- Tepki Skoru
- 0
okul öncesi eğitim tabii ki zorunlu olmalı ancak okul öncesi eğitimin zorunlu olması da şu anki sorunları çözmediği gibi üstüne yük de getirecektir.çünkü bir çok arkadaşımız sınıf mevcutlarının çokluğundan, üstüne üstlük yardımcı personel olmayışından yakınıyor (ben de dahil).bu devlet tarafından zorunlu olmazsa yardımcı yani maddi yönden birçok okul istesede tutatmıyacaktır ancak ücreti devlet öderse olabilir bu. yardımcı içinde para istediğimizde okul öncesi eğitim zorunlu olmadığı için çocuklarını geri alacaklardır. okul öncesi eğitimi nasıl yaygınlaştıracağız bilmiyorum artık
eğitim şu anki şartlara göre zorunlu olursa en ücra köşelerde bile sınıflar dolacak ve bakımdan başka bir amaca hizmet edemeyecek duruma gelecek.. bu sorunların çözümü bence okul öncesi eğitim kurumlarının özellikle de milli eğitime bağlı anasınıflarının açılması için belli kriterlerin sağlanmasını şart koşmaktır. fiziki durumları okul öncesi çocuğuna göre ayarlanmamış, okul öncesi eğitimin amaçlarını gerçekleştirmek için gerekli imkanlar verilmemiş yerlerde sınıfların açılması ve buralarda eğitim verilmesinin istenmesi içler acısı..
şart koşulacak kriterlerin başında da tabii ki yardımcı personel geliyor. ama milli eğitim bu konuda da bizim adımıza herşeyi düşünmüş olacak ki, ders saatlerimiz 40 dk. yerine 50. ya çıkarıldı. aksi halde bir öğretmen hem 15-20 çocukla eğitim yapacak(pek çok form dolduracak, çocukları gözlemleyecek, aile eğitim seminerleri verecek........), hem de eğitim ortamının temizliğini sağlayacak... 40 dk. bunları yapmaya yetmezdi...
biliyorum konuyu çok uzattım ama hem yardımcı personel hem de eğitim şaaaarttttt!!!