Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben şunu gözlemledim;asla veliye tartışma şansı vermeyeceksin yoksa en ufak şeylerde bile başın çok ağrır.Senin sınırlarını bilince çok da yanaşmıyorlar

Tepki Skoru
0
merhaba sevgili meslektaşlarım,köy okulunda öğretmenlik yapıyrm . ama insanların bu kadar dar görüşlü olmasını anlayamıyrm . anasınıfı öğretmenini bakıcı olarak düşündükleri ve müdürümünde meb de birilerinin gönlünü kazanmak için evet dediği durumlardan ötürü idare et lafını çok sık duyar oldum son zamanlarda.her gün sınıfın düzenini değiştiriyorum yeni gelene ? olabilir mi böyle bir durum.ne eğitimcisi anlıyor ne köylü.anasınıfını oyun yeri anasınıfı öğretmeni bakıcı . bu muameleyi görmek çok incitiyor.ruh halim hiçiyi değil arkadaşlar ne tavsiye edrsiniz

Tepki Skoru
1
Lütfen konu açarken dikkat edelim konunuz taşınmıştır.
Teşekkürler.

Tepki Skoru
0
valla hocam biz artık alıştık alışmalıyız falan belki ama karanlığa mum yakmakta bize düşüyor yılmadan anlatacaksınız ve göstereceksiniz anasınıfının en önemli eğitim yuvalarından biri olduğunu slaytlar hazırlayın velilere hatta diğer öğretmen ve idarecilerinizin de katılımını sağlamaya çalışın ve orda mutlaka okul öncesi eğitiminin önemini,anne-baba eğitimini,davranış sorunları ve değiştirme yöntemleri hakkında yani kısaca bu mesleği ve çocuğu kapsayan slaytlarla konuyu vurgulayın unutmayın bu bakış açısı ancak ve ancak bizim çalışmalrımızla ve miniklerde yaptığımız değişimi görmeleri ile ve elbette zamanla yıkılacaktır

Tepki Skoru
0
eylem ve emel hocalarımın dediklerine katılıyorum ve hocam en önemlisi çok kararlı olun sert konuşmanız gerekiyorsa gerekirse sert konuşun.benimde başıma geliyor sık sık.hatta geçen gün köy imamı küçük oğlunu 4 yaşında göndermiş neymiş efendim ben biraz gözkulak olacakmışım eee karısı hastaymış yatıyormuş çocuk ortada kalmış buyrun burdan yakın.böyle bir şeyin olmayacağını bakıcı değil öğretmen olacağımı ama illa isterlerse saati 50ytl den balabileceğimi söyledim.tabi bu para konusu işin caydırıcı tarafı biliyorum ki burdaki adamların canını al parasını alam.neyse diyeceğim şu ki kararlı olun ve asla kabul etmeyin.

Tepki Skoru
0
Esma öğretmenim yani pes doğrusu ama çok güzel bir cevap vermissin nebuya orasınında eğitim yeri olduğunu bilsinler.Bizim bu konuda çok işimiz var arkadaşlar.Ben yapmamız gereken tek şeyin konuşmak ve ailelere okulöncesinin önemini anlatmak olduğunu düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar herkesin sorunları aynı herhalde
sizi okudukça rahatladım
kendimde problem aramaya başlamıştım.kendime olan güvenimi yitirdim.bende bireysel beslenmeye döneceğim.çünkü benimkiler birde şu arkadaşının annesinin getirdiğini ye şu arkadaşının annesinin getirdiğini yeme diye tembihliyorlarmış sen istediğin kadar uğraş

Tepki Skoru
0
Çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız,desteğiniz ve yazdıklarınız için.Artık biraz daha iyi anlıyorlar beni,bu aralar bir problem yok ama hep hissediyorum ki,takacak bir şey arıyorlar...Bir süredir benden çok memnunlar,diğer anasınıfı öğretmenimize takmaya çalışıyorlar...Kesinlikle arkasından konuşturmuyorum.Yok onun çocuklarının yaptıkları etkinlikler çok muntazam oluyormuş,o etkinlikleri çocuklar yapamazmış,kesin öğretmen onların yerine de yapıyordur gibi saçma sapan şeyler konuşuyorlar,ben de hemen müdahale ediyorum böyle durumlarda,demek ki çocukların el becerileri,küçük kasları çok iyi..Hiç bir öğretmenin 28 çocuğa birden tek başına yardım etmesi mümkün değil diye..Sanırım amaçsızlıktan ve yapacak fazla işlerinin olmayışından problem arıyorlar diye düşündüm.Ve madem öyle dedim şimdi onları da oyalayacak işler buluyorum.Evde minder yapın çocuklarınıza,şu proje ödevini 1 hafta içinde beraber hazırlayın,şimdi de tek tek velileri etkinliklere katacağım.Hem sınıf ortamını görsünler,hem kendi çocuklarını gözlemlesinler hem de bu mesleğin karşısıdan konuşulacak kadar kolay bir meslek olmadığını,ne kadar fedakarlık istediğini anlasınlar istiyorum.Arada kapıda çocuğunu almak için 10 dakika bekleyen veliler,"anlatsalar inanmazdım bu kadar zor olduğunu benim burada başım şişti" gibi cümleler sarfedebiliyorlar.Ben de şaşırıyorum,o gün halbuki gayet sessizlerdi :) Beslenme listesinde 2.listemiz velilere maddi açıdan ağır gelmiş,öyle dediler."Bizim durumumuz iyi ama para konusunda çok tutumludur buranın insanları(cimri demeliydi bence) ,bazı velilere ağır geldi bu liste" dediler.Ben de eski listeye yakın bir liste yaptım.Muz,badem gibi besinleri çıkardım listeden ve de dedim ki bunu siz istemiştiniz,bence önce siz ya ne istediğinize karar verin ya da bana güvenmekle başlayın işe dedim.Okula beslenme hakkında bilgilendirme için gelen hemşirelerimize listelerimizi gösterdim,çok beğendiler,eksiksiz bir çok şeyi düşünmüşsünüz ve sağlıksız hiç bir şey yok bu listede dediler.Ben de daha da rahatladım.Şimdi gayet iyiyiz velilerle de.Bana sorun çıkarmıyorlar.Arada eften püften sebeplerle birbirleriyle tartışıyorlar.Ben de arabulucu oluyorum,izin vermemeye çalışıyorum büyütmelerine..Bakalım 2.dönem öğlenci olacağım o zaman neler olacak:)

Tepki Skoru
0
hocam en iyisi sizin verdiğiniz listeye göre her çocuğun ayrı ayrı getirmesi bencede.çünkü bir veli bütün sınıfın beslenmesini karşıladığında bazı veliler çok titiz davranırken bezıları aynı titizliği göstermeyebiliyor.onun için her öğrencinin kendi beslenmesini getirmesi en uygunu.

Tepki Skoru
0
arkadaşım anladığım kadarı ile senin velilerinin maddi durumu çok iyi öyleyse her veli senin hazırladığın listeye göre kendi çocuğuna beslenme koysun.bazı veliler gerçekten yiyeceklerin sağlıklıolup olmamasına dikkat etmiyorlar bu konuda velilerede hak vermek lazım gerçekten bazı veliler hijyene hiç dikkat etmiyor.benim bir öğrencim herğün beslenme saati bana büğün beslenmeyi kim getirdi diye sorar beslenmeyi getiren çocuğa göre yer. bu konuyu annesi ilede konuştum çocuğun kendisi çok titiz.

Tepki Skoru
0
İnanmiyorum Ya Yuh Artik Dİyesİ Gelİyor İnsanin.ey Velİler Kndİnİze Gelİn Ya Tamam Duyarli Olunda Bu Ne Ya .hocam Sİze Katiliyorum HİÇ HoŞ Bİ Durum DeĞİl.İnŞalah Sikintilar DÜzelİr

Tepki Skoru
0
cahillik kötü......ben olsam aynı başlık altında bana bi şiir yazmasını isterdim şööllee EN KAFİYELİSİNDEN.....

Tepki Skoru
0
kankam zaman zaman gülüp geçiyoruz ama senin sabrını çok iyi bilirim biçok seye gülüp geçersin ama artık bu haddini aşmışş kafiyeli olan bi şiir ondan isteseydin keşkeee kendilerini ne sanıyolar anlamıyorummm canım hiç kendini üzmee bugün benim velimde altın gününde otururken çocuğunu almayı unuttuu böyleee seviyesizler var işte napalım

Tepki Skoru
0
bencede herşey öğretmende bitiyor.velilerle arandaki sınırı koruduğun sürece mesleğinde mutlu ve başarılı olursun.zaten başarılı bi öğretmen haksız bi eleştiriye gereken cevabı verir.

Tepki Skoru
0
gerçekten de sinir bozucu bir durum.bubveliler öğretmenin işine niye karışırlar..

Tepki Skoru
0
aaaaaaaaaa ne güzel kendi yazsında bizimde sayesinde kafiyeli şiirimiz olsunn.
ne denirki bunlara şimdii üff

Tepki Skoru
0
hadi bazı veliler anlamıyo olabilir ne iş yaptığımızı ama ya öğretmenler?!
benim bir öğretmen arkadaşım 4-5 yaşında bir erkek çocuğu var, yeni de bir bebeği oldu. bir gün gelip kapıdan " ya hocam bizim ufaklığı buraya getircem müdür beyle konuştum.. annesi ikisiyle birden ilgilenemiyo.siz idare etseniz?" demez mi?
o anda kapıyı suratına çarpmak geldi içimden! kapıyı çarpmasam da sözlerim fena çarptı galiba, şimdi selam bile yok.. umurumda da değil açıkçası.. herkes haddini ve meslek adabını bilsin..

Tepki Skoru
0
4 yıllık meslek hayatımda şunu prensip etmem gerektiğini anladım:
velinin söylediği alakasız olan hiçbir sözü takmayacağım.bazen sinir bozucu sözler oluyor ama herkes bilinçli değil napalım hem çocuğunu hem kendisini eğiteceğiz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle