Öğrenci sınıf sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLAYŞE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@GÜLAYŞE
          Arkadaşlar sınıfılarınızda kaçar öğrenci var?
      Merkez okullarda 25 'in altına sayı malesef düşmüyor.Bu yıl oğlumun okulu 37 kişilik mevcutla yılı tamamladı. benim sınıfımda  da çok farklı değildi ama bu sayıyı bulmadı.
     İyi okullara kayıt ettirebilmek için anasınıflarına yığılmalar oluyor ,böylece eğitimcilikten bakıcılığa ...............

ARKADAŞIM 37 KİŞİLİK BİR SINIF NASIL OLABİLİR 25 DEN FAZLASI YASAK NORMALDE. 37 KİŞİLİK SINIF YAPACAKLARINA İKİLİ SİSTEM YAPSALARDI YA??

İŞİN İÇİNE PARA GİRİYORSA HER ŞEY MÜBAHTIR. ÖĞRETMENİN DURUMUNU DÜŞÜNMÜYORLAR .
YASAKLAR ÇİĞNENMEK İÇİNDİR

gerçekten bu kadar kalabalık sınıflar olabiliyor mu inanamıyorum yandık yani allah öğretmenlere yani bizlere kolaylık versin....

mmallesef özellikle ilköğretim bünyesindeki anasınıfları okullar için bir eğitim ortamı olmaktan çok gelir kaynağı olarak görülüyor oysa şubat-2006 da yapılan yönetmelik değişikliğine göre sınıf mevcudu 25 maxsimum olarak belirlendi 25 aştığı takdirde aynı yaş grubunda başak bir sınıf açılması gerekmektedir bu konuda duyarlı olmak hem bu eğitim alanındaki kalitenin verimin artırılması hemde velilerin duyarlılığını göstereeğinden bence dikkat edilmesi gerekn bir konu daha duyarlı olaım lütfen velii idareci ve öğretmen olarak........................

bizim bulunduğumuz yerde 20-25 öğrenci var.geçen sene gittiği anaokulunda 15 öğrenci vardı.bu sene gideceği okulda da 15 i geçmiyor.37 kişilik sınıfta çocuk ne öğrenebilir, öğretmen ne verebilir.

hocam bu uygulamalar her yerde yapılıyor maalesef ama açıkçası ne kimse bu işten fazla anlıyor nede önemsiyor 15 kişilik sınıfada bence devletin öğretmeen verdiği parayada acıyorum doğrusu işte tam burada idarecinin vicdan muhasebsine kalıyor bizde duyuyoruz değil 15 5 öğrenciye bakanda var 40 öğrenciye bakan öğretmen arkadaşımızda bu işin tek sebebi okul öncesi eğitimin tam olaraka eğitim sisitemine yerleşmemiş olması bence çünkü resmi işlemlerden yönetmeliklere kadar henüz tam anlamıyla düzenli bir durum yok maalesef

arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki eğitim için 7. yıl cok gec. ve bı cok olumlu seyler duyuyoruz belkı anasınıfına gıden ıle gıtmeyen cocuklar arasındakı fark hakkında. ama ben baska bıseye degınecegım. bır velım su an 1. sınıfları okutuyor sınıf ogretmenı. bana cok ılımlı bır sekılde bırseyden bahsettı.anasınıfına gıden cocuklar ben bunu yapmıstım, ben resım cızmek ıstemıyorum gecen sene cok cızdım, ben su an bunu yapmak ıstemıyorum gibi tepkıler verıyorlarmıs.bununla ılgılı ne yapabılırsınız dedı.ben de programımızdakı esneklıkten bahsettım.etkınlıklerımızın gun ıcınde sureklı degıstıgınden ancak sıralaması konusunda genelde cocukların durumlarına gore karar verdıgımızden.cok fazla cocukları kısıtlamadıgımızdan bahsettım.ama bu konu uzerıne daha fazla egılecegım.pekı bu konu hakkında sızlerın fıkırlerı neler??

Demekki çocuklar anasınıfında yaptığı etkinliklerle belli seviyeye gelmiş eeeee cevap basit sınıf öğretmenleri kendimizi geliştirelim.Biizm çocuklara da hergün pastel boyayla resim yaptırsan gına gelir.Araştıralım yeni etkinlikler bulalım.Resim dersleri yarı kurşun kalem yarı pastel boya resimlerle geçmez.

Hoş artık birinci sınıftan itibaren resim öğretmeni girebiliyor derslere.BUda olumlu olmuş sınıf öğretmeni arkadaşların yükü hafiflemiş olacak.Gerçekten çok zor bir bölüm

bence yeniliklere gidilmeli resim dersinde çocuklara sürekli resim yaptırılırsa gayri ihtiyari çocuklar sıkılır. kolaj çalışmaları daima çocukların ilgisini çeker. resim derslerinde farklı farklı etkinlikler yapılırsa ana sınıfındaki gibi bol çeşit o zaman sıkılma olmaz kanımca. bu birazda şundan ileri geliyor okulöncesi eğitimin yeterince yaygın olmayışından çünkü 1.sınıflara baktığınızda ana sınıfına gitmiş bir çocukla gitmeyen arasında çok fark var durum böyle olunca çoğu çocuk eline daha boya kalemi dahi almamış oluyor.

slm arkadaşlar benim sınıfımda 27 kişi var bunların 18 tanbesi erkek kızların 2 katı ve birde otistik çocuğum var.idareden yarmcı öğretmen talebinde bulunacam

hayır canım 27 kişi olurmu hiç.kesinlikle olamaz! MEB yazısına göre sınıftaki öğrenci sayısı 20 kişiyi aştığı zaman sınıf ikiye bölünür.aynı şekilde 10'un anltına düşmesi durumunda sınıf kapanır. Arkadaşım sen müdürünle konuş hemen sınıfını ikiye bölsün ve yine de sana acilen bi yardımcı öğretmen istesin...

Bence çok geç kalmışsınız.Bu kadar çocukla uğraşmak çok zor.Daha olmassa öğrenci velilerinden belli bir aylık alıp(15 Ytl gibi) yardımcı tutunuz.Yoksa bu sizin için öğretmenlik olmaktan çıkar.

ya arkadaslar hiç stajer gelmıyomu baya bı stajerı olmayan var ben lısedeyken 4kişi bı sınıfta staj yapıyoduk yer bulamamıstık neden boyle stajersız olurmu çok zor tek

kesinlikle sana katılıyorum neseli! benim sınıfımda da stajyer yok ve çok zorlanıyorum...saolsun bizim müdürümüz stajyer istemekte gecikmiş her sene geliyomuş ama bu sene başvurmamış:(bu yüzden çok sinirleniyorum!yardımcı alalım dedim ...ee ona da maaş vermek zorundayız öğretmenim demesinmi !!çıldırcaktım yaa.çok sinir!ben o çocuklara nasıl eğitim vereyim ki.şartlar öyle zor ki tuvalet bir tane inanırmısınız.hem kızlar hem erkekler aynı tuvaleti kullanıyor:(ben sınıfa hakim olmaya çalışırken biri tuvalete kalktıysa başka çocukta kalkıp sınıftan kaçıyo...kısaca çok zor:(

of ya çok üzüldum ve kendımı senın yerıne koydum çokkk zor ama stajerler kendılerı okul buluyolar bız kac okul gezmıstık bende seneye usta öğretıcılık düşünüyorum bakalım neler görcez

ya sormayın benm de derdim aynı 25 öğrencim var ve bunlardan 3 tanesi özel eğitimli..tek başıma olduum günler oluo...çileden çıkıorum yaa:( stajerim oluo ama her zaman değil...allah hepimize kolaylık versin

Ozgehan 20 değil.Yanlış anlaşılmasın.

Yönetmeliğin değişik 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında; “Bir gruptaki
çocuk sayısının 10 dan az, 25 den fazla olmaması esastır. Çocuk sayısı fazla olduğu
takdirde ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azamî çocuk sayısı dolmadan
yeni grup oluşturulamaz.” hükmüne yer verilmiştir.

pardon selçuk düzelttiğin için teşekkür ederim;)bana 20 den fazla olunca bile çok geldiği için aklımda öyle kalmış galiba:D:D
:thumbsup:

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri