Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğretmenlerden Şikayetleri

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar yapılan davranış yanlış aşalamakta öyle ama hiç öğrenciye bağırmadınız mı?Yani hepiniz mükemmel olup çıktınız.Bence bu kadar acımasız olmaya gerek yok.Böyle davranan arkadaşlarımız eğer bunu devam ettiriyorlarsa uyarırsınız uygun bir dille.Adımız öğretmense diğer arkadaşlarımıza yaklaşımımızda yapıcı olamalı yıkıcı değil.
Kesinlikle katılıyorum herkes kendini çok mükemmel sanıyor galiba.Genelleme yapamam ama bu kadar tepki gösterenlerin bir çoğunun samimiyetine inanmıyorum.

Tepki Skoru
0
çocukların yaş dönemi açısından tam bizleri örnek alıp hayata karşı tavır alışlarını belirledikleri zaman. sadece okulda öğretmen olarak değil dışarıda bir vatandaş olarak bile çocuklara güzel önek modeli olmalı insan. Dolayısıyla bu çocuklar ilköğretime başladığında küçüklerini itip kalkarsa, davranıştan dolayı çocuğa kızmak yerine sorunun nedenine inmek gerekir. hocam anlattığınız örnekte olan nedenin ileride büyük problemlere sebep olma olasılığı bile ne kadar üzücü:(

Tepki Skoru
0
'' YA NE KADAR ACİZSİNİZ Bİ SIRA BİLE OLMAYI BİLMİYOSUNUZ,GEL BURAYA.."arkadaşlar öğretmeni afaroz ettiniz resmen....şiddet ve dayağa kadar uzandırdınız olayı...bu öğretmenimizin ifadeleri ve söyleyiş biçimi elbette hoş değil...savunacak da değilim..ama bu örneğin bu kadar büyük eleştriyi de hakettiğini düşünmüyorum..hoş eleştriler de,öğretmenin ifadesinden pek farklı değil ya...geniş düşünmek lazım,öğrencilerini belki bir tiyatro salonu olmayıp,bir spor salonunda tiyatro izlemeye götürmek zorunda kalınması,dolayısı ile öğrencilerine tiyatro nedir,nasıl gidilir,nasıl izlenir i değilde,o ortamda da olsa bir oyun izletme çabası olarak bakılabilir.zira öğretmen öğrencilerini bir tiyatro salonuna götürmek gibi bir sorunluluk taşımıyor..( çalıştığım ilçe buna bir örnektir tüm okullar aynı anda bir salonda tiyatro izlediler ve yaşanan karmaşayı düşünün,bağırmazsan kimse seni duymaz o ortamda)...diğer boyutta arkadaşımızın dediği gibi,sen çocuğa olabildiğince nazik ve görgü kuralları çerçevesinde davranıyorsun;ama çocuk okuldışındaki yaşamında,emirle,hakaretle hatta ve hatta şiddetle yaşıyorsa,sizin orada" çocuklar düzgün bir şekilde sıraya geçermisiniz" demeniz ,dikkate de alınmıyor,duyulmuyor bile...öz olarak bu örnekte ki öğretmeni eleştriyorum...ama kınamıyorum..pes de demiyorum....böyle öğretmen olmaz demiyorum...olmasın ama bu sadece öğretmenin yükü değil..
Hay Allah razı olsun hocam ya,nede güzel söylemissiniz.Ben de konuyu abartanları ne yalan söyliyim biraz samimiyetsiz buldum.Tamam "aciz" kelimesi hoş degil ama hiçmi sabrınızın taşıp bagırdınız falan olmuyo,resmen asıp kestiniz meslektaşınızı.Belki gününde degildi,belki sinirle ağzından çıktı,belki hastaydı...okadar belki varki. Herşey bu kadar tozpembe degilki bizim meslekte.Kanatsız melek degilizki, Türkiye şartlarında anasınıfı öğretmenliği yapmaya çalışıyoruz.Öğretmenliğin kutsallığına kimsenin diyeceği yok ama sonuçta hepimiz diğer memurlar gibi maaş karşılığı çalışıyoruz. Deselerki öğretmenlik gönüllü olacak para yok kaçımız çalışır acaba bu zor ve KUTSAL meslekte.Emin olun yarın okullar boşalır.Daha yazacak çok şey varda uzatmayayım...

Tepki Skoru
0
Hay Allah razı olsun hocam ya,nede güzel söylemissiniz.Ben de konuyu abartanları ne yalan söyliyim biraz samimiyetsiz buldum.Tamam "aciz" kelimesi hoş degil ama hiçmi sabrınızın taşıp bagırdınız falan olmuyo,resmen asıp kestiniz meslektaşınızı.Belki gününde degildi,belki sinirle ağzından çıktı,belki hastaydı...okadar belki varki. Herşey bu kadar tozpembe degilki bizim meslekte.Kanatsız melek degilizki, Türkiye şartlarında anasınıfı öğretmenliği yapmaya çalışıyoruz.Öğretmenliğin kutsallığına kimsenin diyeceği yok ama sonuçta hepimiz diğer memurlar gibi maaş karşılığı çalışıyoruz. Deselerki öğretmenlik gönüllü olacak para yok kaçımız çalışır acaba bu zor ve KUTSAL meslekte.Emin olun yarın okullar boşalır.Daha yazacak çok şey varda uzatmayayım...
kesinlikle size katılıyorum ve yorumlarda çok abartılı bir eğitim yılı içerisinde öğrencilere kızmayan yoktur insanlik hali tabiki mükemmel öğretmenler vardır???

Tepki Skoru
0
bence mükemmel öğretmen yoktur..sadece kendisini öyle sanan öğretmen vardır..çünkü mükemmelllik çok "en birşey...ve biz nesilleri okul kapısında ilk karşılayan bir branşın öğretmenleri olarak emeklilik günümüzde bile öğrenmeye ve deneyimler edinmeye devam edeceğiz...

Tepki Skoru
0
bu kınayan meslektaşlarımız eminim hiç hata yapmıyolardır.öle çocuklar vardı anlatamam öğrencimin teki sınıfımdaki öğretmen dolabının üstüne çıkmıştı düşünün artıkk sabırıı çocuk her an her yerde arkamı dönsem camda masada en son dolaba tırmanmış bazıları gerçekten anlamıo çünkü evdeki muamele öle çocuk o muameleye alışmış yaptığını yanlış olduğubu bağırıp kızarak anlatman gerekiomuş bunu annesi söledi bana düşünün artık okulda biz yapıcı evde aile yıkıcı buna gerçekten bazen can dayanmıo belliki arkadaşlar daha mesleklerinde çok fazla zorluk çekmemişler. yaşıyarak öğrenicekler

Tepki Skoru
0
bence öğretmen de bi nebze doğru düşünüyo olabilir.ailede gördüğü muamele kızarak ya da bağırarak olabilir.ama bizim yapmamız gereken de zaten yanlışları düzeltmek.eğer çocuğun alışık olduğu söz dinleyiş şekli böyle ise sürekli böyle kalmalı gibi bir şartı yok.bence bu durumda yapılması gereken şey çocuğun ailesiyle konuşmak.tabiki çocuk ilk seferlerde bu duruma alışamayıp yine aynı şekilde deva edicek ama zamanla alışıcaktır.bu uzun zamanımızı alsa bile o çocuğun geleceği söz konusu olduğunu düşünmeliyiz.unutmayalım ki herşey çocuklukta öğrenilir ve pekiştirilir.

Tepki Skoru
0
insanda vicdan olmadıktan sonra yaptığı yanlışları görmez bu örneklerde bahsedilen insanlar eminim yaptığı hataların farkında bile değiller..

Tepki Skoru
0
yaa arkadaşlar her öğretmen zaman zaman öğrenciye sesini yükseltmiştir ancak benimde kabullenemediğim işin hakaret boyutu öğrencilerin rencide edilmesi maalesef bu yaş büyüdükçe artarak devam eden bir süreç haline gelmiş ve kanıksamışız ...bu başka laftan anlamaz diye..geçen yıl bir öğrencim vardı sınıfta olmadık hareketler yapıp diğer öğrencileride rahatsız ediyordu onunla konuştuğumda bana"ben şımarık ve yaramazım "dedi yani onu öyle etiketlemişler ve o da bu role uygun davranıyordu,çok çaba sarfettim ve yıl sonuna doğru öyle olmadığını ve değerli bir birey olduğunu hissetmeye ve öyle davranmaya başladı...sabır bizim işimizin en onemli unsuru sabır arkadaşlar.

Tepki Skoru
0
öncelikle merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum yardımlarınıza ihtiyacım var.oğlum 4 yaşında bu sene anaokuluna başladı çok fazla hareketli bi çocuk sınıftakilerin hepsinden küçük.ilk günden itibaren okulu sevdi ve gitmek istiyor fakat etkinliklere(resim boyama v.s)pek katılmak istemiyor sürekli oyun oynamak istiyor çok konuşuyor koşuyor.öğretmenimiz çok katı bu konuda.ilk gün dışardan sadece oğlumun ismi duyuluyordu Can koşma Can konuşma Can resim yap...en çok sen konuşuyorsun en şımarık sensin.çok üstüne gittikçe oğlum ağladı durdu.neyse çok uzatmayım bugün okulda üçüncü haftası eve geldi hiçte iyi gözükmüyordu bişeylere bahane bulup sürekli ağladı.sonra öğrendimki öğretmeni sınıftan çıkarmak istemiş (ne yaptı bilemiyorum)çık dışarı diye bağırmış.çok üzgünüm korkmuş korkuyla çıkamam demiş.şimdi okuldan atılabileceğini düşünüyor.
simdi siz öğretmenlere soruyorum bu normal bi davranışmıdır 4 yaşındaki bir çocuğa ne yapmış olursa olsun böyle davranılırmı.sonuçta ben çocuğumu ilerde daha başarılı olsun okul hayatını sevsin öğrensin daha sosyal olsun grup oyunlarına katılsın arkadaşlığı öğrensin oynasın ....diye okula gönderiyorum gün geçtikçe çocuk saldırgan söz dinlemez
korkak bir hal almaya başladı.yarın öğretmeniyle konuşacam fakat bide olayın diğer boyutu var öğretmen 10 yıllık bir öğretmen elbetteki benden daha tecrübeli çok fazla müdahele edip kırıcı olmak istemiyorum işini ondan da iyi bilemem elbet ama çocuğumun piskolojisininde bozulmasına razı olamam.ne olur yardım edin abartıyomuyum çokmu duygusal davranıyorum nasıl konuşmalıyım .çok uzun oldu şimdiden teşekkürler(ayrıca buna benzer çok fazla olay yaşadık 2 haftada)

Tepki Skoru
0
merhaba. kırıcı olmak istemeyişiniz cok güzel.öğretmenin motivasyonunu bozmaya ,emegine saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yok.her sınıfta mutlaka böyle cocuklar vardır.elbette onurunu zedelememek okuldan öğretmenden soğutmamak gerekir.fakat takdir edersinizki,sınıfta sınıfın düzenini bir cocuk bozuyorsa diğerleride ona uyuyor ve öğretmenin toparlaması zorlaşıyor.unutmayınki önce bi cocuğun dinlemeyi öğrenmesi gerekir.dinlemeyi öğrenemezse dikkati sürekli dağınık olur ve bişey öğrenemez.size tavsiyem ona biraz sınıf kurallarından evde bahsedin.bizlerinde insan olduğumuzu bazen küçücük sabrımızın taşabileceğini unutmayın.endişelenmeyin,emin olun düzelecektir.sevgiler.

Tepki Skoru
0
merak ettim sınıfın en küçüğü demişsiniz neden kendi yaşıtlarının olduğu bir sınıfta değil...

Tepki Skoru
0
merak ettim sınıfın en küçüğü demişsiniz neden kendi yaşıtlarının olduğu bir sınıfta değil...
oğlum aralık 2004 doğumlu 2005 sayılır yani ama sınıftakilerin çoğu 2003 aralık doğumlu onlar 2004 yazdırmışlar.1 yaş var yani arada bir kaçıda temmuz haziranlı

Tepki Skoru
0
merhaba. kırıcı olmak istemeyişiniz cok güzel.öğretmenin motivasyonunu bozmaya ,emegine saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yok.her sınıfta mutlaka böyle cocuklar vardır.elbette onurunu zedelememek okuldan öğretmenden soğutmamak gerekir.fakat takdir edersinizki,sınıfta sınıfın düzenini bir cocuk bozuyorsa diğerleride ona uyuyor ve öğretmenin toparlaması zorlaşıyor.unutmayınki önce bi cocuğun dinlemeyi öğrenmesi gerekir.dinlemeyi öğrenemezse dikkati sürekli dağınık olur ve bişey öğrenemez.size tavsiyem ona biraz sınıf kurallarından evde bahsedin.bizlerinde insan olduğumuzu bazen küçücük sabrımızın taşabileceğini unutmayın.endişelenmeyin,emin olun düzelecektir.sevgiler.
teşekkür ederim cevabınız için.inşallah haklısınızdır zamanla düzelir.yanlız şunun bilinmesini isterimki oğlumun öğretmenle problemlerinde hiç bir zaman onu destekleyici olmadım öğretmenini dinlemesi gerektiğini okulun kuralları olduğunu onlara uymak zorunda olduğunu.işiniz gerçekten çok zor inanın bunu bütün içtenliğimle kabul ediyorum.oğlum çok haraketli bir çocuk bunuda kabul ediyorum ara sıra öğretmeninin sabrının taşmasınıda anlayabilirim büyütmem fakat bu artık arasırayı sanırım biraz geçti.
benim merakım hareketli çocuklara okulda yaklaşım bumudur azarlama üstüne gitme diğer çocuklarla kıyaslama sürekli yapma koşma yasak yasak yasak.elbette kurallara uyacak ama bunun farklı bir yaklaşımı yokmudur.bu arada oğlumla okula başlamadan herşeyi öyle yoluna koymuştukki artık büyüdü diyordum okulla herşey altüst oldu.2 yaşındaki hırçın söz dinlemeyen yerinde duramayan bağımsız oynayamayan çocuk tekrar geri geldi.kimse ltf yanlış anlamasın kimseyi eleştirmek değil niyetim sadece üzülüyorum
sanırım sizin dediğiniz gibi herşeyi zamana bırakmak en iyisi

Tepki Skoru
0
yaa arkadaşlar her öğretmen zaman zaman öğrenciye sesini yükseltmiştir ancak benimde kabullenemediğim işin hakaret boyutu öğrencilerin rencide edilmesi maalesef bu yaş büyüdükçe artarak devam eden bir süreç haline gelmiş ve kanıksamışız ...bu başka laftan anlamaz diye..geçen yıl bir öğrencim vardı sınıfta olmadık hareketler yapıp diğer öğrencileride rahatsız ediyordu onunla konuştuğumda bana"ben şımarık ve yaramazım "dedi yani onu öyle etiketlemişler ve o da bu role uygun davranıyordu,çok çaba sarfettim ve yıl sonuna doğru öyle olmadığını ve değerli bir birey olduğunu hissetmeye ve öyle davranmaya başladı...sabır bizim işimizin en onemli unsuru sabır arkadaşlar.

kesinlikle katılıyorum tabiki kızdığımız zamanlar oluyo ama hiçbir zaman çocuğa hakaret etmedim kızmak ayrı hakaret etmek ayrı arkadaşlar bunun ayrımını yapalım lütfen.....

Tepki Skoru
0
okul öncesi öğretmenliği vicdanı duygu ister eğer bu duygu yoksa öğretmenlik yapılamaz. isterseniz aksama kadar sınıfın içinde çocukların önüne oyuncakları koyar oturursunuz istersenizde çocuklara birseyler kazandırmak onların gelişimlerine yardımcı olacak etkinlikler düzenlersiniz. bu tamamen sizin vicdanınıza kalmış. bu meslek çocukları sevmek ister onların haklarına saygı duymayı gerektirir.

Tepki Skoru
0
Ruh saĞliĞi ve hİzmetİÇİeĞİtİm ne kadar Önemlİ gelİŞmek gelİŞtİrmek zorundayiz

Tepki Skoru
0
cok haklısın bu işe baslamadan önce bende kınardim boyle tavırları ama öyle cocuklar varki baska bi senenek birakmıyorlar ögretmene maalesef

Tepki Skoru
0
sabrina bence oğlunu 2005 lilerle okula göndermelisin....yani beklesin derim..2003 lü ve 2004 ün sonu arasında ay farkı varken çocukların 1 ayda bile ne kadar farklı olduklarını kendi kızım ve arkadaşına bakarak gözlemledim...neyse bendde 2004 ağustos doğumlu kızımı 2005lilerle göndermeyi bugünlerde düşünür oldum...gerçi bu çocuktan çocuğa değişsede kendinden büyük çocukların yanında eziliyor sanki...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle