Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
Hayırlı olsun arkadaşım. Boşver iş yok bizim alanda... Kaliteli işini bilen insanlarla çalışman dileği ile...

Tepki Skoru
0
valla hocam çok basit hem de ben çocuğuna özür dilemesini söyledim diye az kalsın adamın birinden okulda dayak yiyecektim. çocuk sipastik değilmiş... özür dilemeyecekmiş kimseden. sizin olayı konuşunca paylaşmak istedim.

Tepki Skoru
0
Çoğumuzda yaşanıyordur bu durum heralde.Ben bir kaç gün inanılmaz isteksiz ve enerjisiz bir şekilde sınıfta bulunduğumu hatırlıyorum,yerimden kalkamıyordum,sanki yapışmıştım sandalyeye,ne çocuklara etkinlik yaptırmak ne de bir şeyler anlatmak istiyordum,konuşma isteğimi bile kaybetmiştim sanki..Bir çok şeyle bağlantısı var bunun.Ve ben çok yorulduğumu hissediyorum,2.dönemin sonuna yaklaşmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum.Beni idareciler,diğer öğretmenler,kendi sorunlarım çok fazla isteksizleştiremiyor,ama çocuklardan 1 tanesini sınıfta isteksiz görürsem ben de çok sıkılıyorum, benim de bütün isteğim kaçıyor.Çocuklarda yorulabildiğini ve onların da isteksiz olabilmelerinin normal olduğunu kabullenmem gerekiyor ama bunu yapmakta zorlanıyorum işte.Halbuki çocuklar hasta bile olsalar annelerine ağlayarak,okula gelmek istiyorlar ama bir çocuk senede 1 gün bile isteksiz olsa ben bunu kabullenemiyorum işte,benim de böyle bir sorunum var.

Tepki Skoru
0
valla hocam çok basit hem de ben çocuğuna özür dilemesini söyledim diye az kalsın adamın birinden okulda dayak yiyecektim. çocuk sipastik değilmiş... özür dilemeyecekmiş kimseden. sizin olayı konuşunca paylaşmak istedim.

özür dilemek sipastiklikmiymiş..... inanmıyorum ya biri bu insana özür dilemenin "erdemlik " olduğunu öğretmesi gerekiyor sanırım....

Tepki Skoru
0
ArkadaŞim Bende Bu Meslekte 17. Yilimi Bİtİrİyorum Çok Şeyler YaŞadim Ve GÖrdÜm ArkadaŞlariminda DedİĞİ Gİbİ Fazla Kafaya Takmadan Sabretmek Lazim ÇeŞİt ÇeŞİt İnsan Var Ve İnsanla UĞraŞmakta Zor

Tepki Skoru
0
Sevgili arkadaşım tek mesele bu olsun ,hepimiz ufak tefek şeyler yaşıyoruz.Geneli cahil bizim ne iş yaptığımızı inanan bilmiyorlar.Benim kanaatim vicdanıma karşı hesap verememek .Gerektiğin de gerektiği kadar muhatap oluyorum. Bazıları hasta o durumda zorla muhatap oluyorsa ;devletin polisi var anlayana anladığı dilden . Baktınız ki deli ;deliyle deli olunmuyor .Veliye karşı oteriter olmak şart saygı değer durmayı bilmek gerekiyor.Şahsım adına söylüyorum benim en büyük meselem çocuklarımda davranış değişikliği yapamamam meslekte 7 yıl ...!

Tepki Skoru
0
Daha mesleğin başında olan meslektaşlarım sabıııır sabırrr.Neler göreceksiniz tahmin bile edemezsiniz.
-Yıllar önce çocuklarla kasabanın birinde adını bile söylemek istemiyorum çocuklarla "Kim Yok Bil?" oyunu oynuyorduk.Oyunu sizde bilirsiniz ;çocuğun biri arkasını döner gözlerini kapatır öğretmen seçtiği çocuğun omuzuna dokunur ve o çocuk kapıda arkadaşı bilinceye kadar bekler.Çocuk sayısı az çocuklarda oyunu çok sevdikleri için birkaç kez oynadık.O çocuğu tuvalete giderken ve gelirken dışarıda gören sayın öğretmen arkadaşım kendini ne zannettiyse veliye telefon edip okula çağırıyor çocuğunuzu öğretmen kapıya koymuş gelip alın diye.Veli gelip müdürün odasına çıkıp beni şikayet ediyor.Müdürümüz beni yanına çağırdı durumu anlattı.Ben daha anlatmadan veli üzerime yürüdü beni kamaraları çağırıp Reha Muhtara şikayet etmekle tehdit etti.Müdürüm hemen araya girdide dayaktan kurtuldum ama o oyunu birdaha hiç oynamadım.Şimdi stajerlerim oynatmak istediklerinde hemen itiraz ederim.
Yılmayın velilerle çok samimi olmayın beğenmeyen çocuğunu alır kendisi eğitim verir.Vicdanınız rahat mı gerisi önemli değil.Ay çok duygulandım o günlerim aklıma geldi.Hepinize başarılar ve sabırlar dilerim.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar hesabı kendine veremeyen kimseye veremez davalık olduk soruşturma geçirdik Yöneticimiz ile özre zorlandık hakim çocığu ya! her tiple karşılaştık karşılaşıyoruzda oyununun doğru olduğunu biliyorsun böyle bi yanlış anlama sonucu neden oyunu kaldırıyorsun dışarımı çıkaramıyorsun masanın altı vb yer var.Biraz daha temkinli o kadar ,yılmaya gerek yok yanlış anlaşılıyor yapmıyayım olmaz ki....

Tepki Skoru
0
sadece moralim bozuluyor o yüzden. oyun eğlenceli olmalı ben geriliyorum başka yüzlerce oyun var gerek görmüyorum oynamaya

Tepki Skoru
0
dün ilçemizde çok acı bir olay yaşadık,diğer okulda müd.yard.olarak çalışan bir arkadaşımız kalp krizi sonucu vefat etti ,MEM de yazı çıkartmış okulundaki törene tüm öğrt.katılabilir diye...bende yarım saat,gideceğimi söyledim ,,sınıfta hizmetli ablamız birde dedim bir velimiz kalsın,,veli bana dönüp dedi ki çocuklar ne olacak,o sırada bunu diyen velinin çocuğu arkadaşı ile kavga etti bir arbede yaşandı..sayın annemiz: - yürü annecim bu okulda can güvenliğin yok deyip çocuğunu götürdü...
ne diyeceğimi bilemeyip,aldırmadan törene gittim ama gözyaşlarım ile velimin tepkisi birbirine karıştı...biz robotmuyuz,sevdiğim bir abimin son yolcuğuna onu uğurlayamayacakmıyım,,çok incindim arkadaşlar...teröristler mi basmış sınıfı,söze bakarmısınız: can güvenliğin yok,bekle bahçede yarım saat sonra içeri al çocuğunu ...öğretmen hastalanmayacak,cenazeye katılmayacak,.....
ve gece boyunca uyuyamadım ve dedim ki ,ben bu insanların içinde kalmayacak diye,veda gecesi falan yapmıcam,ki rahatsızım ...ilk kez bu sene bir yıl sonu etkinliği yapmadan dönem bitiricem...bu duruma gelmiş olduğum için ise daha da üzgünüm...paylaşmak istedim işte en iyi siz anlarsınız diye beni,bizi...

Tepki Skoru
0
arada çıkar böyleleri.dünya kendi etrafında döner,herşey kendi yararına olsun ister.
tabiki de izin alıp çıkabiliriz.1 saat değil 1 hafta gelemediğimiz zamanlar oluyor.

Tepki Skoru
0
ilk öncelikle başınız sağolsun
ben böyle insanların gerçektende insan olduığuna inanmıyorum ......
bende buyıl veda gecemde kıyafetlerle ilgili velilerimle problem yaşadım anlayabiliyorum seni sergi yapıcaktık yapmayalım dedim sonra miniklerim için vaz geçtim ve sergimi yaptım ama bazı insanların da çok nankör olduğunu anladım

Tepki Skoru
0
Başınız sağolsun hocam:(
Velilerde insanlarda nedense empati yok, herkes kendisine göre bir şeyler düşünüyor düşündüğünü de söylüyor, sormadan etmeden yorumlar hazır, emeğe saygı teşekkür etmek yok onun yerine uygunsuz olacak ama her şeye maydanoz olmak derler ya. Onlar çocukları düşünüyor da bizim aklımız ermiyor sanki. Üzmeyin kendinizi hocam geniş yürekli olacağız bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın.

Tepki Skoru
0
gerçekten diyecek bişey yok.başınız sağolsun.o düşüncedeki velilerden bu yıl ben de var ve insanın sabrını gerçekten zorluyorlar.çocukların gürültüsü,beni yormaları ,üzmeleri falan hepsi vız geliyor ama böyle düşüncesiz veliler ben kat kat yoruyor ve yaralıyor.ne diyeyim her mesleğin var bir zorluğu ve bence bizim mesleğin de en zor yanı bu tür velilerle uğraşmak zorunda kalmak:((

Tepki Skoru
0
başınız sağolsun hocam.. her şey insanlar için.. insan mutluluktan da ağlayabilir, acıdan da.. o anda beklenen şey, herkesin aynı olay için ağlaması ya da gülmesi değildir, anlayıştır sadece.. duyguyu anlamaktır.. maalesef velilerimizin pek çoğu bu anlayışa sahip insanlar değiller..
geçen yıl, yılsonu için piknik ayarladım, herşey hazırdı fakat bir öğrencim dedesini kaybettiğini için pikniği iptal ettim.. diğer ailelerden gelen tepki şuydu : "e biz gitsek olmaz mı, o kadar da hazırlanmıştık" arkadaşın dediği gibi, ateş düştüğü yeri yakıyo fakat biz bu ateşi görüyoruz, görmeyi insanlık gereği sayıyoruz..
yapacağınız yılsonu etkinliğini velileri mutlu etmek için yapmayı düşünüyosanız, vazgeçmek yerinde olur.. ama mesleğiniz ve kişisel memnuniyetiniz için bir katkısı olacaksa bence vazgeçmeyin.. inanın pek çoğumuz aynı sorunları yaşıyoruz.. pes etmeyin bence ve onlara bir de insanlık dersi vermiş olun..

Tepki Skoru
0
başınzı sağolsun allah rahmet eylesin...
hiç canınızı sıkmayın biizm kaybımız zorunlu olmayışımızdan kaynaklanıyor.Bizlere istediklerini yaptırabileceklerini dünyanın kendileri etrafında döndüklerini zannediyorlar....bende 23 nisanda şiir okutmadım diye bir öğerncim velim tarafından alındı ve ayrım yaptığım iddaa edilerek müdüre sikayet edildim diyeceğim o ki malesef bizim mesleğimizde veli nankörlüğü ağır basıyor(hepsi için söyleyemem içlerinde çok değerlileri mutlaka oluyor)...

Tepki Skoru
0
sağolun arkadaşlar ....bu olay sadece en içimi acıtan durum oldu zira değerli bir insanı kaybettik..son damla diyelim..inanın ben bu sene hemen hemen her akşamüstü bir sorunla karşıma geldiler ve abartmayayım ama sayılıdır evime işten çıkıp vaktinde geldiğim,her gün farklı bir sorunla karşıma çıktılar ki,inanın bize göre son derece olağan sorunlar,hemen her zaman karşılaştığımız çocuklarla...içimde zerre kadar bi istek kalmadı ,çok yorgunum... sadece seneyi kazasız belasız tamamlama,kimseyi kırmama ve daha fazla artık kırılmama dileğindeyim..bu şartlarda da yapmaya çalışacağımşey onların mutlu olması için olacaktı....ki bahsedilen sorunları fazlasıyla yaşatacaklar benim çocuğuma neden bu görevi vermediniz,arkada kalmış,falan fıstk....size içimi döktüm rahatladım arkadaşlar,ilginize tekrar teşekkür ederim...hepimize kolay gelsin..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle