- Tepki Skoru
- 0
Çok teşekkürler Emel Hocam.Ev ziyareti yaptım.Çocuğun ev içerisindeki tavırları ile sınıf içerisindeki tavırları arasında fark var.Ev içerisinde ses tonu daha yüksek mesela,kendini daha rahat ifade ediyor.Ailesi çok ilgili,araştıran okuyan,kendini geliştirmeye çalışan bir aile.Çocuğu psikoloğada götürmüşler.Psikolog sadece çekingen biraz başka bir problem yok demiş.Ama bana da sosyal fobi belirtilerinden bazılarını taşıyor gibi geliyor.Arkadaşlarıyla çok güzel oynuyor fakat asla sınıfın önünde çıkıpta bir şiir,parmak oyunu söylemiyor.Grup halinde doğaçlama dramalar,ufak çapta tiyatrolar yapıyoruz.Bunlara da katılmıyor.Bir soruya yanıt vereceği zaman da sınıfa değil bana söylüyor.Çok hassas,alıngan bir çocuk.Arkadaşlarının onu incitmesinden korktuğu için kaçma davranışı gösterdiğini düşünüyorum.Ama sınıfımızdaki çocuklar da çok kırıcı,çok fazla alay eden çocuklar değiller.Annesi,babası çok sakin insanlar.Çocuğa karşı tutumları ve yaklaşımları olması gerektiği gibi.Çok tutarlı davranıyorlar,belli kurallar koyuyorlar ve çocuğun bunun dışına çıkmasına izin vermiyorlar.Sert bir tavırla değil ama...Mesela günde 2 saatten fazla televizyon izlenmiyor,yemek yenirse bilgisayar da 20 dakika oyun oynanabiliyor gibi.Ve evde asla yalnız başına oyun oynamıyormuş.2 sene önce annesinin önemli bir rahatsızlığından dolayı onu kaybetme korkusu yaşamış.Mesela o dönemde ona alınan oyuncak bebeklerle bugüne kadar hiç oynamamış,ben bu davranışlarının da o dönemde yaşadığı çatışmalarla bağlantılı olabileceğini düşünüyorum.Gerçek anlamda onunla ilgilenecek,onun iç dünyasını anlamaya çalışacak bir psikiyatriste ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.