Bugün alan değişikliği kararnamem geldi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERPL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:10
bende çocuk gelişimi çıkışlıyım,fakat okul öncesinde çalıştığım için kararnamem okul öncesi geldi.bizimde liseye geçme hakkımızı elimizden alıyorlar.itiraz dilekçesi verdim ,nasıl sonuçlanacağını merak ediyorum.bir sürü söylenti var. bilgisi olan varsa yazsın...

inci 33 arkadaşım, sizin yeni kararnameden sonra görev yeriniz değiştimi? hala alan derslerine mi giriyorsunuz? itiraz dilekçesi yazdınız mı,ne yazdınız,nereye yazdınız?dilekçe verme süresi geçtimi?ben de sizinle aynı durumdayım o yüzden soru yağmuruna tuttum sizi

bencede bu bize yapılmış bi haksızlık. bende çocuk gelişimive okul öncesi eğitimi mezunuyum seçim yapmamızı istiyolar. itiraz dilekçesi yazdım ve böyle bir tercihte bulunmak istemediğimi yazdım, bakalım ne olacak.

arkadaşlar ben çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünden mezunum 12 yıldır okulöncesi öğretmeni olarak çalışmaktayım.çarşamba günü kararnamem geldi orada alanım okulöncesi diye değiştirilmiş.Ben önce olayı anlamadım ve yazıyı imzaladım.Sonraki gün bu durum kafama takıldı internete girerekalan değişikliği ile ilgili yazıları iyice inceledim ben yazıyı imzalamakla hata yapmışım artık kendi branşım olan meslek lisesi çocuk gelişimi öğretmenliğine geçemeyecektim.aslında dilekçe ile bakanlığın yaptığı alan değişikliğine itiraz hakkım varmış bende dilekçemi yazıp kararnameye ekledim ayrıca diplomamımfotokopisinide ekleyip okula verdim.memurumuz sağolsun millieğitime yetiştirdi.

arkadaslar yukarda yazdıgım gıbı ben ıtıraz dılekcemı verdım fakat ilceden dılekce verdıgim taktırde
benım su anda görev yaptığım okulda (okul öncesındeyım)norm fazlasına cıkacagım kız mesleklisesindede açık olmadıgı ıçin herhangi bır okul öncesıne gorevlendırılecegım söylendi.benım okul oncesınde çalısmaya ıtırazım yok sadece bıransım yıne cocuk gelişimi olsun istiyorum.nasıl sonuclanacagını bende bılmıyorum inş.hayırlısı olur..

inci23 benim kararnamem gelmedi bekliyorum ama bakanlıktan bilgi aldım kesin okul öncesi bu dönemi tamamlayacağım söyleniyo yani mayısta tayinim zorunlu ama benim idarem benim yanımda ellerinden geleni yapıyorlar sağolsunlar

arkadaşlar ben dava açmayı ciddi şekilde düşünüyorum yapılan haksızlığa seyirci kalmamalıyız lütfen okul öncesi mezunu arkadaşlar sessiz kalmayalım açıkcası bişey çıkacağını sanmıyorum lisede kalmak da istemiyorum ama hakkımı aramalıyım biz öğrencilerimize bunu öğretmiyor muyuz 6 yıllık emeğim birikimim hiçe sayılmamalı

bazı arkadaşlar liseye atanmamız anlamsız diyorlar kabul ediyorum ama bu alanda epey yol katedidince haksızlık gibi geliyor ayrıca lisede verdiğimiz derslerin hepsini üniversitede gördük sadece girişimcilik yoktu o ders de zaten kaldırıldı şuan birlikte çalıştığım çocuk gelişimci arkadaşımdan daha fazla birikimim var

ben ondokuz mayıs üniversitesi okul öncesi öğretmenliği mezunuyum.5 yıl önce kız meslek lisesi uygulama anaokuluna atamam yapıldı.geçen yıl lise kısmına okul öncesi öğretmenini çocuk gelişimi derslerine verince bu yılda norm kadro fazlalığı oluştu ve hizmet puanım düşük olunca beni ilköğretime görevlendirdiler.açıkcası seneyede neler olur merak ediyorum.

ayrıca ben geçen hafta raporluydum ne resmi bir yazı ne de kararname gördüm şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

artık mezun olunan bölümler dahilinde atama yapılacak.. okulöncesi mezunları sadece okulöncesi eğitim kurumlarına atanabilecek. ancak kızmeslek liselerinde açık varsa geçici görevlendirme yapılabiliyor. ama çocuk gelişimi mezunları kız meslek yazabilecek. serpil arkadaşımızın durumunu anlamadım zaten okulöncesi/çocukgelişimi öğr. olarak 2003 ten beri atama yapılıyordu artık bu sene bu ibare kalktı ve sadece mezun olduğunuz bölüm dahilinde kararnameniz geliyor, ama mezun olduğunuz bölüm mesleki eğitim fakültesi ve anabilimdalı ilköğretim değil de çocukgelişimi ise o zaman kararnamenize eklenebilir.. bir de kızmeslek lisesinde çalışan okulöncesi mezunu arkadaşlarınn okul müdürünün isteği ile de kararnamesi çocukgelişimi öğr. olarak gelebiliyor. dediğim gibi bu durum okuldaki öğretmen açığına bağlı, ama okul öncesi mezunu olup da kız meslek lisesine atanmak artık yok, ancak kızmesleğin uygulama sınıfına atanabilirsiniz..

banada kararname geldi ama yalnız okul öncesi yazıyor çocuk gelişimi bölümü kaldırılmış

Arkadaşlar bende selçuk mesleki eğitim fakültesi çocuk gelişimi ve ev yönetimi bölümü anaokulu öğretmenliği mezunuyum bagımsız anaokulunda görev yapıyoırum alan degişikliği yazısı bizim okulada geldi itiraz dilekçesiyle çocuk gelişimi bölümüne geçiş yapabilirmiyim.Nasıl olacak şimdi ?

hocam son gün geçmedi mi, sizin ile mi geç geldi

son gün geçtiğimiz Cuma günüydü arkadaşlar ve malesef ben de anaokulu öğrt. mezunu olduğum için imzaladım.Artık sadece okul öncesi oldu atama branşım.

arkadaşlar alo 150 numarayı arasak bir sonuç alabilirmiyiz
BİMER Uygulamalarının Çalışma Şekli Nedir?
BİMER uygulaması kapsamında Kaymakamlık, Valilik ve Bakanlıkların tümünde “Halkla İlişkiler Müracaat Büroları” kurulmuştur.Ancak “Alo 150” hattını cevaplamak üzere sadece valiliklerimizde çağrı merkezleri bulunmaktadır.Kaymakamlık ve Bakanlıklar’ a “Alo 150” hattı üzerinden ulaşılamaz.

“Alo 150” numarası herhangi bir ilimizden arandığında o ilin valiliğinde ki halkla ilişkiler görevlisi telefonu açar.Önündeki bilgisayarda Başbakanlık web sayfası üzerinden telefonla arayan vatandaşın kişisel bilgilerini ve müracaatının konusu ve detaylarını kaydeder.Daha sonra kayıt altına alınan bu müracaat Valilik’ teki yetkili tarafından Kaymakamlık, İl Müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğü’ne sistem üzerinden gönderilir.Gönderilen müracaat Kaymakamlık, İl Müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılır ve müracaat sahibine cevap verilir.

“Alo 150” numarasına yapılan müracaat herhangi bir Bakanlığı veya Başbakanlığı ilgilendiriyor ise yine valilik halkla ilişkiler görevlileri aracılığı ile Başbakanlık web sayfası kullanılarak sistem üzerinden Başbakanlığa gönderilir.Buradaki değerlendirme sonrasında müracaat Bakanlık Yetkilisi tarafından Bakanlığın ilgili birimine yine sistem üzerinden gönderilir ve müracaat ilgili birim aracılığıyla cevaplandırılır vatandaşa da cevap verilir. Verilen cevaba ilişkin detaylar sisteme kaydedilir.

Bu sayede yerel düzeyde çözülebilecek müracaatlar Bakanlık ve Başbakanlığa gelmeden cevaplandırılır.Böylece zaman ve paradan tasarruf edilmiş olur.

BİMER uygulaması bir yazılım ile web üzerinden yapıldığı için yurdumuzun en ücra köşesinden yapılan müracaat ve bu müracaata ilişkin yapılan işlemler Başbakanlık’ tan koordine ve takip edilebilmektedir.

BİMER sistemde Valilik ve Valilik kapsamındaki Kaymakamlık, İl Müdürlüğü ve Bölge Müdürlükleri ile Bakanlıklar’ ın Merkez Teşkilatı, Genel Müdürlük, Müstakil Daire Başkanlığı ve yine Bakanlıklar’ ın bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşlarına kullanıcı adı ve sisteme giriş şifresi tahsis edilmiştir.Tüm kullanıcılar her gün kullanıcı adı ve şifresi ile BİMER programına girer ve o gün kendisine gelen müracaatları cevaplandırır.

BİMER uygulamasında valilikler , il kapsamındaki kaymakamlıkların, il müdürlüklerinin ve bölge müdürlüklerinin koordinasyon ve takibinden sorumludur.Yine Bakanlıklarda merkez, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarına BİMER aracılığı ile gönderilen müracaatların takip ve koordinasyonundan sorumludur.

Her ay Valilik ve Bakanlıklara yapılan müracaatların sayılan, konularının ne olduğu, müracaatların ne kadarının olumlu, ne kadarının olumsuz cevaplandığı ve müracaatların cevaplandırılma süresi sistem tarafından rapor haline getirilir.Bu rapor her ay Sn. Başbakan, tüm Bakanlıklar ile Valiliklerimize (Valiliklere ilişkin rapor İçişleri Bakanlığı’na) gönderilir.

BİMER’ e Yapılacak Müracaatların Kapsamı Nedir?

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, Dilekçe Hakkının Kullanılması Hakkındaki Kanun, Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na yapılacak müracaatlar ile İnsan Hakları İhlallerine ilişkin müracaatlar BİMER’ e yapılabilir.

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Kapsamındaki her türlü bilgi BİMER aracılığı ile talep edilebilir. Ancak bilgi edinme talebinin yazılı yapılması zorunluluğu bulunduğundan “Alo 150” hattı üzerinden sözlü bilgi talebinde bulunulmaz.Kaymakamlık, Valilik ve Bakanlıklar’ ın Halkla İlişkiler Müracaat Bürosu’na şahsen gelinerek bilgi edinme talebinde bulunulabileceği gibi, Başbakanlık web sayfası üzerinden de bilgi edinme talebinde bulunulabilir.

Dilekçe Hakkının Kullanılması Kanun kapsamındaki her türlü istek, şikayet ihbar, görüş ve öneri BİMER üzerinden tüm iletişim seçenekleri kullanılarak yapılabilir. BİMER’ e Dilekçe Hakkının Kullanılması Hakkındaki Kanun kapsamında yapılacak ihbar veya şikayet müracaatlarında, müracaat sahibinin kişisel bilgilerini bildirme zorunluluğu yoktur.Ancak müracaat sahibinin kişisel bilgilerini vermeme durumunda kendisine müracaatına ilişkin bilgi verilemez.Bu durumda müracaat sahibi sistem tarafından kendisine verilen numarayı bildirerek “Alo 150” hattından veya www.basbakanlik.gov.tr adresinden müracaatının durumunu öğrenebilir.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na yapılacak müracaatlar BİMER aracılığı ile yapılabilir. En az genel müdür veya eşiti seviyedeki kamu görevlilerinin etik davranış ilkelerine aykırı uygulamaları hakkındaki müracaatlar sistem üzerinden Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na gönderilir. Kurul tarafından müracaata ilişkin yapılan işlem sisteme kaydedilerek müracaat sahibine bilgi verilir. Diğer kamu görevlilerinin (genel müdür seviyesi altındaki unvanlar) etik davranış ilkelerine aykırı uygulamaları hakkındaki müracaatlar, ilgili kurumun yetkili Disiplin Kurulu'nca incelenmek üzere sistem üzerinden ilgili kurumlara gönderilir. Burada yapılacak işlemler sisteme kaydedilir ve müracaat sahibine bilgi verilir.

arkadaşlar birde atama kararnamesi okulöncesi olup kız meslekte çalışan arkadaşalr haftalık maaş karşılığı dersiniz kaç sat yazarsanız sevinirim benim18 acaba doğrumu yoksa çocuk gelişimi derslerini okuttuğum için 15 mi olması gerekir?

eğer kız meslek lisesinin çocuk gelişimi bölümünde çalışıyorsanız maaş karşılığınız 20 saattir. 15 saat kültür dersi öğretmenlerinin maaş karşılığıdır. 18 saat ilköğretimde ya da uygulama sınıfında çalışan anasınıfı öğretmenlerin maaş karşılığı saatidir. sizin nasıl 18 saat yazmışlar hayret, çünkü meslekçilerin maaş karşılığı 20 saattir.

bende meslek lisesindeyim okul önceci olduğumuz için maaş karşılığı 18 saat 15 saat kültür dersleri nn

Ben Metem de çalışıyordum maaş karşılığı 18 saatti.İlköğretimde maaş karşılığı 15 saat okutuluyor.Siz yinede ilçe milli eğitime sorun.Daha doğru bir yanıt alabilirsiniz.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri