Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

SINIF DA NASIL CEZALAR veriyorsunuz

Tepki Skoru
0
Fikirlerine katılmıyorum Roledaa.Sonuç olarak,kaç yaşında olurlarsa olsun,bir insan yaptığı yaramazlığın bedelini ödemeli.Şahsen ben,arkadaşlarına vuran bir çocuğun masum olduğuna ve ceza almaması gerektiğine inanmıyorum.Ayrıca,ceza kelimesi öğrenciye söylenmeli.Eğer ceza aldığını bilmezse nasıl hatasının farkına varacak?

Tepki Skoru
1
şöyle bi gözden geçirdimde genelde verilen cezalar hep yalnız bırakılmaya etkinliklerden mahrum bırakılmaya yönelik.ben buna kesinlikle ve de şiddetle karşıyım.evde ceza okulda ceza sokakta ceza...bizim mesleğimizin adı ne öğretmen kelime anlamını şöyle bi düşünün.ceza verme konusunda anneden babadan ne farkımız var.öğrenci öğretmenin aynasıdır.çocukların sınıf içindeki durumu öğretmenlerin verdiği eğitimdir.bende ilk göreve başladığımda bu hataları yapıyordum çünkü stajda öyle görmüştüm.öğretmenlerimi taklit ediyordum zaman zaman ama artık 4.yılım kendi belirlediğim eğitim anlayışımla yola devam ediyorum.son 2 yıldır sınıfımda cezanın adı yok sadece kurallar var.okull açıldığı ilk günden beri bu kurallar belirlenir ve sürekli hatırlatılır ve hiç gözden kaçırılmaz oturması fazla zaman almaz yeterki tutarlı ve dikkatli olalım.lütfen onlar daha 6 yaşında
cÜmlelerİnİze teŞekkÜr ederek katiliyorum.mola yÖntemİ İse psİkolglarca da uygun bulunan yalnizlik deĞİl ama dÜŞÜnmesİne firsat tanimak adina İlİŞkİye mola vermek adiyla bence kullanilabİlİr.arkadaŞiyla can hiraŞ kavga edİyorsa bİraz arkadaŞliklarina ara verİp kİ bu 5-10 dakİkayi geÇmemelİ,sonra yenİden oturup ÜÇlÜ olarak konuŞmaya ÇaliŞmak daha ÇÖzÜmsel gelİyor bana.ceza,yaramazlik,akillilik,usluluk,gİbİ etİket kelİmelerİ de sinifimda asla kullanmiyorum,kullanilmasini da doĞru bulmuyorum.onlar yaramaz deĞİl ben ce mutlaka hepsİ bİr İŞe yariyorlar.yaramaz demek İŞİ bİtmİŞ kullanilmaz demektİr onlar bu Ülkenİn daha Çook İŞİne yarayacaklar,vatana hayirli olacaklar.naÇİzane Şahsİ fİkrİmdİr saygilar...

Tepki Skoru
0
Ben sınıfımda ceza kelimesini kullanmıyorum ama çocuklarım ben kullanmasa da bazen kullanıyorlar.Uyguladığım yöntemler daha çok ödüle dayalı,iyi ve yapmaları gereken davranışlar karşısında ödül alıyorlar ve bu ödülü,davranışı dışsal güdülenme olmaması için sürekli vermiyorum,aniden beklenmedik anlarda değişken oranlı ve değişken zamanlı pekiştireçler şeklinde uyguluyorum,uygun olan davranışı yapmayanlar ödülü alamıyorlar.Ödüllerimiz de simgesel şeyler oluyorlar daha çok,maddiyata dayanmıyor.Bu gerçekten de en çok işe yarayan yöntem.Bunun dışında çaresiz kaldığım durumlar olmuyor değil,bazen etkinliklere engel olan,diğer arkadaşlarını huzursuz eden çocuklar oluyor,uyarıyorum bir kaç kere,davranış değişmiyorsa bağırıyorum,kızıyorum yine işe yaramıyorsa,yanlış görünüyor olsada,sadece o anı kurtarmak,diğer çocukların huzuru ve bir şeyleri öğrenebilmeleri benim için daha önemli oluyor ve o çocuğu etkinliğin dışında tutuyorum,bulunduğumuz ortamdan uzaklaştırıyorum.Birden etkinliği bırakıp çocukları bahçeye çıkartıp o çocuğu sınıfta bırakabiliyorum.Bunu yapmamın tek sebebi çaresiz kalışım,diğer çocukları düşünüşüm ve aynı olumsuz davranışı sürdürmesini engellemek isteyişim oluyor.Daha iyi bir fikri olan varsa yeni fikirlere her zaman açığım,öneriler her zaman hoşuma gider ama çözümsüz eleştiriyi kabul etmiyorum:)Her çocuk bir değil,ailelerin ilgilenmediği,sokağa salıp,arkasından bakmadığı,kötü sözler,kavga,fevri davranışlar,tükürme,nasıl oturup kalkacağını,kiminle nasıl konuşulacağını bilmeyen birkaç çocuk ile daha bilinçli aileler tarafından yetiştirilmiş çocuklar bir arada olunca,aynı eğitimi aynı anda hepsine veremeyebiliyorsun,hepsine vermen gereken önceliklerin değişiyor.Benim için o bir kaç çocuğun sayıları,renkleri öğrenmesindense doğru davranışları öğrenmesi daha önemli oluyor ve bu yüzden onlara olumlu davranışlar kazandırabilmek için şiddet hariç bir çok yolu deniyorum,her çocukta başarılı olunabilecek yöntemin de aynı olduğuna inanmıyorum.Kimisi mahrum bırakma yoluyla davranışı kazanıyor,kimisi ikaz ettiğinde....vb bence en doğrusu çocukta yaralar açmayacak yollarla deneme yanılma yöntemiyle bir şeyleri keşfetmektir.

Tepki Skoru
0
cÜmlelerİnİze teŞekkÜr ederek katiliyorum.mola yÖntemİ İse psİkolglarca da uygun bulunan yalnizlik deĞİl ama dÜŞÜnmesİne firsat tanimak adina İlİŞkİye mola vermek adiyla bence kullanilabİlİr.arkadaŞiyla can hiraŞ kavga edİyorsa bİraz arkadaŞliklarina ara verİp kİ bu 5-10 dakİkayi geÇmemelİ,sonra yenİden oturup ÜÇlÜ olarak konuŞmaya ÇaliŞmak daha ÇÖzÜmsel gelİyor bana.ceza,yaramazlik,akillilik,usluluk,gİbİ etİket kelİmelerİ de sinifimda asla kullanmiyorum,kullanilmasini da doĞru bulmuyorum.onlar yaramaz deĞİl ben ce mutlaka hepsİ bİr İŞe yariyorlar.yaramaz demek İŞİ bİtmİŞ kullanilmaz demektİr onlar bu Ülkenİn daha Çook İŞİne yarayacaklar,vatana hayirli olacaklar.naÇİzane Şahsİ fİkrİmdİr saygilar...
kesinlikle çok doğru söylüyosunuz.biz bi etiket yapıştıryoruz fakat o küçücük dünyasında bunların nelere yol açabileceğini düşünmüyoruz.

Tepki Skoru
0
Bu konuda ben biraz farklı düşünüyorum roledaa.Öğrenciye sevgi göstermek ayrı,yaptığı hataların farkında olmasını sağlamak ayrı.Evet,belki o küçücük dünyasında bize karşı kırgınlık duyuyordur,ama eğer hatasını görmezden gelirsek o küçücük dünyada kocaman bir deprem olur ve hayatı boyunca zorluk çeker.Üstelik çevresindeki insanlar,yani öğretmeni,arkadaşları ve ailesi de zorluk çeker.

Tepki Skoru
0
kavga varsa kavganın asıl nedenini ögrenip birlikte çözum yolu arıyoruz.acaba şöylemi yapsaydık daha iyi olurdu veya ben senin yerinde olsaydım böle yapardım siz ne yapmalısınız diye sorarım çözumu kendilerinin bulmasın saglarım ve siz neyapacagınızı buldunuz derim ve onları hissettirmeden gözlemlerim.Ceza kelimesini kullanmıyorum sınıfta ama cok aykırı davranışlar olursa ceza yerine onun gercekten yapmak istedigi şeyi ona yaptırıyorum yapmak istemediği şeyi onun isteyeceği kadar cazip hale getirince kendi kendine istendik davranışı yapıyor.

Tepki Skoru
0
Gülis,fikirlerin kesinlikle doğru değil.Bir kere benim öğrencilerim 6 yaşında değil,4 yaşındalar,üstelik bu konuyu senden öğrenecek değilim.Lütfen çok bilmnişlik yapma.

Tepki Skoru
0
Hımm yöntemelriniz ilginç ama bnim daha farklı yöntemelrim varr..Bn yaptığı hatayı analamsı için o hataya eşdeğer bi ceza veriorum.Mesela derste yaramazlık yaparsa ve bni dinlemezse,onu çöpün yanında yüzü duvara dönük şekilde ayakta bekelmsini istiorum.Tabi bu arda elelriyle yüzünü sımsıkı yumuyor.Ceza süresi onun yaptığ ıhataya bağlı.Am bu en az bi 3 dakika oluyor.Ya da eğer o gün oyun oynarken arkdaşalrıyla kavga etmişse kesinlikle o günkü oyun etkinliğine katılamıyor.Bir kenarda oturuyor ve oynayan arkadaşalrını izliyor.Ya da eğer yemek yerken veya oyun hamuruyla oynarken,boya yparlken fln çevreyi kirletmişse,mutlaka temizlemesini sağlıyorum.

Tepki Skoru
0
ben cezadan ziyade ödül kullanıyorum.sene başından beri mor yıldız usluluk yıldızı bantla okul çıkışı üzerlerine yapıştırıyorrum;hakedenlere tabi..(fon kartondan minik yıldızlar hazırlıyorum önceden)o gün kavga etmeyen,sınıfta olması gerektiği gibi haraket edenlere veriyorum,1 kez uyarıyorum mesela 'arkadaşına bağırdın şimdi özür dilemen gerekmez mi?birdaha bağırırsan bu gün usluluk yıldızı alamayacaksın ve biz çok üzülürüz''diyorum sarı yıldız ise beslenme yıldızı onu da kahvaltısını bitirenler ve kahvaltı saatinde gerektiği gibi haraket edenler alıyor.öğretmenim bitiremeyeceğim diyenlere tühh bugün yıldız alamayacaksın çok üzüldüm şimdi diyorum..önce ben zaten istemiyorum diyordu bir ikisi ama sonra evde de yıldız almışsın aferin ya da alammışsın üzüldüm gibi tepkiler olunca şimdi çok önemsiyorlar..6 yaşına kadar hayatnda peynir yememiş öğrencilerim bile peynir yemeye başladı..tavsiye ederim.

Tepki Skoru
0
ben cezadan ziyade ödül kullanıyorum.sene başından beri mor yıldız usluluk yıldızı bantla okul çıkışı üzerlerine yapıştırıyorrum;hakedenlere tabi..(fon kartondan minik yıldızlar hazırlıyorum önceden)o gün kavga etmeyen,sınıfta olması gerektiği gibi haraket edenlere veriyorum,1 kez uyarıyorum mesela 'arkadaşına bağırdın şimdi özür dilemen gerekmez mi?birdaha bağırırsan bu gün usluluk yıldızı alamayacaksın ve biz çok üzülürüz''diyorum sarı yıldız ise beslenme yıldızı onu da kahvaltısını bitirenler ve kahvaltı saatinde gerektiği gibi haraket edenler alıyor.öğretmenim bitiremeyeceğim diyenlere tühh bugün yıldız alamayacaksın çok üzüldüm şimdi diyorum..önce ben zaten istemiyorum diyordu bir ikisi ama sonra evde de yıldız almışsın aferin ya da alammışsın üzüldüm gibi tepkiler olunca şimdi çok önemsiyorlar..6 yaşına kadar hayatnda peynir yememiş öğrencilerim bile peynir yemeye başladı..tavsiye ederim.
Birde benim öğrencilerim kansa yıldızla çok sevinirim :)sticker biraz daha etkili oluyor bizdede...

Tepki Skoru
0
10 dakika birbirlerine sarılıpp öyle kalmasınıı bekleyen stajer arkadaşım burdaki amaçç nediir ben çözemedim ölee cezamıı oluur makul cezalar verin cocuk o şekilde bekletilirmii

Tepki Skoru
0
Bende eğer öğrencinin yaptığı kural dışı hareketler varsa karşısında etkinliklerden belli bir süre uzaklaştırıyorum ve düşünmesini sağlıyorum .düşündüklerini sözel olarak ifade ederse etkinliğe kaldığı yerden devam ettiriyorum.

Tepki Skoru
0
Bazı öğretmen demeye dilim varmıyor kusuruma bakmayın ceza hakkında yazdıklarını okuyunca hayretler şaşkınlıklar içerisinde okudum.Yahu biz gözümüzün nurlarını gül gibi evlatlarımızı yaramaz dahi olsa kimlere emanet ediyormuşuz :((( ben bir veli olarak cezayı kendi çocuğumda asla kullanmadım kullanmıyorum okuldada bir köşeye oturtulması faaliyetten uzaklaştırılması vs gibi konularıda asla doğru bulmuyorum. Benim kuzum kocaman yürekli bir çocuk evet yeri geliyor inanılmaz yaramazlıkları oluyor ama biz onunla hep konuşuyoruz bir soru sorduğunda veya bir yanlış yaptığında soru ile ondan cevabını vermesini istiyorum ve kendi kendine davranışn yanlış olduğunu farkediyor. Bana bugun okulda diğer çocukların ceza aldığını söylediğinde cezanın içeriğini sordum(3.5 yaşında) kapıda durma cezası,dışarı çıkarılma cezası,başka sınıfa gönderilme cezası dedi. Peki sen bu cezalardan aldınmı dedim hayır annecim ben ceza almaktan korktuğum için uslu çocuk oluyorum ama arkadaşlarım alıyorlar dedi. Birde düşünme sandalyesi varmış hayır orayada oturmadım dedi. Arkadaşları dalga geçmiş öğretmeninle paylaştınmı dedim hayır dedi neden diye sorduğumda öğretmenime arkadaşlarımı şikayet ettiğimi zanneder onlara kızar üzülürler ben de çok üzülürüm dedi. İnanabiliyormusunuz?? Bu ceza olayı yaşamayan çocukta bile nekadar üzücü oluyormuş!!Nekadar olumsuz etkileniyormuş! Bir arkadaşını stajer öğretmen faaliyete katılmama cezası vermiş bana aynen fiziksel olarak da anlatarak arkadaşının nasıl ağladığını gösterdi siz arkadaşın ağlarken,o sandalyede otururken,kapının önündeyken,dışardayken ne yapıyorsunuz dediğimde yanına gidiyoruz ağlama diye başını okşuyoruz dedi. Bunu yapan yaşayan 3.5yaşındaki bir çocuk!! Onlar çocuk yaramazda olsa çocuk! Konuşulması neden yaramazlık yapma gereği duyduğunun anlaşılmaya çalışılması ve bu sorunun üzerini ceza vererek kapatmak yerine çözümlenmeye gayret gösterilmesidir bence ASIL ÖĞRETMENLİK! Öğretmen dediğin doğruyu öğretir.Yanlışı yanlışla kapatmaz,üzerini nekadar örterseniz o çocuğun üzerine okadar ağırlık bindirirsiniz diye düşünüyorum.Neden ileriki yaşlarda psikiyatri sorunları yaşayanların çocukluğuna iniliyor bir düşünün! Kendinizi o kuzunun yerine koyun allah aşkına. Ben 30 yaşındayım ama hala ağzıma minik bir damla bile olsa margarin ve sade süt kaymak asla deydirmem çünkü anaokulunda tiksinmiştim. Demekki insanın hayatında anaokulunda yaşadıkları okula gitmese bile çocukluk döneminde yaşadıkları etkili oluyormuş. Lütfen dikkat edelim. Birgün stajer öğretmenlerde evlenecek,evladı olacak ve okula gönderecek. Siz istermisiniz sizin yapmadığınızı bir başkasının yapmasını. Tecrübeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.Bu tamamen vicdan,empati kuramama,cahillik meselesi.UNUTMAYIN! NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ!!

Saygılar

Tepki Skoru
0
Pardon ama siz hiç yaramazlık yapmadınızmı? Ailesiyle konuşmayı neden denemiyorsunuz? Aile çok önemli bir faktör. Ben bir veli olarak kendi çocuğuma anlattığımda ki 3.5 yaşında inanın sizden daha iyi anlıyor ve uyguluyor. Bir sorunu olduğunda beni topluluk olduğu yerden sakin bir yere usulca annecim gelirmisin seninle şurada önemli birşey konuşmak istiyorum diyor ve o an veya daha önceki bir sıkıntısını paylaşıyor bende tamam öğretmeninle konuşayım diyorum o an konuşuyoruz ve ortada sorun morun kalmıyor!!! hem çocuğum mutlu ve huzurlu okula gidiyor hem ben huzurla bırakıyorum hemde öğretmen rahat ediyor. Bu nasıl bir anlayıştır anlayamadım.Resmen vicdansızsınız bunu diyeceğim! Gün gelir çocuk üzmenin bedeli karşınıza çok acı çıkar bunu lürfen her sinirlendiğinizde aklınızın ucuna getirin! Ben kocaman yürekli bir anneyim,benim yüreğimden daha büyük daha duyarlı daha akıllı bir çocuğa sahibim. Bugüne kadar eline dahi bir kere fiske vurmadım ne bir yeri karıştırmışlığı vardır ne kötü bir sözü ne kötü bir davranışı çünkü ona iyi örnek olduğumuzu ve etrafındaki bilinçsiz insanlarıda saygınlığımız sevgimiz ve düşüncelerimizle kendimize benzettiğimizi düşünüyorum. Bir anne ve bir veli olarak s,ze tavsiyem olacaktır, Öncelikle mesleğinizi sevin sevmiyorsanızda o gül gibi çocukların(yaramazlık yapsa dahi) geçmişinde hayatında kirli anılar yaratmaya neden olmayın! Saygılar

Tepki Skoru
0
aslında çok haklısınız ama..herkes sizin gibi bir anne değil.her gün dayak yiyen çocuklar var sınıfımda..ve arkadaşlarına şiddet uyguluyorlar.küfrediyorlar..bazen konuşmak bir işe yaramıyor malesef..siz çocuğunu döven bir anneye ne kadar eğitimden bahsedebilirsiniz ki..okulda eğitimi veriyoruz evde yine aynı hamam aynı tas..alışmışlar artık işlerine gelmeyince tokat atmaya ben çok nadir ceza veren bir öğretmenim ama bazen de mecbur kalmıyor değilim..çoğunlukla pekiştireç kullanıyorum ama bazen bu bile işe yaramıyor...

Tepki Skoru
0
benim sınıfımdaki çocuklar bir birlerini çok fazla hırpalıyor ve sürekli olarak kavga ediyorlar mola verme, mahrum bırakma, ayakta arkasını dönerek sınıftan soyutlama ne yaptıysam değişmiyorlar sınıfım fight clup gibi tehditler ailelerle görüşmeler çocukların kendileriyle konuşmalar hatta en son adım kısas a döndü hiç ama hiç değişme yok bu bir iki tane çocukta değil beş altı çocukta birden var ve diğerleri de olumsuz etkileniyor tavsiyeniz var mı ben ne yapabilirim?
ayrıca çocukların RAM lık bir gelişim gerilikleri yok zekaları gelişimleri gayet iyi fakat benim psikolojim fena olmaya başladı yardım edebilecek kimse var mı?

Tepki Skoru
0
bu arada eklemeyi unutmuşum ben sesimi yükselttiğimde vicdan azabı çekerken bu çocuklarımdan 2-3 ü evlerinde şiddet ile terbiye ediliyor çocuk en sevdiği kişi annesinin dayak yediğini ve bişey yok dediğini duyunca dayağı şiddeti kötü algılar mı? bir öğrencimi sonunda tehdit ettim bir kez daha arkadaşının kafasına vurursan onun da sana vurmasına izin vericem onun da canı acıyor konulu konuşma yaptım çocuk dilini kullanarak çocuk sınıf ayakkabısını çıkarıp kendi kafasına vurmaya başladı ama nasıl vurmak. bu öğrencimin özellikle bunun durumu o kadar sıkıntılı ki sınıfıma velilerin etkin katılımı var ve veliler de çocuğu sürekli görüyorlar diğer çocuklar sürekli bu çocuktan şiddet gördüğü için onların ailelerine hesap veriyorum.dört beş çocuk sürekli çuvalın içine konmuş kedi köpeğe dönüşüyor diğer arkadaşları ile ilgilendiğim zamanlarda bir birlerinin üstüne atlıyorlar onlarla ilgilendiğim süreçte de sınıf taki kalan 15 çocuk başı boş oluyor yani diğerlerinin hakkı olan zamanı da konuşurken o sorunlu çocuklara harcıyorum yaşadığım çok büyük bir moral bozukluğu ve vicdan azabı, bağıran öğretmennnn kelimesini kendime yediremiyorum, denediğim yöntemler ki bu yıldızlar, elmalar vs. çocukların kati surette önemsemedikleri şeyler denedimmmm :((( ben kötü bir öğretmen miyim neden bu çocukları düzeltemiyorum diye kabuslar görüyorum bana lütfennnn kuşlu böcüklü yıldızlı resimler pekiştireçler önermeyin tutmuyorrr uzun vadeli denedim dönem sonu geldi hala uyguluyorum benzer şeyleri ama bana ciddi bir öneride bulunun lütfen lütfen lütfen

Tepki Skoru
0
konuşuyorum özür diliyor çocuklarım ancak fena halde hırpalanmış bir çocuğun da karşısındaki özür dileyince acısı geçmiyor,günde 10 defa konuşup 10 defa özür dileyen bir çocuğun özrü arkadaşlarınca kabul görmüyor üstelik dayağı yumruğu tekmeyi sakin çocuklarım yiyor ve ama gökhancım, mustafacımmm canımı acıttın diye ağlamaları sinirlerimi bozuyor akıllı uslu çocuklar beni taklit ederek büyüklük gösteriyorlar sürekli ve karşılık verip kendilerini korumadıkları için dayak yiyorlar o arada sen nerdesin hocam diyebilirsiniz ama okuma yazma etkinliğinde siz bir öğrencinin elini tutup kalem tutmayı öğretmeye çalışırken hiç sebep yokken masanın üstünden resmen uçup arkadaşına yumruk atan çocuğunuz olmadıysa, karadenizli aşırı hareketli çocuklarla çalışmadıysanız da boşuna fikir beyan etmeyin ben ciddi cevaplar öneriler bekliyorum zira bu sorun büyüyor.

Tepki Skoru
0
hocam sizi çok iyi anlıyorum..zaten siz de çok iyi anlattınız..böyle bir tane öğrenci zaten sınıfınızın tüm düzenini bozmaya yeter..bence öncelikle kademeli uzaklaştırma ve yaklaştırmayı bi deneyin.yani o çocuk için ayrı bir masa koyun.kavga ettiği her süreçte arkadaşlarından ayrı otursun.her olumlu davranışında da pekiştireç verin ve davranışı söndüğünde arkadaşlarına dahil olsun..bir de cam fanus tekniği var..aslında bu tür problemler psikologsuz çözülmez..ama maddi durumları kısıtlı ebeveynler malesef buna yanaşmazlar..psikolog öcüdür onlar için!..denediyseniz farklı önerilerde söyleyebilirim..psikolog bi arkadaşım var ona da danışabilirim sizin için..ama bunun için çocuk ve ailesiyle ilgili özel bilgilere de ihtiyacım olacak..

Tepki Skoru
0
konuşuyorum özür diliyor çocuklarım ancak fena halde hırpalanmış bir çocuğun da karşısındaki özür dileyince acısı geçmiyor,günde 10 defa konuşup 10 defa özür dileyen bir çocuğun özrü arkadaşlarınca kabul görmüyor üstelik dayağı yumruğu tekmeyi sakin çocuklarım yiyor ve ama gökhancım, mustafacımmm canımı acıttın diye ağlamaları sinirlerimi bozuyor akıllı uslu çocuklar beni taklit ederek büyüklük gösteriyorlar sürekli ve karşılık verip kendilerini korumadıkları için dayak yiyorlar o arada sen nerdesin hocam diyebilirsiniz ama okuma yazma etkinliğinde siz bir öğrencinin elini tutup kalem tutmayı öğretmeye çalışırken hiç sebep yokken masanın üstünden resmen uçup arkadaşına yumruk atan çocuğunuz olmadıysa, karadenizli aşırı hareketli çocuklarla çalışmadıysanız da boşuna fikir beyan etmeyin ben ciddi cevaplar öneriler bekliyorum zira bu sorun büyüyor.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

23 Yıldır Sizlerle