Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

SINIF DA NASIL CEZALAR veriyorsunuz

Tepki Skoru
0
konuşuyorum özür diliyor çocuklarım ancak fena halde hırpalanmış bir çocuğun da karşısındaki özür dileyince acısı geçmiyor,günde 10 defa konuşup 10 defa özür dileyen bir çocuğun özrü arkadaşlarınca kabul görmüyor üstelik dayağı yumruğu tekmeyi sakin çocuklarım yiyor ve ama gökhancım, mustafacımmm canımı acıttın diye ağlamaları sinirlerimi bozuyor akıllı uslu çocuklar beni taklit ederek büyüklük gösteriyorlar sürekli ve karşılık verip kendilerini korumadıkları için dayak yiyorlar o arada sen nerdesin hocam diyebilirsiniz ama okuma yazma etkinliğinde siz bir öğrencinin elini tutup kalem tutmayı öğretmeye çalışırken hiç sebep yokken masanın üstünden resmen uçup arkadaşına yumruk atan çocuğunuz olmadıysa, karadenizli aşırı hareketli çocuklarla çalışmadıysanız da boşuna fikir beyan etmeyin ben ciddi cevaplar öneriler bekliyorum zira bu sorun büyüyor.
En eğlenceli oyunlardan bir kaçını oynatın. Bu oyunlara sorunlu çocukları da dahil edin. Ertesi gün "haydi çocuklar dün oynadığımız oyunu oynayalım mı" şeklinde bi ifade kullanın. Muhtemelen çocuklar "olleyyy" diyeceklerdir..
Yaramazlık yapan çocukları bu oyunlara dahil etmeyin ve niye dahil etmediğinizi de söyleyin. Ama sınıf ta akıllı duracağına dair söz aldığınızda oyuna katacağınızı söyleyin. Faydası olacaktır..
Ayrıca ben "haftanın yıldızı" şeklinde b ir uygulama yapıyorum.. Hafta içi en başarılı öğrencinin fotoğrafını Haftanın yıldızı panosu altında Sınıf kapısının yanına koridora asıyorum..
Bunlar somut örnekler..

Tepki Skoru
0
hocam çocuğun abisi de sorunlu ram dan hiç bir sorunu yok normal diyerek geri gönderdiler. anne en iyimser kelime ile tuhaf bir kadın, çocuğuna en son karanlık banyoya kilitleme cezası uygulamış bunun bana yapılması durumda yaşayacağım travmayla çocuğu karşılaştırdığımda içim acıyor, baba gemide çalışıyor eve 2-3 ayda bir geliyor ancak geldiği dönemlerde daha fazla sorunlu oluyor bu iki kardeş, anneyle konuşuyorum hiç değilse eskisi kadar dövmüyor çocukları ancak abisi dövdüğü için pek bir şey değişmedi dedim ya abisi de sorunlu. diğer iki çocuğumdan birinin yeni kardeşi oldu aile bu çocuklarını sürekli olarak şımarttıklarını itiraf ediyorlar bana destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve şiddet vs yok onlarda ancak bu çocuğum şımarıklık ve kendine duyduğu aşırı güven hissine bir de kıskançlık eklenmiş durumda bunu olumlu kanalize etme çalışmalar devam ediyor, alternatif ilgi çekici etkinlikler ile arkadaşlarından uzaklaştırıp bireysel etkinlikler yaptırıyorum, arkadaşlarından uzak kalması mühim çünkü sınıfta küçük bir çete kurmuş durumda arkadaşlarını diğerlerine saldırtıyor üçünübeşini engellesem de gözümden kaçan oluyor, onun söylediğini yapan çocuklarımdan birinin babası vurularak öldürülmüş bu bebekken annesi bu nedenle akıl sağlığını iyice kaybetmiş ancak genetik bir sorunları da var geçen sene ablası benim öğrencimdi o da hiç konuşmuyordu (bu yılki öğretmenini duyduğuna zor ikna ettim işitme özürlü zannediyordu o derece kendini kapatıyordu ablası, babannesi hasta ve onda da zihinsel bazı sorunlar olduğunu zannediyorum elbette tanı koyamam) bu ise şiddete başvuruyor, bir diğerinin abisi ve ablası kaynaştırma öğrencisi konuşmada zorluk çekiyor bu öğrencim bu da sinirlenmesine neden oluyor ayrıca doğum günlerimiz de aynı yengeç burcu ve çok duygusal yanı da var oyun etkinliklerine katılmıyor sadece koşma atlama dövüşme olunca oyunlara dahil oluyor bunlar en sorunlu olanlardan bir kaçı ve diğer çocuklar da ne yazık ki bunların tutum ve davranışlarından etkileniyorlar üzgünüm yaptıkları herşeyi forum herkese açık olduğu için açıkca yazamıyorum ama yaptıkları çok abartılı davranışlar var mesela küçük bir şey olduğu için yazabilirim dün gökhan okuma yazmaya hazırlık çalışmasında yardımcı olduğum için çok mutlu oldu ve kalemi gözüme sokmaya çalıştı bir kere bi kere diyordu daha öncede koştu sarıldı öptü öptü hırsını alamadı ısırıp elimi kanattı ben normal hatta sinirliye yakın biriyim sinirleniyorum bazen sınıfta veli varsa çıkıp dolaşıyorum sinirlenmem neyse de bu çocuklar bi şekilde eğitilmeli ben yetersiz kalıyorum sevgisini böyle gösterebilen çocuk için de üzülmemek hiç bir insan için mümkün değildir herhalde çocuklarımı eğitmeliyim çaresi olmalı ama neee?

Tepki Skoru
0
selvi hocam serkan hocam teşekkürler serkan hocam oyun esnasında onları oyuna almayıp kenarda bıraktığımda her birini sandalyelerine bağlamam gerekir :)))) oyunlarda hep yanımda tutuyorum onları el ele oynanan sevdikleri oyunlarda yanımda hep bunlar oluyor uzağıma bırakamıyorum ama yarın bir kez daha deneyeceğim tavsiyeniz üzerine

Tepki Skoru
0
herkesler de sorunlu öğrenciler mutlaka var hocam.. ama sizin sınıftaki sorunu sizin sınıfın havasını teneffüs etmeden anlamamız imkansız.. yanı en az 1-2 haftalık bir takip gerektirir.. ya da psikolojik seanslar - yardımcı eğitim vs.. Burdan size yardımcı olmamız anca kendi yaşadığımız sorunlara bulduğumuz çözümleri yansıtmaktan öteye geçmeyecektir.

Tepki Skoru
0
Bir arkadaşım sorunlu davranış gösteren çocuğa siyah şapka taktığını söylemişti. Davranış kontrol yöntemi olur mu bilemedim? yorumlarınızı bekliyorum.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle