Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
herşey bir yana miniklerimize yazık ya :( bugün staj yaptığım okulda yılsonu gösterisini lise öğrencilerine yapacaklardı. ben 5 yaş grubunda staj yapıyordum ve sadece bizim çocuklar 4 gösteriye birden hazırlanmıştı. çocukların halini bir görseniz içiniz sızlardı. kıyafetleri giydirildi,1-1,5 saat kıpırdamadan gösteri saatine kadar bekledik, sonra sahneye çıkıp etkinliklerini yaptılar ter içinde geldiler, bi hışımla kıyafetlerini değiştirdik sonra hoooooppppp nefes almadan terli terli yine sahneye, hem de güneşin altında. bunu 2-3 kez tekrar ettik. içim sızladı. işin bir de bu boyutu var. tamam kıymetimiz bilinmiyo, hak ettiğimiz değer verilmiyo ama yine olan çocuklarımıza oluyo :(
Veli bunu çocuklara eziyet olduğunu görecek hoş görüye sahip değilki.Hani cuma günü gösterimiz vardı.Gösteri neyseki başarıyla tamamlandı sayı 32 olunca çocuklar tekrar tekrar sahneye çıkmak zorunda kalmadılar ancak aynı okuldaki zümrem böyle bir gösteri hazırlamadığı için velilerin resmen saldırısına uğradı bende gösteriyi yaptığıma bin pişman oldum bu kavgaya şahit olduğum için hemde yorgunluğun etkisiyle okulun merdivenlerinden yuvarlandım...Üstelik zümremle gösteriyi planlamıştık ancak 3 hafta önce babası vefat edince yapmaktan vazgeçti.Bende iki sınıfı çalıştıramadığım için zümreminde isteği üzerine kendi sınıfımı hazırladım.Ancak çocuklarını bizim onlar daha fazla düşündüğümüz veliler zümremin acısına rağmen etmedik hakareti bırakmadılar.Ben artık bu şartlarda daha ne kadar çalışabielceğimizi merak ediyorum.Hepinize sevgiler:)

Tepki Skoru
0
şartlar da hiçbir değişiklik olmayacak maalesef,benzer durumu bende yaşıyorum...okulöncesi şenlikler milli eğitimin kararı ile sadece çocukların serbest eğlenecekleri bir etkinlik olarak planlandığı halde,velilerim diğer bazı okullarda okul bünyesinde etkinlikler yapıldığı için,beni de afaroz etmek üzereler..pazar pazar evime kadar gelmişler neyse ki evde değildim...ki açıklamamı bir toplantı ile yapmıştım...sanırım okulun son gününe kadar da üstüme gelmeye devam edecekler...inanın elimde olsa,kaçmak istiyorum artık....yeterrrr dememe az kaldı...oynatmaya da:)))

Tepki Skoru
0
Bence arkadaşlar bu bizden kaynaklanıyor yani malesef okul öncesi öğretmenleri veliyle içiçe olurken fazla içiçe oluyor.Olmasanda soğuk diyorlar.Bir nevi okula çekmek zorunda kaldığımız için velileri onlar bunu taviz olarak görüyorlar.Fazla yapmacığız sergilerimiz bile gösteriş olsun diye.Mükemmel olan herzaman iyidir gözüyle bakıyoruz ama bence basit ve yaratıcı olan faliyetler iyidir.Neden eski öğretmenler bunları yaşamadılar? çünkü disiplin ve öğretmeni sayma artık yok.

Tepki Skoru
0
banada çam kozalağının kalanını sordular sen yine iyisin

Tepki Skoru
0
Bu Tİp Velİlerle KarŞilaŞirsaniz AĞzinin Payini Verİn ÖĞretmenİz ÖĞretmenİz ÖĞretmenİz ÖĞretmenİz Anlasinlar Artik Bunu Tabİ Bİzİ Bu Hale Getİren HÜseyİn Çelİk Tİr .............................

Tepki Skoru
0
arkadaşlar velilere taviz verdikçe çocukların şaçının bozuk olmasından ,sırtının terinden tutup,çok pardon çamaşırının kaka lekesine kadar hesap sorarlar ben hersene veli toplantısını okul açılmadan yapıyor ve bu konuları bastıra bastıra söylüyor ve burasının bir kreş değil eğitim kurumu olduğunu sınıflarda en az 25 çocukla eğitim yaptığımızı kendilerini bizim yerimize koymalarını istiyorum. Biraz istekleri ve beklentileri azalmış oluyor tabii yinede bu branşta sabır sabır sabır!

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bü tür şeyleri bu kadar takarsanız bu öğretmenlik bitmez inanın ne yapacaksınız boşvereceksiniz neymiş boşvereceksiniz neyi bu tür şeyleri ama öğretmenliği asla boşvermeyeceksiniz veliye kalsa herşeyi isterler özel istekleri bile olur ama şeker bu kadar sorun olur işte.....
birde bakanlığın şu çocuk bakıcığından bizleri kurtarması lazım daha çok velinin para verdiği anaokullarında butür problemler oluyo veli zannediyoki onların verdiği paradan maaş alıyoruz herhalde.....

Tepki Skoru
0
veli görevlendirilecekse katılımın sağlanması için mutlaka ismen yapılmalı bence

Tepki Skoru
0
arkadasım bende yeni mezunum tercihlerimi yaptım zaten mesleği yapamama korkusu vardı şimdi iyice arttı yani çiğdem:( valla arkadaşlar inanın yarın belkide gelcek biyerler ama okullar açıldğında ne yapacağımı hiç bilmiyorum şu 1 ay bi geçse de üstümdeki stresi bi atsam umarım bende sizin gibi zor velilerle karşılaşmam

Tepki Skoru
0
gerçekten zor şeyler yaşamışsın..ama bence yılmamalısın..ben şahsen bu mesleğe aşığım..zorlukları kolaylıkları herşeyi göze alabiliyorum..nasıl okula girince özel hayatımız kapının önünde kalıyorsa,velilerle ilgili sorunlar bence okulda kalmalı..eğer okul ile özel hayatımızı birbirine karıştırırsak o zaman hayat çekilmez olur diye düşünüyorum..

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar zorluklar her yerde var, bende mardinin köyünde müdür yetkili okul öncesi öğretmeniyim ,bende okulu kendim badana yaptım, sobaları kurum,odun taşıdım,tıkanan tuvaleteri açıtım, 2 masa,10 plastik sandalye ile sınıf yaptım..150 ytl aylık servis ücreti ödedim,suu deposu için muhtarla kavga ettim,okula tadilat yaptırabilmek için ilçe milli eğitim müdürünün kapsından ayrılmadım... yani bunlar her yerde var hemen yılmamak gerekiyor ...

Tepki Skoru
0
SUPERWOMAN GÜL HOCAM tebrik ederim valla su devirde bu kadar sorunla ilgilenecek pek öğretmen olduğunu zannetmiyorum aslında haklısınız belki daha sizin gibi kimler vardır kimler ama yinede umarım ben karşılaşmam:)

Tepki Skoru
0
Allahım yaa bu veliler cıldırtır insanı....onun için ben buyıl nasipse ilk toplantıda bu konularada değineceğim...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ilk veli toplantısı benim için de çok önemlidir. Sınırlarınızı otoritenizi algılama açısından, gündem maddelerim kabarık oluyor söylemek istediğim her şeyi söylüyorum bütün seneye etkisi oluyor. Ufak düzeltmeler haricinde önemli sorunlar yaşamıyorum. Artıkları da bitene kadar kullanıyoruz diyorum.

Tepki Skoru
0
Okulöncesi Eğitimi Bölümü'nü bitirip işini baştan savma yapan öğretmene henüz rastlamadım arkadaşlar.7yıldır çalışıyorum.Sorunun temeli ne yazık ki eğitim anlayışımızda yatıyor.okul idaresinden ilçe milli eğitime hatta bakanlığa kadar diyebilirim,hiç kimse yaptığımız işin ciddiyetinin farkında değil.Sınıf mevcudunun yönetmelikte 20 ile sınırlandırılmış olmasına aldırmadan ''hocam 20 de olur 23 de bakarsınız...''sözleri kulağımda çınlıyor.Her şey göstermelik arkadaşlar.Eğitimin kalitesiymiş ,çocuğun ihtiyaçlarına cevap vermekmiş.hakmış ,adaletmiş kimsenin umurunda değil.Okulun ilk günü çalışma şevkimi sıfıra indirdiler.

Tepki Skoru
0
anaokulu bölümünde okurken arkadaşımda bu bölüme geçmek istedi abisinin yorumu şu oldu çocukların altını mı bağlamayı öğrenmek istiyorsun saçmalık bu çocukluğun en önemli dönemi 0-6 yaş anlamıyorlar

Tepki Skoru
0
arkadaşlar boşverin ya böyle bilincsiz insanları...
biz mesleğimize dört elle sarldıktan sonra innadıktan sonra kimin ne söylediğinin ne önemi var?
siz de biliyorsunuzki o küçümseyen laf eden insanlar 5 dakika 5 çocuğa tahammül edemez.

Tepki Skoru
0
artık okul öncesinin önemini biraz daha kavradılar diye düşünüyorum daha önceki yıllarda sizinde bahsettiğiniz gibi veliler biraz oyun oynasın diye çocukları anaokuluna gönderirken son yıllarda velilerimin daha bilinçli olduklarını görüyorum daha da iyi olacağına inanıyorum epey yol alındı bence.

Tepki Skoru
0
Bana yakın akrabalarım bile diyorlar ki bu sözleri. Tatiller yarım gün çalışma vs. Ben de onlara kolaysa sizde anasınıfı öğretmeni olsaydınız diyorum. Hiç kendimi üzmüyorum...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle