Bugün alan değişikliği kararnamem geldi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERPL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:10
arkadaşlar ben de aldım atama kararnamesini ama bu kararnameden bişey anlayamadığım için personel şefimin yanına gittim. ne personel şefi ne de ildeki bu işlerle ilgilenen kişi bir açıklama yapamadı. ben okul öncesi öğretmenliği/çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunuyum. beni okul öncesi öğretmenliğine geçirmişler. şimdi ben eğer bu atamaya itiraz edersem eski alanımı aynı şekilde bırakacaklar. ama itiraz etmezsem eğer sadece okul öncesi öğretmeni olarak görevime yeniden başlayacağım.

bunun açıklaması bizim liselere atanabileceğimiz anlamına felan gelmiyor bence. tam tersi çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenlerini mesleki eğitim veren uygulama sınıflarında boş olan kontenjanlara yeniden atama yoluyla görevlendirecekler. okul öncesi öğretmenleri de bu kurumlarda çalışamayacak. bu işde de yine siyaset kokuyor ama hadi neyse.. durup duruken bu değişikliğin anlamı ne anlayabilmiş değilim.

tam bir anlayan varsa çarşambaya kadar açıklama yaparsa çok sevinirim.

bencede seninkinde yanlışlık oldu çünkü okulöncesinden mezun olan arkadaşlarımın kilerilerinde hepsi okulöcesi olarak düzeltimiş biz artık lisede görev yapamayacağız bunu bakanlıktan aradım bilgi edindim.

bencede haklısınız arkadaşlar.yani mkarakaya ve ufuk arslan arkadaşımız.bencede öyle.artık lisede görev almayacaz.bizim aradaşada gelmişl.biz artık lisede görev alamayacaz dedi.yani artık biz sadece anasınıfı ve anaokulları kalldı.lise yok.

benimkinde yanlışlık yok zaten okul öncesine çevirmişler. diğerlerine de baktım ilçemizde çalışan bütün arkadaşlar okul öncesine geçirilmiş. lise de çalışan arkadaşlarımınkiler de okul öncesi olmuş. gerçekten bir mantık yürütemiyorum itiraz etsem mi?/etmesem mi? karar verebilmiş değilim..

bence bu duruma dava açalım akdaşlar kazanılmış hak ve anayasanın eşitlik maddesine aykırı diye ne dersiniz

dava açmamıza gerek yok ki eğer bu atmanın iptal olmasını istiyorsan çarşamba 12:00 a kadar dilekçeni milli eğitim e ulaştırman yeterli o zaman değişiklik yapamazlar

hocam okul öncesi mezunlarını zaten çocuk gelişimi alnına gecemeyeğine göre dav açılmalı

arkadaşlar bu konuda bir bilgi eksikliği var.5 yıldır atama kararnamemde okul öncesi\ çocuk gelişimi öğretmeni yazarken bu gün itibarı ile okul öncesi olarak değiştirilmişim. irtibata geçtiğim birçok arkadaşım benimle aynı durumda.

personel genel müd.yazısı okul öncesi mezunlarının alan değşiklği ilgili dilekçe baknalığa gönderilmeyecektir diyo

Arkadaşlar saçmalık şurda ben öss de Okul öncesi öğretmenliğini kazandım Üniversitede lisede staj yapmadım Kpss'le atanırken kararnemem Okul öncesi/Çocuk gelişimi öğretmeni olarak yazıyordu ilk atamayla liseye atandım ve tecrübesizken 11 derse girdim.Bana göre lise stajı yapılmadan derse girilmesi çok saçma.

gökyüzü perisi sana aynen katılıyorum. bende anaokulu öğrt. bitirdim şimdi okulumda çocuk gelişimi öğretmeni olmadığı için lise derslerine ben giriyorum uygulama anaokulunuda usta öğretici. ben lisede ders anlatmak için eğitim almadım hiç bir şey bilmeden sınıfa giriyorsun benim lise öğretmenlerim bize nasıl ders anlattıysa onlara göre davrandım bende
birsürü çocuk gelişimci okul öncesine girerken okul öncesi ve anaokulu öğrt. de derse giriyor. ben işimi yapmak istiyorum okul öncesinde daha verimli olacağımı biliyorum
başarılar diliyorum.

Birde ben okulda almadığım derslere de girmek zorunda kalıyordum.Araştırma Teknikleri ve Girişimcilik derslerine.Hergün okulda anlatacağım derslere çalışmak zorunda kalıyordum.Bir sürü derse girince kalite de düşük oluyor tabiiki.Üniversitede Müzik dersi aldık ancak müzik öğretmeni değiliz çok zorlukları var.Üniversitede okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencilerine lise stajı verilmeden lise öğretmeni olarak atanmayı çok doğru bulmuyorum.

arkadaşlar burada yanlış anlaşılma var, Ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Kız meslek lisesinde fiilen çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Alan değişikliği Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 28.12.2007 tarihli yazısı ile okula geldi. Orada atama branşı farklı olup da halen fiilen farklı alanlarda görev yapan öğretmenleri ilgilendiriyor. Ben fiilen çocuk gelişimi ve eğitimi branşında görev yaptığım için müracaatta bulundum. Burada önemli bir nokta okul öncesi öğretmenliği,anasınıfı,anaokulu öğretmenleri kız teknik öğretim genel müdürlüğüne bağlı liselerde fiilen çocuk gelişimi ve eğitimi alanlarında görev yapıyorlarsa böyle bir geçişi öngörmüştür.

mehmet hocam şimdi benim branşım(mezun oldugum alan) anaokulu öğrt. ama ben çocuk gelişimi derslerine fiilen giriyorum öğretmen olmadığı için. bu durumda benim alan değişikliği için dilekçe vermem gerekiyor öylemi baranşımın çocuk gelişimi olması için - ve çocuk gelişimci olmak istemiyorum yinede dilekçe vermek gerekli mi?
cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bu konuyu uzn süredir taki ediyorum bu alan değişikliği kız teknikle alakalı değil,personel genel müdürlüğü hazırladı bu atama kararnamelerini yani çocuk gelişimi bölümü dışındakiler alan değişikliği yapamaycak bu bir gerçek,anaokulunda çalışmak isteyen arkadaşlaara 60 yaşına geldiğinizdede anaokulunnda çalışmak isteyecekmisiniz?bence bu konuya dava açalım çocuk gelişimciler her türlü okula atnırken okuul öncesi sınırlı yerlere,çocuk geişimini istemeyen arkadaşlar fazla atam yeri tercih yapman göz çıkarmaz

İtiraz dilekçelerinizi verirken diplomalarınızında fotokopisini ekliyorsunuz.Eğer diplomanızda sadece okulöncesi öğretmenliği yazıyorsa dikkate almayacaklardır.Ben çocuk gelişimciyim benim bile dilekçemi önemseyeceklerini düşünmüyorum.

arkadaşlar sadece meleki teknik eğitim fakülteleri mezunları başvuru yapabiliyormuş. hem ne yapacaksınız ki.. iki sene sonra başka bir yere tayin isteyeceğinizi düşünün. atama isteyeceğiniz yerler belli meslek liseleri ve.. ve.. ben bulamıyorum varsa bilen ben de öğreneyim. ama okul öncesi öğretmenisiniz ve atama isteyecekseniz köyler de bile anasınıfları, anaokulları vb. var hangisine gitmeniz daha kolay. bir tane olan meslek lisesinde iki öğretmenli yere mi? sayısız anasınıfı anaokuluna atanmak mı kolay olacak.. ben itiraz etmiyorum.

arkadaşlar bana da geldi kararname bu okulöncesiöğrt/çocuk gel.öğrt mezun olan arkadaşlara geliyor ya okulöncesi öğrt. yazan atama kararnamesini kabul ederseniz liselere atanma şansının kalktığını biliyorum (tabi lisede çalışmak isteyenler için) eğer imzalarsanız sorun yok bundan sonra sadece okulöncesi öğretmenliği yapacaksınız.Ben imzalamayı düşünmüyorum çünkü liseye atanma gibi bir durumum olursa derse girmek isterim.

alan değişikliği ile ilgil dava açalım bence de, kazanırız...

bu kararname kazanılmış bir hakkın mantıksızca alınması resmen...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri