çok haklısın arkadaşım,bende millieğitime bağlı bir anaokulunda görev yapıyorum inanın bizimkilerdede aynı anlayış var,ve benim velilerimin yarısı öğretmen diğerleride doktor,hemşire müdür vs ileri gelen kişiler yani eğitimden anlaması gereken kşiler ama malesef..........
o çok değerli öğretmen velilerim diğerlerinden daha bilgisiz okul öncesi eğitim konusunda,çocuğuna sırf bakıcı tutmamak için getiriyor,çocuğunun sürekli başında olmamı,ona bebek gibi bakmamı falan bekliyor,çocuklar arasında küçük sorunlar olsa beni arayıp öğrenciler tartışmış yada kavga etmiş siz o sırada nerdeydiniz diye hesap soranlar bile var.meslekte 2. yılım ve iki yıldır aynı velilerim aynı öğrencilerim var,bu süre içinde çoğu velinin okul öncesine bakışını değiştirmeyi başardım,ama inanın öğretmenlerin bu kadar zorlanmasının ve okul öncesi ağitimin hala halk tarafından bilinmemesinin nedeni sistemdeki yanlışlıklar bence.
yarım gün eğitim uygulama kararı çıktı anacak uygulanmıyor,burada bizim değerli yöneticilerimiz de işi ticarete döktüğü için "yarım gün olursa veli çocuğu okula göndermez,bakıcı tutar"anlayışıyla karşılaşıyoruz .keşke biz de okul öncesi eğitim kurumları olarak amacımızı her kesimden insana duyurup tutarlı uygulamalarımızla buna ulaşabilsek........