Öğrenci sınıf sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLAYŞE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
arkadaşlar tamamıyle haklısınız bu konuda.o kadar kalabalık bir sınıfta öğretmenin verimi düşüyor gerçekten ama daha kötüsü de var inanın.25 kişilik sınıfta tam gün çalışmak....sabah 8 den akşam 5 ekadar çalışıyoruz ben ve öğretmen arkadaşlarım.akşam eve yorgun savaşçı olarak dönüyoruz(((ama yapılacak fazla da bir şey yok yönetmelik malum...

bende köy öğretmeniyim...
öğrenci sayım ise 24...
25 olsaydı ne yapardım acaba:)
düzenleme yapılması şart...

ayse0040' Alıntı:
çok haklısınız 31 tane öğrencim var sadece ben ilgileniyorum öğrenci sayısı az olmalı ki cocuk kendini ifade edebilsin.

Arkadaşım nasıl olur 31 öğrenci.Neden müsade ediyorsunuz bunun olmasına.Banada yılın başında 26 vereceklerdi çıkarttım bir tanesini listeden.şimdi 25 ,26 olmasınada kesinlikle izin vermeyeceğim.

malsef bunu mesleğin 2. yılında anladımki bu mesleği çocukları sevmeyen bir kişi asla yapamaz. herkesin de bir tahammül gücü var. bu gücüde kimse zorlamamalı. gün gelecek çocukları sevmekte belki yetmeyecek. maddi olanaksızlıklar,mevcut fazlalaığı,ekders,tenefüs vs. bütün sorunlar bizleri çok zorluyor.

hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz okudukça kendi yaşadıklarım aklıma geldi.Bazen mesleğimden soğuduğumu hissediyorum bugün müdürümüze söyledim sınıf mevcudunu oralı olmadı,halbuki sene başında müfettişler 15 i geçirmeyin müdürünüze söyleyin demişti.Söylüyoruz ama değişen birşey yokkk.Kimse bizi anlamaya çalışmıyor.ne yapalım hayırlısı....

şunu da söylemek gerekiyorki bu sorunun müdürle ilgisi yok yönetmeliğe göre 24 öğrenciye kadar kayıt yapılabilir. 25 öğrenci olduğunda da ikinci bir sınıf açılabilir,tabi milli eğitim 2. bir sınıfın açılmasına izin verir ve öğretmen ataması yaparsa. yapmazsa ne olur pek fazla bilgim yok heralde 25 veya üzeri öğrenciyle eğitim öğretime devam ediliyordur. edilmeye çalışıyordur.

beterin beteri var demişler arkadaşlar. öğretmenlik hyatımın ilk yılı olmasına rağmen benim 33 tane öğrencim vardı bu sene . üstelik 3-4 yaş grubu. çoğu tuvaletini bile yapamıyodu. 1 yılda çöktüm diyebiliim. 15 kişilik bir sınıf hayal gibi gelio bana. 6 yaş grubuyla çalışan arkadaşlar en azından küçük yaş grubyla çalışmadıklarından teselli bulabilirler:):) (her nekadar teselli olmasada)

benim demek istediğim 25 i ikiye bölmekti.

Amanimmmmm....benim Uygulama Yaptiğim Okulun Bir Sinifinda 40 öğrenci Vardi..25 Neki öğretmen Ve Ben 40 öğrenciye Bakiyoduk...hatta Bakmaya çalişiyoduk...:(:(:(

arkaedaşlar benim de geçen ıyl 28 öğrencim vardı
yardımcım ve eğitici kaynaklar da yok idi üstüne üstlük aydat d atoplanmıyordu bu yıl 18 öğrencim vardı ve ço daha rahat b
ir eğitim verebildim onlarai okulöncesi eğitimde ciddi bir düzenleme şart

öğretmenliğimin ilk 4 yılında kolejde çalıştım 15 öğrenciyle... sonra tayin istedim ve ilköğretimde çalışmaya başladım bir baktım 20 öğrenci o zamanlar yirmiydi bu ne ya dedim birden :)) tam ona alıştım 25 e çıktı üstelik bu sene stajyerde yoktu ilköğretim bünyesine vermiyorlarmış artık gerçi çok iyi bir yardımcım vardı ama yine de zor. allah yardımcımız olsun :))

33 öğrencim vardı bu sene, yeni eğitim yılında şimdi tedirgin oluyorum inşallah böyle bir mevcutla karşılaşmam bir daha, sayılara düzenleme gelmesi şart. Okulöncesi eğitimi açısından çocuk açısından ve öğretmen açısından bu mevcutlarla çok ezici geçiyor, verim ister istemez düşüyor, istenilen nitelikte eğitim veremeyebiliyorsunuz. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ciddiye alınmalı, yetkililer bu durumu görmeli artık.

bursa da çok iyi bilinen bir anaokulunda çalışıyorum ve bu yılki mevcut 41,üstüne bir de tam gün.........................................Ne dersiniz arkadaşlar?????????????

arkadaşım sınıf mevcudu en fazla 25 olabilir bu çok fazla bu durumda yeni sınıf açılması gerekir.

hem çocuklar, hemde sizin için çok zor hocam.
kaliteli bi eğitim ortamı sağlanması bu durumda imkansız bence...
çocuklar ve size yazık vallaha,
hocam şimdiden kolay gelsin, sabır diliyorum :(

bu yaz gittiğim seminerde okul öncesi genel müdürlüğnden gelen koordinatörün belirttiğine göre en yüksek sayı 25 ten 20 ye düştü 41 tam yarısı ve kesinlikle çok zor olur hocam mutlaka çözüm üretin allah kolaylık versin

sabır dilekleriniz için çok teşekkürler,gereken gerçekten de sadece sabır olacak galiba.Ben 2 yıllık bir öğretmenim bu okuıldan önce kocaeli de bir köy okulunda çalıştım ve 20 mevcutlu sınıf bile görmedim hayatımda ,şimdi iki katından bile fazla,ağlasam ağlancak ,gülsem gülüncek bir durum.

hocam eğer razı gelirseniz kimse size yardım edelim demez asla bu şekilde olmayacağını belirtmelisiniz yönetmelikten ve 25 ten 20 ye olan değişiklikten sözedin müfettişte gelse aynını söyleyecektir size

ya bu durumu neden milli eğitime belitmiyosunuz??
anlayamadım bu durumu...

çok çok çok çok çok kolay gelsin allah sabır versin

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri