Bugün alan değişikliği kararnamem geldi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERPL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:10
ya boş verin ya anasınıfı daha rahat
boşverin milletin ne dediğini. anasınıf öğretmenleri kendilerini kanıtlasın. boş bir branş olmadığını herkese gösterin.müdürün sizin işlerinizden anlamaması daha iyi. yoksa hep mudahele etmelerini mi istiyonuz.
tabi çalışma alanımız ne kadar genişlerse o kadar iyiydi. yani hem kml hem anasınıf. ama ne yapalım. ben oklön mezunuym şimdilik kml de çalışmayı düşünmem ama ilerde ne olur bilemem

Arkadaşlar bu kararname bize de geldi. ayrıca şuan süresi doldu bu başvuruların.Benim elimde de var.okul öncesi öğretmenliği/ çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünden mezun olanlar için bu hak tanındı. kararnameler buna göre değiştirilecek. yani okulöncesi öğretmenliği alanını seçenlerin kararnameleri sadece anasınıfı öğretmenliği olarak değişecek. liseyi isteyenlerde çocuk gelişimi ve eğitimi olarak kararnameleri değişecek.Fakat ben idareye sordum ,eğer şimdi kabul etmediysek bu hakkımız bir daha olmayacakmış. Kararnamemiz bir daha değişmeyecekmiş.
Ben şuan istemiyorum diye kabul etmedim ama ileride umarım bir kez daha hak tanınır. Mesleğin ilk yıllarında kesinlikle anasınıfı öğretmenliği yapmak gerekiyor bence. Çünkü en kalıcı bilgi yaşayarak öğrenilendir. Sadece Kitaplardan değil deneyimlerimizden faydalanarak lisedeki öğrencilere ders verilmeli.

Hocam Bende 2001 Atamasinda Atandim Benİm De Karanamemde Okul Öncesİ Yaziyor Hangİ AŞamalardan GeÇerek Hakkinizi Elde Ettİnİz Ne Yapmam Gerekİyor Alan DeĞİŞİklİĞİ İle İlgİlİ Yazi Da Okula Gelmedİ Okul MÜdÜrÜmde Bu Konu İle İlgİlİ Tam Bİr Bİlgİye Sahİp DeĞİl Ya Da Benİ Oyaliyor Benİ Aydinlatmaniz MÜmkÜnmÜ

diplomanız da ne yazıyor ise bitirdğiniz bölüm o bölüme geçebilirsiniz.
anaokulu öğretmenliğini bitirdi iseniz;
kesinlikle anaokulu öğretmenisiniz ilsis bilgilerinize bakınız
orda yazar ..
anaokulunu bitiren hiç kimse çge öğretmeni olamaz artık..

bize soran felan yok.
benim kararnamem geldi bile
okul öncesi öğretmenisiniz artık diyor.
geçmiş olsun:)

umarım sendikalar görevlerini yaparlar.

serpl hocam alan değişikliği ile ilgili yazı geldiğinden bahsediyorsunuz yazıyı forma eklerseniz konu tam olarak anlaşılır ve hangi bölüm mezunusunuz da karaneme dediğiniz şekilde geldi

arkadaşlar..mesleki eğitim fakültelerinin çocuk gelişimi bölümünden mezun olanlar ,mezuniyet alanlarına okulöncesi eklenerek atamaları yapıldı bu yıla kadar..oysa çocuk gelişimi öğretmenliği olarak tercih yaparak üniversite sınavına girdiler..okulöncesi/anaokulu mezunları ise mezun olduklarında atama karanamelerinde okulöncesinin yanısıra çocuk gelişimi eklenerek atandılar.onlarda üniversite tercihlerinde okulöncesi yada anaokulu öğretmenliği yaparak okudular..iki branş birbirinden ayrı..ama her iki branşın atama karanamelerinde okulöncesi/çocuk gelişimi yazınca kaos oldu..atamalarda çocuk gelişimciler liseye atanmaları gerekirken anaokullarına atanarak ,anaokulu mezunu olan arkadaşların kadrolarını aldılar,anaokulu öğretmenleride liseye atanarak çocuk gelişimcilerin kadrolarını aldılar..bu durumdan kimsenin suçu yok..tek suç bakanlığın..ayrımı zamanında yapsaydı bu kargaşa ortamı doğmazdı..

şimdi düzeltmeye çalıştılar.mesleki eğitimden çocuk gelişimi eğitimi bölümünden mezun olanları çocuk gelişimi öğretmenliğine ,okulöncesi ve anaokulu öğretmenliğinden mezun olanlarıda ilköğretim ve anaokullarına atamak ve bu kaos durumunu ortadan kaldırmak için genelge yayınladılar.Şimdi herkes diplomaya göre atandı ve ilsiste esas mezun oldukları branş yazıyor..

okulöncesi olupta çocuk gelişimi olarak branşları gelen arkadaşların atamalarında bir yanlışlık olmalı çünkü personel daire başkanlığından yapılan açıklamaya göre böyle olması imkansız..atamalarda problem çıkar..çocuk gelişimciler için bu uygulama dezavantaj çünkü her lise dolu ve norm fazlası var..şimdi bu uygulamanın sonucunda ,çocuk gelişimciler norm fazlası olunca ilçlerin kml ne atanacaklar..yani kilometre sayacaklar..okulöncesi daha avantajlı çünkü heryerde açık olacak ve istedikleri okullara gidebilecekler..ayrıca ekderslerini her ay eksiksiz alacaklar..ben kml de öğretmenim..şimdiye kadar tam ekders ( 18 saat olarak ) hiç alamadım..üstüne üstlük daha fazla çalıştım..ders saatlerim bölük pörçük..birde üstüne sorunlu gençliık..ha birde norm fazlası..oysa anaokulu daha rahat ve daha zevkli..ışıldayan ,mutlu gözler,sevgileri yalın,çıkarsız..

ben bazı arkadaşlara şu konuda katılmıyorum..bakıcı olarak görülmekten,okulda olan olayları en son duymaktan yakınıyorlar..okuldaki olaylardan uzaklar ,ne güzel kimseye karışmadan kendi sınıflarının hakimi olarak özgürce öğretmenlik yapabiliyorlar..zümre yok ,bir çok evrakla uğraşmak yok..bakıcı değil baştacılar bence,minicik yüreklere sevgilerini verdikleri ve içlerindeki çocuğu ortaya çıkardıkları için..

Arkadaşim,tesbitlerin çok doğru.Ben de k.m.l.de çalışıyorum benim okulumda da aynı durumlar fazlasıyla yaşanıyor uyg.sınıfında çalışan öğretmenlere sınav görevi verilmiyor,toplantılara çağrılmıyor,gelen resmi yazıları en son onlar görüyor...okuldaki hiçbir şeyden haberin olmuyor,sonra da 'neden kimse burda çalışmak istemiyor'diyor okul müdürü.Müdürler ayrım yaptıklları için bu öğretmenlere de yansıyor ve iki bölüm öğretmenleri arasında sürekli çatışma yaşanıyor.sözün kısası k.m.l ler kesinlikle huzurla çalışılacak okullar değil

,
bende kız meslekdeyim aynen katılıyorum,sen çalışıyosun ödülleri bölüm şefleri alıyor,acayip şekilde ayrımcılık var bakıcı gözüyle bakıyolar velisi de idareciside izin almak istesen çocuklar ne olacak deme haklarına sahip gibi hissediyolar kendilerini v. b.....kısacası nefret ediyorum artık k.m.l. den
aslında sorunum şu;ben nakış öğretmenliği çıkışlıyım,atamam okulöncesi olarak yapıldı gelen alan değişikliği kararnamesini bende imzaladım branş değişikliği olduğu takdirde geçiş yapamıycakmıyım acaba mili eğitime soruyorum kimse bişey bilmiyor...,benim durumumda olup da forumda olan arkadaş var mı merak ediyorum

Arkadaşlar saçmalık şurda ben öss de Okul öncesi öğretmenliğini kazandım Üniversitede lisede staj yapmadım Kpss'le atanırken kararnemem Okul öncesi/Çocuk gelişimi öğretmeni olarak yazıyordu ilk atamayla liseye atandım ve tecrübesizken 11 derse girdim.Bana göre lise stajı yapılmadan derse girilmesi çok saçma.

bizde lise stajı yapmış olmamıza rağmen 8 yıldır anasınıflarında çalışıyorum.bir yıl başvurdum branşını değiştir dediler,sonraki yıl başvurdum sizin zaten branşınız açık ne değişikliği dediler saçmalık saçmalık saçmalık.kendi yaptıklarından ilgilenen hiç bir çalışanın tam anlamıyla haberi yok

ben yeni atandım okul öncesi öğretmenlği mezunuyum(eğitim fakültesi) başvuru yapabilyor muyum

benim de alan değişikliği ile ilgili yazım geldi. çocuk gelişimi mezunuyum ama okul öncesi diye değiştirilmiş itiraz hakkım var mı yada ne yapmalıyım bilginiz var mı

okul öncesi öğretmenleri 2006 dan bu yana sadece anasınıflarına vb. kurumlara atanabiliyorlardı. liseler kapalı görünüyordu. bende bu şartlarda bir anasınıfına atandım. bugün bir düzültme yazısıyla kararnameme okul öncesi eğitimi ( çocuk gelişimi ve eğitimi) öğretmeni ibaresi eklenmiş. artık liselere geçiş imkanımız olacak. ilgilikere duyrulur.

arkadaşım ilköğretimde anasınıfında çalıştığımız için çocuk gelişimci olmamıza rağmen bizim branşlarımızı okulöncesi olarak değiştirdiler. sizin nasıl anasınıfında çalışıp çocuk gelişimci olarak branş değiştirdiğinizi anlayamadım

Ben çocuk gelişimi mezunuyum,anasınıfında çalışıyorum,bu yıla kadar kararnamemde çift branş vardı (okul öncesi ve çocuk gelişimi),2 ay önce okula gelen branş değişikliği yazısıyla okul öncesi öğretmeni olduğum iletildi imzaladım,hiç itiraz etmediğim halde itiraz hakkım olmadığına dair bir yazı daha geldi onu da imzaladım.Çünkü okul öncesinde çalışmayı lisede çalışmaya tercih ederim.Bilginize.

bugün ilsis bilgilerinde çge öğretmeni yazan arkadaşlar için anadolu öğretmeni olmak için son gündü.başvuran arkadaşlar var mı?

NEDEN SENDİKA YETKİLİLEri DAVA SÜRECİNİ ETKİLYECEK OLAN KIZTEKNİĞİN 31.12.2007 TARİH VE 5119 SAYILI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KONULU YAZISINI DAVAYA EKLEMİYORLAR.ÇÜNKÜ BU YAZI OKULÖNCESİNDEN ÇOCUK GELİŞİMİNE GEÇİLEBİLECEĞİNİ BELİRTİYORDU.SAYGILAR

arkadaşlar bende 17 yıllık okulöncesi öğretmeniyim bu sene okulda bize artık diplomanızda mezuniyetinizin ne yazdığına göre kararnameler değişti dediler ve okulöncesi öğrt. kabulediyorum diye bir form imzalattılar bunada diplomamızda okulöncesi öğretmenliği yazdığı için mecbur bırakıldık ve lise öğt. giremiyoruz artık ,farklı bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.daha önce kararnamemizde okulöncesi ve çocuk gelş. ve eğt. yazıyordu.

ben daha önede yazmışım yazı bana yanlış aktarılmış ben de sadece okul öncesi olrak göünüyorum arkadaşlar ya kaç keredaha aynı şeyi yazacağım. müdürüm bu şekilde değiştiğini sanmış. ben de ilk başta böyle sandım ama araştırınca herkesten hiçbir farkı yok kararname nin

ya arkadaşlar bu konu hakkındaki net sonuç nedir şimdi??
neler yapılması gerekiyor??

benim istanbulda bir arkadaşın vardı benimle aynı dönem mezun (okul öncesi öğretmenliği mezunuyuz)

ona şubat ayında kararname gelmiş ve okul öncesinin yanına çocuk gelişimide eklenmiş kararnameyi imzalamış...

şuan ilsisteki bilgilerinde alan değişikliği ibaresi var ve çocuk gelişimide eklenmiş durumda...

bana öyle bir yazı tebliğ edilmedi...nedir bu anlamadım bilgisi olan var mı..?

arkadaşlar daha öncede yazdım ama neden kimse bi cvp yazma zahmetine girmiyor.ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum.2006 da mezun oldum ve 2 yıldır iöo sözleşmeli olarak çalışıyorum.geçen şubat meb bana bir karar nağme gönderdi 'okul öncesi öğretmenliği/çocuk gelişimi öğretmenliği olan atama branşınız okul öncesi öğretmenliği olarak değiştirilmiştir.' hiç birsey anlamadım bu yazıdan ve aradan biraz zaman geçince araştırdım ki herkese seçme şansı sunmuşlar ama benim ki emrivakini yapmışlar.benim maduriyetimden kim sorumlu şimdi.benim bulunduğum ilçede kız meslek lisesin de 3 tane norm kadro açığı var alanımı çocuk gelişimi olarak değiştirip liseye geçmek istiyorum.bunu nasıl yapmalıyım.bura daki mem gittim pek birşey bilmiyorlar.meb e e-mail attım cvp yok hala.bi bilgisi olan varsa lütfen yardım edin yol göstern arkadaşlar.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri