"önemli duyuru:
2008-2009 Öğretim yılı için İstanbul İli genelinde okul öncesi öğretmenliği branşında anaokulları ve ilköğretim okullarındaki ana sınıflarında kadrolu öğretmen olmayan yerlere kadrosuz usta öğretici adı altında yapılan görevlendirme işlemi tamamlanmıştır.
Müdürlüğümüze gelen bilgiler ışığında aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur
01-15 Ağustos 2008 tarihleri arasında online olarak internet üzerinden 3916 müracaat yapılmış bunlardan 3362 kişi kendilerine en yakın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek gerekli belgelerini ibraz etmiş ve başvurularını onaylatmışlardır. istenilen formatta olmasına rağmen 554 kişinin başvurusu ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurmadıklarından geçersiz sayılmıştır.Öngörülen formatta başvuru yapmayanların başvuruları ise bilgisayar tarafından otomatik silinerek dikkate alınmamıştır.
Avrupa ve Anadolu yakasında olmak üzere sekiz değişik okulda açılan Oryantasyon kurslarına 1700 kişi katılmış bunlardan 1080 kişisi sınava katılmıştır.
AÖF Öğrencisi veya KML mezunu olupta oryantasyon kursuna katılan yada sınava girenler Atanmak için ayrıca müracaat etmesi gerekmiyor. Zira onların başvuruları atamalar için geçerli sayılmaktadır. Kendileri bilgisayar ortamında sıraya alınmıştır.
İlimizin 1825 kadro ihtiyacına karşılık Bakanlıkça 1200 kadro tahsis etmiştir.
Eksik kalan kadro için Bakanlığımızdan talepte bulunulmuştur.
1200 kadroya Bakanlığın belirlediği kurallar doğrultusunda sırayla yüksek lisans+lisans+önlisans mezunlarından öncelikle geçen yıl çalışanlardan başlamak üzere yerleştirme yapılmıştır.
Geçen yıl görev yapanların yine eski görev yerine verilmesi kanuni bir zorunluluk değildir.
Kişilerin ikametgahının yakınındaki okulda boş sınıf ve usta öğretici ihtiyacı olmasının ilde 1200 kadroya ilave gelmediği sürece bir faydası olmayacaktır.
Çeşitli sebeplerle göreve başlamayanların yerine yeni görevlendirme ve Kaymakamlık (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) teklifiyle ilçe içinde yer değişikliği gerçekleştirilmesi tamamlanmıştır.
Yerleştirmeler kesinlikle Bakanlığın genelgesine uygun olarak adaletli bir şekilde titizlikle yürütülmektedir. Dedikodulara inanılmaması bilgi ve belgesi olanların bizzat gelerek bilgi vermeleri yada resmi yolla şikayette bulunmaları gerekmektedir.
Bundan sonra oluşacak ihtiyaçlar AÖF 4. sınıf öğrencilerinden aşağı doğru başlamak üzere devam edecektir.
Yerleştirmeler kişilerin müracaat ettiği ilçe dikkate alınarak öncelikle kendi ilçelerine yapılmıştır. Ancak kendi ilçesinde yer kalmadığı için yakınındaki ilçeye yada doğrudan ulaşımın olduğu tahmin edilen ilçelere yerleştirme yapılmıştır.
1200 kadro ihtiyaca cevap veremediği için Bakanlıktan görüş istenmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ön lisans ve lisans mezunlarını ek ders ücretli öğretmen olarak Kaymakamlık onayıyla çalıştırabileceklerdir.
Bugünden itibaren yerini beğenmediği için yer değişikliği talepleri dikkate alınmayacağı için müracaat edilmemesi,
Bizzat gelerek yada telefonla arayarak bilgi talebinde bulunulması personeli meşgul ettiği ve işlemleri aksattığı için gereksiz görüşme yapılmaması, bunun yerine internet üzerinden bilgi edinilmesi önemle rica olunur."
sitede yazan bu kızlar