Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
bence alın hocam velilere de kendi cocuklarının aynı sekılde oldugunu dusunmesını ne kadar zor bır durum oldugunu anatın anlarlar ıns mınıge de allah sıfa versın bır an once ıyılessın

Tepki Skoru
1
bencede alın onlarla bir toplantı yapın o öğrencinin olduğunu önceden söylemeden onun yaşandıklarını anlatın daha sonra o olduğu söyleyince umarım kabul ederler. bir de eğer sonradan bu hastalığa yakalanmışsa lösemili öğrencinin önceki yaşamını şimdiki sorunlarını anlatın böylece hiçbirşeyin garantisi olmayacağını daha iyi anlarlar kolat gelsin hocam umarım herkes için doğru olan şey yani çocuğun okula kabulu gerçekleşir

Tepki Skoru
1
birde lösemili çocuğun velisiyle diğer velileri görüştürebilirsiniz belki o anne ve babanın bizzat anlatması daha kolay empati kurmalarını sağlar tekrar kolay gelsin

Tepki Skoru
0
Sağlıklı ve bilinçli bir toplantı ile bu sorun halledilebilir. Böylesine özel bir çocuğu okuldan geri çevirmeyi ne insanlığa(veliler açısından) ne de mesleğe sığdırırım!

Tepki Skoru
0
duyarlılıgınız için tesekkürler arkadaslar.şimdi mesajlarınızı okurken öyle duygulandım ki anlatamam.bugun minik emir okula geldi öyle güzel öyla sevimli bişiy ki....uyumlu uslu adeta böyle bir ortama aç.hemen onu sınıfımıza aldım ama önce benim duyarlı ve sevgi dolu miniklerimle bir ön konusma yaptım.hepsi ona kucak actılar sanki sene basından beri emir bizimleymiş gibi davrandılar.bende veli toplantısı için notlar yazdım.emirin rahatsızlıgı lenfoblastik lösemi.yani ilikle alakalı bi rahatsızlık bugun gerekli arsatırmalarıda yaptıktan sonra yarın toplantıda sakıncası olmadıgını gösterir d.r raporunuda önlerine koyup etkili bir konusma yapmayı düşünüyorum.emirin ailesini ise bu konusmaların dısında tutmak amacıyla cagırmadım cünki babayı 5 okul kabul etmemiş.inanılır gibi değil.aile bireylerinin de psikolojisini bozmak istemiyorum yada daha fazla yıpratmak.bugun hem agladım hemde güldüm arkadaslar içim öyle huzur dolu öyle huzur dolu ki bunu size anlatamam.agladım ama acımaktan falan değil ona faydalı olacagıma sevinmekten ve 6 yasındaki minik yüreklerin ne kadar sevgi dolu olduklarını bir kez daha farkettiğim için... ONLARA MİNNETTARIM VE COCUKLARI COK SEVİYORUM...hepinize ilginizden dolayı sonsuz tesekkür ederim inanın sözleriniz hep aklımdaydı....SEVGİLER..

Tepki Skoru
0
duyarlılıgınız için tesekkürler arkadaslar.şimdi mesajlarınızı okurken öyle duygulandım ki anlatamam.bugun minik emir okula geldi öyle güzel öyla sevimli bişiy ki....uyumlu uslu adeta böyle bir ortama aç.hemen onu sınıfımıza aldım ama önce benim duyarlı ve sevgi dolu miniklerimle bir ön konusma yaptım.hepsi ona kucak actılar sanki sene basından beri emir bizimleymiş gibi davrandılar.bende veli toplantısı için notlar yazdım.emirin rahatsızlıgı lenfoblastik lösemi.yani ilikle alakalı bi rahatsızlık bugun gerekli arsatırmalarıda yaptıktan sonra yarın toplantıda sakıncası olmadıgını gösterir d.r raporunuda önlerine koyup etkili bir konusma yapmayı düşünüyorum.emirin ailesini ise bu konusmaların dısında tutmak amacıyla cagırmadım cünki babayı 5 okul kabul etmemiş.inanılır gibi değil.aile bireylerinin de psikolojisini bozmak istemiyorum yada daha fazla yıpratmak.bugun hem agladım hemde güldüm arkadaslar içim öyle huzur dolu öyle huzur dolu ki bunu size anlatamam.agladım ama acımaktan falan değil ona faydalı olacagıma sevinmekten ve 6 yasındaki minik yüreklerin ne kadar sevgi dolu olduklarını bir kez daha farkettiğim için... ONLARA MİNNETTARIM VE COCUKLARI COK SEVİYORUM...hepinize ilginizden dolayı sonsuz tesekkür ederim inanın sözleriniz hep aklımdaydı....SEVGİLER..
Sizi tüm içtenliğimle kutlarım. Emir bir yana aileye verdiğiniz mutlulukta ayrı bir güzel. Emin olun! Sevgi ve saygılarımla..

Tepki Skoru
0
canım athena cok saol.bugun toplantımızıda yaptık ve cokkk sükür bütün sorunlar ortadan kalktı..HEEEYYYY artık emir bizim sınıftaaaaa...onu sizin için öptüm vallahiii.tesekkürler desteginiz için.

Tepki Skoru
0
bencde kesınlıkle almalısın once durumu velılerle guzelce konusabılırsın eger hala ıtıraz ederlerse onlara ogretmenın sen oldugunu hatırlat ayrıca bu durumda losemılı cocgun aılesı tedrgın olmalı cunku losemılı çocukların enfeksıyondan cok iyi korunması gerekıyor yanı tedırgınlık duyması gereken dger velıler degıl bılyorsun ococugun buna ıhtıyacı vrsa yerımde olsanız dıye sormussun yerınde olsam ben alırdım

Tepki Skoru
0
sınıfınıza gelmenıze gercekten cok sevındım emırı benım yerıme op:)))))

Tepki Skoru
0
tesekkür edeiyorum güzel yüreklerinizle nede güzel destekliyorsunuz insanı...sayenizde hiç ümitsiz olmadım bu konuda ilk andan beri yazdıgın her satır her harf için binlerce tesekkürler..İYİKİ VARSINIZ....

Tepki Skoru
0
canım athena cok saol.bugun toplantımızıda yaptık ve cokkk sükür bütün sorunlar ortadan kalktı..HEEEYYYY artık emir bizim sınıftaaaaa...onu sizin için öptüm vallahiii.tesekkürler desteginiz için.
Öğretmen olmak böyle birşey işte. Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği ve yaşatabileceği en güzel duyguyu yaşıyorsunuz kanımca. İnanın bu sizin için büyük bir adım. Mesleğiniz açısından büyük bir adım bana göre..

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar bugünlerde öğrencilerim herşeyi şikayet etmeye başaldılar bunun hoş bir davranış olmadığını biliolar defalarca konuştuk ve ben sınıfa girer girmes hemen şu şunu yaptı bu bumu dedi gibi şeylerle birbirlerini şikayet ediyorlar bunu nasıl engellerim tecrübeli meslektaşlarım yardımlarınızı bekliyorum.geçen yıl şikayet edenlerden ödül olarak verdiğim kurdeleleri geri alıyodum etkili ama kalıcı bi çözüm yolu de3ğil maalesef çocuk davranışı kurdeleden olmamak için yapıodu.bi arkadaşım yurtdışına gitti anlattığına göre çocuklar öğretmene ihtiyaç duymadan problemlerini aralarında çözebiliolarmış..bu eğitim nasıl verilir ve nasıl kalıcı olur ?çok uzun olduysa affola

Tepki Skoru
0
Arkadaşım şikayet edilene tepki veriliyorsa artık çocuklar arasında bu alışkanlık haline geliyor.Ben hiç bir şekilde tepki vermiyorum,kendi aralarında çözmeleri gerektiğini söyleyerek sonraki davranışlarını gözlemekle yetiniyorum.Dediğim gibi sürekli müdehale alışkanlık oluyor şimdilik böyle bir çözüm buldum benim sınıfımda işe yaradı :)

Tepki Skoru
0
Çok şikayet etme davranışı varsa görmezden gelmeyi deneyin. Tabii öncesinde kendi aralarında bu sorunu halletmeleri gerektiği konusunda bir konuşma yapın. Size şikayete geldiklerinde duymayın. Duymayın dediysemde muhakkak sorunu izleyin ve takip edin. Yani şikayet etsede şikayet sebebini inceleyin. (çaktırmadan) DAha sonra belli aralıklarda (hemen olayın akabinde yapmayın) örneklerle yanlış olan bir davranış varsa olumluya çevirerek yanlarındada ima ederek konuşun. TAbii tüm bunların ön koşulları var. Hangi durumda özür dilemesi gerektiğini bilmesi,teşekkür etmesi gerektiğini bilmesi ve başkalarına saygı duyması gerektiği gibi..

Tepki Skoru
0
Her yanınıza geldiklerinde şikayet yok! diyin bu sureklı olursa işe yarıyor şikayetle ılglenmemenz sıkayetı engelleyebılıyor

Tepki Skoru
0
Tesekkür ediyorum bu duyguları sizlerle beraber yasıyorum burada öyle güzel yürekli insanlar var ki...Dogruları desteleyen yanlışlarda uyama inceliğini gösteren alkışlayan tebrik eden yürek veren.......Allah hepinizden razı olsun...

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere sormak istediğim bir konu var. Bugüne kadar sık yaşadığım bir sorun bu. Fakat her defasında veliye açıklarken zorlandığım bir konu hakkında size yazacağım.

Bir çok çocukta bugüne dek farklı deri hastalıklarına şahit oldum. Korkum bu hatalığın doğrudan bana geçmesi ya da kullanılan materyaller aracılığı ile diğer öğrencilere geçmesi. Kendim aynı zamanda özel eğitimde çalışan biri olarak ve materyallerin ağıza alınması ve bunun engellenememesi gibi durumlarla karşı karşıya geliyorum. Her defasında ıslak mendille silmeye çalışsamda dezenfekte olmadığını biliyorum.

Geçenlerde yeni bir öğrenci geldi ve ders başında fark etmediğim fakat sonrasında gördüğümde ise bariz mantar ve vücudun tüm kısmına yayılmış bir şekilde görünce şok olduğumu söylemek istiyorum. Ders çıkışı veliye ders planı hakkında bilgi verirken çocuğun her hangi bir cilt sorunu olup olmadığını sorduğumda; Cilt kuruluğu olduğunu söyledi,fakat gördüğüm şeyin bariz mantar olduğunu biliyorum.

Peki bu durumda ben ne yapmalıyım? Fikrim rahatsızlığın giderilmediği sürece derse gelmemesi. Sonuçta bulaşıcı ve illet bir deri hastalığı. Konu hakkındaki tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Tepki Skoru
0
çocukta bariz şekilde görülen böyle bir durum varsa tabii ki doktora başvurulması gerek.. bunu uygun bir dille veliye açıklamanızı öneririm.. bunun cilt kuruluğu olmadığını, mantar olabileceğini düşündüğünüzü ve mutlaka bir doktora gösterilmesi gerektiğini söyleyin.. önce o çocuğun sağlığını ön plana çıkarın, sonra da kişisel ve diğer çocuklar adına da duyduğunuz endişeyi de dile getirebilirsiniz..eğer gerçekten eminseniz mantar olabileceğinden kesinlikle veliyi doktora yönlendirmelisiniz, çünkü dediğiniz gibi kolay bulaşan ve şu aylarda da sıcaklarla birlikte yaygınlık gösterebilecek bir hastalık..

Tepki Skoru
0
Bireysel ders veriyorum. Bu durumla bire bir karşı karşıya kalan aslında yalnızca benim. Okuma yazma öğrencisi olduğu içinde ortak kullandığımız aslında pek bir materyal yok. Yani diğer çocukları etkileyecekte bir durum yok. İşin açıkçası veliyede nasıl uygun bir yolla bu söylenir şaşırmış durumdayım. Çünkü bu alandaki veli profili inanaılmaz derecede alıngan.

Tepki Skoru
0
özel eğitimde mi çalışıyosunuz? veliye çocuğun sağlığı açısından endişelendiğinizi belirtin.. geçmişte böyle bir örnekle karşılaştığınızı ve bir doktor muayenesinin faydalı olacağını düşündüğünüzü söyleyin.. yani velinizi siz daha iyi tanırsınız ve mutlaka anlatmanın bir yolu vardır.. hiç bulaşıcı bir hastalık olmadığını varsayarsak bile çocuğun sağlığı açısından olaya yaklaşmak gerek..

benim de bir öğrencim ciltteki lekelenmeler ve kaşıntı şikayeti ile doktora gittiğinde karaciğerde büyüme olduğu görüldü ve tedaviye başlandı.. yani ne olduğunu bilemeyiz..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle