Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
ben bu sene lise son öğrencisiyim ve haftada 3 gün staja gidiyorum. şimdiye kadar 3 ve 4 yaşlarda çalışmıştım. bu sene ilk defa 5 yaştayım. ilk başta 5 ya da 6 yaş istemiyordum. küçük yaşlarla çalışmak çok hoşuma gidiyordu. ama anladım ki her yaş grubunun ayrı bir tadı varmış. neyse ilk haftamı geçirdimn. bütün çocuklar beni çok sevdiler ve ne dersem yapıyorlar. sadece tek bir çocuk çok hırçın. sürekli arkadaşlarıyla kavga ediyor hatta onlara vuruyor. ya da sınıf kuralları dışına çıkıyorç ben ona yapma dediğimde ya da güzelce arkadaşının canını acıtınca o çok üzülüyor gibi şeyler söylediğimde beni dinlemiyor. ona birşey dediğimde ikaz ettiğimde bana git pis gıcık gibi laflar söylüyor hatta vuracakmış gibi yapıyor. sadece ona sözümü dinletemiyorum bu da sınıfın düzenini bozuyor. ne yapabileceğimi bilmiyorum . lütfen bana yardımcı olun...:ggggdw:

Tepki Skoru
0
benimde ilk görev yılım arkadaşlar sevinilirmi bu duruma sevindim vallaa bende 3-4 yaş çocuklarım var bendede o düzensizlikler var rahatladım valla sizdede duyunca benimde 3 öğrencimde ciddi bi uyumsuzluk var herşeyi dağıtıyo döküyo ve sınıfa girmiyolar müdür hanım söyledi 2 gün daha dene sonra anlat velilerine devam edemeyeceğimizi bu şekilde de dedi bakalım onlar gittiğinde daha iyi olcak inşş ilk ay böyle olurmuş rahat olun ve asla kendi psikolojinizi bozmadan devam edin kolay gelsinn....

Tepki Skoru
0
benimde ilk görev yılım arkadaşlar sevinilirmi bu duruma sevindim vallaa bende 3-4 yaş çocuklarım var bendede o düzensizlikler var rahatladım valla sizdede duyunca benimde 3 öğrencimde ciddi bi uyumsuzluk var herşeyi dağıtıyo döküyo ve sınıfa girmiyolar müdür hanım söyledi 2 gün daha dene sonra anlat velilerine devam edemeyeceğimizi bu şekilde de dedi bakalım onlar gittiğinde daha iyi olcak inşş ilk ay böyle olurmuş rahat olun ve asla kendi psikolojinizi bozmadan devam edin kolay gelsinn....
böyle bir durumda çocuğu ne olursa olsun kurumdan uzaklaştırmak çok yanlış bence.
sorunlar zamanla aşılabilir. ama eğer şimdi siz bu çocuğu uyumsuz yaramaz diye velilerine söyleyip uzaklaştırırsanız kolaya kaçmış olursunuz ve ilerde bu çocuk için dahada ciddi problemlere yol açar. açıkçası ben bu tutumu yanlış buluyorum. eğer böyle bir tutum her yerde söz konusu olursa bu çocuk eğitim alamadığı için daha da hırçın ve daha uyumsuz olur. o zaman aynı şekilde düşünülürse kaynaştırma çocuklar da ciddi sorunlar çıkartıyorlar. o zaman onların da mı velilerine daha fazla devam edemeyeceğinizi söyleyeceksiniz. bu tutum bence çok yanlış.

Tepki Skoru
0
tecrübeli hocalarımdan yaedım istiyorum. lütfen bana yardımcı olun. pes etmeyeceğim. mutlaka o çocuğa da sözümü dinleteceğim ama bunu korkutarak sesimi yükselterek yapmak istemiyorum. aklıma gelen yöntemlerin hepsini denedim. ben dili bile işe yaramıyor. banene üzül diyor. bi yolu olmalı ama ne. lütfen yardımcı olun...

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim. ilk işim uygun zamanı kollayıp dediğinizi yapmak olcak.
staj öğretmenim genelde çocuğu bana bıraktığından bu durumu bilmiyor. ben de çocuğu öğretmene şikayet edip onun bana daha da hırslanmasını istemedim. dediğiniz yöntem umuyorum ki işe yarar ve sorunu kendim çözebilirim:)

Tepki Skoru
0
kalben arkadaşım doğru söylüyorsun ama hayatın gerçeklerini de görmek lazım o anne baba çocuğunu kendi evinde disipline sokamamış göndermiş bir kuruma ozaman öğretmenin günahı ne uğraşmak zorunda da değil.yaa diğer okula uyum sağlayan çocukların suçu ne benim sınfım öyle iki tane uyumsuz çocuk yüzünden ötekiler beklemek zorunda kalıyorlar ve ben bu iki öğrenciyi istemiyorum çünkü ötekilere de kötü örnek oluyorlar ve tüm çalışmalarımızı aksatıyorlar orda tek öğrenciyle uğraşmıyoruz bunları düşününce önce sorun neyse bi uzmandan yardım alıp daha sonra ananokulunavermeleri gerek yoksa pata küte kaynaştırma eğitimi olmaz

Tepki Skoru
0
ben 6 yıllık bir öğretmenim ve 5 yılımı anaokullarında geçirdim emin olabilirsin okul öncesi eğitimin en rahat uygulandığı grup diyebilirim .bende 5 yaş grubundayken hamileliyimin ilk aylarındaydım üstelik sene sonu programımızda vardı ve çok şükür rahat bir yıl geçirdim .müdürümün bütün aksiliklerine rağmen .çünkü çocukların en uyumlu olduğu ,verdiğin şeylerle yetindiği grup 5 yaş grubu .o yüzden endişelenmemelisin
:36_15_4:

Tepki Skoru
0
Olumlu davranışlarını görüp ön plana çıkarın ve onu övün onore edin.
Kolay gelsin Kalben...

Tepki Skoru
0
benim gibi aklının ucundan bile geçmeyen bi bölüme giden ve okuyan sevmeye çalışan varmı merak ediyorum hakkaten insan yaptığı işimi sevmeli sevdiği işimi yapmalı bilemiyorum yaw:( okul öncesi öğretmenliği bölümünü cidden severek okuyan varmı helal valla
açıkçası ben bölümümü gerçekten de çok seviyorum. ama kabul ediyorum tam anlamıyla sevilmeden bu işe katlanılmaz. ama ben müthiş bir zevk alıyorum. umarım benim gibi daha birçok öğretmen adayı vardır. çünkü bence bu iş sevilmeden yapılırsa çok de yerterli olabileceğini düşünmüyorum

Tepki Skoru
0
tecrübeli hocalarımdan yaedım istiyorum. lütfen bana yardımcı olun. pes etmeyeceğim. mutlaka o çocuğa da sözümü dinleteceğim ama bunu korkutarak sesimi yükselterek yapmak istemiyorum. aklıma gelen yöntemlerin hepsini denedim. ben dili bile işe yaramıyor. banene üzül diyor. bi yolu olmalı ama ne. lütfen yardımcı olun...
banane üzül diyor hee :) arkadaşı yaramazlık yaptığında onunla biraz konuşmayalım hatasını anlasın diyorum ama olmaz o benim kankam diyor benimkide. çok sışmarık bir çocuk ve sırtıma ve yüzüme yumruk yedim. ama bağırma azarlama kesinlikle çözüm değil eve giderken bana sarılmasını onu özliycemmi söledim kimse görmeden ii bir davranış yaptığında mesela gülümseyerek göz kırptım;) kucagıma alıp bana sarılmasını istedim. bana güvenmesini sağladım şimdi kuzu gibi oldu gene yaramalığı var ama hırçınlığı gitti.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar artık dayanamıyorum.Bir tane öğrencim var ve beni çok zorluyor.Oyuncakları paylaşmayı kesinlikle reddediyor.Oyuncağı aldığımda ağlıyor.Dikkat çektiğini düşündüğümden ilgilenmiyorum ama bi dk sonra gene aynı davranışları sergiliyor.Ayrıca etkinlik sırasında da hiç söz dinlemiyor aklı fikri oyun sadece.Ne yapmam gerektiği konusunda bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Tepki Skoru
0
Benim sınıfta alışamadığım tek şey, bir tane veli var, çocuğu uyum problemi yaşıyor, ben sınıfa almıcam dediysem de giriyor sınıfa neyse hadi girdin iyi hoş. Bi de imamın ardındaki müezzin gibi dediklerimi tekrarlamasına sinir oluyorum ya:D Çocuklar benim dediklerimi anlamıyormuş gibi bir de onlara tercüme yapıyor. "Hadi bak oğlum şunu yapacakmışsınız" diyor. Duyarsızlaştım ben de galiba hep diyor ama ben duymuyorum.

Böyle yaptığı sürece çocuğunun bişey öğrenemeyeceğini nasıl anlatırım bilmiyorum. Ah buu çocuklarından ayrılamayan veliler yok mu... İnşallah onlardan biri olmam :D
Bu yıl ilk defa usta öğreticilik yapıyorum. Aynı sorunu bende yaşadım ilk günler. Açıkcası ne yapabileceğimi tam olarak bilmiyordum hiç tecrübem olmadığı için. iki gün sabredebildim. Üçüncü gün böyle davrandıkça çocuğun uyum sağlayamayacağını söyledim veliye. Eve gitmese bile dışarda beklemesini söyledim. Velim dışarı çıktı ve öğrencim tam iki saat boyunca bağıra bağıra ağladı, görmezden geldim. Uyum sağlayan çocuklara da ağlayan çocukla oynamaya çalışmalarını söyledim. İki saat sonunda öğrencim kendiliğinden ağlamayı bıraktı(velim sınıftayken çocuk ağladıkça her istediğini yapıyodu) ve arkadaşlarıyla oynamaya başladı. Çok sevindim tabi hemen sorumluluk verdim çocuğa ve etkinliklere, oyunlara katılmaya başladı. Akşam giderken de sordum çocuğa yarın gelcek misin, sevdin mi sınıfını arkadaşlarını diye, olumlu cevaplar aldım. Bu şekilde uyum sağladı.

Tepki Skoru
0
sizde en azından bir taneymiş 3 problemli çocuk var bende,onlarla tek tek ilgilendiğimde gayet iyiler ama ipin ucu kaçtığında onları toparlamak çok zor oluyor,bir de 5 yaşım var 6 yaşların içinde işi ne anlayamadım zaten,inanılmaz uyumsuz bir çocuk elimden geldiğince toparlamaya çalışıyorum,oyuuncakları atıyor,ağlıyor ama attığı her oyuncağı tek tek toplatıyorum. kontrolü kaybedersem elime bir tef alıyorum onu çalıyorum,o zaman susuyorlar deneyin çok etkili oluyor.eğer çok daığlırlarsa hemen bir şarkı açıyorum ve onlarla dans ediyorum bu da etkili bir yöntem gün geçtikçe düzeliyorlar inşallah daha da iyi olurlar.

Tepki Skoru
0
meslekte 4.yılıma girdim şimdiye kadar kuralları uygulamakta ve çocuklara kavratmakta zorlanmadım bir kaç defa tekrarlamam yetiyodu ama bu sene gerçekten ne yaptıysam olmuyo bir türlü kavratamıyorum.bu konuda önerisi olan varmı.bu arada biz bu pazartesi başladık eğitim öğretim yılına daha üçgün oldu.önerilerinizi bekliyorum..

Tepki Skoru
0
arkadaslar bugun çok yorulmus bı vazıyeette okuldan dondum ..en cok canımı sıkan serbest oyun saatınde (ve serbest kaldıkları anlarda) ıstenmeyen davranıslar

bılıorum kı serbest zamanlar olumsuz davranısların en sık yasandıı zamanlar..

ben 12 de sınıfa gırıorum ve yarım saat 15 dk serbest oyun saatı suruor cunku dıer etkınlık sınıfında sabahcı gurup oluor ..

ıstenmeyen davranısları gordukce yanı mesela oyuncakları paylaşamama kavga etme oyuncakları amaçlarından farklı kulanma vs..vs..(oyuncaklar eskı su an fakat okulun durumu ıyı ama hala oyuncak alınacak!!yeterlı oyuncak ta yok ..belkı zamanla oturacak duzen ama ben de sıkılıyorum )bende oyun saatını kısaltmayı duusndum care olarak ..yarım saate ındıreyım dedım ama yıne aynı sınıfta yarım saat ne yapıcakalr cızgı fılm koysam doymus bu cocuklar cızgı fılme !hıc ılgılerını cekmıor ! bı kısmı harıc...e hepsının ılgılerının toplandıgı etkınlık bulmak o kadar kolay deıl .20 öğrencım var.örnegın kurallı oyun saatınde oyun oynatıorum ılgılerıne gore hareketlı ısındırıcı yada yorgunlarsa dınlendırıcı bı tur ..ama bakıorum mutlaka aralarından bı kaçtanesı kenarda oturuoor ben oynamıycam dıor oo zamanda benım işstahım kaçıyor..acaba oyun u sevdıremıyor muyum dıye? ama ozellıkle ılgı cekıcı ve materyallı oyun secıorum ..muzık kullanıorum sık sık..ınanın kendımı harap edıorum maymunluk yapıorum kususra bakmayın ..dramalarda falan ses tonum mımıklerıme dıkkat edıroum sırf ıdııkattlerını cekebıleyım dıye kı basarıyorum da ..çogu zaman .

ama bakıorum dıger gurubun öğretmenı gayet sakın oyunlard a gözlemledıgım kadarıyla e ben ondan daha enerjıgım hanı yas olarak ta dah musaıtım hoplamaya zıplamaya çocuklarla ..kı cok ta severım oyunları anlatıp kenarda durmam hep katılmaya özen gosterırım..ay ben de mı sorun var kendımı yıpratıorum sırf neselensınler sıkılmasınlar dıe..

bugun bılgısayarda oyun oynattım (sınıfta 1 bılgısyara var )ılk kez sırayla oynuycaz dedım lısteden ısımlerını okudum ..dıer öğretmen sırayla oynat sorun cıkmıor bagırıver bıraz da dedı ..e tamam bagırıyorum yerı gelınce sesımı yukseltıorum tabıı..

ama o bılgısayar sırası belklerlerken tabı yıne ıstenmeyen davranıslar..e benım de acemılıgım olsa gerek ..hepsını o gun ıcerıdsınde oynattıımm..meger dıer hoca 3 erlı oynatmıs ..e o esnada dıerlerı ne yaptı? ıste deneyımsızlgım maaelesef yoruyor benı..
sesımı yukselterek sınıfta hakımıyet saglamay calıstım fakat sonra nıye bagırdım dıye de pişman oldum.. çocuk bu tabııkı sıkılacak dıye dusundum ..kendımı onların yerıne koyarak..

eve dondugumde dusundukce aglamak ıstedım ..ne zaman ıstenmeyen davranısların önune gecebılıcem ne zaman ? ( gecen gun evlere aıle katılım gonderdım paylaşma davranısı ıleılgılı " kendını nasıl hıssedersın ?" sayfası .)bugun cevaplar geldı ..ya cocuklar herseyın bılıncınde aslında...ama yınede bıldıklerını okuyorlar..
(mesela bı velım cocugunun uyku sorunu oldugunu soyledı hemen ertesı gun uyku ıle ılgılı bı kukla oyunu oynattım o öğrencının de katılımını sagladım ..) (dıer gurubun öğretmenınden kukla oyunu ıcın hıkaye kıtabı ıstedım ..uydur kafandan dedı ..ya zaten bı konu olunca mutlakja bend euydurdugum yerler deıstırdıım yerler oluyorda...baska öğretmenler ne kadar rahat da bı ben mı bu kadar kasıyorum kendımı )of..:(

mesela bugun bı öğrencım kağıt ısı calısmalarında sacını makasla kesmıs..arkamı dondıum bı anlık ..halbukı ılk makas ıle calısmlarında makası nası kullanmamız gerektıgını konusmustuk sınıfca..

ve yıne bugun bı velım ıle konustuk : dedıkı: evde artık yemek saatınde dua etmeden oturtmuyor bızı sınıfta dua ettıtıgnı soyledı..ve gecen yıl anasınıfında 1 ayda öğrendıgı tekerleme şiir vss..burda o gun öğrendıgını gelıp o gun bıze anlatabılıyor soyleyebılıyor dedı..sızın rolünüz var bunda da dedı..

bu sevındırıcı bı gelısme belkı ama ..ben ıste bazen bazı konularda yetersız oldugumu dusunuyorum ..ve bu yetersılızlıkler benı uzuyor yoruyor..

aslında daha yazmak ıstedıgım seyler de var da..yazının uzunlugunu gorurde bana cevap yazmassanız dıye korkuyorum ..
kı geregınden fazla uzun oldu sanırım ..atılır mıyım kı forumdan ?

tesekkurler yıne de.. burada paylaşmayı saglayanlara..

Tepki Skoru
0
Arkadaslar Merhaba Yine Ben .. Bugun Ne Oldu Biliomusunuz ? Serbest Saati Kisa Tuttum ..ve Kagit Isi Etkinligi Icin Faaliyet Hazirlamam Gerektigini İŞİm Oldugunu Onlarin Da Bu Sirada Koyacagim Cizgi Filmini Izlemlerini Soyledim ..kabul Ettiler ..bende Isimi Rahat Rahat Yaptim .. Bi Sorun Yasamadim ..

Siniftada Bi Harektli ÖĞrencim Var Fakat Iknasi Kolay .daha Önceden De Beni Tanior Onun Da Rahatligi Var Saniirm Ama Bugun Ona Oyunlarda Sorumluluk Verdim Ve Gercekten Rahat Ettim ..arada Sirada Yulsek Sesi Kullandim Bir Duduk Aldim Onu Kullnadim Arasira Fakat Bugun Daha Sakin Gecti Daha Kuralli Diyebilirmm Ama Bu Cocuklari Sikmak Degildi..o Bahsettigim Hareketli ÖĞrencİm Icin Ise Bugun Yaptigi Yanlis Davranislari Kendisinin Duzeltebilecegini Dogruyu Kendinin Bulabilecegini Soyledim .ardindan Hemenn Dogru Davranis Geldi::) Bende Hemen Onu Gidip Bunun Icin Öptum Sevdim..diger Ogrencilerim De Bu Kez ÖpÜcuk Istedi..gÖzlerimin Icine Bakiyorlar..allahim Ya:) Saniyorum Yavas Yavas Alisiyoruz Birbirimize:)

Hareketli ÖĞrencimi Gun Icinde Yine Izledim Ve Ilgisini Hep Baska Yonlere Cekmeye Calisitim. Oldu Da.. Kukla Oynattik Kendim Hazirladim Çok Guzel Oldu Bence...ve O ÖĞrencim De Harika Cumleler Kurarark Kuklalari Oynattii..yine Öptum Onu Ne Kadar Guzel Oynanttiklari Icin Tesekkur Ettim Beni De Izleyip Deinledikleri Icin ...diger Ogrencilerim De Kukla Oyunundan Sonra ÖĞretmenim Bu Gun Çok Eglendik Tesekkur Ederiz Demezler Mi ? Ne Kadar Mutlu Oldum Cunku Kendiliklerinden Soylediler..

Ve Bi Ara Bir Baktim Gun Icinde Bu ÖpÜcÜklerimden Sonra O Yaramaz Dedigim Hareketli Çocuk Durup Durup Bana Sarilmaya Basladi :)Çok Mutlu Oldum ..bir ÖĞrenci ÖĞretmenine Dokunabiliyorsa ÖĞretmen Cocugu Kazanmis Demektir..:)(degil Mi ?) Serviste De Yanima Oturrtum Birlikte Bildigi Sarkiyi Soyledik Sohbet
Ettiikk..eve Gidince Annesi Aradi Bugun Benim Oglum Eve Cok Mutlu Geldi Dedi :!!! Bende Annesine Sinif Ici Davranislarini Anlattim Gun Icindeki ! E Çocuk Mutlu ÖĞretmen Mutlu Daha Ne ??? :)

Umarim Hersey Yoluna Girecektir Sabirla..

Tepki Skoru
0
meslekte 4.yılıma girdim şimdiye kadar kuralları uygulamakta ve çocuklara kavratmakta zorlanmadım bir kaç defa tekrarlamam yetiyodu ama bu sene gerçekten ne yaptıysam olmuyo bir türlü kavratamıyorum.bu konuda önerisi olan varmı.bu arada biz bu pazartesi başladık eğitim öğretim yılına daha üçgün oldu.önerilerinizi bekliyorum..
aynı durum bende de var ne apıcamı bilemiorum .çok inatçılar yapmalarını istediğim hiçbişeyi yapmıolar. sürekli kavga ediyolar birbilerini baya bi acıtıyolar. oyuncak kavgası vs vs. umarım zamanla düzelirler . yaa şmdiki çocuklarda saygı yok. söz dinleme yok.

Tepki Skoru
0
Bu yıl ilk defa usta öğreticilik yapıyorum. Aynı sorunu bende yaşadım ilk günler. Açıkcası ne yapabileceğimi tam olarak bilmiyordum hiç tecrübem olmadığı için. iki gün sabredebildim. Üçüncü gün böyle davrandıkça çocuğun uyum sağlayamayacağını söyledim veliye. Eve gitmese bile dışarda beklemesini söyledim. Velim dışarı çıktı ve öğrencim tam iki saat boyunca bağıra bağıra ağladı, görmezden geldim. Uyum sağlayan çocuklara da ağlayan çocukla oynamaya çalışmalarını söyledim. İki saat sonunda öğrencim kendiliğinden ağlamayı bıraktı(velim sınıftayken çocuk ağladıkça her istediğini yapıyodu) ve arkadaşlarıyla oynamaya başladı. Çok sevindim tabi hemen sorumluluk verdim çocuğa ve etkinliklere, oyunlara katılmaya başladı. Akşam giderken de sordum çocuğa yarın gelcek misin, sevdin mi sınıfını arkadaşlarını diye, olumlu cevaplar aldım. Bu şekilde uyum sağladı.
Sonunda ben de dayanamayıp benzer bir yöntem izledim arkadaşım. Anneyi ikna etmeye uğraştım iki haftadır ama nafile. İnsanları değiştirmeye zorlamak kötü. Perşembe günü artık burama kadar gelmiş ki o çocuğumun geldiğini görür görmez kapıya koştum. Anneye dışarı çıkın dedim, çocuğu da anneden resmen sökerek aldım (Yaptığım çok örseleyici birşey mi bilmiyorum ama o an için doğru olduğunu düşünndüm.) Çocuk yaklaşık bir saat kadar ağladı. Bu sırada kaçmasın diye kapıda da bekledim. Baktım öyle bir niyeti yok işlerimle ilgilendim. Bir süre sonra sustu. Kahvaltıya katılmadı. Türkçe Dil etkinliğine katılmadı ama sanat etkinliğinde nihayet masaya geçti ve çalıştı.
Aile çok önemli gerçekten. Anne baba nasıl yetiştiriyor çocukları, bu çocuk aşırı derecede bağımlı ve annesi hiç arkadaşı olmadığını söyledi, gerçekten çok üzüldüm ve onu kazanmayı kafama koydum:)
Hırçın ve huysuz ama şimdi annesinin yanındaki kadar şımarık olamıyor. Değişik ya gerçekten çok zormuş, anladım.
Dün sabah yine biraz ağladı ama ben kararlı tutumumu sürdürdüm. Bu kez ağlaması beş dakika kadar sürdü:)

Kulağıma küpe oldu bu, önümüzeki sene alışma haftası haricinde hiçbir veliyi sınıfa almayacağım.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bir etkinlik yaptırırken kimileri erken bitiriyor kimileri geç. bnm sınıfımda erken bitirenler, etkinlik biter bitmez başka şeylere yöneliyorlar.onları kontrolde zorlanıorum.
bi süre diğer arkadaşlarına yardım etmelerini söyledim. birlikte birşeyler yapmak, yardımlaşmak güzel bir davranıştır gibi şeyler söyleyerek.
fakat bu sefer de yavaş yapanlar yükü diğerinin üzerine atıolar.
ne yapmam lazım?

Tepki Skoru
0
Teşekkürler.... Benim bir öğrencimle sorunum var. Öğrencimi olula alıştıramıyorum. Çocuk okula geldiğinde kesinlikle annesinin bırakmıyor ve sürekli ağlıyor. Çocuk için her şeyi denedim ve onu kazanmak istiyorum. Daha önce bu kadar zoruyla karşılaşmamıştım. Onunla ilgilenmekten diğerlerine vakit ayıramıyorum. Arkadaşlar ilginç gelebilecek önerilerniz varsa yazarsanız sevinirim....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle