Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
Fahriye Örtmenim ben köyde görev yapıyorum, benim sınıfımda da yaşı küçük bir çocuğum var, babası -nasıl bir düşüncedir bu anlamasam da- kuzeni ile beraber okula, askere vs. gitsinler diye 2 yaş büyük yazdırmış çocuğunu:(((( Şu anki yaşı 4,5 yani. Hiç anne sütü almamış :( Sık sık hastalanıyor ve aylık iğnleri var. Ve geç konuşmaya başlamış.
Tüm bunlar bir yana aile sürekli kuzeni ile o çocuğumu karşılaştırıyor. İkisi de benim sınıfımda. Cuma günü çocuğumun annesi geldi, anlaşılan evdeki ortam onu da çok sıkmış. Yanımda ağladı!!! :((
Babaanne sürekli büyük olanı pohpohlayıp diğerine yapamaz o diyormuş. Anneye yaşlarından dolayı gelişimlerinde farklar bulunduğunu açıklamaya çalıştım ama ne denli etkili oldu bilemiyorum.

Etkinliklerde ben de muhakkak ona yardım ediyorum. Türkçe Dil Etkinliklerinde yerinde oturamıyor. Dikkati çooookk çabuk dağılıyor. Hemen gidip oyuncaklarla oynamaya başlıyor. Diğer çocuklar da hemen ona bakıp kalkıveriyorlar. Sabrım gerçekten çok zorlanıyor:(

Sanırım alışma süreciyle ilgili bir durum bu. Hem çocuklar, hem de bizler için.

Bir de velilerin gerçekten ilginç fikirleri var, takvim yaşını büyütünce çocukların gelişimlerini halledebileceklerini düşünmeleri gibi.

Tepki Skoru
0
Çok tesekkurler arkadaslar ..

Dilek hocam ..ayni durumu paylaŞmak zorunda kalan arkadaslarin dÜŞÜncelerini ÖĞrenmek biraz teselli veriyor..

Tepki Skoru
0
Yaşı kaç olursa olsun, çocukta şekil vermeyi doğru olarak çalışırsanız, yola getiremeyeceğiniz çocuk yok. Tabii birde işin sabır kısmı var. İyi çalışmalar

Tepki Skoru
0
kurallara uymuyor...oyun kuralarını bozuyor..bazı oyunlardakı kuralları anlamıyor kendı ıstedıgını yapmaya calısıyor..kıpr kıpır bı ordan oraya..görmezden gelıyorum bazen ama dıger öğrencılere saygısızlık oldugunu dusunuyorum bu durumun..bugun cok sıkıldım turkce dıl etkınlıgınde yerıne oturmak bılmedı ..e tabı böyle olunca benım de ıstahım kacıyor..öğrenmek ısteyen cocuklara engel olusturuyor..

davranıs panosu hazırladım ..olumsuz davranıslarında yıldızlarının yapraklarını kapatıyorum.olumlu davranıslarında kutullarına bır yıldız atıcagımı soyledım..bunu yapsamda anlıyacagını sanmıyorum..bugun dayanamadım sandalyesı ıle bırlıkte sınıfın dısına cıkardım ..ama oyundan yada sınıftan cıkmak onun n ıcın cok da problm deıldı gordugum kadarıyla yanı basarıya ulasamadım bu anlamda..

..

benimde aynı şekilde 2 öğrencim var. sabah başlıorlar. kendi alemlerinde oynamaya. hiç bir etkinlikte söz dinlemiolar. ee tabi diğerlerinin dikkati onlara dağılıor.bu sefer diğerleride onlara karışıo vs vs.
davranış panosunu aynı yıldız yöntemiyle bende uygulamaya çalışıorum ama hiç umurlarında bile değil. öğretmnim istersen çıkart bizim yıldızımızı ordan çıkar diyolar. kızsamda, güzelliklede konuşsam, etkinliklerden mahrumda bıraksam hiç önemli değil onlar için.

birinin el becerileri,kavramları tanıması vs çok iyi...annesiyle konuştuğumda istediğin cezayı ver dior.
diğerinin anneside ilgili anne pozisyonlarında bu zaman kadar eline kale,boya vermemiş fiziği zayf diye ,renk,sayı vs hiç bi kavramıda bilmior. hergün soryor üzdümü diye daha alışır ,öğrenir vs. birde çocuğa soruyor öğretmninni üzdünmü diye sonrada parayla ödüllendiriyor.

ayrıca öğrencilerim çok saldırgan. birbirleriyle çok kavga ediyolar. ben bile ayırmakta güçlük çekiorum. bunda başıboş sokaklarda oynamalarının,aşırı disiplinsizliğin,her dediklerinin yapıldığının ve televizyodaki programalrın etkili olduğunu düşünüorum.

bence çocuk öğretmnini sevmeli,saymalı ve bu yüzdende birazcık çekinmeli.

su2

Tepki Skoru
0
Bugüne kadar çok farklı yapıda çocukla çalışıp çok sayıda farklı sorunlar çözmeye çalıştık.Bu yıl ki öğrencilerimden biri grupdan farklı olmayı seven,evde hep sinirli bebeksi asi konuşan sınıf da koşullu birşeyler yapan (Önce ben söylersem yaparım, o rengi verirsen,ben bununla oynayacağım....Vb günlük koşullu istekler)
hayalgücü fazla olan,çok uyduran,bahaneler bulan ama çok isyankar bir çocuk Aile ile iletişim halindeyiz sık sık görevler verip görmemezlikten gelmeye sınırlarımı öğrenmesini sağlamaya tercihler sunmaya yıldızlar çiçekler vermeye olumlu dav.övmeye çalışıyorum Daha okul açılalı çok olmadı AMA ÇOK YAVAŞ İLERLEYİP HIZLI GERİLİYORUZ.sizlerinde böyle zor öğrencileri varmı neler yapabiliriz

Keşke elimizde sihirli değnekler olsa bazen veliler bunu istiyor bizden

Tepki Skoru
0
Benim çocuklarım çok yaramaz. Yani onları cezbedecek uslu durmalarını sağlıcak bi şeyler yapmam lazm ama ne? Değerli hocalarım szden yardım istyorum...

Tepki Skoru
0
merhaba arkdaşlar benim sorunum şuki öncelikle 4 yıllık üniverste mezunuyum izmirde ve samsunda görev yaptım şimdi bitlis hizan ilçesindeyim orda görev yapıyorum inanın öncelikle dil iletişim bozukluğu yaşarım sandım pek sorun olmadı onlar beni anlıyor bende onları sorunum şu renk ve şekil kavramlarına başladım halen deavm etmekteyim öğretemedim yapmadığım kalmadı benim derdim ücret yada para değil faydamın olması sarı kösesi kırmızı köşeler hazırladım o renkte giyindim giydirdim o renlerde deney yaptık drama yaptım yaptım yaptım 1 ayı geçti öğrencilerde tık yokk bugün sarıya mavi demeleri beni çıldırtı erken çıktım okuldan artık planımda müfettişte sorsa evt bir aydır sarı rengini çealıştırıyorum diycem ee napimm ben bilmiyorum artık sorun bence bana göre bıraktım renkleri RENK SORUSUNU BİLMİYORLAR MAVİNİN SARININ KIRMIZIN NE OLDĞU SORUSUNU BİLMİYORLARR napabilirimm bu soruyu onlara nasıl kavratcam acill yardım edermisiniz:36_3_12:

Tepki Skoru
0
arkadaslar bız öğrencılere 60 ytllık bır set aldık egıtım setı.çalısıyoruz plan ıle paralel olarak ..yanı ugrasıyoruz :)
sınıfımda 20 öğrencı var 6 yas gurubu bunların ıcıden 15 ı gelısım olarak dıger 5 ınden önde..ve ben bu gerı kalan 5 öğrencımle oyun saatınde , etkınlık sssatlerınde özellıkle okum a yazm ad a , zorluk cekıorum ..yonergelerı anlamaları acısından ..bırebır ılgılenmek sorunum deıl ama dıgerlerı dagılıyor bu sefer ..15 ının bır gunde 3,4 sayfa okuma yazma calıslma yaptıını dusunun ..ben dıgerlerıne anlatıcam dıye o okum a yazma saatı artık gorsenız bogazım patlıyor..bılenle r de sıkılıyor..beklemek ıstemıolar..

eve cogu zaman aıle katılımı gonderıorum zaten ödev verıorum ..ama benım sııfta öğrecı ıcn yapabıleceklerım de sınırlı...ornegın 2 sayısını sınıfta verırıım ..(fakat o 5 öğrencım algılamada zorluk yasıyorsa ben 2 sayısıını sureklı ısleyeymem cunku bılenler sıkılıyorlar)okuma yazma dagırıtım ..ornekllerle ıslerım ..oyunla ıslerım..eve odev gonderırım ..ama gerısıı de aıleın ılgısıne kalmıs..be n çocugun nerde ne eksıgı var zaten velıye soyluyorum uzerıne dusulmesı gereken konuyu belırtıyorum ..ama uygulamıyorlarsa ben daha fazla ne yapabılırm ?

bazen gercekten sıkılyorum

Tepki Skoru
0
merhaba sabahçıysan serbest zaman etkinliği sonunda öğleciysen çocuklar ilk geldiği an dikkatleri dağılmadan hikaye saatini yap artı televizyon şeridi tekniği şimşek kart tekniği ve kukla yaratıcı drama yaparsan etkili olur.birde cd.den hikaye izlettirebilisin[morpa]

Tepki Skoru
0
bazen biz öğretmenler ne kdar verici olsakta çocukların ve grubun özellikleri çalışmaları çok etkiliyor.benim 25 öğrencim var ve biri ortopedik engelli,birinin zeka yaşı 4 yaş,diğeri ise hiperaktivite teşhisi konmuş ve düşünün bu öğreciler ile tek öğretmen olarak ilgilenmek durumundayım ve aynı zamanda sınıftaki diğer öğrencileri normal gelişimlernii destekleyici çalışmalr yapmaktayım,biraz yoğun çaba harcamak zorunda kalıyorz. ama sadece öğretmenin çabası yeterli olmuyor , ailelerede görev düşüyor,bende hala 2 sayısını kavratmaya çalışıyorum, gruba göre öğretmenin yapacağı çalışmalr değişiyor..ama hepimiz elimizden geleni yapıyoruz...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar çocukların şikayet etme sorununa çözüm bulamıyorum bir türlü arkadaşım oyunumu bozdu bloğumu aldılar hiçbitmiyo kendi sorunlarını kendilerinin çözmeleri gerektiğini sölüyorum ama hala devam ediyo

Tepki Skoru
0
en çok sıkıntı yaşadığım konu sınıf yönetimi

Tepki Skoru
0
Çocuklar herzaman çok şikayet ederler doğal bi durum.Zaten şikayet etmeyen çocuklarda arkadaşlarından model alıp şikayet etmeye başlıyorlar.Kendi sorunlarını kendileri çözmeyi bilmiyorlar açıklama yapmak gerek bazen.Benim sınıfımda erkek öğrenciler sürekli takma çıkarma blokları paylaşamıyorlardı.Geçen hafta çok kavga ettikleri bi gün hiçbirine oyuncak oynatmadım.Sonra blokları saydım hepsine 2 adet verdim şimdide renk kavgası yapıyorlar ben sarıyı isterim vs. yani kısacası çocukların kavgaları bitmez.Paylaşım günü düzenleyebilirsin.Kavga ettikleri oyuncağı alıp başka oyuncakla oynamalarını söyleyebilirsin.Oyuncakları paylaştır bence faydalı oluyor.Kolay gelsin herkese iyi çalışmalar.

Tepki Skoru
0
iyi akşamlar canlar
benim sınıfımda kesimi çok düzgün ama çok yavaş bir çocuk var. verilen etkinliği mükemmel denilebilecek bir düzeyde yapıyor. ama çok aşırı yavaş yapıyor. öyleki diğer çocuklar etkinliği bitirdiklerinde o ancak yarısını yapabiliyor. bu çocuğa karşı nasıl bir yaklaşım sergileyeceğimi bir türlü kestiremiyorm. ne yapabilirim. :ggggdw:

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar ben tecrübeli ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlarıma bir sorum olcak benim sınıfımda aşırı derecede anneye bağlı ikiz öğrencim var en başta sınıfa geldiklerinde çocuklar çok tuhaftı saldırgan, asabi, anneye bağlı anneleri biraz sınıfta oturdu ve benimde sabırlı tutumlarımla o devreyi atlattık çok şükürkü düzelmişlerdi ama sınıfıma yeni öğrenciler geldi ve benim ikizlerle onlar tanıdıklarmış ve sanırım ikizler o çocuklardan korkuyor bu yüzden tekrar en başa döndüler bir de annelerinin kız kardeşinin yanına gitmek zorunda kalıp şehir dışına çıkması ikizleri yalnız bırakmak zorunda kalması çocukları daha korkak ve hırçın yaptı anneden ayrılma korkuları var. anneleri tekrar 1 hafta boyunca bizle beraber okulda oturdu ama ne yaptıysak düzelmediler ve şimdide evde heryerde kadından bir türlü ayrılmıyolarmış ben onlar için bir şeyler yapmak isitoyum tabi çocukların böle olmasında ailenin aşırı koruyucu ve mükelleyitçi tavrı varssaassrrre

Tepki Skoru
0
aynı ögrenciler bende de var annesini okuldan uzaklaştır bir hafta ağlarblar daha sonra geçer ve okula annesi babası değil bir baska tanıdıkları komsuları getirsin çok işine yarar annelerini kesinlikle sınıfa ve okula alma başarılar

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim ama annelerine resmen yapışıyolar ayırmak imkansız sanki

sonra annede aşırı düşkün çocuklara giderken 10 kere soruyo gideyimmi ağlamıcan değilmi çocuklarda en sonunda ağlamaya başlıyo ilk önce anneyi tedavi etmek gerekiyo herhalde çocukların üzerine bu kadar düşülürmü ya

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim ama annelerine resmen yapışıyolar ayırmak imkansız sanki

sonra annede aşırı düşkün çocuklara giderken 10 kere soruyo gideyimmi ağlamıcan değilmi çocuklarda en sonunda ağlamaya başlıyo ilk önce anneyi tedavi etmek gerekiyo herhalde çocukların üzerine bu kadar düşülürmü ya
:D
Evet biz bu duruma çocuğundan ayrılamayan ebeveyn sendromu diyoruz.

Tepki Skoru
0
İki erkek öğrencim var, çok haylaz ve şımarıklar...olumlu pekiştireç diye bir şey sakın önermeyin çünkü takmıyorlar bile. Yıldız panom var, güzel davranışlarından dolayı panoya yıldız atıyorum, bazen güzel davranışta bulunanların göğsüne yıldız takıp eve gönderiyorum. Nadiren bu öğrencilerim de yıldız alıyor, sık sık iyi davranışları olduğunda "aferin" diyorum ama nafile, iki öğrencim daha bu öğrencilerime katılıyor. "banane, olsun, ben yıldız istemiyorum, ...", yanıma çekip biraz okşamak istiyorum ama pek yaklaşmıyorlar. Ailelerinin de yıldız beklentileri oluyor ama ne yapabilirim?...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle