Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

Tepki Skoru
0
Hocam GeÇmİŞ Olsun GerÇekten İnsanin İftİraya (boyutu HİÇ Farketmez) UĞramasi Çok KÖtÜ Ve Kirici Bİr Durum.hele De KÜÇÜk Çocuklarin Akillariyla..bİldİĞİmİz Üzere Bİzİm ÖĞrencİlerİn Hayal GÜÇlerİ Ve Olaylara BakiŞ AÇilari Çok Çok Farkli Ve Kafalarinda Kurduklari DÜnyada YaŞiyorlar.dedİĞİnİz Gİbİ Bİde EĞİtİm GÖrmÜŞ İnsanlarin BÖyle Davranmalari BİlİnÇsİzce İnsani Daha Çok Kiriyor.İnŞallah Bu YaŞadiĞiniz Son KÖtÜ Olay Olur.sevgİyle..

Tepki Skoru
0
sumru hocam o günden sonra veliyi ne gördüm ne de sesini işittim.çocuk zaten servisli geliyor.ailede sanırım benden kaçıyor;çocuklarının durumunu bile sormaya gelmiyorlar.işin ilginç tarafı bu olay yaşanmadan önce öğrencim annesine okulda hiçbirşeye katılmadığını söylemiş her etkinliğe katıldığı halde.bende annesine aksini söyleyince veli bayağı şaşırmıştı duruma.demek ki çocukta aileyi yanıltma durumu var.bunu bildikleri halde şikayete gelmeyi ihmal etmediler ama.o olay nedeniyle çocuktan birsüre uzak durdum elimde olmayarak.daha yeni yeni normale dönüyor ilişkimiz;sıcaklaşıyor.aile neden oldu bu duruma malesef.

Tepki Skoru
0
umarım hiçbir meslektaşım buna benzer olaylar yaşamaz .çok üzücü.

Tepki Skoru
0
:(( eğitim şart öncelikle velilere...
çok üzücü.....

Tepki Skoru
0
Geçmiş olsun hocam üzücü oldukça bilinçsiz bir aileymiş. Dikkatimi çeken müdürünüzün onların şikayeti üzerine yanınıza gelmasi ve durumu söylemesi. İnsan ilişkilerinde bir adap vardır. Öğretmenle görüştünüz mü diye sormamış mı ki...görüşmediyse iş çıkmazdaysa müdür sorgulayabilir bence. Öncelikle öğretmenle veli arasında bir sorundur. Yani benim müdürüm böyle konularda çok bilinçli, öğretmenini her zaman korur ezdirmez ve aileye de kızardı öğretmeninize sormadan bana niye geldiniz diye. Aileye belli etmeden ayrıca daha sonra öğretmenle gerekirse konuşurdu. Böyle de olması gerekir.

Tepki Skoru
0
bana yorumlarıyla destek olan bütün öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim.cimi hocam haklısınız.bu olayda müdürümün tavrı da aslında yanlıştı.dün sınıfta ne oldu diye sorması bile içinde bir şüphe uyandığını gösteriyor aslında.bunu sormak yerine (beni 6 seneden beri tanıdığına göre) veliye daha katı bir tutum izlemesi gerekirdi.benim öğretmenim böyle birşey yapmaz diyebilmeliydi.kendisi malesef müdürlükte yeni olduğu için sanırım bu olayın çevrede duyulmasından korktu.ve ona yansımasından.aklıma başka bir ihtimal gelmiyor.ama o sırada yaşadığım şokun etkisiyle ki arkadaşlar gerçekten çok şaşkın bir vaziyetteydim.onun bu tutumunu sorgulayamadım.çünkü beklemediğiniz bir anda beklemediğiniz kişilerden ve kesinlikle beklenmedik inanılmaz bir suçlamayla karşılaşıyorsunuz.bu durumu anlayabilmek için yaşamak gerekiyor sanırım.ama kimsenin bu yargısız infaz olayını yaşamasını istemem o da ayrı bir konu:(
Allah daha beterinden korusun hepimizi...

Tepki Skoru
0
geçmiş olsun arkadaşım ama şurası bir gerçekki biz çocuklarla birlikte aileyi de eğitmeye çalışıyoruz.Hele de kendini okumuş ,herşeyi bilen bir tavıra büründüren cahil veliler hiç çekilecek gibi değil.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bunun birinci sebebi herkes bizi bakıcı olarak görüyor.Aileler çocukları başından savmak için anasınıfına gönderiyorlar.

Tepki Skoru
0
Artık bunları aşmanın vakti gelmedi mi??? Üzmeyin tatlı canınızı... atalarımız ne demiş... ELİN SÖZÜYLE ÇORBA PİŞİRİLMEZ... dışardan gelen söylentileri kendinizi göstererek alt edebilrisiniz... En azından buna çalışılmalı... başarılar...
SEVGİYLE KALIN...

Tepki Skoru
0
merhaba
Okul öncesi programda belirtildiği üzere aile katılımı çalışmaları yapıyoruz. Benim merak ettiğim nokta, velilerinizin bu katılım çalışmalarına olan ilgisi nasıl,ya da bu çalışmalardan verimli sonuçlar alabiliyormusunuz.
Biz velilerimizi toplantıda bile tam göremiyoruz, aile katılımını nedemek olduğunu anlatsak da veli ziyaretini bile çay içip pasta yiyebileceğimiz bir ortam gibi görüyorlar..
Özellikle aileyi sınıf etkinliklerine katmaya çağırdığımızda farklı tavırlar sergiliyorlar(işimizi alaya alma, egosunu tatmin etme vs) bu yüzden çoğu çalışmalardan aileleri uzak tutuyorum :) sizlerin düşüncelerini öğrenmek beni sevindirecektir.
saygılar sunuyorum

Tepki Skoru
0
oooo benim ailelerim süpeeerrr.Hepsi katılıyorlar ve 2. dönemde olacakmı diye soruyorlar.Neler yapıyorlar neler.Boncuklardan anahtarlıklar.Kağıt bardaktan mumluklar ve soba boyasından mumlar.Alçılardan süsler.Ben çok eğleniyorum.Onlarda çok eğleniyor.Gitar çalanlar mı ararsınız.Anne baba birlikte katılıyor bazıları çok güzel oluyor.İşi eğlenceli hale getiriyorum.Hepsinin fotoğrafını çektim.Onlardan güzel bir sunu hazırlayacam.Zaten cd ye kopyalayıp karne ile birlikte verecem hepsine ki bazı gelmeyenlerde o çocukların ve velilerin mutlu şamatalı hallerini görüp heveslensinler.2. dönemde gezi , kermes , çay v.b. etkinlikler yaparız.Uçurtma şenliği gibi etkinlikler yaparız diyorum.Velilerimin bir kısmı çalışıyor ama çocuklar evde öyle bi anlatıyorlarki izin alıp geliyorlar.Velilerin yaptıklarınıda evlere gönderiyorum.Tavsiye ederim.Bu iş yılmakla olmuyor.Eninde sonunda onların çocukları ve onlarda işin ucundan tutmak zorundalar.Bu ene erken yaşta olursa çok daha ii olur.Gelmeyen burun kıvıran veli olursa çocuğunuz sınıfta anne babayı görmek istiyor.Onun hevesini nasıl kırarsınız diyorum.Yani ikna oluyorlar.Hazırlayacağım sunuyu burayada yollayacam.

Tepki Skoru
0
benim velilerimde isteyerek katılırdı... hatta çok hoşlarına gidiyordu... en azından çocukarının nasıl bir ortamda olduğunu görüyorlardı... hatta bazı velilerim sınıftaki eksikleri söyleyip veli toplantısnda dile getirmişti... onuda birlikte tamamlamıştık... Ayrıca okul öncesi eğitimi söylemekle bazen anlatamıyoruz... onları işin içine katmak herşeyi daha iyi anlatır diye düşünürüm... tabi ki belli bir plan ve düzen içerisinde olmasına dikkat etmeliyiz... emel hocama da katılıyorum...

Tepki Skoru
0
Ben de veli kaltılımından süper verim alıyorum.Proje ödevlerimiz,minder yapımımız,ev etkinliklerimiz....vb her konuda sağolsunlar söylediğimi yapmaya çalışıyorlar.Çok da güzel sonuçlar alıyoruz.Tek başına öğretmen çocukları bir noktaya götürebiliyor,veli desteği olmazsa o noktada tıkanıp kalıyor.Veli-öğretmen işbirliği eğitim-öğretimin tamamlayıcısı bence.

Tepki Skoru
0
velilerime asla laf söyletmem.öyle iyi ve ilgililerki...hepsine 10 üzerinden 10 veriyorum.bugüne kadar hep beni savundular,benden habersiz doğumgünü partisi hazırlamışlar benim için okulda hep beraber kutladık.bu zamana kadar hiçbir pürüz ve sorunla karşılaşmadım.inşallah 2. dönemde böyle huzurlu geçer.toplantılarda aile katılım çalışmalarında hep destek oldular.açıkçası kendimi hiç yalnız hissetmedim.velilerimle rahatlıkla konuşabiliyor,görüşlerini alıyorum.saygılılar.aidatları 2 gün geçirseler mahçup oluyorlar.davranışlarından anlıyorum.bu arada devlet okulunda usta öğreticiyim.12 öğrencim var.bu düzenin ve saygının hiç bozulmamasını diliyorum....

Tepki Skoru
0
Çocukla ilgilenme 5
Beslenme hazırlamadaki temizlik ve özen 5
Aile katılım çalışmalarına iştirak 5
Öğretmene saygı 7
Düşünerek konuşma :) 3

puanları bole

Tepki Skoru
0
hemde çalıştığım kurum kenar mahallede mezarlık dibinde küçük ama sıcak bir yer.

Tepki Skoru
0
Bence ogretmen olarak gorulmeme konusunda yanılıyosunuz.
Her meslek için sinir bozucu yorumlar yapılabilyor.
Her meslekte mesleginin hakkını vermeyen insanlar oluyor ve genellemelere meslegini iyi yapanlar da dahil edilip karalamalar yapılıyor. bu sandece okul oncesi ogretmenligine yapılmıyor emin olun:)
Bu siteye uye oldugumdan beri yaptıgınız calısmaları mesleginize bakıs acınızı o kadar buyuk bir keyifle takip ediyorum ki.
Soylenen sozlerin sevkinizi kırmasına izin vermeyin.
her insanın takdirini kazanmak imkansız bir olay. gorevinizi layıgıyla yaptıgınız zaman bunun verdigi huzur size yeter.
zorlugunu bilemem ama gercekten cok onemli cok temel bir meslege sahipsiniz.:474cu:

Tepki Skoru
0
bende yorumlarınıza katılıyorum. aslında çoğusu o minicik çocuklara okul kavramını aşılayıp bilinçli insanlar olmalarını sağlayanın biz olduğunu bilmiyorlar. düşünürsek anne- baba sevgisiyle büyüyecekleri sırada onlara sevgi ve şefkat aşşılayan bizleriz. yeri geliyor kendi canımızdan öte geliyorlar. bunları söyleyenlerin kendi mesleklerinide takmadıklarını düşünüyorum ki bu da hayatlarını da kale almadıklarını gösterir. davranış bozukluğu seziyorum bu tür konuşmaları duyumsadığım insanlarda. takılmamak gerek öyle konuşmasını ve düşünmesini bilmeyen insanlara... :)) BİZ İŞİMİZİN NE OLDUĞUNU VE NASIL OLDUĞUNU BİLİYORUZ .ÖĞRETMELERİNE İHTİYACIMIZ YOK...

Tepki Skoru
0
Çocukla ilgilenme : 5
Beslenme hazırlamadaki temizlik ve özen :4
Aile katılım çalışmalarına iştirak :7
Öğretmene saygı : 9
Düşünerek konuşma : 7
benimkiler de böyle olurdu sumrucuğum :) öpüyorum..

Tepki Skoru
0
evet ya cok haklısınz...bide demezler mi aksama kadar bebeklerle oyun oynuyosunuz baska yaptınız bişey mı var diye çıldırıyorum ya...bazen yorgunlukdan yemek yemeği unutup uyuya kalıyorum....bunu sadece arkadasımızn dediği gibi bizler yanı meslek taslarımız bilr ...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle