Öğrenci sınıf sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLAYŞE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
arkadaşlar yönetmelik 25 den sonra yeni grup oluşturulmalı diyor.fakat sınıfım 20 öğrenciyi bile kaldırabilecek büyüklükte değilken,benim 27 öğrencim var.bu durumu milli eğitimin düzenlediği seminerde belirttiğimde ise aldığım yanıt hayli ilginçti.''merkezi olmayan okullarda talep varsa,talepleri geri çevirmemeliyiz'' denildi.söylediklerinden sadece bu cümle dahi yetti.bunu söyleyen milli eğitim yetkilileri.fakat okulda 2 anasınıfı(54 öğrenci) var.sürekli kayıt yaptırmak isteyenler oluyor.sınıfları dönüşümlü kullanarak 2 sınıf daha açmak istedik.yedekte sınıf açılmasını bekleyen 50-60 öğrenci var.ancak milli eğitimden 2 öğretmen daha istememize rağmen hala bir sonuç yok.arkadaşlar siz söyleyin talebi geri çevirmeyelim diyen milli eğitim yetkilerinin söyledikleri ile öğretmen göndermemeleri arasında tezatlık yok mu?öğretmen göndermeyerek talebi geri çevirmiş olmuyorlar mı?

ÇOK ÇOK ZOR. 19 ÖĞRENCİM VAR, YARDIMCIM DA VAR AMA ZORLANDIĞIM OLUYOR. İNSANÜSTÜ GAYRET LAZIM

Arkadaşlar sınıf mevcudum 33 benim. 13 kız 20 erkek. Yardımcım da var fakat eğitim ve birebir ilişkiler öğretmenin üzerinde tabiiiii. Yani çok zor gerçekten. Yapmak istediklerimi kalabalığa göre ayarlıyorum. Oyunların kurallarını ve şeklini değiştiriyorum, koşuşturmalı oyun oynatamıyorum mesela. Seyyar masamız var etkinlikler için. Sınıfımın olumlu yönleri herkes birbiriyle uyum içerisinde, sorunlu çocuklarım veya söz dinlemeyen çocuklarım yok. Algılamaları öyle güzel ki bana bazen fikir veriyorlar " sığamayız dimi öğretmenim, onun için ","kalabalık olduğuğumuz için onu yapamayız, şunu yapabiliriz ama dimi öğretmenim" şeklinde konuşmaları oluyor. Böyle idare ediyorum işte... Herkese kolay gelsin arkadaşlar :):):)

Arkadaşlar maalesef bu tür durumlarda pek işin yasal durumuna bakılmıyor.Bende 2 yıl köyde görev yaptım ve öğrenci sayım oldukça fazlaydı taşımalı eğitim idi sadece ben görev alıyordum.38 gibi filan olmuştu en son öğrencim zorlandım fakat maalesef kim geldiyse bir şekilde kaçmış o okuldan bende aynı nankörlüğü yapmak istemedim çocuklara ve işi sonuna kadar götürdüm...Velilerim yardımcı oluyordu bazı konularda...Yaşım küçüktü o açıdan zorlanmıştım sadece 20 yaşında bir başıma bir köyde zor ama güzel geçti bir çok ailem olmuştu bu sayede...Anlıyacağınız bazı durumlarda yönetmelik pek uygulanmıyor....

çok zor biz iki kişiyiz sınıfımızda 14 çocuk var yani ama bi tanesi otistik.iki kişi olduğumuz halde bazen çok zor geliyor açıkçası...senin işin daha zor bide tekmişsin...

Evet fundacım zor günlerdi şuan istemeden de olsa 3 yıldır kolejde çalışıyorum...
Bu arada işiniz zor kaynaştırma(ENTEGRASYON)eğitimde var Allah kolaylık versin bende vardı o dönem inan anlayabiliyorum seni...Ben hep yapıcı olmaya çalıştım zorlukları severim mücadeleci bir yapım var .....sana kolay gelsin ....
Başarılı bir öğretmen arkadaşımsın paylşımlarında sezinliyorum...

YELLOW' Alıntı:
Evet fundacım zor günlerdi şuan istemeden de olsa 3 yıldır kolejde çalışıyorum...
Bu arada işiniz zor kaynaştırma(ENTEGRASYON)eğitimde var Allah kolaylık versin bende vardı o dönem inan anlayabiliyorum seni...Ben hep yapıcı olmaya çalıştım zorlukları severim mücadeleci bir yapım var .....sana kolay gelsin ....
Başarılı bir öğretmen arkadaşımsın paylşımlarında sezinliyorum...

teşekkürler canım bide velisiyle uğraşıyoruz çocukta hiç bir ilerleme olmamasına rağmen ilerleme varmış gibi davranıyor...çocuğu ayrı ayrı psikologlara götürüyor bence kendisinin bi psikoloğa ihtiyacı var...

bu arada sen neden kolejde çalışmak istemiyorsun merak ettim?

Arkadaşım velin anlaşılan öncelikle çocuğunun bu durumunu kabullenmemiş o yüzden işin zor....Benim velim kabullenmişti bende rehebiltasyon merkezindeki öğretmenlerle işbirliğindeydim planımı ona göre hazırlıyordum.işin zor yetişkinler biraz zor yola geliyor.... Ama başarıcağına eminim..Kolej bana göre değil köyün tadı başkaydı bana göre....Sayısı herşeyi bir tarafa gözümü orda açtığım için olabilir belki....İllede memeleketimin kokusu ....

maalisef arkadaşlar benimde 33 öğrencim var ve tam gün çDüşünebiliyormusunuz.

İNANAMIYORUM YAA, YARDIMCINIZ VAR MI ARKADAŞLAR? BU DURUMDA ŞİKAYET EDİLEMİYOR MU?

25 den sonra bir sınıf açılması lazım arkadaşlar.Nasıl 30 küsür çocuk oluyor sınıfta akıl almıyor :(

ARKADAŞLAR OKULUMUN SABAHÇI SINIFINDA 7 ÖĞRENCİ VAR.DERSİNİZKİ SINIFIN KAPATILMASI LAZIM 10 ALTI OLDUĞU İÇİN AMA BURASI TÜRKİYE.

yönetmelikte yeni bir değişiklik olmadığına göre maalisef kafalarına göre alıyorlar öğrencileri.

bana 25 bile fazla gelirken 37 neymiş!!! benim okulumda 28 öğrenci vardı 2ye bölünmüştü. 12 öğrenciyle şanslıymışım yani :D

meltemyn' Alıntı:
selçuk bey bizim müdürümüzün söylediğine göre bu yıldan geçerli olmak üzere 25 değil 35 e çıkmış sayı.35 ten sonra yeni sınıf açılabiliyormuş ancak. ne kadar doğru bilmiyorum ama doğruysa çok sağlıksız :(

Müdürünüze laf soylemek bize düşmez ama yönetmelik şu şekildir. :
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü
Sayı : B.08.0.OÖG.0.07.01.03321/
1472
16/05/2006
Konu : Ana sınıflarında uygulanacak
eğitim şekli
(2)
Okulun diğer öğrencileri ve öğretmenleri öğle yemeği için evlerine gidebildikleri
halde, ana sınıfı çocukları ve öğretmenleri öğle saatlerinde okulda kalmaktadırlar. Mutfağı,
aşçısı ve yemek salonu bulunmadığı için öğle yemeği sorun oluşturan, ayrıca bu yaş grubu
çocuklarının dinlenme ve uyku uyuyabilmeleri için kampeti bulunmayan ana sınıflarında,
hem bu sorunların çözümlenmesi, hem de daha çok çocuğun okul öncesi eğitiminden
yararlanabilmesi için, ikili eğitim uygulamasına geçilmiş, yeni grup oluşturacak sayıda çocuk
bulunamaması durumunda da, yarım gün eğitime imkân sağlanmıştır.
Ana sınıflarında ikili eğitime geçilmesi nedeniyle, velilerden alınan ana sınıfı
aidatlarında da, indirim yapma imkânı sağlanabilecek ve velilerin ekonomik yükü
hafifletilecektir.
İlgi (a) Yönetmeliğin değişik 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında; “Bir gruptaki
çocuk sayısının 10 dan az, 25 den fazla olmaması esastır. Çocuk sayısı fazla olduğu
takdirde ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azamî çocuk sayısı dolmadan
yeni grup oluşturulamaz.” hükmüne yer verilmiştir.
İlgi (c) Yönetmeliğin 5 inci maddesi ile değişik İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin
9 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında ise; “Özendirici önlemlerle ilköğretim kurumlarında
ana sınıfı açılması ve öğrenci sayısının arttırılması sağlanır. Okulun öğretim şekline
bakılmaksızın ana sınıflarında ikili eğitim yapılır. Ancak, ikili eğitim için grup
oluşturacak sayıda çocuk bulunamadığı takdirde yarım gün eğitim de yapılabilir.”
hükmü yer almaktadır.
Bu nedenlerle,
Yukarıda sözü edilen mevzuat hükümleri uygulanacak ve ana sınıflarında okulun
öğretim şekline bakılmaksızın ikili eğitim yapılacak, çocuk bulunamaması nedeniyle ikinci
grup oluşturulamaması hâlinde de, yarım gün eğitim yapılacaktır. Ancak, 20052006
Eğitim
yılı ikinci kanaat döneminin sonuna yaklaşılması nedeniyle, uygulamaya 20062007
Eğitim
yılı ile birlikte başlanabilecektir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
İmza
Mehmet BİLGİR
Bakan a.
Genel Müdür

meltemyn' Alıntı:
selçuk bey bizim müdürümüzün söylediğine göre bu yıldan geçerli olmak üzere 25 değil 35 e çıkmış sayı.35 ten sonra yeni sınıf açılabiliyormuş ancak. ne kadar doğru bilmiyorum ama doğruysa çok sağlıksız :(
bizim şube müdürümüz  sayı 25 i geçince hemen öğretmen isteyin diye ısrarla söyledi yani sayı
25 benim öğrenci sayım 28 idi yeni öğretmen istedik şuan öğrenci sayım 23 tabiki en ideal sayı sınıfın büyüklüğüne göre ayarlanmalı bence en fazla 20 öğrenci olmalı, iletişim kurmak için öğrenciyi en iyi şekilde tanımak için ve bi sürü şey için sayının çok olmaması gerekir

selcukaydin' Alıntı:
25 den sonra bir sınıf açılması lazım arkadaşlar.Nasıl 30 küsür çocuk oluyor sınıfta akıl almıyor :(

müdüre bildirilip yazı gönderilmesi gerekir bu durumdan muzdarip olan öğretmen arkadaşlar müdüre bildirip il milli eğitime yazı göndermesi ve öğretmen istemeleri gerekir biz böyle yaptık müdürün istemediği bir durum olacağını sanmıyorum

bende staja gidiyorum ve 30 kişilik bi sınıftayım o kadar zor ki ve bu çok bilene merkezi bir okulda bunun çözümü yok gibi geliyor

arkadaşlar o kadar öğrenciyle napıyosunuz.bence bunu kabullnmeyin.benim 15 öğrencim var çok verimli geöio etkinlikler

Benim de geçen sene 35 öğrencim vardı. Okul müdürüne dilekçe yazdım. Yırtıp çöpe attı. İlçe milli eğitime gittim. "Senin daha ilk senen stajersin müdürünle iyi geçin idare et" dediler. Ne yazıkki bu tip olaylar çok yaşınıyor. Neyseki bu sene 24 öğrencim var sorun yaşamıyorum.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri