4- Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk güneşisiniz! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz.Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!
Mustafa Kemal Atatürk.
Milli egemenlik uğrunda canını vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun.” diyen Mustafa Kemal ATATÜK’ü , vatan ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, sizleri onların huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve müzik öğretmeni ……………..yönetiminde İstiklal Marşı’mızı söylemeye davet ediyorum
Sayın Konuklar,
Bugün Türk çocuğunun en büyük bayramını kutlamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz.Atatürk diyor ki “Ulusların istikballeri gelecek nesillere bağlıdır
Atatürk diyor ki:
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir
"Ey yükselen yeni nesil... İstiklal sizindir.Cumhuriyeti biz kurduk siz yaşatacaksınız
15- Atatürk Diyor ki : Gençler, siz almakta olduğunuz irfan ve terbiye ile insanlık meziyetinin vatan sevgisinin fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız
"Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, yok olur."
"Yeni Türkiye'nin öz cevheri ulusal egemenliktir.Ulusun kayıtsız şartsız egemenliğidir."
“Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize, durmadan, yorulmadan yürüyecektir.”M.Kemal ATATÜRK
Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Mustafa Kemal ATATÜRK
“Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca, hürriyet ve istiklâle sembol olmuş bir milletiz.” Mustafa Kemal Atatürk
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir
Vatanı korumak çocukları korumakla başlar
Çocuklarını sağlıklı ve bilgili yetiştiremeyen uluslar,temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılır
“Egemenlik hiçbir mana, hiçbir şekil ve hiçbir renkte ve belirtide ortaklık kabul edemez. Bir ülkeyi ele geçirmek ve o ülkede yaşayanlara egemen olmak için yeterli değildir. Bir milletin ruhu ele geçirilmedikçe, bir milletin direnç ve isteği kırılmadıkça, o millete egemen olma imkanı yoktur.”
“Milli hakimiyet, milletin namusudur, haysiyetidir, şerefidir.”
“Hürriyetin de eşitliğin de adaletin de dayanağı milli hakimiyettir
Türk tarihinde 23 Nisan’ın ayrı bir yeri ve önemi vardır. 23 Nisan, artık hasta yıkıldı öldü zannedilen bir milletin el ele, sırt sırta, gönül gönüle vererek, Atatürk’ün önderliğinde ilk Türkiye Büyük Millet Meclisini Topladığı kutlu gündür.”
Korku üzerine hakimiyet bina edilmez.
* Yeni Türkiye Devleti’nin yapısının ruhu, milli egemenliktir. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir.
* Bu memleket tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve sonsuza kadar Türk olarak yaşayacaktır.
ATATÜRK DİYOR Kİ
* Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
* Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.
* Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.
* Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.
benimde ihtiyacım vardı bu gün net bunları buldum. dilerim işinize yarar