sayın öğretmenler siz önce kendi işinizi doğru yapın ondan sonra yardımcı isteyin soruyorum size 35-40 tane öğrenciyle sınıfa giren birinci sınıf öğretmenlerinin yardımcılarımı var size kalsa verin bize yardımcı onlara emredelim onlar yapsın bizde bi kenarda dedikodu yapalım ohhhh ne ala
sayın okul müdürü ya yönetmelikten haberiniz yok yada okul müdürü değilsiniz. birincisi okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliğinde “Bir gruptaki çocuk sayısının 10 dan az, 20 den
fazla olmaması esastır. Çocuk sayısı fazla olduğu takdirde ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir
grubun azamî çocuk sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz. Tek ana sınıflarında ve uygulama
sınıflarında ise sınıf kapasitesi dikkate alınarak çocuk sayısı 25 e kadar çıkarılabilir.” ya bu yönetmeliği bilmiyorsunuz yada işinize gelmiyor. ikincisi ise ilköğretim birinci sınıfta kahvaltı, sanat etkinliği, temizlik işleri gibi sürekli ortamın temiz olmasını gerektirecek etkinlikler yok.. hem öğretmen 40 dakikalık sınıfta bulunmanın ardından çekip gidiyor sınıftan kim tuvalete gitmiş, kim yere çöp atmış, kim terlemiş, kim düşmüş, kim oyuncaklarını dağıtmış, kim yemeğini yada içeceğini yerken sınıfa dökmüş bunlarla ilgilenmiyor ve o sınıfın temizliği de ondan sorulmuyor. eğer bunları siz yapacaksanız ben sizin okulunuzda çalışmaya razıyım. sizin dediğniz tarzda davranış gösterenleri de bir eğitimci duyarlılığıyla kınıyorum. idareci olmak adı üstünde bir kurumu, orada çalışanların görevlerini yerine getirebilmelerini idare edebilmektir.
sanırım bizim branşımızdaki arkadaşlarımızın en büyük eksikliği yönetmeliği bilmeden kim ne derse onu yapmak, gösteri yapmak, karton kesmek, diğer arkadaşlarından daha çok çalışıyor görünmek için tirübüne oynamak.... yardımcıların ve staj öğrencilerinin birbir eğitimle uğraşmasına kesinlikle karşıyım ve o ortama almadan onların da eğitilmesini gerektiğini düşünüyorum.. kırıcı olmamaya çalıştım ama sizin sözlerinize de ancak böyle cevap verilir sanırım.