Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıflarda yardımcı abla ihtiyacı

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ne zaman sorunun cevabını "öğretmenlik" diyip milletin karşısına çıksam karşımda ya alan bilgisi yetersiz müdür/öğretmen yada anlayışsız bi veli çıkıyor.
o yüzden ben tavuk mu yumurtadan;yumurta mı tavuktan tartışması yerine işimi yapmaya çalışıyorum.ha bunu yaparkende kesinlikle haklarımızı savunmalıyız

Tepki Skoru
0
aynen öğretmenim halı cam duvar dolap ne gelirse aklınıza yakında gündelikçide oluruz tam olur

Tepki Skoru
0
NE ZAMAN Kİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİ TAM ANLAMIYLA ANLAŞILIR İŞTE O ZAMAN BU ÜLKE ADAM OLMAYA BAŞLAR.DEDİĞİNİZ GİBİ DİĞER ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZ BİLE BİZİ ANLAMIYORLARSA DAHA YİYECEK ÇOK FIRIN EKMEĞİMİZ VAR.BEN HAZİREN IN İLK HAFTASINDA ÇALIŞTIĞIM KÖYDE BİR İLK YAPTIM VE YILSONUNDA SERGİ GÖSTERİ DÜZENLEDİM KENDİ ÇAPIMDA.İNANIN ARKADAŞLAR ÇOCUKLARIN YAPTIKLARI FAALİYETLERİ GÖREN ÖĞRETMNE ARKADAŞLARIMIN DEDİĞİ ŞEY ŞU OLDU:HOCAM YA SİZ DEMEK BUNLARI YAPTIRIYORSUNUZ ÇOCUKLARA ,BEN DE DİYORDUM BUNLAR OH NE GÜZEL KOLAYDAN 3 5 ÇOCUĞA BAKIP ,HAVADAN PARA KAZANIYOR .TEBRİKLER.İŞTE BİR ÖĞRETMEN BUNU DİYOR .BİZLER VİCDANIMIZI ORTAYA KOYUP ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM VE CÜMLE ALEME 'YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR''DEYİP UTANDIRALIM.

Tepki Skoru
0
sorun yıkama işi değil öğretmenim ama insanın zoruna giden başka şeyler var...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar!!!
birgün bize de verilen değer artacak diye düşünüyorum...
ne zaman mı???
okulöncesi eğitimin % 80-90lara vardığı zaman:(

Tepki Skoru
0
ben de bu sene bağımsız anaokulnda stajımı yaptım. çok şükür ki yarın son gün.okulda sabahçı öğretmenler saat 10.30 tan 11 e kadar çay saatine gidiyor. tabi bu saatlar nedense hiç kısalmıyor aksine uzadıkça uzuyor. bahçe saatinde de devam ediyor. öğlenci öğretmenlere de yarım saatlik bi mola var fakat o da aynı şekilde uzuyor. lise stajeri çocukların temizlikleriyle ilgileniyor. 4. sınıf öğrencisi plan işliyor. biz de ikisinin arasındaki bütün işlere yardımcı oluyoruz.öğretmen mi nerede?hala çayda:(

Tepki Skoru
0
ESRACIĞIM MALESEF SENİN BAHSETTİĞİN GİBİ KİŞİLER VAR VE İŞTE BİZLER O ÖĞRETMENLİKLE ALAKASI OLMAYAN ŞAHISLAR YÜZÜNDEN BİR TÜRLÜ KENDİMİZİ KANITLAYAMIYORUZ.

Tepki Skoru
0
bu,birçoğumuzun muzdarip olduğu bir konu.ama anlatmak da bizim elimizde.ben ilçedeki anasınıflarını bir gezeyim dedim,faaliyetlerinden faydalanayım.neler gördüm neler...
bir sınıfta veliler elişi getirmişler,3 veli oturmuş gayretli gayretli çeyiz yetiştiriyorlar.öğretmen de faaliyet yapmaya çalışıyor.
başka bir sınıfta stajerler var öğrtemen nerde bilen yok.
başka bir sınıfa veliler dolmuş.bir de ben rahatsız etmeyeyim diyince öğrtmen arkadaş velilerden çok şikayetçi olduğunu,herşeye karıştıklarını sınıftan çıkaramadığını söyledi.
bi keresinde velinin biri 2 çocuğunu almış (biri öğrencim bir kardeşi),ben bir yere kadar gidecektim de kardeşi de sınıfta kalabilir mi,dönüşte alırım demişti.o kadar sinirlenmiştim ki sadece kadının defalarca tamam hoca hanım öyle demek istemedim dediğini hatırlıyorum.
mesleğimiz bakıcılık değil arkadaşlar.bizler okulöncesi eğitim öğretmeniyiz.
şunu da es geçmemek lazım
anlayana sivri sinek saz;anlamayana davul zurna az
bir de idareyle sorunu halletti mi tamam.kayıtlar dolsun diye 3 yaşındaki bir çocuğu sınıfa getirmişler.önce annesine kızdım,sonra müdür yardımcısına."ama okul öncesi eğitim 0 6 yaş demesin mi." burası anasınıfı ...bey,kreş değil,anasınıfı 6 yaşı kapsar,bu çocuğu ben kabul etmiyorum diyince tamam gönder konuşalım dedi.  
bir de şu cümleye sinir oluyorum"biz 1 çocukla başedemiyoruz.siz ne yapıyorsunuz,iyi ki anasınıfı var yoksa ne yapardık bilmiyorum"
bu cümleyi bana kullanan bi daha aklından bile geçirmiyordur eminim
tecrübeli oldum artık.sene başında toplantıda sınırlarımı açık olarak ifade ediyorum.faydasını da gördüm.sınıfa girmek yok.(çocuğu sınıfa bırakma bahanesiyle sınıfa oturup sohbet ediyorlar.)çocukların yapacağı işleri yapmak yok.vaktinden önce çocuğu almak yok......v.s.
(bu arada çok despot,asabi gibi algılandıysam öyle değilim,sadece hakkımı korumaya öğrtemen olduğumu anlatmaya çalışıyorum)
sonuç;biz yanlış işler yapmayalım,bu öğretmenliği çok rahatmış gibi göstermeyelim.yaptıklarımızı kanıtlayalım.sergileyelim.esma öğretmenim demişti.yıl sonu gösterisi ve sergi yapınca biz anasınıfını böyle bilmiyorduk demişler.
bu konuya değindiğiniz için teşekkürler. =))

Tepki Skoru
0
SEVİLNAS YERİ DEĞİL AMA MERAK ETTM 19 MAYIS MZNU MUSUN

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben forumu tam arayamadım ama Kız Meslek Lisesi UYGULAMA ANAOKULLARINDA aşçı ve temizlik elemanı sorununun ödenek açısından, nasıl çözümleneceğini öğrenmek istiyorum.USTA ÖĞRETİCİ sınavla alınıyor ve sınavın duyurusu- yapılaması- MEB den resmi yazının gelmesi vs derken okulumuzun aşçısı kasım ayında başlayabildi.Temizlik elemanı sigortası ödenemediğinden yok. ( Birçok okul veliden para toplayarak bir temizlik elemanı tutuyor ama sigortasız işçi çalıştırmak da doğru değil. ) okul aile birliğinde bütçe ayrılamıyor. Kız Meslek Lisesi Uygulama Anaokullarında bu sorunun nasıl çözümlendiğini öğrenmek istiyorum.Bu konuda ne yapıyorsunuz? Gelecek yıl bu sorunları çözebilmek adına bize yardımcı olursanız sevinirim...

Tepki Skoru
0
sigortalı hizmet alımı yapabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla . Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğüne sorun orası sizi yönlendirir.

Tepki Skoru
0
Kız Meslek Liselerinde bildiğim kadarıyla Çalıştırılan eleman sigortalı olarak çalıştırılır ve ücretinide döner sermayeden ayrılan miktar üzerinden alır.Kız Meslek Liselerindeki uygulama anaokullarında aylık bir ücret vardır.Bu ücret üzerinden döner sermayeye gelir kaydı yapılır.Sonrasında da çalıştırılan kişinin ücreti ve sigortası ödenir.Sizin okulunuzda da mutlaka bir döner sermaye uygulaması olmalı diye düşünüyorum.Dolayısı ile böyle bir sorun olmamalı...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu başlık açılalı çok olmuş biraz bulmam zor oldu ama sonunda buldum. benim geçen sene 5 tane stajerim vardı ve 13 öğrenciyle sezonu tamamladım. bu sene 20 öğrencim var ve yardımcım yok. diğer cevaplarda da olduğu gibi ben de etkinlik geçişlerinde çok zorlanıyorum. sınıfı temizlemesek ortalıkta mikrop kaynayacak çocuklara da bana da yazık. veli toplantısında müdürümü çağırdım yardımcı konusunda velilere hariçten gazeller okudu.. toplanan para ile ne yapacaklarsa onlarla Allah arasında artık. soracağım bizim ne yapmamız lazım ki bu konuyu halledelim? resmi bir girişimde mi bulunmam lazım. yardımcı düşüncesi olan var mı ? şimdiden gelecek cevaplara teşekkür ediyorum..

Tepki Skoru
0
bu devlet tarafından zorunlu olmazsa yardımcı yani maddi yönden birçok okul istesede tutatmıyacaktır ancak ücreti devlet öderse olabilir bu. yardımcı içinde para istediğimizde okul öncesi eğitim zorunlu olmadığı için çocuklarını geri alacaklardır. okul öncesi eğitimi nasıl yaygınlaştıracağız bilmiyorum artık

Tepki Skoru
0
bu devlet tarafından zorunlu olmazsa yardımcı yani maddi yönden birçok okul istesede tutatmıyacaktır ancak ücreti devlet öderse olabilir bu. yardımcı içinde para istediğimizde okul öncesi eğitim zorunlu olmadığı için çocuklarını geri alacaklardır. okul öncesi eğitimi nasıl yaygınlaştıracağız bilmiyorum artık
size tamamen katılıyorum, okul öncesi eğitiminin zorunlu olabilmesi için ne yapmak gerekiyor , bu konuda gerçekten hiçbir adım atılmıyor atılacağınada zannetmiyorum.

Tepki Skoru
0
Böyle bi konu açılması zaten garip geldi,tabiki anasınıfının yardımcıya ihtiyacı vardır.Hangi okul öncesi öğretmeni yardımcı isetmiyorum der ki.Diyen de kendine eziyet etmeyi seviyor demektir.

Tepki Skoru
0
Yardımcısız bir sınıfta çocuklara eğitim vermek oldukça güç bir durum. Sizlere katılıyorum arkadaşlar. Üstelik yapılan işin boyutu eğitimden uzaklaşarak çocuk bakımı ile kalıyor. Mümkünmü, bir düşünsenize çocukların bir sürü ihtiyacı varken lavabo, temizlik, toparlanma,.. gibi. Onları yalnız bırakmakta güç bir durum. Bizler eğitimciyiz ve bu durum içimi sızlatıyor. Öğretmen ne kadar verimli olabilir ki. Temizlik ve güvenlik için yardımcı olmazsa olmaz bir konu. Belkide bu tür sebeplerden dolayı (eğitimcilerde dahi)l bazlıarı bizi bakıcı gibi görmeye devam ediyor.

Tepki Skoru
0
:110103_aphextwinz_pbencede bir yardımcıya ihtiyaç var özellikle stajer öğrencilerin gelmesi lazım hem onlaar içim faydalı hemde bizim için

Tepki Skoru
0
selam,anasınıfında kesinlıkle yardımcı olmalı ama bazı arkadaslar maalesef o yardımcıları eğıtımede dahıl edıyo bu son derece yanlıs .kalabalık sınıflarda özellıkle ve en ama kesinlikle ve kesinlikle yardımcı sart öğrencilerimiz cok küçük ,

Tepki Skoru
0
bencede kesinlikle olmalı ama eğer yoksa bunu siz yapmayın arkadaşlar hergün bir veliyi görevlendirin .bizim eğitim verdiğimizi görsünler artık

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle