Bugün alan değişikliği kararnamem geldi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERPL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:10
Bugün Benim Için De Gelmiş Yazi Müdürüm Gösterdi Ben Zaten Sadece Okul öncesi Eğitim Mezunuydum Yazida çocuk Gelişiminden Okul öncesine Geçtiniz Gibi Bişeyler Yaziyordu Anlamadiğim şuki Benim Alan Da Değişiklik Yapilmamiş Ama Yapilmiş Gibi Tekrar Yazilmiş

Ya Bana Henüz Böyle Bir Kararname Gelmedi Branşim çocuk Gelişimi Ama Anasinifinda Görev Yapiyorum Bu Konu Ile Ilgili Detayli Bilgiye Nasil Ulaşabiliriz Acaba Bilgisi Olan Varmi Tşkl.

arkadaşalr bu kararname banada geldi hatta bunu için milli eğitime gittim bilgilendirme şu şekilde okul öncesi mezunları çocuk gelişim öğretmeni olarak liselere atanamayacak çocuk gelişimi öğretmenleride okul öncesi öğretmeni olarak ilköğretimlere atanamayacak beni bu şekilde bilgilendirdiler kısacası okul öncesi ve çocuk gelişimi bölümleri ayrılmış neden böyle bi uygulamaya gidildi anlamadım

arkadaşlar bu alan değişikliği ile ilgili net bir bilgi edinen var mı ben çocuk gelişimi mezunuyum fakat
ilköğretimde çalışıyorum bir daha hiç liselerde görev yapamayacakmıyım kararnamem henüz gelmedi cevap yazarsanız sevinirim

iyi akşamlar arkadaşlar alan değişikliği yapmak istemediğimize dair bir dilekçe örneği gönderirseniz sevinirim.

arkadaşlar organize olalım tepkimizi ortaya koyalım dava açalım gibi bir takım şeyler yazılıp çiziliyor ama gerçekten bu iş üstüne olan dava açan yada ne bilim hakkımızı geri almak için ciddi bir çalışma yapılMADIĞI kanaatindeyim.herkes birilerinden bir şeyler bekliyor.sonuçta hepimize olacak olan.

LÜTFEN CİDDİ OLAN TEPKİ KOYAN BİZİMLE BUNU PAYLAŞSIN

sımdı sonuc olarak ne herkes farklı bişi soluyo okul oncesi öğretmenliği mezunları kız meslek lıselerıne atnıyomu atanmıyomu

atansa bile kml kalmadı memlekette kardeş çocuk gelişimi bölümleri kapanıyor.gerekçe piyasa doydu.

bende bu sene mezun olucam ozaman ısım sansa kaldı desene kendı alanımıda sevyrm tabı ama lıseye de atanmayı ısterım

lise de çalışıyodum anasınıfına geçtim tavsiye ederim.lise anasınıfından daha ii değil.tabi bence

dogrudur pek cok kısıden bu sekılde duydum ama olabılrse tabı once kendım bunu gormek ıstyrm

eğitim sen bu konuda dava açmış arkadaşlar

evet arkadaşlar bu konuyu genel müdürlüğe sordumdava açsan bile şu an anasınıfında çalıştığın için red cecabı gelir dediler ben çocuk gelişimi mezunuyum 3 yıl lisede çalıştım 3 haftadırda anasınıfındayımben liseyi tercih ederim ben orada daha verimli olduğumu düşünüyorum ama maalesef eş durumu nedeniyle okul öncesine geçmek zorunda kaldım ve şu an merkezdeki bütün liselerde dolu bana göre iki branşada haksızlık yapılıyor

arkadaşlar dava açan varmı, yada bir hukukçuyla bu konuyu görüşüp dilekçe yazdıran var ise paylaşırlarsa çok sevinirim.

arkadaşlar bu kolaylıkla anlaşılabilir bişey.
örneğin benim atama kararnamemde okul öncesi/çocuk gelişimi yazıyodu.
şimdi tercih yapmam gerekti.
istersem "okul öncesi"ni, istersem de "çocuk gelişimi"ni seçebilirdim.
ben okul öncesini seçtim.
sonuçta çalışma yeri daha çok!
"bir ilde anaokulu/sınıfı mı daha çok, meslek lisesi mi?" die düşündüm ve bu kararı werdim.
bu sizin elinizde.
ama bişeyi anlayamadım:
siz bi kararın altına imza mı attınız!? bazı yazılardan bu anlaşılıyor!!

bu kararı siz wereceksiniz!
"ben şu bölümü istiyorum" diye idareye dilekçe werecektiniz.
o da üst yazıyla mem'e bildirilecekti.
(ben okul müdürüyüm) öğretmenlerimden istekleri doğrultusunda dilekçe aldım ve ona göre mem'e ilettim!!!
hatta öğretmenlerimden birisi çocuk gelişimi mezunu ama okul öncesini tercih etti. bu tamamen size kalmış..

ve "okul öncesi"ni seçenler, sadece anaokulu ve anasınıfında;
çocuk gelişimini seçenler de sadece meslek lisesinde çalışabilecek.

branşlara ayrıldık yani.
kolay gelsin

başarılar..

ben gazi eğitim okul öncesi mezunuyum ilk atama kararnamemde okul öncesi\çocuk gelişimi geçiyordu yeni gelen kararnamede şu var "...mezuniyetleri çocuk gelişimi ve eğitimi alanına kaynak olmayan okul öncesi öğretmenlerinden çocuk gelişimi ve eğitimi alanına geçmek isteyenlerin dilekçeleri gönderilmeyecektir" evet alan değişikliği yapıldı branşlaşıldı ama bize sordular mı hayır seçme şansımız yok onlar seçmişler bizim adımıza ve örgütlü hareket etmemiz gerekiyor bakanlık dilekçeleri asla dikkate almayacağını söylüyor ama biz hakkımızı aramalıyız,dava açıldı evet ama bizlerde dilekçe yazmalıyız çünkü alan değişikliği için seçme şansımız yok mezun olduğumuz alanda devam etemktercihini biz yapmalıyız ama bana gelen yazıdan ve devamından anlaışılan o ki okul öncesi mezunları bu kurumlarda çocuk gelişimi mezunları liselerde çalışacak ama daha geçenlerde bir okul öncesi liseye atanmıştı bu bize verilimiş bir haktı atamada bizim isteğimiz olmadan bu hakkı almamaları için tepki vermeliyiz ama hep birlikte

ben gazi üniversitesinde çocuk gelişimi ve okulöncesi eğitimi öğretmenliğinde okudum.diplomada hem çocuk gelişimi hemde okulöncsi öğretmenliği yazıyor.liselerede staja gittim.özürlülerede.aile eğitiminede.anasınıfınada.Heryere koşturduk.ama şimdi sadece okulöncesi öğretmeni branşı yazıyor ilsiste.Türkiyede 1 sene sonra ne olacağı belli olmuyor.Bizlere plan yapın diyorlar.Amerika da başkanın 10 sene sonraki toplantısı bellidir.Türkiye de yarın ne olacak bilinmiyor.Yolluklar verilmez dendi sonra hepsini geri verdiler.Ne yapıyorlar anlamadıkki.Öğretmen piyon.Nereye koyarsan orada çalışıyor.Seneyede başka birşey gelir.

arkadaşlar bu kararname ile alanımız değişiyor ve artık liseleri unutmamız gerekecek çünkü eger çocuk gelişimini istersek sadece liselere atanabileceğiz okul öncesi kurumları ve anasınıfları bu durumda kapanacak ona göre ben mersinde çalışıyorum atamaya bakan arkadaşla görüştüm bana bunları söyledi

merhaba,
kararnamelerde kendi adınıza bitirdğiniz fakülte çge ve okul öncesi diye yazıyorsa kesinlikle ben çge öğretmeni olacağım diye bir lüksünüz yok.
müdür sizin kararnamenizi değiştiremez sadece okulda öğretmen açığı var ise çge branşında derse alır sizi.
okul öncesi öğretmeni olarak kalıyorsunuz bu mesleği yaptığınız sürece..
anasınıflarında ve kızmeslek liselerinin uyg. anaokullarında kalıyorsunuz.
görev yaptığım okulda bölüm birleştirildiğinde çge ve okul öncesi öğretmenleri olarak 16 kişiydik.ve çge bölümü mezunu öğretmenlerden hiç kimse anaokulunda derse girmek istemiyor ve bütün türkiye geneli kız meslek liseleri uyg anaokullarında çok büyük sorunlar yaşanmakta idi ve bakanlık bölümü ayırmakta buldu çözümü sanırım .çünkü ;hizmet puanı daha çok olan öne geçiyordu ,diğeri hep batı illerinde çalıştı ise yılı çok olsa bile hizmet puanı düşük oluyordu.
sonuçta aşağıdakiyukarıdaki öğretmenler olarak ayrıldı çge branşı öğretmenleri.
müdür her gün ''bende yukarı derse çıkmak istiyorum, beni aşağıdan bu anaokulundan alın'' diyen öğretmenlerle uğraşıyordu.
bu sadece bizim okulda değil bir çok okulda yaşanmıştır.
sonuç olarak bölüm mezunları diplomalarında çge mezunu yazanlar lisede derse giricek artık.
açık konuşmak geRekirse ,ÇGE bitiren öğretmenler sanki farklı bir formasyon almış gibi anaokulu öğretmenlerini aşağılıorlar.
yakında kız meslek liseleri uyg anaokullarına kimse tayin istemeyecek.
okul mdürü bile aşağıdaki öğretmenler yukarıdaki öğretmenler olarak ayırım yapıyor.yeni mezun olavcak arkadaşlara bu mesajım.
zümrelerde bile anaokulu öğrtmenleri eğer anaokulu açık ise;müdür ''siz katılmayın sizi ilgilendiren bir konu yok,lise kısmını ilgilendiriyor.siz anaokulunda okulun öğretmenlrinin çocukları varsa onlara bakın diyor''bakıcı olarak görüyor. ve okulun öğrtmneleri anaokulu açık kalsın müdüre hnm,yoksa toplantıda çocuklarımız ortalıklarda dolanır diyebiliyor.''
kısaca ;örgütlenmiş bir bakıcı muamalesi görüyor anaokulu öğrtmneleri kız mslk liseleri uyg anaokullarında. şu an branş ayrıldı,ve anaokullarındaçalışan çge olarak kararnamesi değişen öğrtmneler iple çekiyor ,derse çıkmayı ..
yakında anaokulunda çalışacak öğrtmen kalmayacak bana göre..
nyse arkadaşlar çok uzun yazdım sanırım.
çalışma hayatında bir çok boyut var.
herkese başarılar..

Arkadaşim,tesbitlerin çok doğru.Ben de k.m.l.de çalışıyorum benim okulumda da aynı durumlar fazlasıyla yaşanıyor uyg.sınıfında çalışan öğretmenlere sınav görevi verilmiyor,toplantılara çağrılmıyor,gelen resmi yazıları en son onlar görüyor...okuldaki hiçbir şeyden haberin olmuyor,sonra da 'neden kimse burda çalışmak istemiyor'diyor okul müdürü.Müdürler ayrım yaptıklları için bu öğretmenlere de yansıyor ve iki bölüm öğretmenleri arasında sürekli çatışma yaşanıyor.sözün kısası k.m.l ler kesinlikle huzurla çalışılacak okullar değil

,

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri