Öğrenci sınıf sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLAYŞE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
RE: Öğrenci sınıf sayıları

Benim de geçen sene 35 öğrencim vardı.  Okul müdürüne dilekçe yazdım. Yırtıp çöpe attı. İlçe milli eğitime gittim. "Senin daha ilk senen stajersin müdürünle iyi geçin idare et" dediler. Ne yazıkki bu tip olaylar çok yaşınıyor. Neyseki bu sene 24 öğrencim var sorun yaşamıyorum.

girdap hocam bu nasıl olur yaa!!! ne hakla yırtıp atıyor...bence bu olmuş bitmiş olabilir ama böyle sinir bozucu olaylara son vermek gerekir...yönetmelikte varsa imza atmak zorundaydı... hayret bişey yaa daha neler görecez...:

benımde 28öğrencim var.

ibrahim hocam yarın dilekçe verin bence...nasıl idare ediyorsunuz??? haklarımızı isteyelim bence ama yine siz bilirsiniz....biraz dişimizi geçirsek çok iyi olur...bu en doğal hakkımız ama bundan önce o çocuklara nasıl eğitim vereceğimizde düşünmeliyiz....

benimde 24 ögrencim var ya zor oluyo hepsiyle çok fazla ilgilenemiyosun yardımcı da yok köyde zor ama sabır arkadaşlar

Arkadaşlar bundan 3 yıl önce ben köy öğretmenliği yaptığım dönem öğrenci sayım 38 idi ..Ama yanlış hatırlamıyorsam bizim dönem sayı en az 10 en fazla 35 olabiliyordu fakat 08.06.2004 tarihinde bir değişiklik yapılarak en fazla sınıflarda 25 öğrenci bulunabilir diye yazı gelmişti...Şunu söyleyeyim ben o dönemlerde itirazda bulunmadım çünkü o ilçenin kaymakamı gelip halimi zaten gördü yardımcım bile yoktu tek söylediği kaç yaşındasınız.. tebrik ederim bu işte çok başarılısınız... işte bu kadar....Tabi kaymakamın küçük köyümüzede benim ve köydeki velilerim sayesinde olmuştu.Sonunda bizde doğuda unutulmadığımız ve nasıl eğitim verdiğim göstermek istedim başarılı oldum mu bilemiyorum ama zor yıllarımdı..ama en GÜZEL YILLARMDI ORASI AYRI..Çok şey öğrendim köyde öğretmen olmak bana göre ayrıcalıktı helede doğuda olmak ayrı güzeldir birde sizi eleştirenler olmaza..Yaaa ne işin var senin oralarda iste tayinini gel ..
Anlayacağınız bizim mevzuatlarda sayı 25'ten fazla öğrenci sayısında sınıf açılacak densede üzgünüm bazılarına sesimizi duyurmakta zorlanacağız ama elbet birgün duyuracağız..TÜM YAŞANILANLARA RAĞMEN UYGULAMALARDA DOĞRU YOLU BULACAĞIMIZA İNANIYORUM...

Bence ideali 16 öğrenci. Gerçekten verim alınmak istiyorsa, kaliteli bir eğitim diyorsak 16-20 öğrenciyi geçmemeli. Sonuçta bir sınıfta teneffüs yapmadan, ara vermeden ders işleniyor, sınıfımız hem oyun alanı, hem derslik, hem de yemekhane oluyor bu kadar etkinliğin bir arada yapıldığı yerde 25-30 öğrenci çok. Çocukların her türlü özgürlüğü kısıtlanıyor sınıftan çıkınca çocuklar nereye saldıracaklarını şaşırıyorlar. Çünkü fiziki şartlar çoğu ilköğretim okulunda buna uygun değil. Ama iş öğrenci almaya gelince yeterki para gelsin, öğretmen bu sınıfta bu kadar öğrenciyle ne yapar diye düşünen yok. Allah yardımcımız olsun. Sabır!

24 öğrenciyle başladım ben...1 tanesi dawn sendromlu,1 tanesinde de dikkat dağınıklığı var(aynı zamanda sara nöbeti tutuyor zaman zaman) ve tek başımaydım...bunların ikisi raporu olan özel eğitimliler...yine sorunlu çocuklarımda var...resmen bizi sınıflara tıkıyorlar ister öl ister kal...bu sene bir yıl kısalmıştır herhalde ömrüm:)

İlgi (a) Yönetmeliğin değişik 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında; “Bir gruptaki
çocuk sayısının 10 dan az, 25 den fazla olmaması esastır. Çocuk sayısı fazla olduğu
takdirde ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azamî çocuk sayısı dolmadan
yeni grup oluşturulamaz.” hükmüne yer verilmiştir.

HOCAM BEN DE DUYDUM Kİ MEVCUT 16 DAN AZ OLUNCA SINIF AÇILMIYORMUŞ ASLI VARMI??? ÇÜNKÜ BEN DE ALT SINIRI 10 OLARAK BİLİYORUM...

Bende sayı madurlarındanım bu sene, 33 öğrencim var, yardımcım da var. Gerçekten çok zorlanıyorum, istediğim şekilde eğitim veremiyorum çocuklara, onlar için de zor oluyor ses gürültü derken bunalıyor tabii çocuklar. Sığamadığımız için sınıfa girip çıkan seyyar masamız bile var. Bu senemizi maalesef idare politikası gereği böyle tamamlıyoruz, bir daha böyle bir mevcutla çalışmayacağım kesin.

cimi' Alıntı:
Bende sayı madurlarındanım bu sene, 33 öğrencim var, yardımcım da var. Gerçekten çok zorlanıyorum, istediğim şekilde eğitim veremiyorum çocuklara, onlar için de zor oluyor ses gürültü derken bunalıyor tabii çocuklar. Sığamadığımız için sınıfa girip çıkan seyyar masamız bile var. Bu senemizi maalesef idare politikası gereği böyle tamamlıyoruz, bir daha böyle bir mevcutla çalışmayacağım kesin.

:36_11_13::36_11_13::36_11_13:
iyide cimi neden kendine işkence ettinki sen eğer, 25 bu yıl ki sınır sayı bu sayıyı aşınca öğretmen isteme hakkına sahipsin  benim ilk dönem öğrenci sayım 27 idi diğer sınıfta bu sayıdaydı talep çok fazlaydı ve öğretmen istedik hemen iki hafta içinde yeni öğretmenimiz geldi böyle bir durumda daha verimli bir eğitim için keşke yeni öğretmen isteseydin kendinide epey yormuş oldun neyse hayırlısı olsun  dönem bitti :):)  :36_1_6::36_1_6:

İşte dediğim gibi afacan arkadaşım idarenin çıkarlarına yenik düştük, ne kadar da anlatsam olmadı, sınıf ta yok fazla, 1 sınıfımız var diğer öğr arkadaşımın mevcudu da 27. Olan bize oldu, yorulduk dediğin gibi ama iyi kötü böyle bitiriyoruz hayırlısıyla, zor oldu ama 33 tanesiyle de tek tek ilgilenmeye çalışarak elimden geleni yaptım. Hepsini çok seviyorum.:):)

anladım, gelecek yıl inşallah böyle bir sorunla karşılaşmazsın karşılaşırsanda üstesinden gelecek bir idareci ile karşılaşmanı dilerim :):)

bana 25 bile fazla geliyodu bu rakamları duyunca çok sasırdım. allah yardımcımız olsun....

arkadaşlar yönetmelikler her yerde farklı mı işliyor ?sınıf oluşturulabilmesi için en az 10 çocuk olmalı.sınıfa en fazla 25 çocuk kabul edilebilir,syı 25 i geçtiği anda yeni sınıf oluşturulur.ayrıca bazı arkadaşlar 35 demiş.hiç bir zaman 35 çocuk sayısı yer almadı yönetmelikte.eskiden anasınıflarında 25 anaokulları ve uygulamalı anaokullarında 20 çocuk üst sınırdı.şimdi anaokulları da 25 oldu.ayrıca bir arkadaşım yazdığı dilekçenin yöneticisi tarafından yırtıldığını söyledi.bu kabullenilemez arkadaşım.sizin müracaat hakkınızı kabul etmek durumunda yöneticiniz.arkadaşlar lütfen sorun yaşamamak adına yönetmelikleri daha dikkatli takip edin.bu sizin yararınıza.ben okulumuzda görevli tüm arkadaşlarıma değişen yönetmelikler ilgili kendim bizzat bilgi veriyorum.haklarımızı bilmek öenmli.göz ardı edilmemeli

hepinize saygılar sunarak bir konudaki fikrimi sizinle paylaşmak istiyorum.Ben 25 kişilik bir anasınıfında çalışan bir öğretmenim.sınıfımın fiziki ortamı da gayet müsait.hatta çocukları kontol etmede bile çok zorlanıyorum.yardımcım var fakat sadaece bilindiği üzere temizlik işlerine bakıyor.ben 25 kişilik öğrencinin bulunduğu bir sınıfta öğretmenlik yapmakta çok zorlanıyorum ve de verimli olamdığımı düşünüyorum.çünkü benim günümün yarısı öğrencileri sakinleştirmekle geçiyor ve de bağırmak zorunda kalıyorum.etkinliklerde çocuklara yetişmem çok zor oluyor,heleki sınıfınızın %90 ı hareketli ,agresif öğrencilerden oluşuyorsa ben öğretmen olmaktan çıkıp başlarında ahkam kesen bir bakıcı ,suratsız ,sürekli bağran bir kişi oluyorum.bu beni çok rahatsız ediyor.ve bizler 5 saat boyunca sürekli hareket etmek zorunda kalıyoruz ve her yıl diğer yıldan daha yorgun ve isteksiz başlıyorum.inanın ilkokul 1. sınıfı okutan öğretmenler bizimle dalga bile geçiyorlar.velilerin bizleri bakıcı olarak görmesi yetmiyormuş gibi diğer öğretmen arkadaşların idarenin bizler ile alaylı tavırları içimi acıtıyor.her mesleğin zorluğunun olduğunun bilincindeyim fakat bizler her yıl aynı tip öğrenci aynı sorunlar aynı tarz etkinlikler ve aynı yaş grubu,ve her yıl değişik öğrenci değişik veli vs.
25 öğrenci yetmiyor bir de25 tane veliyi de eğitmeye çalışıyoruz.ve bunların hepsi sadece 1 yıl için geçerli.verdiğim tüm emek ile yetiştirdiğim öğrencilerim başka öğretmenlerin eline hazır bir şekilde gidiyor.belli bir yaştan sonra bizlerin bu meslekte verimimizin düşeceğine inanıyorum heleki emekliliği hiç hayal bile edemiyorum.eminimki emekli olduğumda 6 yaşındaki çocuğun davranışlarını sergilerim diye düşünüyorum.çok uzun oldu farkındayım sıkıntılarımı sizlerle paylaşmak istedim.fiziki ortam ne kadar iyi olursa olsun 25 tane 6 yaşındaki çocuklardan oluşan bir sınıfa hakikaten yetemiyorum,hiç bir şey kağıt üzerinde yazılanlar gibi değil inanın.böyle bir ortamda da hiçbir şey kitaplardaki gibi uygulanmıyor.beni anlayacağınızı ümit edyorum,zamanınızı fazlasıyla aldığım için terar özür diliyor ,saygılar sunuyorum

25 öğrenciyi bile çok buluyorum arkadaşlar ben insan olmaktan çıkıyorum .37 öğrenci ile çalışan arkadaşım düşünemiyorum bile

Evet çok haklısın bu yönüyle işimiz çok ama çok zor.
25 kişi olması çocukların alacağı eğitimin kalitesini düşürüyor ve öğretmeni yoruyor ama okulöncesi şartlarını göz önüne alırsak bu bile bazı   şeylerin iyileştirilmiş hali.
Stajyerlerden destek alabilirsin gerçekten okulöncesi öğretmenin en önemli yardımcısı ve arkadaşı olabiliyorlar.
Okulöncesi eğitim bilincini insanlara yerleştirene kadar, idarenin, sınıf öğretmenlerinin yada velilerin o tepkilerini görmeyeceğiz bu zor biliyorum ama sene başında bende senin gibi düşünüyordum ama şuan idare hariç hepsi ile çok iyi kaynaştık sorunlarımda kalktı.
Bol bol başarılar, ALLAH kolaylık versin tüm okulöncesi eğitim ailesine

arkadaşım kesinlikle katılıyorum sana bu sınır 25 değil de en fazla 15 en az 10 olmalı bence.benimkilerin sayısı 18 yardımcım yok tek başıma idare ediyorum yeri geliyor sınıfı genel bi temizlikten geçiriyorum.yemek saatinde içbir velim gelmiyor okul uzak olduğu için.para toplamıyoruz bir yandan.eğitim setide kullanmıyoruz maddi güçleri olmadığından.bir çok şeyi karşılamak zorunda kalabiliyorum.asıl konuya gelelim 6 yaş grubunun en belirgin özelliği soru sorarak meraklarını gidermeye çalışırlar ve öyle sorular sorarlar ki bazen anne baba bile bıkıp git başımdan diyebiliyor hatta çoğu anne baba böyle yapıyor.ve bizim işimiz içinde bu yer alıyor çocukların sorularına yaşlarına uygun cevaplar vermek.düşününki sıra almayı bilemiyorlar heyecanlanarak arkadaşları konuşurken kendisininde dinlenmesini iastiyorlar.o zaman ki sınıfta çıkan sesi düşünün.ve arka arkaya cevaplar yetiştiriyorsunuz cevaplar başka soruları doğuruyor falan.dolayısı ile tek bu yönden değil her yönden kalabalık ve yalnız olunca zorluk yaşıyoruz.her yönden okul öncesi yaygınlaştırılmaya çalışılırken aynı zamanda kaliteleştirilmiledirde.ki bu hayaller ne zaman gerçekleşir bu da bir muallak

ÇOK HAKLISIN, YAZDIKLARINI OKURKEN BENİ HİSSETTİKLERİMİ ANLATIYORSUN SANKİ, HER YILIN BAŞLANGICI BİR KABUS, YENİ ÖĞRENCİ , YENİ VELİ, BU BİZİ GERÇEKTEN ÇOK YIPRATIYOR. KESİNLİKLE ÖĞRENCİ SAYILARI DÜŞÜRÜLMELİ, İDEALİNİN 15-16 OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM. MESLEĞİNİ ÇOK SEVMEN DE BAZEN YETERLİ OLMUYOR, ÇÜNKÜ HERKESİN BİR TAHAMMÜL SINIRI VAR. AMA ZORUNLU OLURSA ASIL O ZAMAN ÖĞRENCİ SAYILARIMIZI TAHMİN BİLE ETMEK İSTEMİYORUM. SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM.

çok haklısınız 31 tane öğrencim var sadece ben ilgileniyorum öğrenci sayısı az olmalı ki cocuk kendini ifade edebilsin.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri