Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
evet bizleri çocuk bakıcısı olarak gördüklerinden hiç şüphem yok.özellikle bazı kişiler...çocukları seviyorum onlara birşeyler öğretmeyi seviyorum ve de doğal olarak öğretmen sıfatıyla ciddiye alınmak istiyorum.arkadaşların sıkıntılarına sonuna kadar katılıyorum aynısından ben de defalarca yaşadım.gerçekten bazıları insanın sabrını çok zorluyor hem de çooookkk...:(

Tepki Skoru
0
böyle bir şey benim de başıma geldi.ilçede özel bir kolejin drama yarışması oldu ve benim sınıfım birinci geldi.velimin biri çocuğunu bu yarışmada asker yerine çoban yaptığım için sene sonu etkinliğine koymak istemediğini söylemişti.başka velim de sene sonu etkinliğinde çocuğuna verilen görevleri beğenmeyip çocuğunu o gün gösteriye getirmedi.nelerle uğraşıyoruz sevgili arkadaşlar.bazen düşünüyorum da bazı velilerin çocuklarının zeka ve yaş seviyelerinden daha da aşağıda
Hocam çocuğunu 23 nisan gösterilerinede getirmedi velim. Etraftan duyduğuma göre annesine "çocuğunu arkadaşlarını görüp üzülmesin diye ogün başka yere gezmeye götürmesini " söylemiş. Napalım hocam daha önümüzde uzun yıllar var, yani çok karşılaşıcaz bunlarla.

Tepki Skoru
0
ya şu aralar çimdeki öğretmenlik aşkı sanki yok oluyor artık etinlik yaptırırken sanki içimden hiç birisini
taptırasım gelmiyor
ünlü bir dize de adamın da dediği gibi
içimdeki öğretmenlik sevgisi sanki azalıyor gibi
lütfen sizinde başınıza geldiyse bir el atın

Tepki Skoru
0
arkadaşım haklısın geçen ay bende aynen hiçbir şey yapmak istemiyordum.üstelik 23 nisan gösterisi ve sergiye hazırlanmam lazım ama yapamıyorum yapamayıncada suçluluk hissediyordum.bende biraz kendimi şımarttım haftasonu tamamen gezdim ve okulu dişünmedim. birkaçgün sonra okulu çocukları ve etkinlik hazırlamayı özledim.yani sıkma canını biraz kendine zaman ayır :))

Tepki Skoru
0
yalnız değilsiniz :) okul idaresiyle hiç bir sorun yaşamama rağmen, bazen enerjim düşüyor ve sınıfa dahi girmek istemiyorum.. geçen haftayı ve ondan önceki haftayı böyle geçirdim mesela.. bundaki en büyük etken de velilerim maalesef.. çocuklar sene başşından beri hemen her konuda ilerleme kaydederken ailelerde böyle bir ilerleme, değişme görememek beni çok yıldırıyo .. bugün oturdum ve en az 1 saat çocukların fotoğraflarına fon müziği eşliğinde slayt gösterisi şeklinde baktım.. ve dedim ki kendime, ne olursa olsun, ben onların öğretmeniyim.. ilk öğretmenleri benim ve onlara bunun farkını hissetirmeliyim.. işte o zaman ne aileleri ne de canımı sıkan, enerjimi düşüren hiç birşeyi düşünmedim.. şimdi kendimi haftaya daha hazır, daha enerji dolu hissediyorum.. ben ne verirsem onu alıyor ya bu bana yetiyo.. çocukların gözlerine bakın, kendinizi göreceksiniz ve mutlu olacaksınız :)

Tepki Skoru
0
Yalnız olmadığımı gördüm. Doğaldır. Akışına bırakın.

Tepki Skoru
0
Arkadaslar selam sizden bi konu hakkında fikirlerinizi isteyeceğim.özel bir anaokulunda 0-3 yaş ile çalışıyorum.3 senedir kendi isteğimle bu yaş grubu ile çalışıyorum ve bu seneye kadar müthiş zevk alıyordum.çalıştığım cocukların en büyüğü 2 yaşında ve annesi gün içinde 3-4 kere okula geliyor.annesi gittiğinde öğrencim ağlamaya baslıyor.o ağlayınca diğerleride ağlamaya baslıyor.ve son 1 haftadır sinirlerim bunu gercekten kaldırmıyor.veli ile birebir görüserek durumu anlatmaya calıstım.Ancak hiçbir faydası olmadı.sınıfa girdiğinde kos annecim,yırt annecim,kız öğretmenine annecim gibi tümcelerin ardı arkası kesilmiyor ve cocuklardan 1 tanesi bile böyle davranınca hepsi aynı davranısı sergiliyor.ve ben artık bunun önüne geçemiyorum.lütfen bana fikirleriniz ile yardımcı olun :( :( :( :(

Tepki Skoru
0
nasıl yani, gün içinde 3-4 kez sınıfa geliyo? bukadar sık gelebilecek durumdaysa niçin çocuğunu okula bırakıyo önce bunu merak ettim? okul olarak belli kurallarınızın olması gerek, yani velilerin sınıfınızın düzenini bozacak şekilde müdahele etmelerine önce okulun, sonra da sizin prensip olarak engel olmanız gerekli.. çalıştığınız yaş gurubu gerçekten çok küçük ve sınırlar çok ince.. o yüzden veliyle görüşmelerinizden siz sonuç alamıyorsanız okul idarenizin görüşmesini ve çocuk için en iyi şartların hazırlandığı konusunda veliyi ikna ederk, endişelerini gidermelisiniz.. (endişeleniyorsa tabii)

Tepki Skoru
0
acıkcası veli keyfiyen okula vermis durumda cocuqunu.yöneticimizle konustum ancak o da veli tanıdık olduğu için birsey yapamayacağını söyledi.ancak bu sekilde zaten devam etmiyor.sinirlerim cok yıprandı mesleğimden soğudum resmen.napıcamı sasırmıs durumdayım :(

Tepki Skoru
0
gercekten ıyı bır ıdare arkadasıda olsa bu duruma el koyar yanı mutlaka sınırlar olmalı bence sızde gec kalamdan sınırlanızı koyun işine gelırse yanı işte özel okulun sıkıntıları

Tepki Skoru
0
aynen öyle arkadaslar.ben hep bu yas grubuyla calıstım kendi isteğimle.cok seviyorum ama.dediğim gibi bu sekilde gitmiyor.bu gidisle isten ayrılmak zorunda kalacağım :(

Tepki Skoru
0
aman hocam yapmayın soğumayın...
''sınıfa girdiğinde kos annecim,yırt annecim,kız öğretmenine annecim ''i velimi söylüyor...:S ya ne zehniyetle zevk için demişsiniz ya belliki çocuğunu gösteriş için okula gönderiyor mahkame dayı hesabı da barınyor orda..ben çocuğa üzüldüm şimdi idarede bişi demiyorsa,veli de duymazdan geliyorsa pes yani pess

eğitim şart diyorum başkada dicek bişi bulamıyorum....
kesinlikle..beni resmen hiç yerine koyuyorlar. konustum ama anlamıyor malesef.idareylede iletisime geçtim onlardan da ses soluk olmayınca böyle sıkısıp kaldım.

Tepki Skoru
0
veliyle konuşun hocam.sınıfınızın kuralları olduğunu açıklayın.belki bir faydası olur

Tepki Skoru
0
hocam bence hiç vakit geçirmeden veli bayanla ciddi bir konuşma yapıp okulun amacını ve kurallarınızı ifade edin.bzı insanlar malesef iyi sözden anlamıyor.anlayacağı dilden ama saygı sınırlarını koruyarak bence konuşun.eminim çok sinir bozucu oluyordur Allah kolaylık veersin

Tepki Skoru
0
okuduğumda valla benim bile sinirlerim bozuldu ya çalışmadığı halde zevk için o kadar küçük çocuklar okula verilir mi bence veliniz ile önce bunu konuşun mağdem bakacak zamanı var neden ya neden ne biçim anne ben çalıştığım zaman daha doğmamış olan çocuğumu düşünüyorum üstelik bu ne biçim idarecilik bu kuraldır ya bu bir kuraldır veliler sınafa giremez işte bunu bir veli ezip geçiyorsa özel olduğu için öğretmenin suçu yok idarecinin zayıflığı başka birşey değil yazıklar olsun başkada birşey demem annelik bu güya sınıfa 3 -4 kere geliyoda ne kadar cefakar bir anne olduğunu mu gösteriyo o önce küçüçük yavrusunu nasıl fırsatı varken başından attığını anlayacak vicdana sahip değil bence.
arkadaşlar ayrılma demiş ama ben aynısı diyemiycem böyle kendini yıpratırsın ve bundan sonraki öğretmenlik hayatında sorunlar yaşarsın bence sen denemişsin olmamış bırak idareci düşünsün sen kendine başka bir iş aramaya başla bulduğun anda bırak işimiz o kadar zevkli ki ben her gün heyecanla gidiyorum sende faydalı olmana fırsat verilen ortamlarda çalış
Onlar seni düşünmemiş zaten kendini ezdirme çünki bu sefer çocuklara faydan kalmaz biz onlara zaten sorumluluklarını bilmeyi haklarını korumayı ve başkalarının haklarına saygı duymayı öğretmiyor muyuz

Tepki Skoru
0
Bana kalırsa hemen konuşun veliyle ne kadar gecikirse okadar içinden çıkılmaz bir hal alır.Bu kadar çocuğuna meraklıysa göndermesin.

Tepki Skoru
0
Buna Çok benzer bi durumda benim başıma gelmişti hatta veli sınıfa girip şu oyuncakla oyna diyip çocuğa oyuncak veriyodu ! Kötü Bi durum tabi otoritenizin hiçe sayılarak bunların yapılması ben okulumzdaki psikologla görüşmüştüm o uygun bi dille anlatmıştı veliye yine bir süre okula gelmeyi bırakmadı ama en azından çocuğa görünmeden sadece kapıdan isledi bir süre sonrada tamamen normale döndü Özel kuruluşlarda ki eğitim veli memnuniyetine dayandırıldığı içn öğretmen pek de bişi yapamıo zor bi durum umarım işinden çıkmana gerek kalmadan çözülür..

Tepki Skoru
0
çok teşekkürler arkadaşlar bilmiyorum geçen hafta sıklıkla yaşadığım bu durumu atmam da yardımcı oldunuz iyi ki varsınız

Tepki Skoru
0
fikirleriniz için hepinize tesekkür ederim arkadaslar.bugün işten ayrıldım malesef :( sizlerin dediği gibi veliyle konusarak,idareye giderek her yolu denedim ancak olmadı malesef.en azından doqru olanı yaptığıma inanarak içim rahat cıktım okuldan.hepinize tekrar tsk ederim

Tepki Skoru
0
veli ile birebir görüserek durumu anlatmaya calıstım.Ancak hiçbir faydası olmadı.sınıfa girdiğinde kos annecim,yırt annecim,kız öğretmenine annecim gibi tümcelerin ardı arkası kesilmiyor ve cocuklardan 1 tanesi bile böyle davranınca hepsi aynı davranısı sergiliyor.ve ben artık bunun önüne geçemiyorum.lütfen bana fikirleriniz ile yardımcı olun :( :( :( :(
Konuşmalarınızı gerçekten bir yana bırakıyorum ama "kız öğretmenine" mi diyor? Hayretim şaştı desem yeridir. Laftan anlamıyorsa müdüre havale edin. Müdürde birşey yapmıyorsa o yerde 1 dk durmayın! Herkes haddini bilecek! Hööö yani...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle