Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sormak İstedikleriniz

Tepki Skoru
0
mrb ; ben okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim.okul öncesi müfettişi olabilmem mümkünmü ; ne yapmam gerekiyor?Şimdiden teşerkkürler.

Tepki Skoru
0
merhaba
anaokulumuzun demirbaşlarını deftere yazacağız A B C diye ama nasıl yazılacak bilmiyoruz A ya ne Bye ne Cye ne yazılıyor
teşekürler:36_15_4:

Tepki Skoru
0
Merhaba ben kendime ait bilgisayar kullanıyorum planlarımı da bilgisayarımdan takip ediyorum kağıt israfı olmasın diye birde teknolojiden faydalandığım için günlük planlarımı kağıda çıkarmıyorum teftişte bu bir problem yaratır mı? Müdürüm çıkarmana gerek yok dedi ama yine de sormak istedim.Teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
bakanlık tarafından hizmetiçi eğitim kursuna resen alındığımı öğrendim,fakat ben herhangi bir başvuruda bulunmamaştım,,katılmakla yükümlüyüm,,eğitim yılı içerinde olduğu için öğrencileriminden 10 gün ayrı kalmak istemiiyorum. ne yapmalıyım..

Tepki Skoru
0
merhabalar hocam.ben aöf okul öncesi öğretmenliği 2.sınıf öğrencisiyim.bölümümü bitirince pdr de yüksek lisans yaparak pdr öğretmeni de olabilirmiyiz.?yani branşımız pdr olarak değişir mi?bir yerde duydum ve çok merak ettim.teşekkürler.

Tepki Skoru
0
Sayın hocam; ben 10 yıllık kadrolu öğretmenim. Yeni bir şehire atandım.Bu okulda anasınıfı parası bütün okulda kullanılmak istenmekte. Daha öncesinde fotokopi makinası tamiri, toner ihtiyacı, bilgisayar tamiri vs. diyerek ödeme yaptık . Ama bunun sonu gelmemekte. Şimdide tehtit edercesine para istenmekte yönetmeliği söylediğimdede beni ayrı baş çekmekle suçlanıyorum . Sınıfımın ihtiyaçları karşılanmamakta ilk öğretim varken sana harcayamayız denilmekte. Nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında yardım edermisiniz.

Tepki Skoru
0
Sayın hocam

Ben bu sene ilk defa ev ziyaretleri yapmayı planlıyorum. ancak neye göre bunu yapabileceğimi de bilemiyorum.
zaten şimdiye kadar da yapmamamın sebebi de bilemememdi.
Bu konuda çok eksiğim var diye düşünüyorum. daha tecrübeli arkadaşlar belki bunları aşalı çok olmuştur ama benim için çok yeni konular.
Bu eksiğimi kapatmak için yardımlarınızı bekliyorum.
Benim aklıma takılan bir kaç soru var hocam.
Bunlardan ilki biz ev ziyaretleri yapacağız ama aileleri neye göre ve nasıl değerlendireceğiz.
Ailelerle bereaber ev ziyareetlerinde yapmamız gereken etkinlikler olmalı diye düşünüyorum ayrıca,bu çalışmanın amacına ulaşması için.
Bunun için elimizde bir kağıt veya bir form olacak mı?
Eğer bizim neye göre değerlendireceğimliz belli değilse biz ev ziyaretlerimizi gelen müfettişlerimize nasıl kanıtlayabileceğiz.
Ve eğer böyle bir form benzeri malzemelerimiz yoksa bu ev ziyaretleri sadece bizim gezmemiz için planlanmış, aileleri ayrıca bir masrafa sokacak ( malum bizim kültürümüzde olan , yabancı bir masafir aman ayıp olmasın diye ayrıca ikiye katlanacak olan ) pasta , börek , vs hazırlıklarla aileleri sıkıntıya sokacak bir etkinlik olacaktır. Ve bu krizde bizim aileleri bu tür biri masrafa itmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum. Zaten aileler okul masraflarını zor karşılıyorlar . Karşılayamayan ailelerim de var.
Birde ev ziyaretleri için okul idaresine bir evrak hazırlamam gerekiyor mu? Sonuçta ben bu ev ziyaretlerini okul saatleri dışında yapacağım.
Hocam beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
şu an devlette sözleşmeli öğretmen olarak görev yapıyorum temel ve hazırlayıcı eğitimleri başarıyla tamamladım fakat kadrolular gibi adaylığımız kaldırılmayacağı için uygulayıcı eğitimi almadık benim sorum şu istifa edip özel eğitim kurumuna geçersem tekrar bu eğitimleri almak zorundamıyım(temel-hazırlayıcı) yoksa uygulayıcı eğitimden mi başlarım şimdiden teşekkürler

Tepki Skoru
0
Öncelikle hepinize slm.Benim sorum zümre toplantılarında biz okulöncesi öğretmenleri toplantı günü Mem tarafından izinli oluyoruz diye biliyorum ve 2 senedir ben hep izinliydim.Bu sene müdürüm geliceksin ve erken çıkarsın dedi.Ben merkeze yarım saatlik bir okuldayım ve mesai saatlerim 9-1.30 arası.toplantı 15:00 te.Hakkım olan izni kullanabilirmiyim?
İkinci sorum da yaz okulu açmak için ne yapılması gerek? Şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla.

Tepki Skoru
0
Ben bu yıl Erzurum'da Mesleki Açık Lise Çocuk Gelişimi Bölümüne kayıt oldum. Yüz yüze eğitime oldukça geç başladık. Öğretmenlerimiz geç başladığı için sınav tarihlerine yetişmekte zorlandılar ve bize modülleri anlatmadan sınav yaptılar. Bu kadar hakısızlığın yanında bide öğrendik ki lise diplomasıyla 8 kişiden fazla öğrenci kayıt yaptırırsa ayrı bir sınıf açılıp hızlandırılmış eğitim verilirmiş. Lise diplomasıyla başvuran öğrenci sayısı şuan 15 bize öğretmen sıkıntısından ayrı bir sınıf açamayacağın söyledi okul.Ancak bulunduğumuz ilde iki tane meslek lisesi yüz yüze eğitim veriyor diğer okulunda öğretmenleri var ve onların öğretmen sayıları oldukça iyi.Beni sorum hızlandırılmış eğitim yapmak zorunda değiller mi yoksa okulun insiyatifine mi kalmış?

Tepki Skoru
0
hocam iyi akşamlar ben dört yıldır okul öncesi öğretmenliği yapıyorum. okul öncesi öğretmenleri önceden deefter tutuyorlardı. yönetmelik değişiminden onra defter kaldırıldı öğretmen öğrenci devam takip çizelgeleri oluşturuldu. ben de bu şekilde çizelgeler tutuyorum.
geçen dönem bize gelen bir müfettişimiz anasınıfın da da sınıf öğretmenlerimizin tuttuğu gibi defter tutmaları gerekiyor demiş benim dersime gelmedi ama idaremize bu şekilde bildirmiş. bizden de bu şekilde defter tutmamızı istediler hocam ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler......

Tepki Skoru
0
hocam konularınızın dışında olabilir ama yardımcı olursanız sevinirim.doğuda öğretmenim ben.raporu aldığım ilin milli eğitiminden,memur olduğum ile faxlamam gerekiyomuş.ben kişisel faxı kullanmıştım..bunun için soruşturma açıldı..nasıl bir savunma hazırlamalıyım..ayrıca bu faxla yollama şeklinin yanlış olduğunu bana tebliğ etmediler..(ben telefonla da konuşmuştum il memle raporu aldığım gün..o zaman uyarab ilirdi sanırım)yardım ederseniz sevinirim..

Tepki Skoru
0
hocam lise emzunu kadrosuz usta öğreticilerin hakları neler acaba,izinleri olsun,doğum izini,süt izini,hastalık izini gibi,eş durumundan tayin hakkı vs.vs. haklarımız neler acaba bizi aydınlatır mısınız?Bir de bizimle ilgili yeni kanunlar uygulamalar var mı acaba sonumuz ne olacak bilgileriniz varsa paylaşır mısınız? teşekkürler

saygılar

Tepki Skoru
0
merhaba hocam,aslında sorumuda nasıl ve kime soracağımı bilmiyorum oyüzden umarım beni aydınlatabilirsiniz şimdiden teşekkürler.ben 5 yıldır kadrosuz usta öğreticiyim.pasaport almak için memur olarak görünürmüyüm nasıl anlatayım 1haftalık yurt dışı seyehate çıkabilirim memur olanlar ve kamu çalışanları vizeye tabi tutulmuyo bende pasaport için başvurduğumda şu sınıfların içine girebiliyomuyum."Birinci, ikinci, üçüncü derece kadrolarda bulunan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,

Birinci, ikinci, üçüncü derece kadrolar karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,

Sözleşmeli olarak çalışanlardan, kadro karşılıkları olmayan ancak TC Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri birinci, ikinci, üçüncü derecelerden kesilmekte olan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,"ya anlatabildimmi derdimi bilmiyorum umarım anlayan ve aydınlatacak birileri çıkar teşekkür ederim..

Tepki Skoru
0
Son çıkan ilköğretim kurumları yönetmeliğinde öğretmenlerin ders defteri tutma zorunluluğu yazıyor. Anasınıf öğretmenleri de ilköğretim kurumu bünyesinde olduğu için müfettişler bizden de ders defteri tutmamızı istiyorlar. oysa okulönc eğt kurumları yönetmeliğinde ek 9da belirtilen öğretmen çalışma saatleri devam takip defterinin tutulması gerekiyor. ancak anasınıfları okul öncesi eğitm kurumu olmadığı için bu konuda bazı müfettişler sıkıntı çıkartıyorlar. ders defteri okul öncesi eğitim programına içerik ve uygulama yönünden uygun değil. bu konuda ne yapmamız gerektiği hakkında bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

Tepki Skoru
0
bana müfettişler geldi hocam..defter falan yok..yazılmıyor artık dedi.ben hafatalık sadece devamsızlık imazmı atıorum.sizin müfettşlerniz nie öle demş anlmadım..

Tepki Skoru
0
MÜFETTİŞLERİMİZDEN CEVAP BEKLİYORUM...
ilköğretim kurumuna bağlı olan anasınıflarında ders defteri tutmak zorunlu mu???? bu hiç bir yerde net belirtimiyor.
Okul öncesi eğtim kurumlarında zorunlu değil bunu biliyorum!

Tepki Skoru
0
merhaba, ilköğretim okulunda 5 senedir çalışmaktayım yöneticilik için başvurmayı düşünüyorum, genel şartları okudum sorun yok ama yöneticilik yapmadım bu sorun olurmu bilemiyorum bu konuda ki düşüncelriniz nedir şimdiden teşekürler

Tepki Skoru
0
ben de sene başında defter tutarak başladım,müffetişler dfter tutmamamı devam çizelgesinin yeterli olduğunu söyledi,at bunu dedi ben de attım valla..

Tepki Skoru
0
merhaba hocam...
okul öncesi usta öğreticilerin yönetmelik gereği resmi tatil günlerinde okulda yapılan kutlamalara katılma zorunluluğu var mı? örneğin bu yaklaşan 23 nisan törenine ben de okulda olmak zorundamıyım, bunu merak ediyorum... şimdiden çok teşekkür ederim...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle