Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
3 Aşağı 5 yukarı yaşananlar hep aynı.....aldırmayın desemde sinek küçükte olsa mide bulandırıyo arkadaşlar .sabır sabır sabır......

Tepki Skoru
0
kutlama yapmasanız niye yapılmadı diye başınızı ağrıtırlar kİ(ilgili yönetmelik gereği büyük çaplı gösteri hazırlamanın yanlışlığı belirtiliyor).yapılınca aman içeriğinde şu olmasın aman bu olmasın göze batmasın aman çocuğuma gülerler o rolde yer almasın(ki emin olun evde buna gülen kendisidir).sonrada etkinliğiniz klişe olmasın aynı şeyler tekrar edilmesin. ee ne yapsın bu garip okulöncesi öğretmeni anlayamadım. ama maşallah hepimiz de de taş gibi sabır varmış.siz de öğrencinize başka bi gösteri de rol verebilirsiniz(şalvarsız bir etkinlikte )ne komik hallerdeyiz insanlar nelerden neler çıkarıyor.sabırlı günler dilerim...
yasmin hocam şiirini çok güzel okuyor eğer ogün okula gönderme zahmetinde bulunurlarsa tabiki şiirini okuyacak. Bize ayrılan süre kısıtlı olduğu için tek gösteri hazırlamamız söylendi. Belki mayıs ayı içinde okul öncesi şenlikleri olacakmış olmazsa ona katılıcaz. Yorumlar için teşekkürler, hepimize sabırlar ve başarılar diliyorum.

Tepki Skoru
0
serpılcıgım doverken yardım gerekırse cagır:):):):):):):):):):saka saka gercekten cok sınır bozucu bır durum velılerı anlamak gercekten cok zorrr kolay gelsn sabır sabır ya sabır......

Tepki Skoru
0
merhabalar.benim çok önemli bi sorunum var.görev yaptığım köyde kan davalı aileler var.köyde hergün bi olay oluyor doğal olarak çocuklarada yansıyor.bugün sabah okula gittiğimde 2 erkek öğrencimin jiletle birbirlerinin kolunu çizdiğini görünce şok oldum.bu öğrencilerim okula yeni başladıklarında ceplerinde bıçak taşıyan öğrencilerdi;fakat 1.nci dönem sonuna kadar hatta geçen mart ayına kadarda tamamen değişen nefret duygulardan arınan öğrenciler olmuşlardı.en son 1 ay önce yine kan davalı ailelerden biri bıçaklanıp 10 gün yoğun bakımda kalmasıyla başladı.arkadaşının kolunu jiletle çizen öğrencime bunu neden yaptığını sorduğumda aynen şu cevabı aldım'öğretmenim babam sana kim karışırsa onlardan mutlaka öcünü al dedi yoksa onlar seni öldürürler'işte aynen bu cevabı verdi ikinci şoku yaşadım.veliler okula dedikodu yüzünden gelmiyolar biz kapıya gittiğimizde ise ya evde yoklar yada tarlaya gimiş oluyolar.defalarca yazı gönderdim fakat gelmiyolar.ben bir daha böyle bişey olduğunda ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum çünkü direkt aileyle ilgili bi vaka bu ve bu son 1 ayda yaşanan 3.olayımız

Tepki Skoru
0
siz sınıf içinde elinizden geleni yapın ama bence bu konu için velilerle görüşmeyin.çünkü arada olan sizede olabilir.allah yardımcınız olsun

Tepki Skoru
0
bunu yapanların, kalbi kin ve nefret duygularıyla yıkanmış minik çocuklar olduğna inanmak çok güç ama işin içinde aile varsa ve çocuk arkadaşına zarar verme düşünce ve fiiline bu kadar yakınsa öğretmene yapacak pek fazla bir şey kalmıyo maalesef..

Tepki Skoru
0
arkadaslar bende 3 sene calısmıstım sımdı bıraz ara verdım yanı bu meslegı yapmanın en zor tarafı bence velılerle ugrasmak allah yardımcınız olsun ne dıyım...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar mesleğimiz çok güzel. sınıfta geçirdiğim vakitler beni mesleğime daha da çok bağlıyor. ama velilerle olan diyolaglar beni günden güne tüketiyor, artık yeter diye bağırmak geliyor içimden..
_yok terlemiş(atleti neden değişmemiş), altına kaçırmış, yemeğini yememiş ya da yemeğini az vermişsiniz, öbür çocuk çocuğunu üzmüş, kırmış, çarpmış, düşürmüş. Çocuğum bugün hasta sınıfın camını açmayın (emredersiniz), ay boya olmuş üstü başı, şurubunu saat 3'te içirin.... sonu gelmeyen istekler sanki burası kreş, bakım evi vb.. bize bir güne bir gün kalkıp da çocuğum ne öğreniyor, ne yapıyor, iletişimi nasıl..., diye soru soran yok.
AYRICA: bizlere hitap şekilleri de çok ayrı; hoca baksana, hişşt, şey, ismimizle hitap, az bak hele gibi gibi gibi...
_bir şey mi istedik malzeme vs. cevap şu: yav verdiğimiz 50 ytl nere gidiyo hee!!!

ben istanbulun çağlayan meydanındaki oldukça eski köklü bir okulda çalışıyorum. ama inanın insanlar ne saygı biliyorlar ne terbiye. yıkarım bu okulu başlarına diye bağaranları oluyor.. o kadar sınırsız, laftan anlamayan, terbiyesiz ve eğitimsiz insanlarla uğraşıyoruz ki artık tahammül sınırlarım zorlanıyor..
ben bundan sonraki tüm zümre tutanaklarına şu maddeyi de iliştirmeyi düşünüyorum. her anasınıfı öğretmeni bu problemleri zümre tutanaklarına iliştirirse belki bizim uygulamamızda değişiklikler yapılabilir.

dileğim şudur ki: anasınıfı öğrencileri de 1. sınıflar gibi okulun bahçesinde sıraya girip okulun ana girişinden diğer öğrenciler gibi girip çıkışta da öğretmenleriyle ana kapıdan çıkmaları.

böylece ne veli bu kadar bizi sıkıştırıp üzerimize karabasan gibi çullanma fırsatı bulur ne de çocuğunu almakta gecikir.

belki biraz farklı ama insanların günden güne öğretmene olan saygısı ve aradaki mesafeyi koruması yok olmuş durumda...
artık bi çare....

Tepki Skoru
0
ilginiz için teşekkür ederim. inanın baş edemiyorum. seviye falan anlamıyorlar. sabır çekiyorum ben de..

Tepki Skoru
0
bu konuda yalnız değilsiniz gerçekten.. veliler sınırları anlamakta zorlanıyolar.. samimi davranıyosunuz, hani onlar da samimiyetle yaklaşsınlar, araya konan mesafeler çocuklar için sorun yaratmasın diye, suyunu çıkarıyolar.. mesafeli duruyosunuz, bu defa da küs gibi davranıyolar, konuşmaya çekiniyolar..
meslekte 4.yılımı çalışıyorum, 4 yıldır da aynı okuldayım.. veli eğitimi için rehber öğretmenden daha çok çalışmama rağmen bişeyler değişmedi maalesef..

Tepki Skoru
0
size komik birşey söyliyim,dün diyor ki veli çocuğunu alırken yarın tatil mi
evet tahmin etmeniz lazım çünkü resmi tatil dedim.tepkiye bakar mısınız ay napıcam ben tüm gün bu çoçukla demez mi
bayram törenine gidersiniz çocukda eğlenmiş olur dedim bizde de böyle veliler var işte hala anlamış değilim okulu ne olarak görüyorlar acaba

Tepki Skoru
0
çok güzel ifade ettin ne yaptıysam basaramadım. benım de 4. yılım. 3 sene esenlerde çalıştım orda da cok uğrastım. çağlayan daha gelişmiş bir semt, velilerde ona göredir dedim. maalesef ki daha da beter cıktılar.

Tepki Skoru
0
size komik birşey söyliyim,dün diyor ki veli çocuğunu alırken yarın tatil mi
evet tahmin etmeniz lazım çünkü resmi tatil dedim.tepkiye bakar mısınız ay napıcam ben tüm gün bu çoçukla demez mi
bayram törenine gidersiniz çocukda eğlenmiş olur dedim bizde de böyle veliler var işte hala anlamış değilim okulu ne olarak görüyorlar acaba
hepimizin başında var bir kaç tane ( ..) sözleşmişler gibi bizi deli etmeye mi uğraşıyorlar nedir anlamıyorum.

Tepki Skoru
0
ben henüz bu konuda tecrübeli değilim ama anaokulu öğretmenini çocuk bakıcısı olarak görüyolar anaokulunuda çocuk bakım evi olarak görüyolar ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum diyince bana çocukbakıcısı mı olcaksın bırak elalem kendi çocuklarını kendilerini baksın diyenler bile oldu bilinçli bir şekilde eğitim için çocuğunu anaokuluna gönderen çok az sanırım malesef ben altındaki nedenin cahillik olduğunu düşünüyorum

Tepki Skoru
0
ben henüz bu konuda tecrübeli değilim ama anaokulu öğretmenini çocuk bakıcısı olarak görüyolar anaokulunuda çocuk bakım evi olarak görüyolar ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum diyince bana çocukbakıcısı mı olcaksın bırak elalem kendi çocuklarını kendilerini baksın diyenler bile oldu bilinçli bir şekilde eğitim için çocuğunu anaokuluna gönderen çok az sanırım malesef ben altındaki nedenin cahillik olduğunu düşünüyorum
ben bölümü kazandığımda cahili, bilgilisi bana ne deseler.. olsun boşver.. nası yanı ben ısteyerek severek tercıh ettım dıyorum. yok sankı onu duymuyorlarmıs gıbı ilerde sınıf öğretmenliğine geçme şansın varmı? diye soruyorlardı... en garibi de 4 yıllık mı bu bölüm sorusu oluyordu.. fakülte kaç yıllık olur diye kafayı yiyordum.

Tepki Skoru
0
evt ... işte insanların bu konuda cahilliğine ve bilinçsizliğine bir kanıt hatta başta ben üzülüyodum ama neden üzülüyorum ki dedim kendi kendime artık takmıyorum ve mesleğimide çok seviyorum inşallah çalışmaya başladığımdada başarılı olurum

Tepki Skoru
0
takmayın diyecem ama nereye kadar.bizi öğretmen olarak gördüklerini sanmıyorum.öyle olsaydı saygı duymaları gerekirdi.biz onların çocuklarının dadısıyız.bize bunun için para veriyolar.lütfen sevgili arkadaşlar haddimizi bilelim.:)))) daha doğrusu :(((((

Tepki Skoru
0
yazılanları okudum da,gerçekten her anasınıfı öğretmeninin başında var böyleleri.nazar boncuğumuz diyelim arkadaşlar.bana geçenlerde velim zengin veli fakir veli ayrımı yaptığımı çocukları da bu kriterlere göre değerlendirdiğimi söylemişti,

Tepki Skoru
0
böyle bir şey benim de başıma geldi.ilçede özel bir kolejin drama yarışması oldu ve benim sınıfım birinci geldi.velimin biri çocuğunu bu yarışmada asker yerine çoban yaptığım için sene sonu etkinliğine koymak istemediğini söylemişti.başka velim de sene sonu etkinliğinde çocuğuna verilen görevleri beğenmeyip çocuğunu o gün gösteriye getirmedi.nelerle uğraşıyoruz sevgili arkadaşlar.bazen düşünüyorum da bazı velilerin çocuklarının zeka ve yaş seviyelerinden daha da aşağıda

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle