Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıflarda yardımcı abla ihtiyacı

Tepki Skoru
0
bu devlet tarafından zorunlu olmazsa yardımcı yani maddi yönden birçok okul istesede tutatmıyacaktır ancak ücreti devlet öderse olabilir bu. yardımcı içinde para istediğimizde okul öncesi eğitim zorunlu olmadığı için çocuklarını geri alacaklardır. okul öncesi eğitimi nasıl yaygınlaştıracağız bilmiyorum artık
okul öncesi eğitim tabii ki zorunlu olmalı ancak okul öncesi eğitimin zorunlu olması da şu anki sorunları çözmediği gibi üstüne yük de getirecektir.çünkü bir çok arkadaşımız sınıf mevcutlarının çokluğundan, üstüne üstlük yardımcı personel olmayışından yakınıyor (ben de dahil).
eğitim şu anki şartlara göre zorunlu olursa en ücra köşelerde bile sınıflar dolacak ve bakımdan başka bir amaca hizmet edemeyecek duruma gelecek.. bu sorunların çözümü bence okul öncesi eğitim kurumlarının özellikle de milli eğitime bağlı anasınıflarının açılması için belli kriterlerin sağlanmasını şart koşmaktır. fiziki durumları okul öncesi çocuğuna göre ayarlanmamış, okul öncesi eğitimin amaçlarını gerçekleştirmek için gerekli imkanlar verilmemiş yerlerde sınıfların açılması ve buralarda eğitim verilmesinin istenmesi içler acısı..
şart koşulacak kriterlerin başında da tabii ki yardımcı personel geliyor. ama milli eğitim bu konuda da bizim adımıza herşeyi düşünmüş olacak ki, ders saatlerimiz 40 dk. yerine 50. ya çıkarıldı. aksi halde bir öğretmen hem 15-20 çocukla eğitim yapacak(pek çok form dolduracak, çocukları gözlemleyecek, aile eğitim seminerleri verecek........), hem de eğitim ortamının temizliğini sağlayacak... 40 dk. bunları yapmaya yetmezdi...
biliyorum konuyu çok uzattım ama hem yardımcı personel hem de eğitim şaaaarttttt!!!

Tepki Skoru
0
bence de kesinlikle olmalı onlar bizim sağ kolumuz sınıflarımızda temiz bir ortamda onların sayesinde eğitim verebiliyoruzz

Tepki Skoru
0
ya açıkçası benimde yardımcı bayanım vardı ama şuan çıkışını verdik yardımcı bayan alacaksanız gerçekten inmce eleyip sık dokuyun arkadaşalr ben şuan çok rahatım hepsine yatişiyorum en azından şimdilik sorun yok bir hafta falan olyorve sorun yok çünkü benimki lise bünyesinde ve wc si herşeyi içinde dışarı çıkmadan o bakımdan çok şaslıyım yardımca bayan almayı da düşünüyorum diğer öğretmenimle hemfikliriz onun yerine haftada iki gün veli gelip genel temizliği yapacak öyle anlaştık ama normal lise bünyesinde olunca gerçketen zorve o zaman şart bence wc sınıfa yakın değilse eğer gerekli

Tepki Skoru
0
arkadaşlar geçenlerde başıma gelen bir olayı daha doğrusu öğrencimin başına gelen bir olayı anlatayım.deney sırasında yerler ıslandı e haliyle kimse yok ben yapmak durumundayımçocuklara yaptırıldığı takdirde ki yemeklerini bile doğru düzgün dökmemeyi başaramaıyorlarken yaptıramazdım yani neyse geçin halıya oturun dedim o sırada çocuk ya nihayetinde köpek takliti yaparak dönmeye başladılar birinin kafası kalorifere değdi ve sonra dikiş attılar falan.ya bunları yaşamak zorundamıyız arkadaşlar ya hem çocuk korkuyor psikolojisi bozuluyor hem bizim canımız sıkılıyor ama kimin umurunda vatan sağolsun arkadaşlar biz feda oluruz bu uğurda

Tepki Skoru
0
Böyle bi konu açılması zaten garip geldi,tabiki anasınıfının yardımcıya ihtiyacı vardır.Hangi okul öncesi öğretmeni yardımcı isetmiyorum der ki.Diyen de kendine eziyet etmeyi seviyor demektir.
sayın hocam bu bir paylaşım sadece fikir alışverişi,çözüm olmasada

Tepki Skoru
0
Kesinlikle yardımcı şart..Bakıcılık yapıyoruz resmen .Eğitimden çok çocukların bakım aşamasıyla uğraşıyoruz.Hakettiğimiz değeride görmemek gerçekten üzücü.Hem maddİ hemde manevi yönden!!!!

Tepki Skoru
0
maalesef benim de yardımcım yok.sınıf temizliğini ben yapıyorum ve bütün enerjimi harcıyorum.sonra da planı yetiştirmek için çaba sarfediyorum kimi zaman planlar yetişmiyor.kesinlikle yardımcı şart

Tepki Skoru
0
bencede okul öncesi egitim de yardımcı şart.ama sınıfın temizligi ve tertipi için.ben 6 senedir görev yapyorum,3 sene dir yardımcı biri var sınıfta.geri kalan 3 yılımda kendi çabalarımla yaptım bir şeyler ama çocuklara cokda verimli olamadım,bunun vicdan azabını cekiyorum.bizi gercekten süper gücleri olan insanlar zannediyorlar,biz yorulmayız,kızmayız,herişin üstesinden geliriz ve tabiki denissin dedigi gibi süpermeniz.Allah yardımcımız olsun arkadaşlar.inşallah kıymetimizi anlarlar birileri....

Tepki Skoru
0
yaptıracağınız etkinliğin tahşidatını iyi yapmanız gerekir.Yani örneğin kedi yaptıracaksınız katlamadan.Kedilerle ilgili ilginç bir şey ses taklit ne bilim bişeyler yaparak olaya ilgilerini çekmen gerekir.V e aynı zamanda kendi aralarında konuşmaları bence gerekir.

Tepki Skoru
0
yardımcı kesınlıkle sart tabıkı.helede sınıflar kalabalık oldugu zaman cok ıhtıyac duyuluyor.

Tepki Skoru
0
ayyy çok uslu benim çocuklarım yaaaaa..susalım da öğrenelim napacağız deyince susuyolar genelde.köy çocukları olduklarındanmı acaba.zaten bende çok fazla müdahale etmiyorum.konuşsunlar canım.tabi hiaye etkinliğinde konuşunca ben de üzülüyorum:)

Tepki Skoru
0
bence de yardımcı şart.benim yardımcım yok.özellikle kahvaltıda mahvoluyorum.sütleri ve meyve suları kendi evlerinden olduğu için küçük şişelerde getiriyorlar.ve mutlaka birisi döküyor onu.halıyımı temizleyeyim,masayımı yosa ıslanan yiyeceklerimi kurtarayım şaşırıyorum.sonra ordan birisi bağırıyor öğretmeniiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmm şişemin kapağını açar mısııııııınnnnnnnnnnnnnnnn:):):)
sınıfa sabahları geliyorum ölü sinekler var yerde.elektrik süpürgesiyle süpürüyorum.sulu boyadan sonra masalar cifleniyor..
keşke b yardımcım olsa:(:(

Tepki Skoru
0
İlköğretim anasınıfı öğretmeniyim .Daha önce bağımsız anaokulunda çalışıyordum.Çocuklar için bakıcı abla tuttuk geçen sene parayı elden toplamışlar.Bu durum doğrumu.Ne yapmamız gerekiyor.

Tepki Skoru
0
çok tşk.Başka yolu yok galiba.Neden bir açık kapı bırakılmıyor.Zor durumda kalıyoruz.

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar tüm yazılanlar gibi benim işim de zor.8-3 çalışıyorum yarım gün çalışıyor gibi gözüküyorum wc temizlik halı süpürme pencere silme toz alma alt değiştirme üst değiştirme vs...hepsini bu saatler araında yapıyorum ve ne tenesüf ne de öğre zamanım var hiçbir şeyim yok hala yardımcı olmaz diyenler utansın bu bölümü nerden kazandım bilmiyorum.böylelikle psikolojisi bozuk öğretmenler yetişiyor haberleri yok.bir de bana diyorlar ki yardımcı olacaksa öğretmen ne yapacak!yazıklar olsun bu insanlara!!!

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben bu sitye yni üye oldum bana yardımcı olursanız sevinirim :) ben düz lis mezunuyum şu anda aöf okuyorum istanbul avrupa yakasında yardımcı abla olmak için ne tür kurslar var ve yrleri nrelerde öğrenebilirmiyim şimdiden teşekkürler

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle