimi yapıp gönül rahatlığıyla eve gidiyorum sert olun arkadaşlar beğenmeyen çocuğunu alır.Çok bilende çocuğunu evde eğitsin.

Tepki Skoru
0
Ben ilköğretim okulunda görev yapıyorum yarın yıl sonu programız var bu gösteriyi yalnız hazırladım ve inanın kendimi çocuğuma ayıracağım zamandan çaldım çoğu kez tam 32 tane öğrencim var 7tane müzikli oyun şiirler monologlar rondlar ve daha neler neler...............
Bunların hepsini tek başıma planlayıp uyguladım sadece geçen hafta sahne düzenlemesinde işi olmayan velilerimin bana yardıma gelebileceklerini dile getirdim ve bugün son gündü 32 veliden bir tanesi bile kapıya gelip ben yardım edbilirim demedi bu kadar duyarsızlık olurmu ya arkadaşlar sinirden kudurmak üzereyim ve yarın hiçbirinin yüzünü görmek hazırladım programa dahi gitmek istemiyorum idare takdir etmez,öğretmen arkadaşların takdir etmez,veli hesaba bile almaz biz niye yoruluyoruz arkadaşlar:36_11_13:

Tepki Skoru
0
ben artık şunu düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru ama,her gelen senede,velilerin yaşortalaması düşüyor,nesiller daha farklılaştı,ki bizler de yaşlanıyoruz galiba:) ki ben pazar-pazartesi günleri küçük bir çocuk gibi karın ağrısı çekiyorum okula gidicem diye::) abartmıyorum arkadaşlar..hergün evden çıkarken son dönemde özellikle 5 saat sonra biticek diye gidiyorum inanın...ve hergün velilerin kaprislerinden bıktım bugün ne olacak diye adımlarım geri geri gidiyor...inşallah bu sene geçer bu sendromm seneye daha dinç başlarız diye umuyorum....bilmiş geçinen cahil insanlarla uğraşmak çok zor ve yıpratıcı...
:36_7_8:yazdıklarının her kelimesine hatta her harfine katılıyorum

Tepki Skoru
0
seni çok iyi anlıyorum arkadaşım,bende yarın yapacagımız piknik için veli toplantısı yaptım.piknik ve geziyi velilerin kendileri istemişti ama toplantıda hepsi birbirinden bagımsız davrandı.sanki ben zorla götürüyormusum onları.bende zorlama yok isteyen gelsin dedim.ama biliyorumki bu yaşadıklarımız son degil,emekli olana kadar her çeşitten insanla karşılaşacagız.ben gülüp geçtim hallerine.sizde çok yormayın kendinizi hocam.bazen birşey yapmayanlar daha kıymetli oluyor çünkü.eminim gösteriden sonra eleştirecek çok şey bulurlar.ama teşekkür etmeyi akıl edemezler.bana geçen yıl bunları yaşatmışlardı.

Tepki Skoru
0
Daha önce değinmiştim yılson etkinlikleri ile ilgili ki;geçen hafta yılsonu gösterileri ile ilgili veli toplantısına çağırdım sadece 10 kişi gelmişti,toplantının amacı etkinliklerin iptal olduğu idi ama onlar bunu bilmiyordu,sitem ettiler,dedim ki bakın olsun diyorsunuz ama şu an burada 15 velinin daha olması gerekiyor,iptal nedeni farklı da olsa,toplantılarımı hafta sonları yaptım genelde bu sene önceleri yani,ama gelmiyorlar ..sonra dedim ki ben delimiyim ya,tatilimi bölüp hafta sonumu heba edicem ve hanımefendiler günlerini bırakıp ta toplantıya gelmeyecekler..şimdi ders saatimde yapıyorum...istediğimiz sadece takdir edilmek o kadar,o bile değil gölge etmesinler başka ihsan istemez...ama ,işte insanı böyle,pasifize edip,enerjisini yok ediyorlar ya....özeniyorum,bazı arkadaşlara okulun kapısından çıktığı anda herşey orada kalıyor..ama çoğumuz bunu başaramıyoruz,ama artık başaracağımm..kendimden ve sevdiklerimden çalmayacağım zamanı,ilgimii...kolay gelsin..sevgiler.

Tepki Skoru
0
hepiniz/hepimiz haklıyız arkadaşlar...veli kendi bakış açısıyla müdüre şikayet eder müdür seni savunmaz herşeyi tek başına yaparsın işin ucundan tutmadıkları gibi köstek olurlar takdir hakgetire zaten...basit derler sınıfta yaptığımıza ama en iyi gösteri ve çalışmları bizden beklerler....vs vs uzar gider bizler doğru bildiğimizden şaşmayıp aldığımızı hakedelim bıcırıklarla mutlu ve doğru zaman geçirelim vicdanen rahat olalım yeter bence ...ara sıra kaos yaşasakta...

Tepki Skoru
0
camilya arkadaşımın dediklerine katılıyorum ve malesef yaşıyoruz ve yaşayacağız

Tepki Skoru
0
evet insanlarla uğraşmak zordur arkadaşlar hepimiz zaman zaman böyle inişler-çıkışlar yaşıyoruz bizlerde insanız ama ne mutluki bu site var ve biz aynı sıkıntıları yaşayan meslektaşlarımızla dertleşip mutlu olabiliyoruz bir kez daha bu siteyi kuranlara teşekkür ediyorum

Tepki Skoru
0
32 öğrenci ne demek hocam yaa allah kolaylık versin
yapmayın hocam sizde haketmiyor bu güzelliği bu veliler..

Tepki Skoru
0
hepiniz/hepimiz haklıyız arkadaşlar...veli kendi bakış açısıyla müdüre şikayet eder müdür seni savunmaz herşeyi tek başına yaparsın işin ucundan tutmadıkları gibi köstek olurlar takdir hakgetire zaten...basit derler sınıfta yaptığımıza ama en iyi gösteri ve çalışmları bizden beklerler....vs vs uzar gider bizler doğru bildiğimizden şaşmayıp aldığımızı hakedelim bıcırıklarla mutlu ve doğru zaman geçirelim vicdanen rahat olalım yeter bence ...ara sıra kaos yaşasakta...
evet hocam vicdanen rahat olmak en önemlisi.ben öle yaptıgım için artık kafaya takmamayı ögrendim.

Tepki Skoru
0
herşey bir yana miniklerimize yazık ya :( bugün staj yaptığım okulda yılsonu gösterisini lise öğrencilerine yapacaklardı. ben 5 yaş grubunda staj yapıyordum ve sadece bizim çocuklar 4 gösteriye birden hazırlanmıştı. çocukların halini bir görseniz içiniz sızlardı. kıyafetleri giydirildi,1-1,5 saat kıpırdamadan gösteri saatine kadar bekledik, sonra sahneye çıkıp etkinliklerini yaptılar ter içinde geldiler, bi hışımla kıyafetlerini değiştirdik sonra hoooooppppp nefes almadan terli terli yine sahneye, hem de güneşin altında. bunu 2-3 kez tekrar ettik. içim sızladı. işin bir de bu boyutu var. tamam kıymetimiz bilinmiyo, hak ettiğimiz değer verilmiyo ama yine olan çocuklarımıza oluyo :(
haklısınız hocam çocuklarımıza oluyor ...fakat hangimiz hem bizi hem çocukları yoran bu gösterilerden bunları hazırlamaktan hoşnutuz? (adı her ne olursa olsun hangi özel günde olursa olsun )

Tepki Skoru
0
Artık sayı kabarsada, kendimce çözümü bulduğumu düşünüyorum. Kalabalık eğitim ortamlarında belki çok verimli olunmaz ama doğru sınıf yönetimi teknikleri ve belli bilişsel becerilerden önce çocuklara kazandırılmış sosyal beceri ve sorumluluk gerektiren davranışlardan sonra kişi ne yoruluyor ne yıpranıyor. İnsanı en çok yoranın her zaman bu kadar kalabalık sınıf ben nasıl verimli olurum sorusuyla beynini kemirmesi olduğunu fark ettim. Belli bir süre zaman geçtikçe bunun üstesinden geleceksinizdir. Takdir edilme, işine saygı duyma konusunda evet haklısınız her meslek için olması gerekenler ama ülkemizde profesyonel anlamda bu şekilde çalışan ve bu takdir övgü gibi feedback yapan tek bir kurum biliyorum. O da hakkıyla yapan gerçekten bir tane var. Diğer övgü ve takdirler bana bi çocuğun size gazetenizi getirdiği zaman sırtını sıvazlamanız aferin demenizden ibaret, Fakat feedback bu şekilde olursa kişiye hiç bir faydası yok aslında. Onemli olan uygulamalarıdır.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle