Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıflarda yardımcı abla ihtiyacı

Tepki Skoru
0
kesinlikle öylee yaa malesef çoğu veli bu düşüncede:(:(benim bi öğrencim var işte resmen çocuğu okula atmışlar.anne baba ne okula uğruyo ne arıyo soruyo...bişey olsa çocuğa allah korusun umurarında değil çok üzücü:(sorunlu zaten o çocuğum...sınıfta çok problem yaratıyo...bazen bende gerçekten çocukların annesiymişim gibi hissediyorum...ilgi sevgi görmüyo yavrularım :(:(

Tepki Skoru
0
iyi akşamlar arkadaşlar ben siteye yeni katıldım gerçekten çok güzel bir site biz anasınıfı öğretmenleri olarak.yardımcı abla konusunu nasıl çözümlediniz?arkadaşlar toplantıda velilerden imzamı aldınız tutanağa neler yazdınız.müfettiş geldiğinde ne cevap verebilirim bilen arkadaş bana yardımcı olursa sevinirim.acil lütfen..........

Tepki Skoru
0
bksymn hoş geldin arkadasım yardımcı ablam yok benim kasabada calısıyorum malesef toplantı falan yapamıyorum velilerim gelmiyor taşımalı oldugu için telefonda halletmeye calısıyorum tutanak falanda yok bende müfetiş geldi bana ama sadece hocam:köşelerin tamam mı dedi plan yapıyomusun dedi evet bakmadı bile ilgisizdi yanii simdilik bu kadar pek yardımcı olamadım ama

Tepki Skoru
0
bksymn' Alıntı:
iyi akşamlar arkadaşlar ben siteye yeni katıldım gerçekten çok güzel bir site biz anasınıfı öğretmenleri olarak.yardımcı abla konusunu nasıl çözümlediniz?arkadaşlar toplantıda velilerden imzamı aldınız tutanağa neler yazdınız.müfettiş geldiğinde ne cevap verebilirim bilen arkadaş bana yardımcı olursa sevinirim.acil lütfen..........
canım benim bildiğim kadarıyla tutanak tutulmuyor.ben velilerden imza da almadım ama bi toplantı yapıp görüşlerini aldım ve çoğunluk kabul ettiği için yardımcı almaya karar verdik.aldık ama 3 gün durdu malesef:(bazı velilerim sonradan parayı veremeyiz dediler o yüzden göndermek zorunda kaldık...

Tepki Skoru
0
BİZDE AİLELERDEN 15 YTL TOPLUYORUZ KAYITLAR SIRASINDA BUNUDA ŞART KOŞUYORUZ.TAVSİYEM YAŞINIZDAK KÜÇÜK BİR YARDIMCI ALMANIZ BAŞTA ÇALIŞMA ŞARTLARINI OKUMANIZ.YAZILI NOLARAK İMZALATTIRMANIZ.AİLELER PARAYA YANAŞMIYORLARSA TUVALET VS KAZALARIN OLABİLECEĞİNİ BUNDADA SORUMLULUK ALMADIĞINIZI SÖYLEYİP İKNA EDİN

Tepki Skoru
0
bu dönemi tek başıma bitirdim artık hayırlısıyla:)ikinci döneme inş.müdürümle konuştum meslek lisesinden stajyer göndericek;)bakalım yeni dönem inş.daha verimli ve faydalı olucak;)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bir anasınıfı öğretmeni öğrencileriyle ve sınıfın düzen tertip ve de temizliği ile tek başına başaçıkabilir mi?ya da yalnız olmamalı yanında bir yardımcısı olmalı mı?olması veya olmaması verilen eğitimi nasıl etkiler sizce?düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar

Tepki Skoru
0
kendi soruma kendim cvp veriyorum arkadaşlar benim yardımcım yok stajerde yok ve çok zorlanıyorum etkinlik arası geçişlerde çocuklar kendi başlarına kalıyolar ben sınıfı temizlerken ve verdiğim eğitimin yararlı olup olmadığından şüphe duymaya başlıyorum.

Tepki Skoru
0
Elbette olmalı arkadaşım içeriyi sen süpür wc ye çocukları sen götür wcleri sen temizle oh valla ne olacak bu halimiz.

Tepki Skoru
0
elbette yardımcı şart wc ye geb götürmüyorum wc yi temizlemiyorum ama etkinlik arası geçişlerde 23 ögrenciyle birlikte üstüne üstlük günlük sanat etkinliğide çalışması yer alınca curcunadan çıkılmıyor. hangi birine yetişeyim şaşırıyorum. yardımcı eleman olsa bu gibi sorunları paylaşabilirdik.

Tepki Skoru
0
evet arkadaşlar bencede bir yardımcı şart bi kişinin herşeye yetişmesi çok zor düşünün yani faaliyet yaptıktan sonra etrafın toplanması var etkinliklern yerleştirilmesi var çocukların ellerini yıkaması var.....
çoğu kişi bir çocukla ilgilenemezken bzler kaç çocukla ilgileniyoruz.....işimiz hem çok hemde çok zevkli bir iş:36_1_21::36_1_21::36_1_21:mesleğimi çooooooooook seviyorum.....

Tepki Skoru
0
Kesinlikle yardımcı olmalı.. Benim bir yardımcım var.. Çocukları lavaboya götürüyor ve sınıfı temizliyor.. O olmadığında benim en büyük korkum şu oluyor: Ben çocukların bazılarını lavaboya götürdüğümde, sınıfta kalan çocuklar birbirine zarar verir mi?.. Ben öğretmen olduğumu, gerçek eğitim verdiğimi yardımcım olduğunda anladım.. Çünkü o zaman sadece çocuklarla ilgileniyoruz..Bütün enerjimizi onlarla beraber harcıyoruz; temizliğe değil..Diğer türlü verimli olmak için yıpranıyoruz ama istediğimiz gibi verimli eğitim olamıyor..

Tepki Skoru
1
Kesnlikle yardımcı olmalı.Bizim sınıfta sınıf teyzemiz var çocukları lavaboya götürüyor,sınıfı temizliyor,çocukların yataklarını topluyor vb....
Eğer olmasaydı bu kadar işi öğretmenin yapması zor olurdu diye düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
KESİNLİKLE YARDIMCI OLMALI. OLMASIN SINIFÖĞRETMENLERİNİN YOK DİYEN AKLI KIT İNSANLARA DA ŞUNU DİYORUM VERİN ÇOCUĞUNUZUDA GÖREYİM.SİZİ.ÖZELLİKLE TERCİH ETSİNLER YARDIMCISIZ ÖĞRETMENİ.

Tepki Skoru
0
bencede kesinlikle olmalı ben şu anda staj yapıyorum ve sınıfı idare ediyorum sayılır özellikle etkinlik arası geçişlerde çok zaman kaybı olabiliyor böylece etkinlikler zamanında tamamlanamıyor heleki zaman kısıtlaması varsa ayrıca faaliyet öncesi masa hazırlamada,arkadaşların söylediği gibi çocuklar lavaboya gittiğinde falan bi yardımıcnın olması gerekiyor,böylece çok daha verimli ve kaliteli bi eğitim verilebilir diye düşünüyorum..

Tepki Skoru
0
sinoplu öğretmenim öyle düşünenler okadar çok ki helede böyle sınıf öğretmeni nasıl görevini tek başına tamamlıyorsa sizde bu şekilde yapmalısınız ölsenizde gebersenizde yapmalısınız diye düşünen zihniyetlerin eğitimci olduklarını görünce insan daha da çıldırıyor.hele de çalıştığın kurum bünyesinde bu kişler yöneticiyse!

Tepki Skoru
0
benim de hem yardımcım hem de pazartesi salı çarşamba günleri stejerim var.bazen ikiside olmayınca çok zor oluyo.sınıfı toplamaktan geçtim fotokopiye ve ya lavaboya çıkıyorum.ya bir sürü şikayet geliyor ya da hepsi dökülüp koridora beni arıyorlar.onları bırakıp bir yere çıkamıyorum.faaliyetleri bile panoya asamıyorum.(panomuz dışarıda)
illa ki bir olay oluyo birbirlerine zarar vriyorlar.yardımcı kesinlikle şart.bu öğretmene kolaylık ya da öğretmenin kaçamağı olarak anlaşılmamalı.kaliteli eğitim için mutlaka yardımcıya gerek var diye düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
Bişzlerin en büyük sıkıntısı bence FİZİKSEL İHTİYAÇ SORUNU.Çünkü bakın nelere sebep oluyor.Biz ders saati ücretimizi 50 dk.üzerinden alıyoruz diğer öğretmenler ise 40 dk.Onların tenefüsü var bizim ise aralıksız eğitim.Hatta birde öğle arası durmak zorundayız fakat ücreti alamayız.(Gerçi değişiyor ama bu yıl öyle çalışıldı.)Bu yönetmelik değişmediği sürece herkes tarafından bakıcı gözüyle görülüyoruz.Hiç kimse orda bir eğitim verildiğinin farkında değil.Çoğu öğretmen arkadaşımız bile.Örneğin:Ben özellikle anaokulunda görevli arkadaşımı tenefüse çıkarken yanımda çıkarıyorumki o anlayışı yıkmak için(Çünkü diğer öğretmen arkadaşların çocuklarıda bizim anaokulumuzda)İlktepkileri şu:"Siz ikinizde burdasınız.Çocukların başında kim duruyor" Bunu söyleyen bir eğitimci! Biz insanların bu anlayışını nasıl yıkabiliriz ki önümüz açık değil.Bu yüzden sendikalar aracılığı ile yada bireysel olarak dava açmamız lazım.Öğle arası sorunu bu şekilde ortadan kalktı.Anlamadığım şey 6 yaş çocuğu bir sene sonra ilkokula gidiyor.Onun başında sürekli birimi duruyor.LÜtfen bu konu üzerinde birlik olalım arkadaşlar.Bu durumdan rahatsız olanlar lütfen paylaşın.

Tepki Skoru
0
çok haklısın arkadaşım,bende millieğitime bağlı bir anaokulunda görev yapıyorum inanın bizimkilerdede aynı anlayış var,ve benim velilerimin yarısı öğretmen diğerleride doktor,hemşire müdür vs ileri gelen kişiler yani eğitimden anlaması gereken kşiler ama malesef..........

o çok değerli öğretmen velilerim diğerlerinden daha bilgisiz okul öncesi eğitim konusunda,çocuğuna sırf bakıcı tutmamak için getiriyor,çocuğunun sürekli başında olmamı,ona bebek gibi bakmamı falan bekliyor,çocuklar arasında küçük sorunlar olsa beni arayıp öğrenciler tartışmış yada kavga etmiş siz o sırada nerdeydiniz diye hesap soranlar bile var.meslekte 2. yılım ve iki yıldır aynı velilerim aynı öğrencilerim var,bu süre içinde çoğu velinin okul öncesine bakışını değiştirmeyi başardım,ama inanın öğretmenlerin bu kadar zorlanmasının ve okul öncesi ağitimin hala halk tarafından bilinmemesinin nedeni sistemdeki yanlışlıklar bence.
yarım gün eğitim uygulama kararı çıktı anacak uygulanmıyor,burada bizim değerli yöneticilerimiz de işi ticarete döktüğü için "yarım gün olursa veli çocuğu okula göndermez,bakıcı tutar"anlayışıyla karşılaşıyoruz .keşke biz de okul öncesi eğitim kurumları olarak amacımızı her kesimden insana duyurup tutarlı uygulamalarımızla buna ulaşabilsek........

Tepki Skoru
0
gerçekten de 5 saat boyunca sürekli sınıfta durmak çok yorucu,ama dediginiz gibi eğitimci arkadaşlar bile oyun oynayıp resim yapıyorsunuz ne var böyle rahat öğretmenliğe diye değerlendirirse bizim mesleği değişmesi gereken çok şey var..Şimdi bir de öğle arası kullanmayıp onlardan önce çıkınca 1 saat fazla çalışmamıza rağmen daha az çalışıyormuşuz gibi algılıyorlar bu durumu...umarım ileride herşey daha güzel olur.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle