merhaba,
kararnamelerde kendi adınıza bitirdğiniz fakülte çge ve okul öncesi diye yazıyorsa kesinlikle ben çge öğretmeni olacağım diye bir lüksünüz yok.
müdür sizin kararnamenizi değiştiremez sadece okulda öğretmen açığı var ise çge branşında derse alır sizi.
okul öncesi öğretmeni olarak kalıyorsunuz bu mesleği yaptığınız sürece..
anasınıflarında ve kızmeslek liselerinin uyg. anaokullarında kalıyorsunuz.
görev yaptığım okulda bölüm birleştirildiğinde çge ve okul öncesi öğretmenleri olarak 16 kişiydik.ve çge bölümü mezunu öğretmenlerden hiç kimse anaokulunda derse girmek istemiyor ve bütün türkiye geneli kız meslek liseleri uyg anaokullarında çok büyük sorunlar yaşanmakta idi ve bakanlık bölümü ayırmakta buldu çözümü sanırım .çünkü ;hizmet puanı daha çok olan öne geçiyordu ,diğeri hep batı illerinde çalıştı ise yılı çok olsa bile hizmet puanı düşük oluyordu.
sonuçta aşağıdakiyukarıdaki öğretmenler olarak ayrıldı çge branşı öğretmenleri.
müdür her gün ''bende yukarı derse çıkmak istiyorum, beni aşağıdan bu anaokulundan alın'' diyen öğretmenlerle uğraşıyordu.
bu sadece bizim okulda değil bir çok okulda yaşanmıştır.
sonuç olarak bölüm mezunları diplomalarında çge mezunu yazanlar lisede derse giricek artık.
açık konuşmak geRekirse ,ÇGE bitiren öğretmenler sanki farklı bir formasyon almış gibi anaokulu öğretmenlerini aşağılıorlar.
yakında kız meslek liseleri uyg anaokullarına kimse tayin istemeyecek.
okul mdürü bile aşağıdaki öğretmenler yukarıdaki öğretmenler olarak ayırım yapıyor.yeni mezun olavcak arkadaşlara bu mesajım.
zümrelerde bile anaokulu öğrtmenleri eğer anaokulu açık ise;müdür ''siz katılmayın sizi ilgilendiren bir konu yok,lise kısmını ilgilendiriyor.siz anaokulunda okulun öğretmenlrinin çocukları varsa onlara bakın diyor''bakıcı olarak görüyor. ve okulun öğrtmneleri anaokulu açık kalsın müdüre hnm,yoksa toplantıda çocuklarımız ortalıklarda dolanır diyebiliyor.''
kısaca ;örgütlenmiş bir bakıcı muamalesi görüyor anaokulu öğrtmneleri kız mslk liseleri uyg anaokullarında. şu an branş ayrıldı,ve anaokullarındaçalışan çge olarak kararnamesi değişen öğrtmneler iple çekiyor ,derse çıkmayı ..
yakında anaokulunda çalışacak öğrtmen kalmayacak bana göre..
nyse arkadaşlar çok uzun yazdım sanırım.
çalışma hayatında bir çok boyut var.
herkese başarılar..