Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

Tepki Skoru
0
Çok teşekkürler Emel Hocam.Ev ziyareti yaptım.Çocuğun ev içerisindeki tavırları ile sınıf içerisindeki tavırları arasında fark var.Ev içerisinde ses tonu daha yüksek mesela,kendini daha rahat ifade ediyor.Ailesi çok ilgili,araştıran okuyan,kendini geliştirmeye çalışan bir aile.Çocuğu psikoloğada götürmüşler.Psikolog sadece çekingen biraz başka bir problem yok demiş.Ama bana da sosyal fobi belirtilerinden bazılarını taşıyor gibi geliyor.Arkadaşlarıyla çok güzel oynuyor fakat asla sınıfın önünde çıkıpta bir şiir,parmak oyunu söylemiyor.Grup halinde doğaçlama dramalar,ufak çapta tiyatrolar yapıyoruz.Bunlara da katılmıyor.Bir soruya yanıt vereceği zaman da sınıfa değil bana söylüyor.Çok hassas,alıngan bir çocuk.Arkadaşlarının onu incitmesinden korktuğu için kaçma davranışı gösterdiğini düşünüyorum.Ama sınıfımızdaki çocuklar da çok kırıcı,çok fazla alay eden çocuklar değiller.Annesi,babası çok sakin insanlar.Çocuğa karşı tutumları ve yaklaşımları olması gerektiği gibi.Çok tutarlı davranıyorlar,belli kurallar koyuyorlar ve çocuğun bunun dışına çıkmasına izin vermiyorlar.Sert bir tavırla değil ama...Mesela günde 2 saatten fazla televizyon izlenmiyor,yemek yenirse bilgisayar da 20 dakika oyun oynanabiliyor gibi.Ve evde asla yalnız başına oyun oynamıyormuş.2 sene önce annesinin önemli bir rahatsızlığından dolayı onu kaybetme korkusu yaşamış.Mesela o dönemde ona alınan oyuncak bebeklerle bugüne kadar hiç oynamamış,ben bu davranışlarının da o dönemde yaşadığı çatışmalarla bağlantılı olabileceğini düşünüyorum.Gerçek anlamda onunla ilgilenecek,onun iç dünyasını anlamaya çalışacak bir psikiyatriste ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
Teşekkürler Emel Hocam,çocuğun dil gelişimi çok iyi düzeyde,çok düzgün konuşuyor,herhengi bir konuşma bozukluğu yok.Anneye bağımlılığı yok,ayrılık anksiyetesi yok,Çocuğun gelişim düzeyleri yaşından beklendiği düzeyde.Sınıftaki kızlarımız erkek çocuklarla oynamıyor ama o herkesle arkadaş olabiliyor mesela.Kimseyle sorun yaşamıyor,ama arkadaşının ufak bir şakası onun alınmasına neden olabiliyor.Bunu da belli etmiyor,içine atıyor.Geçen hafta ben okula gitmek istemiyorum demiş.Annesi nedenini sorunca söylememiş,sonra arkadaşım bana bücür dedi demiş ama annesi de ben de bunun kesinlikle bahanesi olduğuna düşünüyoruz,zaten bu sözü söyleyen arkadaşı onu çok seven ve onunla hep şakalaşan,sadece bunu 1 hafta önce 1 kere söylemiş olan ve gerekli uyarıdan sonra tekrarlamayan bir çocuk .Ailesi çok sert değil,Çocuk bir çok şeye sahip,maddi durumları iyi,davranışları yapma etme diye engellenmiyor.Ama koyulan ufak tefek problemlerde esneklik kesinlikle olmuyor.Çocukta da aynı davranış söz konusu.Mesela forumdaki arkadaşımızın paylaşımı olan pinokyo ve yalan söyleme oyununu oynamıştık.Bu öğrencim,pinokyonun burnunu uzun çizmedi ve yalan söyleme oyununa katılmadı.Annesi evde nedenini sorduğunda,yalan söylemek yanlış bir şey demiş.Bazı şeyleri o da kurallaştırıyor.Duygularının nedenlerini söylememesi ve de düşüncelerini yansıtmaması onu anlamamızı zorlaştırıyor.Önce okul rehberlik servisiyle sonra da söylediğiniz gibi bir Ram ile görüşeceğim hocam.İlginiz,alakanız için teşekkürler.

Tepki Skoru
0
Bu arada bu kız çocuğum başta bir iki oyuna katılmıştı,kaybetmeyi kesinlikle kabullenemiyordu ve Tepki olarak hemen ağlamaya başlayıp,oyunu bırakmıştı.Sonra hiç katılmadı oyunlara.Düşündükçe çözüyorum ben de,bulmaca gibi çocuklar.Şİmdi de kaybetmenin yaratacağı duygudansa kazanmalı kaybetmeli oyunları oynamamayı tercih ediyor demek ki.Böyle bir tepki geliştirdi kendi kendine.O kadar da anlatıyorum oyunlara başlamadan önce,oyunlarda bazen kaybedipte ağlamadıkları için çocukları ödüllendiriyorum.Neredeyse bütün çocuklarımda bu problemi aştık,bir kaç çocuğum bu konuda hala ciddi problem yaşıyor.Ama hiç kaybetmemiş,her istediklerini de bir şekilde elde etmiş çocuklarda daha çok gözlemliyorum bu durumu.

Tepki Skoru
0
ewet benm de bole cocuğum wardı cocuk gelmek istemiodu bu onerilerle bı gun oyalanıyordu yanı gun için sorun yok ama weli cocuun ağlamasına dayanamadı dayanması gerektğnı cok soyledim dawranısının yanlıl olduğunu ama dinlemedi we cocuğu okuldan aldı cocuk şimdi ewde canı sıkılıor okula gelmek istior fakat sayım fazla olduğu için alamıoruz welilerin bilinçsizliği nelere mal oluyo senn ki weli sorunu deil ama nese cnm

Tepki Skoru
0
malesef böyle benimde bir öğrencim var bizim sorunumuz çocuğun zor uyanması uykuya kanmaması ayrıca sınıf dışında sürekli oynamak istemesi vs. 2 gün geliyor zorla yıldız vericem vs diye 3 gün gelmiyor gelsede hep ağlamaklı ağlamamk için bana bişiler anlatırken bile zor tutuyo sürekli gözü dışarıda özelliklede tenefüse çıkan çocuklarda. bende ne yapıcamı bilemiyorum aslında. :(

Tepki Skoru
0
Aynı sorun bende de vardı arkadaşlar hatta çocuk kendii ağzıyla bana beni okulu sevmediğinii annesınin zoruyla geldiğini söylüyorduu.. zaman zaman sınıfta sinir krizlerine giriyoduu sınıftan çıkıp gtmek istıyorduu ilk zamanlar ilğilenmedim, görmezden geldim sonra karşıma alıp beni terslediği halde buyuk insanmış gbi konuştum.. çocuğuu bezdıren bu huyundan vazgeçmesii çok bilmişliği sayesınde bir kaç oyunda birinci gelmesii olduu ve şuan sınıftan gitmek istemıyorr ayrıcaa annesinee beni çok sevdiğini sölemişş hasta olsa bile gelıyorr.. bence çok üzerıne gıtmeyın ve bir kaç oyunda hile yaparak onu birinci yapınn inanın sınıfaa böle daha klay adapte oluyorlarr.. hepinizee kolay gelsinnn:))))))))))

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar benim sınıfımda mastürbasyon yapan bi öğrencim var okula ilk başladığında sadece uyku saatlerinde yapıyodu daha sonra yapma sıklığı arttı ve şuanda etkinlik sırasındada yapmaya başladı
yapdiğini gördüğüm zamanlarda dikkatini başka yerlere çekmeye çalışıyorum ailesi ilede irtibata geçiyorum ama herhangi bi ilerleme olmadı bu konuda bir tecrübesi olan arkadaşlar varsa yada önerebileceğiniz bişey varsa msajlarınızı bekliyorum teşekkürler

Tepki Skoru
0
konu dikkatimi çekti bişiler bulmaya çalıştım.bakalım nasıl yorumlanacak bu yazı.
yazıyı biraz kırptım ama.

Çocuklarda Masturbasyon

Zaman zaman büyük sorunlara neden olan davranışlara büyük bir dikkatle yaklaşılmalıdır. Bireyin rahatsız edici bir davranışı, daha önceden üstesinden gelinmiş başka birinin davranışıyla aynı olabilir. Böyle olsa bile, rahatsız edici davranışlar her birey için yeniden ele alınmalı ve baştan analizi yapılmalıdır. Davranışın ortamına, davranışa, sonuçlarına ve bu davranışı kontrol altına almak için uygulanacak temel müdahalenin ne olacağına karar vermek için davranış doğrudan gözlenip incelenmelidir. Bir çocukta işe yarayan uygulamanın başka bir çocukta da işe yarayacağı garantisini veremeyiz. Bütün bunların yanında mümkün olduğunca rahatsız edici davranışın yerini alacak ortama uygun olan davranışları ve becerileri belirleyip çocuğa öğretmeliyiz.

Özellikle ağır davranış sorunlarını tek bir kişinin kendi başına çözmesi uygun değildir. Bu davranışlar bir grup çalışmasını gerektirebilir. Çünkü bazı davranışların değiştirilmesi zor ve bazı durumlarda tehlikelidir. Bu tür davranışlar için bir grup yaklaşımına ihtiyaç vardır. Birinin belirlediği strateji başka birinin yaşantılarının sonuçları göz önüne alınarak değiştirilebilir ya da desteklenebilir. Böyle bir durumda profesyonel destek ve öneriler esas alınmalı ve seçilen yolun her basamağı uygulanabilir olmalıdır.

Sevgili okuyucularım, sizlerden aldığım mesajlardan çocuklarda görülen masturbasyon davranışlarıyla ilgi bilgiye ihtiyacınız olduğu sonucuna vardım.

Masturbasyon toplumumuzda algılandığı gibi zararlı bir davranış değildir. Ama uygun olmayan yerlerde özellikle toplum içinde yapıldığında rahatsız edici bir davranıştır. Bazı kişiler için masturbasyon sadece seksüel hoşnutluk sağlayan bir kaynaktır. Ama şunu belirtmeliyiz ki masturbasyon her yerde her zaman yapılmamalıdır. Kız ya da erkek olsun, kendisinin özel kullandığı banyo ya da gece yatak odasında masturbasyon yapabileceğini; ama oturma odası, bahçe, sokak, alışveriş merkezleri ya da otobüs veya spor merkezlerinde yani başkalarının da kullandığı yerlerde yapamayacağını öğretmeliyiz. Birey başkalarının da kullandığı ya da bulunduğu alanlarda masturbasyon yaptığında (örn., oturma odası) engellenir ve kendi odasına götürülerek “Onu burada yapabilirsin” denir ve bir süre yalnız bırakılır. Ancak başka işler yapması gerektiğinde ya da her zaman yapmak istediğinde kesinlikle masturbasyon yapmasına izin verilmemelidir. Masturbasyon onun ne eğitimine engel, ne de yapması gereken işlerden bir kaçış yolu olmalıdır.

Bünyamin Birkan
Yardımcı Doçent Doktor

Tepki Skoru
0
bi tane daha var bunuda özetlemeye çalıştım:
Mastürbasyon çocuk gelişiminin beklenen bir evresidir, sık görülür, şu anda ya da gelecekte fiziksel ve ruhsal sorunlara neden olacağı düşünülmez, okul çağına geçerken büyük olasılıkla kaybolacaktır. Günlük yaşam kalitesini etkilemediği ve mastürbasyona başka yakınmalar eşlik etmediği sürece ebeveynin aşağıda özetlenen basit müdahaleleri yeterli olacaktır:

- Yaptığının yanlış olduğunu düşünmesine neden olmayın

- Cezalandırıcı, yargılayıcı ayıplayıcı ifadeler veya tavırlardan kaçının

- Başkalarının önünde yapmasının görenleri rahatsız edebileceğini öğrenmesini sağlayın

- Daha uygun zamanlar ve mekanlar tercih etmesi konusunda yönlendirici olmaya çalışın

- Aşırı noktalar vardığını düşünüyorsanız ve gerekirse ilgisini değiştirebilecek aktiviteleri özendirmeyi deneyin

- Çocuğun yakın çevresini bilgilendirmek ve gerektiğinde desteğini almaktan çekinmeyin

- En önemlisi de mastürbasyona başka problemlerin eşlik edip etmediği konusunda dikkatli olun

Peki; ebeveynler bu sorunla dışardan yardım almaksızın her zaman kolaylıkla başa çıkabiliyorlar mı veya bir başka deyişle mastürbasyon davranışının klinik bir problemin işareti olabileceği durumlar yok mudur? Bu sorunun yanıtı, evet. Mastürbasyon ya da kendini uyarma davranışının bir hekimi ilgilendirdiği zamanlar da vardır elbette. Bu noktada ebeveynlerin ayırt etmesi gereken nokta: Mastürbasyon başlı başına bir davranış olarak mı gözleniyor yoksa başka yakınmalar ve davranış problemleri eşlik ediyor mu?

Kardeş doğumu, ayrılma deneyimi vb travmatik yaşantıların çocuğun çevreyle uyumunu zorlaması, genitoüriner hastalıklar ve birçok stres faktörü başlangıç için tetikleyici olabilmektedir. Ayrıca cinsel konularla aşırı uğraş, tuvalet problemleri ve depresif yakınmaların mastürbasayona eşlik ettiği durumlar cinsel istismarı dahi akla getirebilir. Bazı epilepsi türleri mastürbasyona benzer görünümde karşımıza çıkabilir. Sosyal ortamda kendini frenleyemeyen, daha doğrusu yargılama becerisi zayıf çocukların zeka düzeyleri de hesaba katılmalıdır. Bunlar belli başlı örnekler ve elbette çoğaltmak mümkün. Bütün bunların ötesinde çocuğa ait aile ortamı ve sosyal çevrenin de durumu değerlendirmek ve yargılamakta yetersiz kaldığı, tutarsız davrandığı durumlarda dışardan profesyonel yardım aranması da çocuk adına yerinde bir çaba olacaktır.

Özetle, tek başına görülen mastürbasyon davranışı beklenen bir gelişim süreci ise de ilave zorluklar ve davranış problemleri varsa bir profesyonel yardımı gerekebilir ve bunun için de çocuğun bireysel özellikleri, aile ortamı ve sosyokültürel çevresi de göz önünde tutulmalıdır.

Uzm. Dr. Ahmet Çevikaslan

Tepki Skoru
0
konuyu dağıtma bence demek istediğim yukarıda yazılı.yöntemin varsa anlat.
arkadaş mastürbasyon diyor o noktadan başladık.mantar var mı bilemem.mantarla mastürbasyonu ayırt edebilir heralde arkadaş.
umarım faydalı olmuşsunuzdur arkadaşa kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim arkadaşlar görüşleriniz için
öğrencimde mantar yada kaşıntıya sebep olacak herhangi bir rahatsızllık yok ama bende cülvent hocamın yaptığı gibi uyku saatlerinde bazı yollar denedim çizgi film açtım yanıma yatırdım hatta yanına yattım ama davranışın seyrinde bir değişiklik olmadı sanırım psikolojik yardım alması yerinde olacaktır teşekkür ederim arkadaşlar...........

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var...bana doğru olan nedir lütfen belirtin..Görev yaptığım ilçede bi yetiştirme yurdu açıldı..7-12 yaş arası çocukların bulunduğu bi yetiştirme yurdu...Sene ortasında dediler ki hocam 2002 doğumlu bir çocuk geldi anasınıfına gelecek...tamam dedim sorun yok...Çocuk ilk günden itibaren sınıfa girmek istemedi..Ben güzel bir dille konuşuyorum ikna etmeye çalışıyorum hergün nerdeyse 1 saatim onu ikna etmekle geçiyor..Bu arada bu çocuk geçen sene babasını kaybetmiş..annesini başka biriyle evlendirmişler annesi çocuğu alamamış ve çocuk babanneyle dedede kalmış onlar da bakamayınca yurda vermişler...Kısacası çocukta ciddi sorunlar var...Tam 1 ay oldu hatta daha fazla...Sınıfa her girişte aynı sıkıntıları yaşıyorum..İçeri girmemekle kalmıyo okulu ayağa kaldırıyor. Kendini yere atıp sürünüyor..kendine zarar veriyor bağırıyor...Ben bu davranışı sergilediği zaman bakıcı annelerine söylüyorum: Kesinlikle çocuğu zorlamak istemiyorum...Kolundan tutup zorla ite kaka sınıfa sokmak çok yanlış...O durumlarda yurda tekrar gönderdim.Ve yarım saat geçmeden çocuk geri geldi yine zorlanmış belli...içeri bi şekilde koydular..Sınıfta davranışlarına gelince bi süre sonra adapte oluyor fakat bu sefer de arkadaşlarını çok rahatsız ediyor.Etkinliklere katılım yavaş yavaş oluştu ama hala biçoğuna katılmıyor..Çocukla konuşmaya çalışıyorum bana söylediği ninem ve dedem beni alacaklar ve ben gideceğim...Ne kadar üzüldüğümü anlatamam onu anlamaya çalışıyorum..O yaştaki çocuğun bu durumu kaldırması çok zor...
Şimdi kısacası sorum şu:benim bildiğim kadarıyla çocuk hiçbir şekilde sınıfa girmesi için zorlanmamalı.Bazen isteyerek geliyor psikolojisine göre farklılık gösteriyor..Diyorum ki o istediği zaman gelsin..diğer şekilde kesinlikle zorlamayın hırçınlaşıyor.Ama Yurt idaresi ısrarla zorla çocuğu sınıfa bırakıyor...Ben artık hergün aynı şeyi yaşamaktan çok sıkıldım..Çocuğu o halde görmek beni çok üzüyor.Arkadaşlar lütfen yardımcı olun napmam gerekiyor:(

Tepki Skoru
0
öncelikle Allah sabırlar versin çok zor bir durum, çocuğu yetiştirme yurdunda ziyaretine gidin çocuk size alışana kadar bunu yapın,giderken çikolata,boya kalemleri gibi küçük hediyeler alın,onu çok sevdiğinizi okula gelmediği zamanlar çok özlediğinizi söyleyin,ama dediğiniz gibi çocuğu kesinlikle zorlamayın.

Evet buna benzer şeyler yaptım...Yalnız oranın müdür yardımcısı zaten bana zorluk çıkaran...Çocuğu çok fazla zorluyor..Benzer sorunlar diğer sınıflarda da var...Çocuğu bana bıraksalar daha rahat olcam ama o fırsatı yakalayamıyorum...
Teşekkür ederim yorumun için...

Tepki Skoru
0
Bence okulunuzda rehber öğretmeniniz varsa onun da bu konudaki fikirlerini alabilirsiniz.İşimiz gerçekten hiç de kolay değil.Allah yardımcınız olsun.

Tepki Skoru
0
Çoook teşekkür ederim arkadaşlar...Ben kendim yurda gittim ama çocuklarla gitmem daha iyi olacaktır kesinlikle...Arkadaşları aslında çok seviyor O'nu...Hatta çocuğun psikolojisinin iyi olduğu dönemlerde ben sınıfta sıkıntı çekmiyorum çok fazla...Arkadaşlarıyla oynuyor onları seviyor..Tek sorun sınıfa girişte yaşanıyor...Ben gerçekten O'nu çözmekte zorlanıyorum...Ama yaşadıkları kolay değil..O'nu anlamamız çok zor gerçekten....
Tekrar teşekkür ederiiim...

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar bi öğrencimin velisi dun 'çocuğum içine kapanık beraber ne yapabiliris die sordu..bol sohbet edin kendini ifade edebileceği konular açın ,ve basit sorumluluklar verip teşekkür edin .ikinci dönem size kitap vereyim beraber okuyup anlattırın dedim.aklıma değişik fikirler gelmedi..siz olsanıs neler yaptırırsıznıs birde velim okuma yazmada zayıf olduğunuda ekledi..:(
değişik fikirleri olan varsa paylaşırsanız çok memnun olurum..sevgiyle kalın

Tepki Skoru
0
bence en doğru çözümü bulmuşsunuz hocam veliye verliğiniz açıklamalar gayet mantıklı. ama bunların dışında bol bol resim yaptırarak ne yapmak istediğini anlatmasını sağlasın, çig film cd leriyle izledikten sonra baştan anlatım yaptırsın derim ben ne kadar yardımcı olur bilemem ama biz bu şekilde halletmeye çelışıyoruz.

Tepki Skoru
0
peki fayda sağladımı denemelerinis.?cevap içinde çoook teşekkürler hocam..

Tepki Skoru
0
ben öğrencimde soru - cevap tekniğini ve hayal gücüyle anlatım yolunu kullandım grup oyunlarında şarkı ve tekerlemelerde önce o problemli öğrencime hak verdim sorunu bu yolla hallettik. tabi aileninde katkısı olmadı değil işbirliği kapsamında halloluyor. inşallah halledersiniz hocam beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
ne kadar buyuk bir sorun:(
televizyon falan da mı izlemiyolar acaba oralarda?

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle