Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıflarda yardımcı abla ihtiyacı

Tepki Skoru
0
arkadaşlar birde sizinle bir olayı paylaşmak istiyorum;geçen yıl hizmet içi eğitim kursuna gittiğimizde derslerimize müfettişler geliyordu,bir müfettişimiz ders sırasında anlatılan konuyla ilgili yorumlar istiyor,eğitimle ilgili bir konuydu konuyu tam hatırlamıyorum bende söz hakkı alıp birşeyler paylaştım,benim o değerli müfettiş hocamın tepkisi şuydu"siz hiç konuşmayın öğretmenim sizin konuşma hakkınız bile yok,siz ne yapıyorsunuzki pasta börek yiyorsunuz,akşama kadar oturuyorsunuz orada""" bu sözleri duyduğumda inanın şok oldum ya bir müfettiş bunları söylüyordu bana ve okul öncesi öğretmeni olarak 2 kişiydik,ben bişeyler anlatmaya çalıştım ama hocamın umrunda bile olmadı beni destaklayan diğer arkadaşları bile "onlar havadan para alıyorlar" diyerek susturdu.
işte biz amacımızı eğitimcilere bu kadar anlatabilirken birde vatandaşa anlatmaya çalışıyoruz,

Tepki Skoru
0
tam 5 yıldır işitme engelliler okulunda çalışıyorum, her sene yönetmelik değişiyor uygulamaya geçemeden tekrar değişiyor öğle arasıyla birlikte aralıksız 7 saat 10 dakika çalışmam gerek arada çıkıyorum tabiki ,ama bizleri insiyatiflere bırakıyorlar yani müdür isterse göz yumuyor istemezse hakkınızda soruşturma bile açılabiliyor evet okul öncesi çok önemli ama insanlardaki şevki ve meslek aşkını bitirmemek daha önemli değilmi biz 5- 6 senede bıkıyoruz neden acaba....

Tepki Skoru
0
arkadaşlar hepinizin söylediklerine katılıyorum.ama bir şeyi söylemeden yapamayacağım.nasrettin hocanın fıkrasındaki gibi hırsızın hiç suçu yok mu misali acaba bu anlayışın ortaya çıkmasında bizlerin hiç suçu yok mu ?eminim sizlerin içinde de meslektaşlarının bazı davranışlarıı çalışmalarını hatalı bulanlar vardır,ben kendi adıma bazen kendimde de meslektaşarımda da hata bulabiliyorum.bence bizler biraz daha dikkatli davranırsak bu yanlış anlamalar zamanla azalacaktır.ayrıca sizin yaptığınız işin öenmini kavramadığını düşündüğünüz veliyi neden bir gün sınıfınızda misafir ederek çalışmalarınızı tanıtmayı denemiyorsunuz.tenefüs konusuna gelince bizlerin teneffüs hakkı yok zaten ve bu mesleğe girerken bunu biliyorduk )))

Tepki Skoru
0
arkadaşım sanırım sözkonusu olan yardımcı personel olarak adlandırılan temizlik görevlisi bayanlar.onlar tabiki okul öncesi eğitim kurumlarında yer almalı.öğretmen eğitimini kesip sınıf temiz temizleyemez doğal olarak

Tepki Skoru
0
şöyle bişi var bizim yöneticiylede tartıştım bu konuyu fakat o kadar rahatlar ki herşey mükemmel olsun ama bunu nasıl yaparsanız yapın diyolar özetle.yönetmelikte falan yokmuş böyle bişi.koyacaksın bir hafta anasınıfına o zaman nası yetiştirecekler bakalım.herealde arkalarına bile bakmadan kaçarlar!!!

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar tabiki aile katılımı yapıyorum.Velileri davet ediyor hatta onların bir istediği bir etkinlik yapmalarını sağlamaya çalışıyorum.Ama sonuç aynı ağızlarından çıkan şu"vallahi bu kadar çocuğa bir arada iyi BAKIYOSUNUZ.biz evde birine bakamıyoruz." tabiki bu bakış açısında olan bazı velilerimizide değiştirmedik değil.Nevertheless arkadaşımızında söylediği gibi bu işi yanlış yapan arkadaşlarımızında suçu var.Bu arada nane limon arkadaşım ben zaten bunların birinin düzelmesine razıyım.Yani hem 50 dk.hem ara yok.İlköğretimde çalışan arkadaşlar fazla etkilenmiyor olabilir ama bizim mesai 8 de başlayıp akşam 5 de bitiyor.(ÖĞLE ARASI ÇIKMAKTA YOK)şİMDi sen olsan tenefüs,öğle arası ya da resmi bir mola istemezmisin?Fabrika işçilerinin bile çay saati var.Yani olay 5-10 dk çokmak yada orada bir yardımcı bırakmak değil.Olay herşeyin olduğu gibi bişeylerinde resmiyetinin olması.Yanlış mı düşünüyorum sizce?Ders saatinin 40 dk düşmesi ,öğle arası tatilimiz yada bir mola hakkımız değilmi?Bunlardan birinin olması lazım bence!

Tepki Skoru
0
yardımcım yok çok zorlanıyorum köy öğretmeniyim.bence çok gerekli
aksi durumda otorite boşluğu oluyor bir yandan ders bir yandan temizlik.

Tepki Skoru
0
BENCEDE KESİNLİKLE OLMALI AMA TEMİZLİK HARİCİNDE SORUMLULUK VERİLMEMELİ BAZILARI ÖĞRETMEN ROLÜNÜ ÜSTLENİYORLAR KARALDAN ÇOK KRALCILIĞA ÜSTLENİYORLAR BENİM YAŞADIKLARIM

Tepki Skoru
0
kesınlıkle yardımcı şart yardımcı olcak kısı cocuk gelısımı mezun yada stajer olmıyacakmı ben sunda takılı kaldım stajerlerı ezmekle ılgılı yazılar yazılmıs herkesın tepksıı buuyk olmustu yanı onlar ıste bız orda ogrt. olarak calısıoruz ogrt. adına bılgı alıoruz aldıklarımızı uyguluyoruz oysa cogu kısı burda sınıf temızleme lavobo ıslerınden falan bahsedılmıs sızce yardımcıya bu tıp konularda mı ıhtıyac duyulr yada etkınlık sırasında cocuklarla olmak oyun zamanı cıkıcak kazaları kavgaları onlemek mıdır? bırde sınıfı temızlemekten bahsetmısız bız cocuklara sorumluluklarını ogrenme ve yerıne getırmeyı ogretmıormuyuz en basda yanı ogrt. cocuklar otururken yada oynarken sınıfı tek temızlemesıne anlam veremedım yardımcıya kesınlıkle ıhtıyac vardır her ogretmenın ama her alanda wc el yıkama temızlıkde deıl dıe dusunuyorum sızce yanlısmıyım?????

Tepki Skoru
0
tabiki hocam yardımcıya ihtiyaç vardır.en önemlisi çocuklar için.çünkü masalar siliniyor,eller yıkanıyor,sınıf süpürülüyor,faaliyetler asılıyor vs.yani çocuklar küçük olduğu için yanlız olmamaları gerekir.öğretmen hem temizlik bakım işleri hemde eğitimi nasıl yapabilirki?çocukları lavaboya yanlız nasıl göndereceksiniz yardımcı olmazsa mümkün değil.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar peki bu sorun yani yardımcımızın olmamasına nasıl bir çözüm getirilecek.artık bunada bir çare bulunmalı.genel temizliği bile 18 veli içinden ancak 3-4 kişiye yaptırabiliyorum,oda rica minnetle dil dökerek.duvarları silme dolapları silme halıyı yıkama bunları bile zorla yaptırabiliyorum.bir çare bir çare!!

Tepki Skoru
0
zimiracım yöneticiniz temizlik için yardımcı görevliye yönetmelikte yer olmadığını söylüyor.lütfen okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliğinin kurum çalışanları bölümüne bakar mısınız orada bu görevliye yer verildiğini anımsıyorum

Tepki Skoru
0
evet öyle diyolar yani yönetmelikte yokmuş böyle birşey ama aynı anda da sadece özelde yardımcı olabileceğini söylüyor.ya ne söylersen söyle hemen kendilerince cevapları hazır

Tepki Skoru
0
sanırım ben konuyu yanlıs anladım temızlıkcı anlamında kımse yokmu?? bu ne kadar ılgınc kuusra bakma ben stajer den bahsedıldıgını yardımcı derken yardımcı ogrt. anladım okulunuz devlet okulu mu

Tepki Skoru
0
arkadaşlar hiçbiriniz okumadınız heralde yönetmeliğimizi.orda hersınıfta ve okulda olması gerekenler yazıyor zaten.günümüzde yöneticilerin işine geldiğinden ustaöğreticiler tek başlarına öğretmenlik yapıyorlar oysaki onlar yardımcı öğretmenler amacım ustaöğreticilik yapan arkadaşlarla tartışma yapmak değil ama bizler de boşuna okumadık üniversite de .ve tabiki yardımcı şart.ben de köyde çalışıyorum gerçi geçen sene şanlıurfa da merkez bir okulda çalışıyordum ama tuvaletletleri bile biz öğretmenler temizliyorduk temizlesen bir dert temizlemesen başka dert.şimdi de köyde aynı problemler yaşanıyor tabiki.temizlik yaparken hava güzelse çocukları dışarıya gönderiyorum sınıf zaten küçücük birde havanın soğukolduğunu düşünün.kısacası güya okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmaya çalışıyorlar ama gerçek anlamda ben hiçbir şey görmüyorum.ayrıca öğretmen bu işlerle uğraştığı için daha fazla yoruluyor hatta geriliyor zaman zaman.

Tepki Skoru
0
Evet nanelimon arkadaşım müdür ve yardımcıların girmesi gerekiyor ama senıin dediğin bağımsızlarda olur belki.Benim çalıştığım gibi bir okulda çalışan arkadaşımız çok olmadığı için aynı sorunları yaşamıyoruz galiba.Zaten bende o yüzden resmiyet kazansın istiyorum.Ben Metem yani mesleki ve teknik eğitim merkezinde çalışıyorum.Okulumuz kız meslek,endüstri ve çıraklığın karışımı.Sana birazda kadromuzdan bahsedeyim.Derse girme zorunluluğu olan müdürümüzün branjı METAL İŞLERİ.Müdür yarddımcılarını sorsan mobilya,nakış falan filan.Yani hiç dediğin gibi şeyler olmuyo.İşte bu yüzden diyorum ki önce bizim haklarımız resmiyet kazansın.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar benim de şu an bir yardımcım yok..sadece biz sınıftan çıktıktan sonra okulun hizmetlisi sınıfı temizliyor. Hizmetli de erkek olunca dip köşe temizliği olmuo:( Bunu geçelim,etkinliklerden sonra sınıfın ne hale geldiğini herkes bilir. Benim sınıf içinde sinirlendiğim tek durum bu!!! temizlik konusunda çocukların üzerine biraz fazla gidiyorum sanırım:( Aslında yapıyorlar da ama zaman kaybından dolayı hızlı olmalarını istiyorum ve işte düşünün sonunu. Zamanımızın bi çoğu temizlikle geçiyo. Bu sene öğrencim az aslında o yüzden katlanabiliyorum ama artarsa her açıdan zor olacak. Bi kere sene başında çocukların tuvalet alışkanlığı olmayacak ve tuvaletler de sınıfa uzak bi kat daha çıkmak gerekiyor. Onları tuvalete kim götürecek hadi ben götürdüm diyelim sınıftaki çocuklara kim bakacak:( KISACASI OKUL ÖNCESİNDE BİR YARDIMCI ŞART! HERŞEYDEN ÖNCE ÇOCUKLARIN TEMİZLİĞİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN...

Tepki Skoru
0
BİR NEVİ BAKICILIK.KİMSE ALINMASIN AMA ÖYLE DÜŞÜNÜLÜYOR VE KONUMLANDIRLIYOR.MESELA KENDİM İÇİN DİYEYİM BAKICIM YOK TUVALET SINIF VS TUM TEMİZLİĞİ BEN YAPIYORM.SINIFTAN HİÇ ÇIKMIYORUM KORKUYORUM BAŞLARINA Bİ ŞEY GELCEK DİYE.VELİLER AÇISINDAN DA BAKICILIK ANNELER DAHA RAHAT GEZLERE GİTMEK İÇİN DAHA ÇOK ANASINIFINA GÖNDERİYORLAR.HELE HİÇ SABAHÇI OLMANIZI İSTEMEZLER.ACI GERÇEKLER ARKADAŞLAR
BİZİ ÖĞRETMEN OLARAK GÖRMEZ KİMSE.HEP ŞUNU SORARLAR SEN HEP ANASINIF MI OKUTACAN.VAH VAH VAH NEDEN BU BÖLÜMÜ OKUDUN BAŞKA BÖLÜM YOKMUYDU.ANASINIF ÖĞRETMENLİĞİ OKUNUR MU

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ;yardımcı lazım KESİNLİKLE.ben köy öğretmeniyim ve tek anasınıfı var.buraya geldiğimde halıfleksleri ben yıkadım.temizlik işlerini ben yapıyorum.görevli tutamıyoruz okulda ödenek yok...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle