Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğretmenlerden Şikayetleri

Tepki Skoru
0
İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR  
SİZE BİŞEY ANLATMAK İSTİYORUM BU OLAY BUGÜN OLDU.......
BUGÜN ÇOCUKLARLA BİRLİKTE BİR TİYATROYA GİTTİK.ÇOK KALABALIK DEĞİLDİ BİZDEN BAŞKA 3 OKUL FALAN VARDI.TİYATRO SALONUNA SIRA İLE GİRİLİYORDU.BİR OKUL ÇIKTI O SIRADA BİZ GİRİCEKTİK.DİĞER OKULDA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERDEN BİRİSİ ÇOCUKLARA SIRA OLMALARINI SÖYLÜYORDU.AMA SÖYLEME BİÇİMİ HİÇDE HOŞ DEĞİLDİ.RESMEN ÇOCUKLARA '' YA NE KADAR ACİZSİNİZ Bİ SIRA BİLE OLMAYI BİLMİYOSUNUZ,GEL BURAYA....''BÖYLE HİTAP EDİYORDU.BU BENİ O KADAR ÇOK ÜZDÜ Kİ....DÜŞÜNÜN YANİ BU KENDİNİ ÖĞRETMEN ZANNEDEN KİŞİ ÇOCUĞA TOPLUM İÇİNDE BU ŞEKİLDE DAVRANIYORSA KİM BİLİR ÇOCUKLA TEK İKEN ONA NASIL DAVRANIYOR?ONUNLA AYNI OKULDA ÇALIŞAN DİĞER ÖĞRETMENDE ÇOCUĞU SIRAYA SOKMAK İÇİN MONTUNUN ŞAPKASINDAN VE OMZUNDAN ÇEKİYORDU.VALLA ÇOCUKLARINI BÖYLE İNSANLARA EMANET EDEN VELİLERE ÜZÜLDÜM:(:(.ARKADAŞLAR BU KONU HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.....
SEVGİLER.....

Tepki Skoru
1
gerçektende ilginç çocuklara çok üzüldüm ya:(:(:(:(

Tepki Skoru
0
bence o öğretmenlerin tek düşücesi " ben çalışayım, paramı da alayım, gerisi boş".
halbuki onların aileleri güwen duyup o öğretmene teslim ediolar çocuklarını...

Tepki Skoru
0
son zamanlarda yaşadığım deneyimlere göre edindiğim düşünce,bu yaklaşımın okuluna öğrencisine göre değiştiği...bu yaklaşım aslında olmamalı ama öğrencisine ve sınıfına göre değerlendirip normal karşılıyorum(ne olursa olsun anasınıfı için değil,ilkokul için böyle düşünüyorum)Bizim okuldaki ilkokul çocuklarını bizim sınıfı rahatsız etmemeleri için uyardım defalarca,"lütfen çocuklar bu kapıya vurmayın,açmayın,bakın biz ders yapıyoruz ve dersimiz engelleniyor.Biz de sizin dersinizde böyle yapsak siz de rahatsız olursunuz....vb..Ama tam 3 aydır aralıksız her tür nezaket içeren ve anlayış içeren yaklaşımı cümleyi kullandım.Öğretmenleri "anlamaz hocam onlar o dilden" diyorlardı..Gerçekten de üzülerek söylüyorum ki anlamıyorlar.Bazı çocuklar benim uyarılarımın arkasından taklidimi yapıyor,dil çıkarıyor,hatta yanağını uzatıp vursana öğretmenim diye suratıma sırıtan oldu..Ben böyle bir şey görmedim.Ama öğretmenleri bir bağırıyor,azarlıyor,sarsıyor ki onları dinliyorlar,korkmuyorlar,yine gülüyorlar ama dinliyorlar.İlginç ve çok üzücü.Bu yüzden artık tek taraflı yargılamıyorum hiç bir olayı..Ama keşke gerek kalmasa böyle şeylere.

Tepki Skoru
0
Kesinlikle katılıyorum Denisse,eğitim ailede başlıyor.Bizim de genelde çocuklardan önce ailelere eğitim vermemiz gerekiyor.Bu bir ayıp veya aşağılama değil ama Ne yazık ki böyle..

Tepki Skoru
0
bir öğretmene yakışır bir davranış değil böylesi birine öğretmen bile denemez allah bilir bu kişi devlet okulundadır devlet okularını ne hale getirdiler yetkili kişiler göz yumuyorlar demekki

Tepki Skoru
0
:36_3_3:BÜTÜN DEVLET OKULLARI VE ÖĞRETMENLERİ İİN GÇERLİ DEĞİL AMA İŞTE İSTİSNALAR VAR ÇOCUKLAR BZE EMANET EDİMİŞ EN DEĞERLİ VARLIKLAR BEN ÇOCUKARI ÇOK SEVİYORUM

Tepki Skoru
0
denisse' Alıntı:
dramaqueen' Alıntı:
son zamanlarda yaşadığım deneyimlere göre edindiğim düşünce,bu yaklaşımın okuluna öğrencisine göre değiştiği...bu yaklaşım aslında olmamalı ama öğrencisine ve sınıfına göre değerlendirip normal karşılıyorum(ne olursa olsun anasınıfı için değil,ilkokul için böyle düşünüyorum)Bizim okuldaki ilkokul çocuklarını bizim sınıfı rahatsız etmemeleri için uyardım defalarca,"lütfen çocuklar bu kapıya vurmayın,açmayın,bakın biz ders yapıyoruz ve dersimiz engelleniyor.Biz de sizin dersinizde böyle yapsak siz de rahatsız olursunuz....vb..Ama tam 3 aydır aralıksız her tür nezaket içeren ve anlayış içeren yaklaşımı cümleyi kullandım.Öğretmenleri "anlamaz hocam onlar o dilden" diyorlardı..Gerçekten de üzülerek söylüyorum ki anlamıyorlar.Bazı çocuklar benim uyarılarımın arkasından taklidimi yapıyor,dil çıkarıyor,hatta yanağını uzatıp vursana öğretmenim diye suratıma sırıtan oldu..Ben böyle bir şey görmedim.Ama öğretmenleri bir bağırıyor,azarlıyor,sarsıyor ki onları dinliyorlar,korkmuyorlar,yine gülüyorlar ama dinliyorlar.İlginç ve çok üzücü.Bu yüzden artık tek taraflı yargılamıyorum hiç bir olayı..Ama keşke gerek kalmasa böyle şeylere.

Ben burada ailden gelen eğitimin önemini vurguluyorum işte. Öğretmenle olmuyor birtek,birde veliler var,nezaket,görgü kuralları,saygı!! Veliler sıfır olmasa bu çocuklar böyle olmaz.

ÇOK HAKLISINIZ!
GEÇEN GÜN BİR VELİM GELİP HOCA HANIM HERŞEY GÜZELDE SİZ EĞİTİMİNİZDE DİSİPLİNİ BİZİMKİ GİBİ KULLANMIYORSUNUZ MESELA CEZA,BAĞIRMA,AZAR YOK BU ÇOCUKLAR İLKOKULA BAŞLAYINCA ÖĞRETMENLRİ ONLARI AZARLAYACAK BU TUTARSIZLIK OLMAZ MI????
VE ŞİMDİ BU VELİM ÇOCUĞUNU OKULDAN ALMAK ÜZERE

Tepki Skoru
0
nokta şimdi senin velin onun çocuğunu azarlamanı falan mı istiyo?

Tepki Skoru
0
Öncelikle tek tarflı düşünmemek gerekiyor fakat şuda bir gerçek ki hiç bir çocuk bağırma,aşağılanma ve itilip kakılmayı asla
haketmiyor.Bilmem farkındamıyız çocuk sihirli bir kutu isteyen hiç zorlamadan açar kutuyu bilmeyende işte böyle açamaz o kutuyu.Çocukların eğitiminde öğretmen tek başına yetersizdir aile yani anne-baba yaklaşımı çok önemlidir.Hepinizin velisi herhalde şu şikayetle gelir"hocam evde hiç durmuyor ,hiç birşeyde yemiyor....gibii..."Velinize sorun acaba neden?Üzgünüm okulda çocuk öğretmeni otorite olarak kabul ediyor.Fakat aileler bu konuda tavizkar olduğu için zorluk çekiyor.Şunu söyleyeyim avaz avaz bağıran bir öğretmen sınıfta öğrenciye sözünü geçirtmekte zorlanır.Bana göre bir çocuğu montundan tutup çekiştirmek asla ve asla doğru değil.Ne yapıyoruz arkadaşlar sizler hiç çocuk olmadınız mı?Nedir bu kural kural çocuklara konulan sınırlar evet olmalı ama ayarı ve dozu yerinde olmalı...Nerde yaratıcı düşüncelerimiz .Böyle arkadaşlar olursa bu işte işimiz çok zoooor.....

Tepki Skoru
0
funda1088' Alıntı:
nokta şimdi senin velin onun çocuğunu azarlamanı falan mı istiyo?

Evet bunu istiyor, bende şaşakalmış durumdayım.
Okula başladığım günden beri oteritemi çocuklara aşamalı olarak hissettirmeye başladım. Mesela çocuklara bu kitabı bana getirir misin dediğim de çocuk bunu önceleri kendi insiyatifinde olduğunu zannedip götürmesem de olur diyordu ama şimdi farklı
ama evde çocuktan birşey istediklerinde
1. kızım kitabı getir
2. kızıııım kitabı istedim
3. kııııızııııım kitaap
ve birde yasaklamalar var çocuk her sınıfa geldiğinde duyuyordum kızım böyle yapma yasak, sakız çiğneme yasak, oraya koşma yasak
hanım efendi benim sınıfımda yasağa yer yok dedim!
kurallar ve nedenler var dedim defalarca hemde ama
illaki bende var diyor. Bu devreden sonra bende birşey yapamıyorum artık ve dahasıda var şimdi diğer velilerime yaptığının normal olduğunu anlatmaya çalışıyor bana hiç bir zararı olmaz bunun beni anlayan anladı artık.

"nokta" bunu sana ilkokula başlayınca, okuldaki öğretmenlere söylese "bağırmayın, azarlamayın" diye sanırım sorun çözülecek..
Bir çok kez söyledim ama sanırım beni daha kolay değiştirebileceğini düşündü, şimdi kızını alıyor hatta aldıda diyebilirim ve bende artık yorum yapmıyorum.

Tepki Skoru
0
dramagueen anlattıgın konudan bende muzdarıbım ama bızım surgulu kapı var ola ugrasıyorlar ben kapımı kapatınca pek duymuyoruz ama ınsan yınede ınsan rahatsız oluyor

bende ıze bısey anlatayım bır OGRETMEN cocuklar sınıfta ıken onlara masa ustunde gece yaptırıp sınıfa getırdıgı cocugunu ayagunda SALLAYARAK UYUTUYORMUS VE ORGU ORUYORMUS ben bu arkadasla bı vesıyle tanıstım gercı cocuklarla cok ılgılı gorUNUYORDU:(

su anda baska bı okulda calısıyorrrr yanı hala aramızdaaaaa:(((

Tepki Skoru
0
bende kütüphanede yken tanıdığım ve hayret etiğim bir öğretmen geldi kütüphaneler haftası dolayısıyla geziyorlardı ama öğretmen sıradaki çocuklara ses yapıyorlar diye işaret parmağını büküp çocuğun kafasına vurdu şok oldum ben de bunu yapan bayan bir öğretmen az değilki bu örnekler o kadar çok ki ama bunu tanıdığın ve beklemediğin insanlardan görünce inanamıyorsun çok kötü nesli yetiştiren insanlar bunlar :(

Tepki Skoru
0
Zaten eğitimi zorlaştıran şiddet,o çocuk evde şiddet gördüğü için okulda bu duruma geliyor.Biz öğretmenlere de kolay yolu seçip,anı kurtarmak adına şiddet uygulamayı hiç yakıştıramıyorum,gerekirse aileleri de eğiteceğiz.geçen haftalarda çok sinirlerimi bozan bir problem yaşadım.Bir veli geldi sınıfa hiddetle(babaanne),rüzgar ve vedat nerde dedi,aldı hemen karşısına onları.Bana bakın bu çocuğa dokunursanız mahvederim sizi,babasını zor döndürdüm yoldan,sizi dövmeye geliyordu.Siz niye benim torunuma vuruyorsunuz diye benim bulunduğum sınıfta ben de dahil olmak üzere çocuklarımı azarlamaya başladı.Bana da hocam bakın burası çizilmiş çocuğun,bunlar yapmış,benim torunum övünmek gibi olmasın ama apartmanda yaşıyor ve öyle arkadaşları filan da yok,el bebek gül bebek bakıyoruz,çocuğun bağırmaktan sesi kısılmış,doktora götürdüm dedi.Ben ilk olarak şok geçirdim.kendime hakim olmaya çalıştım.Sustum,biraz sakinleşeyim diye,sonra veliyi kenara çektim.Sizin iyi zannettiğiniz bu apartman çocuğu yakıştırmasının bu çocuğu ne hale getirdiğinin farkında değilsiniz dedim,Bu çocuk şu anda hiç bir işini kendi göremeyen,korkak,içine kapanık,psikolojik yardıma ihtiyacı olan,burnunu bile kendi silemeyen bir çocuk dedim.Önce siz bu çocuğa ne yaptığınızı bir sorgulayın dedim.Bu sınıfta çocuğunuzun yaptığı kavgalarda bile mutlu olmalısınız ki çocuğunuz kendini savunmayı öğreniyor,böyle böyle hakkını aramanın doğru yolunun kavga olmadığını da öğrenecek dedim,benim sınıfımda hiç bir veli gelipte bir çocuğu azarlayamaz,onun da babası gelsin senin çocuğunu tehdit etsin,mantıklı bir yol mu sizce dedim,size göre sizin çocuğunuz değerli olabilir ama burada bu çocukların hepsi benim için aynı değerde,apartmanda veya kenar mahallede bu bir şeyi değiştirmez.Onların burada yaşadığı herşey de onların hayatına bir şeyler katıyor,ufak bir çiziğe çocuğun kendine güvenini,hayatını değişmeyin dedim....vb.Bana siz çok şımartıyorsunuz bu çocukları dedi."sizin yapmanız gerekipte yapmadıklarınızı ben burda yapıyorum,sevgiyle şımartmayı karıştırmayın"dedim.Adına şımartmak dersenizde,evet onların şu anda şımarmaya en çok ihtiyaçları olduğu yaşlar,onlardan daha bu yaşta yüzlerine asık bir ifade takınıp,kumandalı robot gibi,otur,kalk komutlarıyla hareket etmelerini bekleyemezsiniz,onlara çocuk gibi davranın dedim...vs bitmez bu dialog...çocuk bir haftadır gelmiyor okula,üzüldüm..ve paylaşmak istedim sadece.Yanlış bir şey söylediğimi sanmıyorum ama özeleştiriye açık olmayan insanları da eğitmek çok zor..

Tepki Skoru
0
Bir de geçen gün çocuklara iyi anne baba nasıl olmalıdır diye sordum.Bunu da paylaşayım sizlerle.2tanesinden aldığım cevap şu:
1.Döver,temizlik yapar...
2.Döver.(ben üsteledim biraz,döver diyor başka bir şey demiyor,ama dövmezse sen daha mutlu olursun,iyi anne baba dövmez o zaman dedim..vb)=şu cevabı verdi:Benim annem dövüyor ama iyi..
Çoğu dayak yiyor evde ve çoğu dövmez dedi,sarılır,kucaklar,ama artık büyümüşüz,kucaklamıyorlar dedi..Genelde cevaplar sevgi ve dayakla ilgiliydi.Yanımda getirseydim birebir yazardım.Böyle işte arkadaşlar..Siz de bir deneyin isterseniz,değişik cevaplar geliyor,çocukları daha iyi anlayabiliyor ve tanıyabiliyoruz..

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar gerçekten vahim olaylar! Ben şimdi daha iyi anlıyorum omuzlarımızdaki yükün ağırlığını yok yok biz önce aileleri alalım okula! Öyle kapı önlerinde yapılan 15-20 dakikalık konuşmalarla haftada ayda yapılan toplantılarla olacak iş deil bu işe anne karnından başlamak lazım!!

Ya benim fikrim geldi arkadaşlar!!! Aslında çocuk sahibi olmaya aday her anne babayı çocuk gelişimi ve eğitimi dersleri,kişisel gelişim dersleri vs..olan,haftada bir gün veya iki gün süreli, adına da ana-baba okulu denen bir ZORUNLU EĞİTİM koysalar çocuk anaokuluna gelirkende bu eğitimle gelse daha sonra ilköğretim lise üniversite kısaca yaşama bu şekilde hazırlansa süper bir bilinçli toplum yetiştiremezmiyiz acaba ne dersinizz???? Heyecanlandım şimdi bu fikirle ben :) :) :)

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bir de bende çocuğu tanıma ve aileye tanıtma amaçlı bir test var ben uyguladım ve inanılmaz sonuçlar aldım! Biz iyi anne babayız herşeyin bilincindeyiz imajı veren velilerime toplantımda kapak oldu bunlar!!! Şimdi size de bu testi gönderiyorum umarım işinize yarar :)

Bu test sadece çocuğunuzun vermiş olduğu cevaplardan ibarettir. Çocuğunuzun vermiş olduğu cevapları aynen yazıyorum. Ümit ediyorum ki bu test sizlere çocuğunuzu tanımanızda biraz daha yardımcı olur.

1- Adın Soyadın.

2- Kaç kardeşsiniz.

3- Evin en küçüğü sen misin?

4- İleride büyüğünce ne olmak istersin?

5- Sevdiğin şeyler nelerdir?
a- Yemeklerden :
b- Televizyondan :
c- Arkadaşlarından :
d- Çevrenden :

6- Evinizde senin çok değer verdiğin bir eşyan var mı? varsa nelerdir?

7- Korktuğun şeyler nelerdir?

8- Sen şu anda büyüdüğünü düşün. İnsanlar için neler yapmayı denerdin.

9- Annenin ve babanın olmadığı yerde neler yaparsın?
a- Karnın acıktı :
b- Tuvaletin geldi :
c- Telefon geldi :
d- Kapı çalındı :
e- Kardeşin ağlıyor :

10- İlkokula başlayacaksın, seviniyor musun? Yoksa biraz heyecanlanıp tedirgin mi oluyorsun?

11- İlkokulda öğretmenin;
a- Kadın
b- Erkek mi olmasını istersin? Neden?

12- Hangi okulda okumayı istersin?

13- Telefon numaranızı ve ev adresinizi biliyor musun?

14- Annen ve baban bazı konularda senin de görüşünü alıyorlar mı? Örnek...

15- Annenin ve babanın sana (evde) nasıl davranmasını istersin?

16- Annene ve babana karşı olan vazifelerini biliyor musun?

17- Sence anneye ve babaya iyi bir evlat olmak cümlesinden ne anlıyorsun?

18- En büyük hayalin nelerdir söyler misin?

19- Hangi hayvanları seversin, hangilerini beslemek istersin?

20- .........................’cığım.Bu sorulara cevap vermek senin açından zor oldu mu?

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle