- Tepki Skoru
- 0
En eğlenceli oyunlardan bir kaçını oynatın. Bu oyunlara sorunlu çocukları da dahil edin. Ertesi gün "haydi çocuklar dün oynadığımız oyunu oynayalım mı" şeklinde bi ifade kullanın. Muhtemelen çocuklar "olleyyy" diyeceklerdir..konuşuyorum özür diliyor çocuklarım ancak fena halde hırpalanmış bir çocuğun da karşısındaki özür dileyince acısı geçmiyor,günde 10 defa konuşup 10 defa özür dileyen bir çocuğun özrü arkadaşlarınca kabul görmüyor üstelik dayağı yumruğu tekmeyi sakin çocuklarım yiyor ve ama gökhancım, mustafacımmm canımı acıttın diye ağlamaları sinirlerimi bozuyor akıllı uslu çocuklar beni taklit ederek büyüklük gösteriyorlar sürekli ve karşılık verip kendilerini korumadıkları için dayak yiyorlar o arada sen nerdesin hocam diyebilirsiniz ama okuma yazma etkinliğinde siz bir öğrencinin elini tutup kalem tutmayı öğretmeye çalışırken hiç sebep yokken masanın üstünden resmen uçup arkadaşına yumruk atan çocuğunuz olmadıysa, karadenizli aşırı hareketli çocuklarla çalışmadıysanız da boşuna fikir beyan etmeyin ben ciddi cevaplar öneriler bekliyorum zira bu sorun büyüyor.
Yaramazlık yapan çocukları bu oyunlara dahil etmeyin ve niye dahil etmediğinizi de söyleyin. Ama sınıf ta akıllı duracağına dair söz aldığınızda oyuna katacağınızı söyleyin. Faydası olacaktır..
Ayrıca ben "haftanın yıldızı" şeklinde b ir uygulama yapıyorum.. Hafta içi en başarılı öğrencinin fotoğrafını Haftanın yıldızı panosu altında Sınıf kapısının yanına koridora asıyorum..
Bunlar somut örnekler..