meltemyn' Alıntı:
selçuk bey bizim müdürümüzün söylediğine göre bu yıldan geçerli olmak üzere 25 değil 35 e çıkmış sayı.35 ten sonra yeni sınıf açılabiliyormuş ancak. ne kadar doğru bilmiyorum ama doğruysa çok sağlıksız
Müdürünüze laf soylemek bize düşmez ama yönetmelik şu şekildir. :
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü
Sayı : B.08.0.OÖG.0.07.01.03321/
1472
16/05/2006
Konu : Ana sınıflarında uygulanacak
eğitim şekli
(2)
Okulun diğer öğrencileri ve öğretmenleri öğle yemeği için evlerine gidebildikleri
halde, ana sınıfı çocukları ve öğretmenleri öğle saatlerinde okulda kalmaktadırlar. Mutfağı,
aşçısı ve yemek salonu bulunmadığı için öğle yemeği sorun oluşturan, ayrıca bu yaş grubu
çocuklarının dinlenme ve uyku uyuyabilmeleri için kampeti bulunmayan ana sınıflarında,
hem bu sorunların çözümlenmesi, hem de daha çok çocuğun okul öncesi eğitiminden
yararlanabilmesi için, ikili eğitim uygulamasına geçilmiş, yeni grup oluşturacak sayıda çocuk
bulunamaması durumunda da, yarım gün eğitime imkân sağlanmıştır.
Ana sınıflarında ikili eğitime geçilmesi nedeniyle, velilerden alınan ana sınıfı
aidatlarında da, indirim yapma imkânı sağlanabilecek ve velilerin ekonomik yükü
hafifletilecektir.
İlgi (a) Yönetmeliğin değişik 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında; “Bir gruptaki
çocuk sayısının 10 dan az, 25 den fazla olmaması esastır. Çocuk sayısı fazla olduğu
takdirde ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azamî çocuk sayısı dolmadan
yeni grup oluşturulamaz.” hükmüne yer verilmiştir.
İlgi (c) Yönetmeliğin 5 inci maddesi ile değişik İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin
9 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında ise; “Özendirici önlemlerle ilköğretim kurumlarında
ana sınıfı açılması ve öğrenci sayısının arttırılması sağlanır. Okulun öğretim şekline
bakılmaksızın ana sınıflarında ikili eğitim yapılır. Ancak, ikili eğitim için grup
oluşturacak sayıda çocuk bulunamadığı takdirde yarım gün eğitim de yapılabilir.”
hükmü yer almaktadır.
Bu nedenlerle,
Yukarıda sözü edilen mevzuat hükümleri uygulanacak ve ana sınıflarında okulun
öğretim şekline bakılmaksızın ikili eğitim yapılacak, çocuk bulunamaması nedeniyle ikinci
grup oluşturulamaması hâlinde de, yarım gün eğitim yapılacaktır. Ancak, 20052006
Eğitim
yılı ikinci kanaat döneminin sonuna yaklaşılması nedeniyle, uygulamaya 20062007
Eğitim
yılı ile birlikte başlanabilecektir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
İmza
Mehmet BİLGİR
Bakan a.
Genel Müdür