arkadaslar bugun çok yorulmus bı vazıyeette okuldan dondum ..en cok canımı sıkan serbest oyun saatınde (ve serbest kaldıkları anlarda) ıstenmeyen davranıslar
bılıorum kı serbest zamanlar olumsuz davranısların en sık yasandıı zamanlar..
ben 12 de sınıfa gırıorum ve yarım saat 15 dk serbest oyun saatı suruor cunku dıer etkınlık sınıfında sabahcı gurup oluor ..
ıstenmeyen davranısları gordukce yanı mesela oyuncakları paylaşamama kavga etme oyuncakları amaçlarından farklı kulanma vs..vs..(oyuncaklar eskı su an fakat okulun durumu ıyı ama hala oyuncak alınacak!!yeterlı oyuncak ta yok ..belkı zamanla oturacak duzen ama ben de sıkılıyorum )bende oyun saatını kısaltmayı duusndum care olarak ..yarım saate ındıreyım dedım ama yıne aynı sınıfta yarım saat ne yapıcakalr cızgı fılm koysam doymus bu cocuklar cızgı fılme !hıc ılgılerını cekmıor ! bı kısmı harıc...e hepsının ılgılerının toplandıgı etkınlık bulmak o kadar kolay deıl .20 öğrencım var.örnegın kurallı oyun saatınde oyun oynatıorum ılgılerıne gore hareketlı ısındırıcı yada yorgunlarsa dınlendırıcı bı tur ..ama bakıorum mutlaka aralarından bı kaçtanesı kenarda oturuoor ben oynamıycam dıor oo zamanda benım işstahım kaçıyor..acaba oyun u sevdıremıyor muyum dıye? ama ozellıkle ılgı cekıcı ve materyallı oyun secıorum ..muzık kullanıorum sık sık..ınanın kendımı harap edıorum maymunluk yapıorum kususra bakmayın ..dramalarda falan ses tonum mımıklerıme dıkkat edıroum sırf ıdııkattlerını cekebıleyım dıye kı basarıyorum da ..çogu zaman .
ama bakıorum dıger gurubun öğretmenı gayet sakın oyunlard a gözlemledıgım kadarıyla e ben ondan daha enerjıgım hanı yas olarak ta dah musaıtım hoplamaya zıplamaya çocuklarla ..kı cok ta severım oyunları anlatıp kenarda durmam hep katılmaya özen gosterırım..ay ben de mı sorun var kendımı yıpratıorum sırf neselensınler sıkılmasınlar dıe..
bugun bılgısayarda oyun oynattım (sınıfta 1 bılgısyara var )ılk kez sırayla oynuycaz dedım lısteden ısımlerını okudum ..dıer öğretmen sırayla oynat sorun cıkmıor bagırıver bıraz da dedı ..e tamam bagırıyorum yerı gelınce sesımı yukseltıorum tabıı..
ama o bılgısayar sırası belklerlerken tabı yıne ıstenmeyen davranıslar..e benım de acemılıgım olsa gerek ..hepsını o gun ıcerıdsınde oynattıımm..meger dıer hoca 3 erlı oynatmıs ..e o esnada dıerlerı ne yaptı? ıste deneyımsızlgım maaelesef yoruyor benı..
sesımı yukselterek sınıfta hakımıyet saglamay calıstım fakat sonra nıye bagırdım dıye de pişman oldum.. çocuk bu tabııkı sıkılacak dıye dusundum ..kendımı onların yerıne koyarak..
eve dondugumde dusundukce aglamak ıstedım ..ne zaman ıstenmeyen davranısların önune gecebılıcem ne zaman ? ( gecen gun evlere aıle katılım gonderdım paylaşma davranısı ıleılgılı " kendını nasıl hıssedersın ?" sayfası .)bugun cevaplar geldı ..ya cocuklar herseyın bılıncınde aslında...ama yınede bıldıklerını okuyorlar..
(mesela bı velım cocugunun uyku sorunu oldugunu soyledı hemen ertesı gun uyku ıle ılgılı bı kukla oyunu oynattım o öğrencının de katılımını sagladım ..) (dıer gurubun öğretmenınden kukla oyunu ıcın hıkaye kıtabı ıstedım ..uydur kafandan dedı ..ya zaten bı konu olunca mutlakja bend euydurdugum yerler deıstırdıım yerler oluyorda...baska öğretmenler ne kadar rahat da bı ben mı bu kadar kasıyorum kendımı )of..
mesela bugun bı öğrencım kağıt ısı calısmalarında sacını makasla kesmıs..arkamı dondıum bı anlık ..halbukı ılk makas ıle calısmlarında makası nası kullanmamız gerektıgını konusmustuk sınıfca..
ve yıne bugun bı velım ıle konustuk : dedıkı: evde artık yemek saatınde dua etmeden oturtmuyor bızı sınıfta dua ettıtıgnı soyledı..ve gecen yıl anasınıfında 1 ayda öğrendıgı tekerleme şiir vss..burda o gun öğrendıgını gelıp o gun bıze anlatabılıyor soyleyebılıyor dedı..sızın rolünüz var bunda da dedı..
bu sevındırıcı bı gelısme belkı ama ..ben ıste bazen bazı konularda yetersız oldugumu dusunuyorum ..ve bu yetersılızlıkler benı uzuyor yoruyor..
aslında daha yazmak ıstedıgım seyler de var da..yazının uzunlugunu gorurde bana cevap yazmassanız dıye korkuyorum ..
kı geregınden fazla uzun oldu sanırım ..atılır mıyım kı forumdan ?
tesekkurler yıne de.. burada paylaşmayı saglayanlara..