Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıflarda yardımcı abla ihtiyacı

Tepki Skoru
1
bu tür kursları genelde halk eğitim merkezleri veriyor..oraya başvurup gerekli bilgileri alabilirsiniz....

Tepki Skoru
0
sayın öğretmenler siz önce kendi işinizi doğru yapın ondan sonra yardımcı isteyin soruyorum size 35-40 tane öğrenciyle sınıfa giren birinci sınıf öğretmenlerinin yardımcılarımı var size kalsa verin bize yardımcı onlara emredelim onlar yapsın bizde bi kenarda dedikodu yapalım ohhhh ne ala

Tepki Skoru
0
cevabınız için teşekkürler mahmut bey
fakat ben milli eğitim sertifikası verebilen özel kurslarıda merak ediyorum ücret önemli değil

Tepki Skoru
0
ben yardımcı ablalardan öte stajerlerede karşıyım,çünkü öğretmenleri köreltiyorlar.Stajer mutlaka plan ugulamak zorunda , o sırada öğretmen farklı amaçlara yöneliyor.tabi ki tüm öğretmenleri genellemiyorum ama öğretmenlerin çocuklarla başbaşa olması taraftarıyım...

Tepki Skoru
1
kesinlikle haklısınız....çocukla başbaşa olmak zorunda öğretmen...

Tepki Skoru
0
Olması gereken bu hocam ama biz öğretmenler yani anaokulu öğretmenleri biraz rahatımıza düşkünüz birileri çocukla ilgilensin o gün öyle geçsinde nasıl geçerse geçsin deriz aksini inkar eden varmı arkadaşlar....

Tepki Skoru
1
katılmamak elde değil tabi....ama bu görevi hakkıyla yerine getirenlerde yok değil tabi...

Tepki Skoru
0
Bende aynı fikirdeyim. Çocuklar zaten gerek derste gerekse hikaye saatinde olsun susuyorlar.Bırakalımda diğer zamanlarını dolu dolu geçirsinler. Gereğinden fazla otoriterlik bazen işe yaramayabiliyor

Tepki Skoru
0
sayın öğretmenler siz önce kendi işinizi doğru yapın ondan sonra yardımcı isteyin soruyorum size 35-40 tane öğrenciyle sınıfa giren birinci sınıf öğretmenlerinin yardımcılarımı var size kalsa verin bize yardımcı onlara emredelim onlar yapsın bizde bi kenarda dedikodu yapalım ohhhh ne ala
sayın okul müdürü ya yönetmelikten haberiniz yok yada okul müdürü değilsiniz. birincisi okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliğinde “Bir gruptaki çocuk sayısının 10 dan az, 20 den
fazla olmaması esastır. Çocuk sayısı fazla olduğu takdirde ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir
grubun azamî çocuk sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz. Tek ana sınıflarında ve uygulama
sınıflarında ise sınıf kapasitesi dikkate alınarak çocuk sayısı 25 e kadar çıkarılabilir.” ya bu yönetmeliği bilmiyorsunuz yada işinize gelmiyor. ikincisi ise ilköğretim birinci sınıfta kahvaltı, sanat etkinliği, temizlik işleri gibi sürekli ortamın temiz olmasını gerektirecek etkinlikler yok.. hem öğretmen 40 dakikalık sınıfta bulunmanın ardından çekip gidiyor sınıftan kim tuvalete gitmiş, kim yere çöp atmış, kim terlemiş, kim düşmüş, kim oyuncaklarını dağıtmış, kim yemeğini yada içeceğini yerken sınıfa dökmüş bunlarla ilgilenmiyor ve o sınıfın temizliği de ondan sorulmuyor. eğer bunları siz yapacaksanız ben sizin okulunuzda çalışmaya razıyım. sizin dediğniz tarzda davranış gösterenleri de bir eğitimci duyarlılığıyla kınıyorum. idareci olmak adı üstünde bir kurumu, orada çalışanların görevlerini yerine getirebilmelerini idare edebilmektir.
sanırım bizim branşımızdaki arkadaşlarımızın en büyük eksikliği yönetmeliği bilmeden kim ne derse onu yapmak, gösteri yapmak, karton kesmek, diğer arkadaşlarından daha çok çalışıyor görünmek için tirübüne oynamak.... yardımcıların ve staj öğrencilerinin birbir eğitimle uğraşmasına kesinlikle karşıyım ve o ortama almadan onların da eğitilmesini gerektiğini düşünüyorum.. kırıcı olmamaya çalıştım ama sizin sözlerinize de ancak böyle cevap verilir sanırım.

Tepki Skoru
0
serbest zaman etkinliğine hazırlıklı girin sanat etkinliğini her nekadar masalara ayrı ayrı konması istensede yardımcı olmadan bütün etkinlikleri denetlemek çokzordur.kendinizi özel işlerle yada faaliyetleri hazırlamakla meşgul edip çocukları denetimsiz bırakmayın ilgi köşelerine misafir olun .gerekirse oyuna bütün çocukları katıp dramatize yapın .Bazen sınıfın kapısını açık tutup dışarıdan denetlendiklerini hissettirin.Bazende kendinizi yaramaz ve gürültücü çocuk yapın rahatsız olmalarını sağlayın onlar sizi uyarsın.Sınıfınıza misafir almamaya gayret edin.Bay Mikrop parmak oyunu vardır.O nun gürültücülerden hoşlandığını boğaz ağrısıyapmak için dışarıda beklediğini söyleyip kapı arkasından seslenin.Sanat etkinliğini hep birlikte yaptırın siz denetleyici olun.

Tepki Skoru
0
yukarıda yazdıklarım yardımcınız yoksa yapabilecekleriniz.Yardımcının olması mutlaka gerekli.Yukarıda görüşlerini bildirenler bu işin içide olmayan kişiler galiba.O okul müdürünüde kınıyorım cahilliğini çok açık ortaya koymuş.sınıfım küçük ve büyük gruptan oluşuyor.Yardımcım yok .Kimisi tuvaletini kaçırıyor.Kimisi yemeğini üstüne döküyör kimi kırtasiyesini ortada bırakıyor, dışardan biri beni çağırdığında koşuşturup canlarını acıtıyorlar.Çalışmalarda her biri bir taraftan sesleniyor,kimisi çok yoruluyor özel ilgi bekliyor.Çocuklar gidince sınıfı topluyor süpürüyor pas pas yapıyorum.Sonrada kendimi eve atıp uyuyorum ayaklarımın ağrısı da cabası.Keşke sınıf öğretmeni olsaydım.Yardımcım olan sıflardada çalıştım ama hiç bir zaman yapacağım işi yardımcıya bırakmadım.Herkes işini yaptı.Devlet okul öncesi eğitimi önemsesede anlaşılıyorki bize sahip çıkan yok.

su2

Tepki Skoru
0
19 20 kişilik sınıflar bana o kadar az geliyor ki 9 yıllık öğretmenim üç yıldır 26 25 öğrenciyle yardımcısız çalıştım yoruldum baya ama yalnız çalışmanın da zevkli yanları var dramalara daha rahat kaptırıyor insan kendini.bu yıl 5 tane küçük olmak üzere 30 öğrencim var yardımcım yok haftaya 3 gün stajer gelecek.Sınıf disiplinini henüz sağlayamadım bir çok kuralı biliyorum ama sayının fazla olması beni geriyo kargaşaya sebep oluyor sınıf küçük Sabırlar diliyorum kendime.bu kadar fazla öğrenci aldığım içinde kızıyorum kendime

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben ist bahçelievlerde oturuyorum ve yardımcı ablalık yapmak istiyorum bana yardım edermisiniz

Tepki Skoru
0
sen çalışma sırasında uygulandığın konuyla alakalı sorular sorarak konuşturmalısın bence böylece onlarında düşünmelerine yol açar bu durum. ancak diğer etkinliklerde de senin kararlı olman çok önemli. mesela sizi duymayan çocuk olduğunda sizde onu duymayın o gün içinde ama gözlem içinde olun daha sorna çocuk bi süre sonra çok üzülüyor tepki gösteriyor ozaman da sen beni duymadığın için bende seni duyamıyorum diyip ona durumu izah ederseniz olumlu onuç alırsınız. ama kararlılık çok önemlii...

Tepki Skoru
0
ben sanat çalışmalarında öğrendıgımız şarkılardan birini söylemeye başlıyorum, hemen katılıyorlar bana.. çalışma bıtınceye kdar tüm şarkıları tekrar etmıs oluyoruzz :))

Tepki Skoru
0
ben sanat çalışmalarında öğrendıgımız şarkılardan birini söylemeye başlıyorum, hemen katılıyorlar bana.. çalışma bıtınceye kdar tüm şarkıları tekrar etmıs oluyoruzz :))
aynen bende aynı şekılde yapıyorum hele susturmakta güçlük çektiğim zamanlarda hemen şarkıya geçiyoruz hem ses karmaşası bitiyo hemde şarkılar tekrar edilmiş oluyo hatta bazen öle oluyokı çocuklar oyun hamuru falan oynarken bazı etıkınlıklerde şarkıları kendi kendılerine başlatıyorlar sonra tum sınıf onlara katılıyor.:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle