Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
asıl ben size teşekkür edrim deniycem dediklerinisede çok saolun

Tepki Skoru
0
hocam türkce bilen öğrencileriniz warsa onları görevlendirin yardımcı olsunlar size.hem bu onlarında hoşuna gidiyo gecen yıl aynı sorun bende de wardı böyle yaptım birde daha cok vücut dilimi kullandım sarkı ve tekerlemeye yer verdim sene sonunda onlardaki bu değişikliği görmek cok güzeldi

Tepki Skoru
0
merhaba siteye yeni üye oldum okul öncesi öğretmeniyim şu an bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum bu tür öğrencilerimiz var bence tamamiyle öz güven eksikliği diyorum önce aile çocuguna güvendigini hissettirmeli,aile içi konuşmalarda onunda fikri sorulmalı ve kesinlikle yaptığı yorum eleştirilmemeli,aynı yöntem yönlendirme ve yardımla okulda da yapılmalı,başarabilece sorumluluklar verilmeli ve yaptıkları hakkında önce basit ve kısada olsa cevap alınmaya yönlendirilmeli vs.. umarım yardmcı olmuşmdur.

Tepki Skoru
0
Doğuda türkçenin kullanılmadığı bir ilde 2 yıl çalıştım orada kavram öğretiminden daha önemli olan şey bence çocuklara türkçe öğreterek günlük hayata kazandırmak, belki ondan sonra etkinliklerdeki dikkat süresini uzatmaya çalışmalıyız!Kürtçeyi sizde öğrenerek türkçeyi öğretemezsiniz,onlara bu dili öğrenmek zorunda olduklarını aşılamalıyız. Sordukları her soruya türkçe cevab vererek sizlerle anlaşmak zorunda olduklarını hissettirmeliyiz.

Tepki Skoru
0
ne yazıkki sende neresi tutarsa diye rasgele tercih yapmışsın
yapacağın iş gönül işi çocukları çok sevmek özveride bulunmak gerekir kaldıki en asi çocuğun bile arkadaşlarına uyum sağlaması kurallara uyması 1 ay sürer sabırlı olman hep sevgiyle yaklaşman çocukların sınıfa uyum sağlamasında kurallara uymasında çok önemli umarım mezun oluncaya kadar işini gerçekten çok seven bir öğretmen olursun
düşünsene elindekiler işlenmemiş pırıl pırıl çocuklar olacak sen istediğin gibi şekillerdireceksin onları kişiliklerinin oluşmasında ailelerininin olduğu kadar seninde çok önemli bir yerin olacak

Tepki Skoru
0
bence sevdiğin mesleği yapmalısın helede bu öğretmenlikse bu meslek çocukları sevmeden olamaz

Tepki Skoru
0
Okul öncesi forum yöneticileri, üyeleri... iyi akşamlar. Ben Adana'da ilköğretim okulunda usta öğretici olarak görev yapıyorum. Bu dönem işitme engelinden dolayı konuşamayan bir öğrencim var. Daha yeni ameliyat olmuş,duyabiliyor, konuşamıyor. özel eğitim alıyor ve kaynaştırma için 5 gün okula geliyor (yarım gün) Tam da sesleri ayırt edemiyor daha. En çok türkçe dil etkinliğinde beni zorluyor. Özel eğitimdeki öğretmeniyle görüşecem. Yine de bana önerileriniz fikirleriniz varsa sevinirim... Şimdiden herkese teşekkürler.

Tepki Skoru
0
böyle bir sorunu olan çocuğa bildiğim kadarıyla bazı kelimeleri çıkartabilmesi için işaret etmemen duyan bir çocukmuş gibi tane tane konuşman gerekiyor.türkçe dil etkinliğinde imkanın varsa cd, projeksiyonla anlatırsan belki dikkatini çekebilir.özel eğitimle de sürekli iletşim halinde olman gerekiyor.kolay gelsin

Tepki Skoru
0
projeksiyon imkanım yok maalesef... televizyonda dikkatini çekmiyor :( İgin için çok teşekkürler...En kısa zamanda özel eğitim öğretmeniyle görüşmeliyim çocuğu en iyi tanıyan onlar sonuçta...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlarım 4 tane öğrencim var ve belirli rakamları ters yazıyorlar.Her seferinde düzeltiyorum aynı sayıdan doğrusunu yazdırıyorum ama sonra tekrar ters yazıyorlar genellikle(3,4,5,7)sayılarında sorunumuz oluyor.Bilgilerinizi paylaşırmısınız ne yapmalıyım etkinlik örnekleriniz var mı?

Tepki Skoru
0
Devamlı tekrar yapacaksınız. Yalnız sadece ters mi yazıyorlar? Kalem hareketleride doğru mu onlara dikkat etmek gerekir. FAkat yapacağınız her defasında doğru şekilde birlikte yapmak. Belli bir süre sonra pekişecektir. Bu dönem çocuklarda sık rastlanan bir durum ama kalıcı olmaz.

Tepki Skoru
0
benim öğrencilerim arasında da var ters yazanlar. bu algılayışla ilgili olabilir diye düşünüyorum. şekil olarak doğru hatırlıyor ancak yazarken yönlerde yanlış yapıyorlar. arkadaşımın da dediği gibi sürekli tekrarlar ve dikkatleri çekilerek farkındalıkları artırılabilir ve zamanla algılayışları farklılaşacaktır..
sayılarla yapılan etkinliklerin sayısı artırılınca ve farklı çalışmalarla desteklenince bu farkındalıklar artırılabilir. yani sadece yazma ve sayma çalışmaları yeterli gelmeyebilir bazılarına. onlar için sayı kartları yaptırabilirsiniz, sayıları boyatabilir, yazı tahtasında denemeler yapmalarına fırsat sunabilirsiniz.
bazen de doğru yazılışla yanlış yazılışları yan yana göstererek hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu gösterebilir, sorabilirsiniz.

Tepki Skoru
0
teşekkürler athena,buğdaytanesi.Kalem hareketleri doğru değil ilginiz için teşekkürler.

Tepki Skoru
0
teşekkürler tuba parmak boyası fikride güzel.Noktalı sayı veriyorum yazı tahtasında yazdırıyorum önce ellerinden tutup gösteriyorum ama sizlerinde söylediği gibi tekrar çok önemli.teşekkürler.

Tepki Skoru
0
Benimde kaynaştırmaya gelen bi öğrencim var ve çaresizim. Çünkü iletişim kuramıyorum. İşin ilginç yanı uzaktan verilen bütün komutları anlıyo ve yapıyo ama yakın temastan asla hoşlanmıyo. Yani kendine dokundurtmuyo.Haftanın 2 günü özel eğitime gidiyo ancak diğer öğretmeniylede bi türlü görüşemedik. Tam olarak sorunu aile bile bilmiyo. Çocuk konuşma yaşına gelipte konuşmayınca bi anormallik olduğunu anlamışlar. Cümle kurmuyo,tek tek kelimelerle anlatıyo, oda siz sorarsanız. Yemekti. tuvaletti gibi temel ihtiyaçlarını bile söylemiyo ama aile herşeyi yapsın istiyo. Özellikle sanat etkinliklerinde çok zorlanıyorum. Sizce ne yapmalıyım, okulumuzda rehber öğretmende yok.

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaslar.okulların kapanmasına 2 ay kala bugun yeni bir kayıt geldi.Ancak cocugun özel bir durumu var.lösemi hastası.İyileşme sürecinde ve hastalık üzüntüsünden kekemelik basladıgı için dr siddetle anaokulunu tavsiye etmiş.. malesef ki velilerim tedirgin ve aralarında istemeyenler bile var.Anlıyacagınız bende arada vicdanım ve velilerimin tedirginliği arasında gelip gidiyorum.sizden ricam yerimde olsanız nasıl davranırdınız konusunda yol göstermeniz..yada benzer bir durum yasayan varmı aranızda?????

Tepki Skoru
0
tesekkür ederim arkadaslar bende böyle düşünüyorum ve özellikle bu konuyla ilgili arastırmalar yapıp onlarla görüsecegim.sanırım bu konudada veli egitimi gerekli....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle