Çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız,desteğiniz ve yazdıklarınız için.Artık biraz daha iyi anlıyorlar beni,bu aralar bir problem yok ama hep hissediyorum ki,takacak bir şey arıyorlar...Bir süredir benden çok memnunlar,diğer anasınıfı öğretmenimize takmaya çalışıyorlar...Kesinlikle arkasından konuşturmuyorum.Yok onun çocuklarının yaptıkları etkinlikler çok muntazam oluyormuş,o etkinlikleri çocuklar yapamazmış,kesin öğretmen onların yerine de yapıyordur gibi saçma sapan şeyler konuşuyorlar,ben de hemen müdahale ediyorum böyle durumlarda,demek ki çocukların el becerileri,küçük kasları çok iyi..Hiç bir öğretmenin 28 çocuğa birden tek başına yardım etmesi mümkün değil diye..Sanırım amaçsızlıktan ve yapacak fazla işlerinin olmayışından problem arıyorlar diye düşündüm.Ve madem öyle dedim şimdi onları da oyalayacak işler buluyorum.Evde minder yapın çocuklarınıza,şu proje ödevini 1 hafta içinde beraber hazırlayın,şimdi de tek tek velileri etkinliklere katacağım.Hem sınıf ortamını görsünler,hem kendi çocuklarını gözlemlesinler hem de bu mesleğin karşısıdan konuşulacak kadar kolay bir meslek olmadığını,ne kadar fedakarlık istediğini anlasınlar istiyorum.Arada kapıda çocuğunu almak için 10 dakika bekleyen veliler,"anlatsalar inanmazdım bu kadar zor olduğunu benim burada başım şişti" gibi cümleler sarfedebiliyorlar.Ben de şaşırıyorum,o gün halbuki gayet sessizlerdi
Beslenme listesinde 2.listemiz velilere maddi açıdan ağır gelmiş,öyle dediler."Bizim durumumuz iyi ama para konusunda çok tutumludur buranın insanları(cimri demeliydi bence) ,bazı velilere ağır geldi bu liste" dediler.Ben de eski listeye yakın bir liste yaptım.Muz,badem gibi besinleri çıkardım listeden ve de dedim ki bunu siz istemiştiniz,bence önce siz ya ne istediğinize karar verin ya da bana güvenmekle başlayın işe dedim.Okula beslenme hakkında bilgilendirme için gelen hemşirelerimize listelerimizi gösterdim,çok beğendiler,eksiksiz bir çok şeyi düşünmüşsünüz ve sağlıksız hiç bir şey yok bu listede dediler.Ben de daha da rahatladım.Şimdi gayet iyiyiz velilerle de.Bana sorun çıkarmıyorlar.Arada eften püften sebeplerle birbirleriyle tartışıyorlar.Ben de arabulucu oluyorum,izin vermemeye çalışıyorum büyütmelerine..Bakalım 2.dönem öğlenci olacağım o zaman neler olacak