Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğretmenlerden Şikayetleri

Tepki Skoru
0
ne yazıkki hakaden insanlar ögretmenlik yapamıyor böyle insanlar o şansı elde ediyor ben ögrenciler
ime bakmaya kıyamazdım
ama iş bulamıyorum
ögretmenlik yapamıyorum

Tepki Skoru
0
"ne kadar acizsiniz" gibi aşağılayıcı kelimeler kullanmıyorum ama itiraf ediym ki bağırıyorum...evet ben de bağırıyorum.
* Meslek hayatımın 5. yılındayım. Ben mi yoruldum da artık tahammül edemiyorum yoksa bu yörenin ebeveyn kaynaklı çocuklarında mı bir sorun var?
* Veliler zaten ilgisiz de bir de sınıftaki sorunlar eklenince...yardımcım yok, bir taraftan temizlik, bir taraftan eğitim.
* Hani kitaplarda yazar da üniversitelerde ders olarak görürüz ya...hadi çocuklar tren olalım, çalışkan karıncalar olalım, ellerimi kollarımı kaldırır hareketlere başlarım çocuklar görsün diye, mümkün değil, hadi çocuklar arı olalım (biri biriyle konuşur, biri biriyle itişir), hadi çocuklar arı olalım, hadi çocuklar arı olalım, tüm gücümle bağırırım, ve bağırırım arı olalım, bütün çocuklar sesimi duyup ne söylediğimi anlayabilsin diye, nihayet duyulur sesim...
* Meslek hayatımın 5. yılında çıldırma derecesine geldim. Çocukları sık sık azarlıyorum (fakat aşağılayıcı kelimeler kullanmadan) çünkü kimsenin bizim sınıfta yaşadığımız bunalımdan haberi yok. Hele bir de yerinde duramayan ve sürekli başkalarına zarar veren öğrencileriniz varsa ve bu öğrencileriniz de rehabilitasyona alınamayacak kadar sorunlu değilse ve bu öğrencilerin içerisinde çocuklara bir şeyler kazandırmak o kadar zor ki. Anlatacak o kadar çok şey var ki hangi birini anlatayım.
* Hergün sınıfa neşe içinde giriyorum, gülücüklerle...sınıftan nasıl çıktığımı da Allah biliyor.
FAKAT ŞURASI BİR GERÇEK Kİ BAZI ÖĞRENCİLERİMİN EBEVEYNLERİ ÇOCUKLARIYLA VE EĞİTİMLERİYLE ÖYLE İLGİLİLER Kİ BU ÖĞRENCİLERİMDEN HİÇ BİR SORUNUM YOK...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar..bnm bir öğrencim var.çok ama çok sessiz akıllı biri ama hiç sınıfta konuşmuyor.ifade edici dili hiç yok.benle konuşmaya korkuyo.kaldıki her zamn sakin yaklaşıorum.doktoro götürmüşler ailesi.doktor resim yapsın dışarı kendini öle vursun demş..iide bu sadce bu yol için.ama kendini hiç ifade demio.bildiği bir cevabı sölemio.
ben bu çocuğu nasıl açabilirim? 3 ay oldu hala aynı...=( fikirleriniiz bekliorum..yardımcı olursanız çok sevinicem..

Tepki Skoru
0
bir fikri olan bana yardımcı olucak olan yok mu arkadaşlar?

Tepki Skoru
0
benim bi öğrencim vardı hiç konuşmuyodu. ama el becerisi çok iyiydi. aynı mahalleden 1-2 arkadaşı vardı. onlar gelmediği günlerde oyunda oynamaıyodu. oturuyodu. benden izin isteken bile çok zor öğretmnim diyodu. sessizce soryodu veya kolumdan tutup işaret ediyodu. ve bildiği şeyleri bile sorduğumda söylemiyodu. bu yanlış söylersem arkadaşlarım benle alay eder düşüncesinden dolayıydı sanırım. öyleki kırmııyı bile sorduğumda bilemiyordu.ve bu yüzdende okula gitmek istemiyorum diyormuşmuş. annesine evde de ilgilenmesini söylediğimde ilgilendiği ve bütün renkleri bildiğini,açık konuşkan bi çocuk olduğunu ama okulda böyle olduğunu ve bunada çok şaşırdığını belirtiyodu.
hergün onunla konuşmaya çalışıyodum. sınıfa genelde ilk o geliyordu ve ben o geldiğinde hep sınıfta oluyordum. her gün konuşmaya çalışıodum. sarılıp öpmesini istiyodum .okulu beni arkadaşlarını sevi sevmediğini soruyodum. artık açılmaya az da olsa konuşmaya başlamıştı. en azından bana dürterek veya çekerek bişeyler istemiyodu ama malsef benim yerime sözleşmli atanadığından dolayı görev değişikliği oldu ve şuan ne durumdadır bilemiyorum.

bazı şeyler aileden kaynaklanıyo yani yetiştirme tarzından ,bazende çocuğun değişik ortamlara uyum sağlamada zorlanmasından kaynaklanıyo. sanırım yakın ilgi ve arakadaşlarının ve öğretmninin ona karşı samimi, içten, davranmasıyla açılıyolar tabi zamanla :(

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim arkadaşım cavabın için..hemn hemn aynı şeyleri yaşıomuşuz..şuan hala bi deişklik yok.bişy sorsamda,konuşmaya çalışsamda yok cevabı alana kadar duruorum,bekliorum alamıorum....
inş. zamnla daha ii olur...tekrar çok teş.paylaşımın için.

Tepki Skoru
0
rica ederim. inşallah en kısa zamanda açılır. çünkü bu durumdan kendisi,aileesi ve öğretmn etkileniyo.böyle birkaç öğrencim vardı ve öğretmn ona yakınlık gösterip güven verdikçe açılıyorlar.

Tepki Skoru
0
her öğretmenin vereceği eğitim farklıdır öğretmen yenilikçidir siz diğer öğretmenin yaptığını uygulamak zorunda değilsiniz onun size karışmak onun haddine düşmez

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle