bu,birçoğumuzun muzdarip olduğu bir konu.ama anlatmak da bizim elimizde.ben ilçedeki anasınıflarını bir gezeyim dedim,faaliyetlerinden faydalanayım.neler gördüm neler...
bir sınıfta veliler elişi getirmişler,3 veli oturmuş gayretli gayretli çeyiz yetiştiriyorlar.öğretmen de faaliyet yapmaya çalışıyor.
başka bir sınıfta stajerler var öğrtemen nerde bilen yok.
başka bir sınıfa veliler dolmuş.bir de ben rahatsız etmeyeyim diyince öğrtmen arkadaş velilerden çok şikayetçi olduğunu,herşeye karıştıklarını sınıftan çıkaramadığını söyledi.
bi keresinde velinin biri 2 çocuğunu almış (biri öğrencim bir kardeşi),ben bir yere kadar gidecektim de kardeşi de sınıfta kalabilir mi,dönüşte alırım demişti.o kadar sinirlenmiştim ki sadece kadının defalarca tamam hoca hanım öyle demek istemedim dediğini hatırlıyorum.
mesleğimiz bakıcılık değil arkadaşlar.bizler okulöncesi eğitim öğretmeniyiz.
şunu da es geçmemek lazım
anlayana sivri sinek saz;anlamayana davul zurna az
bir de idareyle sorunu halletti mi tamam.kayıtlar dolsun diye 3 yaşındaki bir çocuğu sınıfa getirmişler.önce annesine kızdım,sonra müdür yardımcısına."ama okul öncesi eğitim 0 6 yaş demesin mi." burası anasınıfı ...bey,kreş değil,anasınıfı 6 yaşı kapsar,bu çocuğu ben kabul etmiyorum diyince tamam gönder konuşalım dedi.
bir de şu cümleye sinir oluyorum"biz 1 çocukla başedemiyoruz.siz ne yapıyorsunuz,iyi ki anasınıfı var yoksa ne yapardık bilmiyorum"
bu cümleyi bana kullanan bi daha aklından bile geçirmiyordur eminim
tecrübeli oldum artık.sene başında toplantıda sınırlarımı açık olarak ifade ediyorum.faydasını da gördüm.sınıfa girmek yok.(çocuğu sınıfa bırakma bahanesiyle sınıfa oturup sohbet ediyorlar.)çocukların yapacağı işleri yapmak yok.vaktinden önce çocuğu almak yok......v.s.
(bu arada çok despot,asabi gibi algılandıysam öyle değilim,sadece hakkımı korumaya öğrtemen olduğumu anlatmaya çalışıyorum)
sonuç;biz yanlış işler yapmayalım,bu öğretmenliği çok rahatmış gibi göstermeyelim.yaptıklarımızı kanıtlayalım.sergileyelim.esma öğretmenim demişti.yıl sonu gösterisi ve sergi yapınca biz anasınıfını böyle bilmiyorduk demişler.
bu konuya değindiğiniz için teşekkürler. =))