Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
Üstüne gitmeyin bence. Anneye çok bağımlı ( aslında bence annenin çocuğa aşırı bağımlı olması durumu ) çocuklarda çok normal. Çocukların ortama ve size güvenmesi gerekiyor önce. Benim sınıfımda da böyle bir çocuğum var, biraz zorla ağlatarak da olsa alıştırmaya çalışıyorum. Dikkat edin sevdiği birşeyler mutlaka vardır; bir oyuncak, bir arkadaş veya boya kalemleri vs. Sınıfta siz etkinlikte olsanız bile onu zorlamayın, kendi kendine o sevdiği şeyle vakit geçirsin( oluyor mu tam bilmiyorum ama annenin varlığını unutsun).
Bence aşırı ilgilienirseniz ona annesinden farklı davranmamış olursunuz.

Tepki Skoru
0
Üstüne gitmeyin bence. Anneye çok bağımlı ( aslında bence annenin çocuğa aşırı bağımlı olması durumu ) çocuklarda çok normal. Çocukların ortama ve size güvenmesi gerekiyor önce. Benim sınıfımda da böyle bir çocuğum var, biraz zorla ağlatarak da olsa alıştırmaya çalışıyorum. Dikkat edin sevdiği birşeyler mutlaka vardır; bir oyuncak, bir arkadaş veya boya kalemleri vs. Sınıfta siz etkinlikte olsanız bile onu zorlamayın, kendi kendine o sevdiği şeyle vakit geçirsin( oluyor mu tam bilmiyorum ama annenin varlığını unutsun).
Bence aşırı ilgilienirseniz ona annesinden farklı davranmamış olursunuz.
Canımsın ben 12 yıldır bu işin içindeyim. Bu tür durumlara benzer durumları defalarca her yıl yaşıyorum zaten. Ama bu farklı. Aileyi ve çocuğu tanımıyorum. Aile içinde bilmediğim durumlar olabilir. Şimdilik bunları araştırıyorum. Dediğin her şeyin farkındayım ve elbette ki uyguladım bunları. Ben belirttiğim gibi İLGİNÇ gelebilecek başka öneriler arıyorum. Fikirlerin için yinede teşekkürler....

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar bugünlerde oklda çok zorlanıyorum mesleke 3.yılım ama ilk zamnlar okula uyum kural tanımazlık yaramazlı şımarıklık durumları bend esabır bırakmıyor.veliler bi yandan çocuklar bi yandan yazılar formalite işler çok yorucu oluyor ..kaçtır istifayı düşünüyorum ama bu zamnda buda kolay değil ..milletin aman sizde sizin işinisde ne var sorumluluğunusmu var filan demesi insanı iice kızdırıyor.çocuk bakıcısıymışıs gibi davraşlar iice soğutuyor insanı ..tecrübeli akadşlarım sizden isteğim krala uymayan çocuklara nasıl davrandığnıs?ben oyuna katılmama,mola verme gibi davranışlarda bulunuyorum ama bu gurupda bi işe yaramıyor.3tane stajerim var meslek lisesinden çocuklar onlara da sanane filan dior kızların uygulama yapması da lasım sınıfta birden fasla öğretmen olması söz dinlemeyi zorlaştırıyormu..kafam çok karışık kolaya kaçmak istemiorum lütfen bna yardımcı olun şimdiden teşekkürler..

Tepki Skoru
0
ahh hocam ahh yine damarımıza bastınız... açıkçası okulöncesi öğretmenliği ülkemizde henüz oturmuş olmadığı için bir sürü özellikle disiplin problemleri yaşanıyor.. okul müdürünü geçin , milli eğitim anaokulu öğretmenine bakıcı gözyle bakıyor ki veliler niye bakmasın.. sizde biliyorsunuz bizim çalışma koşullarımızdan tutun da haklarımıza kadar hiç bir durumda avantajımız yok.. belki bu forumda bu cümleleri sarfettiğim için dışlanabilirim ama ben istifa edicem yakında, en azından başka bir bakanlığa geçmeyi düşünüyorum... neyse bunlar özel konular... önerim sizi dinlemeyen ya da size karşı bakıcı gözüyle bakan velilerinize karşı kendinizi kasmayın zaten bir insan bi kere söylenenden anlamıyorsa hiç bir zamanda anlamaya niyeti yoktur, açıkçası doğaçlama olarak cevabınızı verin ve rahatlayın, inanın iyi geçinmeye çalıştıkça tepenize binerler... ( bi kaç kişi hariÇ) çocuklar içinse önerim, sessiz kööşede oturtmanız ve etkinliğe katmamanız. ve bazı konularda kararlı olun.. hayırsa hayır yani... 3. söyleyeceğim şeyse stajyerler kesinlikle çocukların şımarmasına neden olur, onlar yüzünden olmasa bile çocuklarda bir otorite kaybına neden oluyor, aklınızda olsun stajyer isterken 1 tane isteyin ya da hiç istemeyin... en kötü olasılıkla 2 olsun bari...nedense çocuklar liseli öğrencilere hep şımarır.. kolaya kaçmak görevinizi yapmamak demektir, siz zaten inanıyorum ki en fedakar şekilde çalışmalar yapıyorsunuzdur... Kolay gelsin gerçekten hepimize...

su2

Tepki Skoru
0
bu yıl bende çok yoruluyor bunalıyorum Hiç bu kadar kötü sınıfım olmamıştı mutlu giderdim okula ama bu yıl zorla gidiyorum Temennim daha erken düzelecek inşallah

Tepki Skoru
0
arkadaşlarda bende fezsin hocama katılıyorum benimde meslekte 3.yılım ve bu seneki sınıfım çok zorlu 35 öğrencim var bir türlü otorite kuramıyorum elimdn gelen herşeyi yapıyorum ama nedense söz dinletemiyorum sizlerden ne yapmam konusunda yardım istiyorum.

Tepki Skoru
0
benim öyle dalgalı geçiyorki günlerim bir gün süper bir gün çok yorucu.ben bu ara müzik açıp spor yaptırıyorum,elma topluyoruz,yere yatıyoruz,oturuyoruz,kalkıyoruz dans ediyoruz,elma sepeti taşıyoruz çocuklar çok ama çok seviyorlar,en uslu durdukları zaman diyebilirim.bu enerjilerinin de boşalmasını sağlıyor.problemli öğrencilerim var.biri eğer istediğini yapmazsam gidecem diye kapı önünde duruyor,kapıyı kilitliyorum kapı tekmeliyor.hiç umursamıyorum,eğer böyle yapacaksan alsınlar gelme madem diyorum çünkü artık anaokulunun faydalarını anlatmaktan bıktım,umursamayınca gelme deyince gelecem diyor,bir süre kapı önünde bekledikten sonra geriye geliyor.artık onun bu davranışlarına alıştım..zor bir sene..

Tepki Skoru
0
merhabalar ben bir ilk. okulunda öğretmenlik yapıyorum normalde anasınıfına 4 yaşı almıyorlar ama benim sınıfımda var birtane ve bu çocuk beni fazlasıyla yoruyor etkinliklerde yerinde durmuyor doğru düzgün yapmıyor kesim işlerini sevdiği için eline bir kağıt verip kestiriyorum annesiyle irtibattayım ayrıca annesi hamile ve babası da kızım olacak ve onu seveceğim demiş şakayla çocuk ta malum davranışlarını değiştirmiş kuralların farkında değil mesela hikaye okurken kalkıp gidiyor ne yapmalıyım yardım ediiin...ssaassrrre

Tepki Skoru
0
arkadaşlar,aşırı derecede hareketli ve ben bir dakika arkamı döndüğüm an arkadaşlarından birine vuran bir öğrencim var ne olur bana fikir verin.

Tepki Skoru
0
canım yaa bendede var öyle bir çocuk çok şımarık veliyle görüştüm şımarık büyütüldüğünü ve yaramaz olduğunu kabul ediyolar zaten.ama çocuk 4 yaşında iylikle anlatıyorum anlamıyo beni.sürekli aynı şeyleri anlatmaktan yoruldum ilerleyemiyorum.ilköğretim bünyesindeki anasınıflarına 4 yaş çocuğu alınıyormu arkadaşlar beni bilgilendirirseniz çok sevinirim bu yıl ilk senem.okul 2004 doğumlu çocukları alıyoruz diyo müfettiş almayın diyo ben napacağım....acil çözüm bekliyorum....

Tepki Skoru
0
okul neden alın dioki seneye gelmelerini söyle üst üste iki yıl gelmenin okuldan soguma bıkma gibi etykisi olabileceğini söle istersen.yaramaz çocukla fasla ilgilenmemk en iisi ilgilendikçe devamını ister oyuna katmama gibide cezalar verilebilir belki

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR bende de çok problemli bir çocuk var.zekasının çok düşük olduğunu düşünüyorum,zaten görenler hemen anlar.yemek yemeyi bilmiyor,tuvaletini yapmayı bile beceremiyor,sürekli altına yapıyor kısacası özbakım becerileri hiç yok.araştırdım doğumdan itibaren özürlüymüş çevredeki herkes biliyor ama aile kabul etmiyor.üstelik yönlendirmek istedim ve aile beni tehtit etti.bulunduğum ilçede özel eğitim sınıfı var oraya göndermek istedim müdür kabul etmedi.sadece özürlü olması değil çocuk o kadar yaramaz ki hiç eğitim yapamıyorum tüm arkadaşlarına zarar veriyor onun peşinde koşturuyorum.böyle bir çocuk anasınıfında mı olmalı ? yorumlarınızı bekliyorum....

Tepki Skoru
0
beenim bulunduğum yerde türkçe etkinliğini yapmak çok zor çünkü çocukların büyük çoğunluğu türkçe bilmiyor ben onları onlarda beni anlamakta zorluk çekiyor.aslında diğer etkinliklerde de zorlanıyorum

Tepki Skoru
0
arkadaşlar 3 yaşa bu sene ilk defa giriyorum 3 yasında bi öğrencim var hala altı bezli tuvalet alışkanlığı kazandırmak için resim boyama hikaye vs dökümannız var ise:(:( paylaşabilirmisiniz simdiden tessekkür ederim:(:(:(

Tepki Skoru
0
ben hikaye anlatmakta sorun yaşamıyorum fakat 4 yaş olduğu için bütün etkinliklerden çabuk sıkılıyorlar napıcamı şaşırıyorum bazen bitmek tükenmek bilmeyen bi enerji istiyorlar.

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR bende de çok problemli bir çocuk var.zekasının çok düşük olduğunu düşünüyorum,zaten görenler hemen anlar.yemek yemeyi bilmiyor,tuvaletini yapmayı bile beceremiyor,sürekli altına yapıyor kısacası özbakım becerileri hiç yok.araştırdım doğumdan itibaren özürlüymüş çevredeki herkes biliyor ama aile kabul etmiyor.üstelik yönlendirmek istedim ve aile beni tehtit etti.bulunduğum ilçede özel eğitim sınıfı var oraya göndermek istedim müdür kabul etmedi.sadece özürlü olması değil çocuk o kadar yaramaz ki hiç eğitim yapamıyorum tüm arkadaşlarına zarar veriyor onun peşinde koşturuyorum.böyle bir çocuk anasınıfında mı olmalı ? yorumlarınızı bekliyorum....
raporunu gördün mü peki bu çocuğun,aileler zaten bi türlü kabullenemiyorlar, çok zor bendede var öle bi çocuk hacettepe piskyatr dr okul demiş ama çocuk hiç uyum sağlayamadı e biz bu çocukla mı ilgilencez yoksa diğerleriyle mi yazık değilmi diğer çocuklarında hakkına girmiş oluyoruz kolay değil allah sabır versin

Tepki Skoru
0
sınıfımda henuz yasını doldurmamıs ve anasınıfına hazır olmadıgını dusundugum bır öğrencım var..yerınde durmuyor ılgısı dıkkatı dagınık .. kendı halıne bıraksam dıger coocuklar da etkıleneecekelr rahatsız olucaklar cunku rahatsız edıyor ..ben de rahatsız oluyorum..bunların yanında parmak kaslarının henuz yeterlı olgunluga ulaşmadıgını goruyorum..kalem tutma ,boyama gıbı faalıyetlerı yapamıyor ve ısteklı degıl ..evde ılgılenılmesı ıcın aıleyle konustum ama babası benım cocugumun ılgı alanı farklı "örnegın :evde tamır ıslerını sevıyor "falan dıyor..

kurallara uymuyor...oyun kuralarını bozuyor..bazı oyunlardakı kuralları anlamıyor kendı ıstedıgını yapmaya calısıyor..kıpr kıpır bı ordan oraya..görmezden gelıyorum bazen ama dıger öğrencılere saygısızlık oldugunu dusunuyorum bu durumun..bugun cok sıkıldım turkce dıl etkınlıgınde yerıne oturmak bılmedı ..e tabı böyle olunca benım de ıstahım kacıyor..öğrenmek ısteyen cocuklara engel olusturuyor..

davranıs panosu hazırladım ..olumsuz davranıslarında yıldızlarının yapraklarını kapatıyorum.olumlu davranıslarında kutullarına bır yıldız atıcagımı soyledım..bunu yapsamda anlıyacagını sanmıyorum..bugun dayanamadım sandalyesı ıle bırlıkte sınıfın dısına cıkardım ..ama oyundan yada sınıftan cıkmak onun n ıcın cok da problm deıldı gordugum kadarıyla yanı basarıya ulasamadım bu anlamda..

zaten dıger ogrencılerımle arasında çok fark var..okul acıldıgında ılk hafta aılesıne soylemıstım ..anaokuluna gıtmesının daha uygun olacagını ..cunku seneye tekrar anasınıfına gondermelerı gerekıcegını soyledım ..fakat anne baba sadece anasınıfına gıtsın 1 yıl..da ertesı sene okula baslasın dusuncesınde..gorunen bu..

Tepki Skoru
0
sabırlı olun zaman tanıyın mutlaka ulaşabileceginiz bir yanı vardır.diger çocuklarla eylenceli ve çok hareketli oyunlar oynayın dikkatinizi oyuna katılınca çeksin farklı şeylerle değil bu durumda onu görmezden gelin eylencenize devam edinmutlaka aranıza girmek için davranışlarını düzeltecekir.sevgi ve ilgi eksikliği olabilir.biraz sevgi herşeyi halleder.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle